» » » Суп зі шпинату замороженого

Суп зі шпинату замороженого


Суп зі шпинату замороженого - справа нехитра, адже для готування такого блюда можна використовувати загальнодоступні інгредієнти. Як відомо, шпинат є натуральним джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів і вважається дуже цінним харчовим продуктом. Широко використовують шпинат і в дієтичному, і в дитячому меню. Ця рослина поліпшує травлення, діяльність підшлункової залози.

Природно, шпинат є сезонним рослиною. Але якщо виникає бажання приготувати шпинат посеред зими, можна завжди використовувати його в замороженому вигляді. Замороження ніяк не погіршує смакових якостей цього продукту.

Заморожений шпинат можна купити в спеціальній упаковці в багатьох супермаркетах, або ж можна робити свої власні запаси в морозильній камері. Сучасні господині миють і підсушують свіжий шпинат, потім нарізають його і заморожують невеликими порціями, щоб було зручно додавати його в потрібні страви.

Сам шпинат має прісний і трохи кислуватий смак. Щоб урізноманітнити його, використовуйте в блюдах товчений часник, ароматні сушені трави, чорний перець горошком.

Як приготувати суп зі шпинату замороженого - 15 різновидів

  1. Дієтичний суп-пюре з брокколі, шпинатом і капустою
  2. Крем-суп зі шпинатом і креветками
  3. Крем-суп зі шпинатом і вершками
  4. Крем-суп зі спаржею і шпинатом
  5. Суп курячий зі шпинатом і квасолею
  6. Шпинатовий суп-пюре з фрикадельками
  7. Суп з сочевицею і шпинатом
  8. Курячий суп з яйцем і шпинатом
  9. Турецький суп зі шпинатом
  10. Голландський суп зі шпинатом
  11. Зелений борщ зі шпинатом і щавлем
  12. Шпинатовий суп-пюре з печерицями
  13. Крем-суп зі шпинату з крабовим м'ясом
  14. Шпинатовий крем-суп з рисом
  15. Шпинатовий крем-суп з кокосовим молоком

Дієтичний суп-пюре з брокколі, шпинатом і капустою

Це легке і вітамінне блюдо, яке відмінно живить і насичує наше тіло. Готувати цей суп можна під час постів і розвантажувальних днів, щоб урізноманітнити своє меню.

Дієтичний суп-пюре з брокколі, шпинатом і капустою

Складові:

  • Цибулина середня - 2 шт.
  • Капуста цвітна - 400 г
  • Морква середня - 2 шт.
  • Брокколі - 300 г
  • Шпинат заморожений - 300 г
  • Картопля - 2-3 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Рослинна олія - ​​75 мл
  • Грінки домашні (за бажанням)

приготування:

Поки вода гріється в каструлі, картопля рубаємо кубиками. Цибулю і моркву подрібнюємо і пасеруємо на рослинній олії. У каструлю кладемо кольорову капусту, шпинат і брокколі - чекаємо, поки вони повністю розваряться. У суп додаємо пасеровані овочі і варимо ще хвилин 10. Суп після і поперчити, потім подрібнити ретельно блендером. Можна подавати з грінками і прикрасити зеленню. https://youtu.be/IlFaMNjXoQI

Є багато людей, які недолюблюють в супах ріпчасту цибулю. У такому випадку його можна легко замінити цибулею-пореєм.

Крем-суп зі шпинатом і креветками

Ароматний і ніжний суп з морськими нотками нагадає вам про літній відпочинок. Ще цей суп завжди дуже подобається дітям.

Крем-суп зі шпинатом і креветками

Складові:

  • Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г
  • Креветки відварні чищення - 100 г
  • Часник - зубок
  • Селера - 1 стебло
  • Вода - 0,5 л
  • Вершки - 100 мл
  • Сіль перець
  • Масло рослинне

приготування:

Пригасити в сотейнику подрібнені селера і часник, додати шпинат і ще трохи загасити, потім залити водою і дати покипіти. Посолити і поперчити суп, сблендеріть, знову поставити на вогонь і дати закипіти. Перед тим, як суп закипить, влити вершки. Перед подачею в суп покласти креветки, які попередньо треба трохи обсмажити на оливковій олії.

Для додання більш густої консистенції крем-супу, дозволяється в вершки давати ложку пшеничного борошна, попередньо обсмаженої на вершкової олії до світло-бежевого кольору.

Крем-суп зі шпинатом і вершками

Рецепт для тих, хто практикує веганство або вегетаріанство і не хоче перепрацьовувати на кухні, адже приготування забере мінімум часу. Ще цей суп можна готувати в період посту.

Крем-суп зі шпинатом і вершками

Складові:

  • Заморожений шпинат - 500 г
  • Цукіні - 1 шт.
  • Лук порей - 2 середніх стебла (або 2 шт. Ріпчастої цибулі)
  • зубок часнику
  • Імбир свіжий - 20 г (при бажанні)
  • Бульйон овочевий або вода - 700 мл
  • Рослинна олія (можна оливкова)
  • Сіль і перець за смаком
  • Мускатний горіх
  • Вершки - 150-200 мл

приготування:

На вогонь ставимо ємність, щоб нагрілася, потім дрібно ріжемо порей, цукіні і імбир. Обсмажуємо їх на сковороді 1-2 хвилини, потім додаємо шпинат і перемішуємо, кладемо сіль, перець, імбир і обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини. Потім додаємо воду або бульйон, часник, мускатний горіх, доводимо до кипіння і варимо так хвилин 5. Потім знімаємо з вогню, видаляємо часник і блендер суп. В кінці додаємо вершки.

