Суп зі шпинату замороженого
Суп зі шпинату замороженого - справа нехитра, адже для готування такого блюда можна використовувати загальнодоступні інгредієнти. Як відомо, шпинат є натуральним джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів і вважається дуже цінним харчовим продуктом. Широко використовують шпинат і в дієтичному, і в дитячому меню. Ця рослина поліпшує травлення, діяльність підшлункової залози.
Природно, шпинат є сезонним рослиною. Але якщо виникає бажання приготувати шпинат посеред зими, можна завжди використовувати його в замороженому вигляді. Замороження ніяк не погіршує смакових якостей цього продукту.
Заморожений шпинат можна купити в спеціальній упаковці в багатьох супермаркетах, або ж можна робити свої власні запаси в морозильній камері. Сучасні господині миють і підсушують свіжий шпинат, потім нарізають його і заморожують невеликими порціями, щоб було зручно додавати його в потрібні страви.
Сам шпинат має прісний і трохи кислуватий смак. Щоб урізноманітнити його, використовуйте в блюдах товчений часник, ароматні сушені трави, чорний перець горошком.
Як приготувати суп зі шпинату замороженого - 15 різновидів
- Дієтичний суп-пюре з брокколі, шпинатом і капустою
- Крем-суп зі шпинатом і креветками
- Крем-суп зі шпинатом і вершками
- Крем-суп зі спаржею і шпинатом
- Суп курячий зі шпинатом і квасолею
- Шпинатовий суп-пюре з фрикадельками
- Суп з сочевицею і шпинатом
- Курячий суп з яйцем і шпинатом
- Турецький суп зі шпинатом
- Голландський суп зі шпинатом
- Зелений борщ зі шпинатом і щавлем
- Шпинатовий суп-пюре з печерицями
- Крем-суп зі шпинату з крабовим м'ясом
- Шпинатовий крем-суп з рисом
- Шпинатовий крем-суп з кокосовим молоком
Дієтичний суп-пюре з брокколі, шпинатом і капустою
Це легке і вітамінне блюдо, яке відмінно живить і насичує наше тіло. Готувати цей суп можна під час постів і розвантажувальних днів, щоб урізноманітнити своє меню.
Складові:
- Цибулина середня - 2 шт.
- Капуста цвітна - 400 г
- Морква середня - 2 шт.
- Брокколі - 300 г
- Шпинат заморожений - 300 г
- Картопля - 2-3 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія - 75 мл
- Грінки домашні (за бажанням)
приготування:
Поки вода гріється в каструлі, картопля рубаємо кубиками. Цибулю і моркву подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. У каструлю кладемо кольорову капусту, шпинат і брокколі - чекаємо, поки вони повністю розваряться. У суп додаємо пасеровані овочі і варимо ще хвилин 10. Суп після і поперчити, потім подрібнити ретельно блендером. Можна подавати з грінками і прикрасити зеленню. https://youtu.be/IlFaMNjXoQI
Є багато людей, які недолюблюють в супах ріпчасту цибулю. У такому випадку його можна легко замінити цибулею-пореєм.
Крем-суп зі шпинатом і креветками
Ароматний і ніжний суп з морськими нотками нагадає вам про літній відпочинок. Ще цей суп завжди дуже подобається дітям.
Складові:
- Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г
- Креветки відварні чищення - 100 г
- Часник - зубок
- Селера - 1 стебло
- Вода - 0,5 л
- Вершки - 100 мл
- Сіль перець
- Масло рослинне
приготування:
Пригасити в сотейнику подрібнені селера і часник, додати шпинат і ще трохи загасити, потім залити водою і дати покипіти. Посолити і поперчити суп, сблендеріть, знову поставити на вогонь і дати закипіти. Перед тим, як суп закипить, влити вершки. Перед подачею в суп покласти креветки, які попередньо треба трохи обсмажити на оливковій олії.
Для додання більш густої консистенції крем-супу, дозволяється в вершки давати ложку пшеничного борошна, попередньо обсмаженої на вершкової олії до світло-бежевого кольору.
Крем-суп зі шпинатом і вершками
Рецепт для тих, хто практикує веганство або вегетаріанство і не хоче перепрацьовувати на кухні, адже приготування забере мінімум часу. Ще цей суп можна готувати в період посту.
Складові:
- Заморожений шпинат - 500 г
- Цукіні - 1 шт.
- Лук порей - 2 середніх стебла (або 2 шт. Ріпчастої цибулі)
- зубок часнику
- Імбир свіжий - 20 г (при бажанні)
- Бульйон овочевий або вода - 700 мл
- Рослинна олія (можна оливкова)
- Сіль і перець за смаком
- Мускатний горіх
- Вершки - 150-200 мл
приготування:
На вогонь ставимо ємність, щоб нагрілася, потім дрібно ріжемо порей, цукіні і імбир. Обсмажуємо їх на сковороді 1-2 хвилини, потім додаємо шпинат і перемішуємо, кладемо сіль, перець, імбир і обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини. Потім додаємо воду або бульйон, часник, мускатний горіх, доводимо до кипіння і варимо так хвилин 5. Потім знімаємо з вогню, видаляємо часник і блендер суп. В кінці додаємо вершки.
Крем-суп зі спаржею і шпинатом
Дуже поживний і низькокалорійний суп відмінно підійде тим, хто худне. Також суп буде дуже корисний дітям - тоді можна використовувати прості жирні вершки і бульйон замість води.
Складові:
- Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г.
- Спаржа - 200 г
- Часник - зубок
- Селера - 1 стебло
- Масло рослинне
- Вода - 0,5 л
- Соєві вершки - 50 мл
- Сіль перець
приготування:
Обсмажити в маслі подрібнені селера і часник, додати спаржу (шматочками по 4 см), трохи пригасити і залити водою. Варити до готовності овочів, в кінці додати шпинат і поварити хвилини 2. Суп збити блендером і перед подачею полити соєвими вершками.
Суп курячий зі шпинатом і квасолею
Прекрасний ароматний суп з високим вмістом білка дасть вам приплив сил і енергії. Вишуканий аромат страві надають свіжі трави.
Складові:
- Грудка куряча - 200 г
- Пармезан - 1/4 склянки
- Морква кубиками - 1/2 склянки
- Часник - зубок
- Курячий бульйон - 5 склянок
- Шпинат заморожений або свіжий - 200 г
- Біла велика квасоля - 40 г
- Листя базиліка свіжі - 1/3 склянки
- Майоран - 1,5 ложки
- Житні сухарі - 1/3 склянки
- Сіль і перець за смаком
приготування:
{ad1}Каструлю поставити на вогонь, влити ложку оливкової олії, насипати моркву, нарізану на шматки грудку і смажити, помішуючи, 3-4 хв; додати подрібнений часник, пригасити і додати бульйон, майоран і дати закипіти.
Варити до готовності м'яса. М'ясо вийняти і відкласти, в каструлю додати квасолю, шпинат і поварити 5-6 хвилин. Пармезан змішати з базиліком і ложкою оливкової олії і дати в суп. Філе нарізати дрібними шматками і також додати в суп і дати закипіти. Посолити і поперчити.
Шпинатовий суп-пюре з фрикадельками
Цей суп можна готувати з будь-якого фаршу на ваш розсуд - свинячого, яловичого, курячого і т. Д. Використовуючи нежирне дієтичне м'ясо для фаршу, у вас вийде легкий супчик.
Складові:
- Шпинат свіжий або свіжоморожений - 250 г
- Часник - зубок
- Цибулина - невелика
- Масло рослинне
- Картопля - 4 шт.
- Вода - 0,7 л
- Вершки - 100 мл
- Фарш - 300 г
- Сіль перець
приготування:
Спасерувати в сотейнику цибулю і часник, додати шпинат і трохи обсмажити, додати картоплю (дрібно нарізаний) і воду. Готувати до готовності картоплі. Поперчити, посолити, дати вершки і збити суп у блендері. У суп додати фрикадельки (треба попередньо сформувати невеликі кульки з м'яса і обсмажити їх, щоб вони тримали форму) і дати закипіти.
Суп з сочевицею і шпинатом
Ситний суп, який можна готувати і як повсякденне блюдо, а можна і подати гостям.
Складові:
- Сочевиця - 250 г
- Шпинат свіжий або морожений - 350 г
- Цибулина - 2 шт.
- Бекон тонко нарізаний - 100 г
- Бульйон овочевий - 1,5 л
- Морква - 2 шт.
- Селера - 2 стебла
- Часник - зубчик
- Сметана - 5 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сіль перець.
приготування:
Варити чечевицю в бульйоні протягом 20 хвилин, злити, бульйон залишити. Лук, селера, морква, часник подрібнити. На сковороді розігріти масло і обсмажити овочі до прозорості. Шпинат відварити в підсоленій воді 2 хвилини, якщо шпинат з морозилки - ще менше. Сблендеріть 2/3 сочевиці, зажарку і шпинат. Частину, що залишилася сочевицю з'єднати з масою, додати бульйон, сметану і дати закипіти. Скропити оливковою олією і подавати з обсмаженою беконом.
Курячий суп з яйцем і шпинатом
Легкий ситний суп, який готується досить швидко і виглядає дуже цікаво за рахунок додавання курячого яйця.
Складові:
- Вода - 2 л
- Картопля - 3-4 шт.
- Курячі крильця - 3-4 шт.
- Шпинат - 200 г
- Селера - 1 стебло
- яйце
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сіль перець за смаком
приготування:
Відварюємо крильця, поки вони варяться, ріжемо кубиками картоплю. Потім подрібнюємо селера, морква, шпинат і трохи тушкуємо на сковороді з рослинним маслом. Картопля кладемо в суп. Коли м'ясо буде майже готовим, кладемо в каструлю зажарку і сире перемішане яйце, даємо закипіти. При подачі можна полити сметаною.
Турецький суп зі шпинатом
Ця страва готується практично моментально, якщо у вас є в наявності всі інгредієнти. Такий суп можна урізноманітнити: замість води використовувати бульйон і додати шматочки м'яса в процесі приготування.
Складові:
- Шпинат свіжий або морожений - 150 г
- Жовток - 1 шт.
- Йогурт несолодкий натуральний - 4 ст. л.
- Борошно - 2 ст. л.
- Пол чашки дрібних макаронів
- Сіль перець за смаком
приготування:
Шпинат подрібнюємо, кладемо в каструлю і додаємо літр води і ставимо закипіти. У йогурт додаємо борошно і жовток, перемішуємо дуже ретельно, додаємо 2 черпака бульйону з-під шпинату і перемішуємо до повної однорідності. Йогуртовий масу поступово вводимо в каструлю і відразу ж перемішуємо. Даємо закипіти і кладемо макарони, чекаємо, поки вони дійдуть до готовності. Солимо і перчимо до смаку.
Голландський суп зі шпинатом
Суп просто елементарний, готується дуже швидко і має мінімум калорій. Таке блюдо буде корисно тим, хто хоче схуднути або бажає покуштувати легкої їжі в розвантажувальний день.
Складові:
- Селера - 2 стебла
- Шпинат - 200 г
- цибулина
- Часник - 2 зубки
- Петрушка свіжа - звісточка
- Курячий бульйон - 400 мл
- Сіль перець за смаком
приготування:
Кубиками ріжемо цибулю, селеру ріжемо шматочками по 1 см. Часник ріжемо дуже дрібно. У каструлю з товстим дном наливаємо 2 ст. л. оливкового масла, шматочок вершкового масла і на середньому вогні пасеруємо цибулю до золотистого. Потім додаємо селера, перемішуємо, додаємо часник і знову перемішуємо.
Коли селера буде м'яким, можна насипати шпинат і тримати каструлю на найменшому вогні, помішуючи. Коли шпинат "притомленим", налити бульйон, дати закипіти і пюрировать суп блендером. Солимо і перчимо до смаку. Подавати із зеленню, можна полити вершками.
Зелений борщ зі шпинатом і щавлем
Справжній смак з далекого дитинства! Надзвичайно корисний суп, який готується елементарно. Але врахуйте, що є таке блюдо занадто часто не можна через особливості складу щавлю і шпинату.
Складові:
- цибулина
- морква
- Картопля - 5 шт.
- Зелений болгарський перець - 1 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Сметана - 4 ст. л.
- Шпинат і щавель (можна використовувати заморожені) - по 150 г
приготування:
Нарізаємо на кубики картоплю і відправляємо в киплячу воду. Цибулю, моркву і перець подрібнюємо, пасеруємо і додаємо в бульйон. Коли суп закипить, додати шпинат. Яйця збити. Додати щавель і яйця, дати закипіти і зняти з вогню. Подавати зі сметаною. https://youtu.be/1Ll1H08BvhU
Супи з шпинатом (як і зі щавлем) потрібно з обережністю вживати людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, жовчнокам'яну хворобу і підвищеною кислотністю.
Шпинатовий суп-пюре з печерицями
Прекрасний рецепт для любителів грибних супів-пюре, доповнений шпинатом, який надає йому новий смак і колір.
Складові:
- цибулина велика
- Печериці середні - 7 шт.
- Картопля середній - 4 шт.
- Шпинат заморожений - 200 г.
- Вершки - 150 мл
- Сіль перець
приготування:
Картоплю відварюємо. Цибулю дрібно рубаємо, гриби також подрібнюємо і разом обсмажуємо сковороді, заливаємо вершками, перчимо і солимо. Шпинат відварюємо в невеликій кількості води, додаємо гриби з цибулею і вершками, а також варену картоплю. Пюріруем блендером і суп готовий.
Крем-суп зі шпинату з крабовим м'ясом
Ця страва здатне прикрасити будь-яке свято і не поступається за смаковими якостями супів з хороших ресторанів.
Складові:
- Шпинат свіжоморожений - 150 г
- Часник - великий зубок
- Оливкова олія - 40 мг
- Вершки - 75 мл
- Бульйон овочевий - 250 мл
- Сіль перець
- Національний оператор мобільного - 70 г
приготування:
Нагріваємо в сотейнику оливкову олію, шпинат подрібнюємо і трохи обсмажуємо. Додаємо овочевий бульйон, даємо шпинату покипіти. Тим часом подрібнюємо часник і додаємо в сотейник. Додаємо вершки, перемішуємо суп, даємо закипіти. Солимо і перчимо суп, потім блендером його. Перед подачею крабове м'ясо ріжемо і кладемо зверху в суп.
Шпинатовий крем-суп з рисом
Такий суп можна приготувати буквально за 20 хвилин, якщо у вас є в холодильнику попередньо відварений рис.
Складові:
- Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г
- Часник - зубок
- Цибулина - невелика
- Масло рослинне
- Картопля - 4 шт.
- Вода - 0,7 л
- Вершки - 100 мл
- Рис відварений - 100 г
- Сіль перець
приготування:
У сотейнику на маслі обсмажити подрібнені часник і цибулю, потім відправити туди ж очищену картоплю, нарізану чвертями, його теж трохи обсмажити і додати воду. Варити 5 хв. Додати шпинат і варити 3 хв. Суп посолити і поперчити, сблендеріть, додати вершки. Перед подачею в гарячий суп додати варений рис.
Шпинатовий крем-суп з кокосовим молоком
Блюдо виходимо дуже оригінальним і незвичайним. Його оцінять любителі веганскої і вегетаріанської кухні.
Складові:
- Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г.
- Кокосове молоко - 300 мл
- Сіль перець
- Кабачок (невеликий)
- Селера - половинка
- паприка копчена
- Хліб для сухариків
- Рослинна олія
- Вода - 0,5 л
приготування:
Хліб ріжемо кубиками, посипаємо паприкою і трохи припікало в духовці. Подрібнюємо цибулю порей, шпинат і кабачок. На маслі обсмажуємо цибулю і кабачок, додаємо шпинат і готуємо 2 хв. Додаємо воду, сіль, перець і 5 хвилин варимо. Збиваємо суп у блендері, додаємо молоко кокосове і знову збиваємо. Перед вживанням суп підігріти і посипати грінками.