Крем-суп зі спаржею і шпинатом

Дуже поживний і низькокалорійний суп відмінно підійде тим, хто худне. Також суп буде дуже корисний дітям - тоді можна використовувати прості жирні вершки і бульйон замість води.

Крем-суп зі спаржею і шпинатом

Складові:

  • Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г.
  • Спаржа - 200 г
  • Часник - зубок
  • Селера - 1 стебло
  • Масло рослинне
  • Вода - 0,5 л
  • Соєві вершки - 50 мл
  • Сіль перець

приготування:

Обсмажити в маслі подрібнені селера і часник, додати спаржу (шматочками по 4 см), трохи пригасити і залити водою. Варити до готовності овочів, в кінці додати шпинат і поварити хвилини 2. Суп збити блендером і перед подачею полити соєвими вершками.

Суп курячий зі шпинатом і квасолею

Прекрасний ароматний суп з високим вмістом білка дасть вам приплив сил і енергії. Вишуканий аромат страві надають свіжі трави.

Суп курячий зі шпинатом і квасолею

Складові:

  • Грудка куряча - 200 г
  • Пармезан - 1/4 склянки
  • Морква кубиками - 1/2 склянки
  • Часник - зубок
  • Курячий бульйон - 5 склянок
  • Шпинат заморожений або свіжий - 200 г
  • Біла велика квасоля - 40 г
  • Листя базиліка свіжі - 1/3 склянки
  • Майоран - 1,5 ложки
  • Житні сухарі - 1/3 склянки
  • Сіль і перець за смаком

приготування:

{ad1}

Каструлю поставити на вогонь, влити ложку оливкової олії, насипати моркву, нарізану на шматки грудку і смажити, помішуючи, 3-4 хв; додати подрібнений часник, пригасити і додати бульйон, майоран і дати закипіти.

Варити до готовності м'яса. М'ясо вийняти і відкласти, в каструлю додати квасолю, шпинат і поварити 5-6 хвилин. Пармезан змішати з базиліком і ложкою оливкової олії і дати в суп. Філе нарізати дрібними шматками і також додати в суп і дати закипіти. Посолити і поперчити.

Шпинатовий суп-пюре з фрикадельками

Цей суп можна готувати з будь-якого фаршу на ваш розсуд - свинячого, яловичого, курячого і т. Д. Використовуючи нежирне дієтичне м'ясо для фаршу, у вас вийде легкий супчик.

Шпинатовий суп-пюре з фрикадельками

Складові:

  • Шпинат свіжий або свіжоморожений - 250 г
  • Часник - зубок
  • Цибулина - невелика
  • Масло рослинне
  • Картопля - 4 шт.
  • Вода - 0,7 л
  • Вершки - 100 мл
  • Фарш - 300 г
  • Сіль перець

приготування:

Спасерувати в сотейнику цибулю і часник, додати шпинат і трохи обсмажити, додати картоплю (дрібно нарізаний) і воду. Готувати до готовності картоплі. Поперчити, посолити, дати вершки і збити суп у блендері. У суп додати фрикадельки (треба попередньо сформувати невеликі кульки з м'яса і обсмажити їх, щоб вони тримали форму) і дати закипіти.

Суп з сочевицею і шпинатом

Ситний суп, який можна готувати і як повсякденне блюдо, а можна і подати гостям.

Суп з сочевицею і шпинатом

Складові:

  • Сочевиця - 250 г
  • Шпинат свіжий або морожений - 350 г
  • Цибулина - 2 шт.
  • Бекон тонко нарізаний - 100 г
  • Бульйон овочевий - 1,5 л
  • Морква - 2 шт.
  • Селера - 2 стебла
  • Часник - зубчик
  • Сметана - 5 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль перець.

приготування:

Варити чечевицю в бульйоні протягом 20 хвилин, злити, бульйон залишити. Лук, селера, морква, часник подрібнити. На сковороді розігріти масло і обсмажити овочі до прозорості. Шпинат відварити в підсоленій воді 2 хвилини, якщо шпинат з морозилки - ще менше. Сблендеріть 2/3 сочевиці, зажарку і шпинат. Частину, що залишилася сочевицю з'єднати з масою, додати бульйон, сметану і дати закипіти. Скропити оливковою олією і подавати з обсмаженою беконом.

Курячий суп з яйцем і шпинатом

Легкий ситний суп, який готується досить швидко і виглядає дуже цікаво за рахунок додавання курячого яйця.

Курячий суп з яйцем і шпинатом

Складові:

  • Вода - 2 л
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Курячі крильця - 3-4 шт.
  • Шпинат - 200 г
  • Селера - 1 стебло
  • яйце
  • Рослинна олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль перець за смаком

приготування:

Відварюємо крильця, поки вони варяться, ріжемо кубиками картоплю. Потім подрібнюємо селера, морква, шпинат і трохи тушкуємо на сковороді з рослинним маслом. Картопля кладемо в суп. Коли м'ясо буде майже готовим, кладемо в каструлю зажарку і сире перемішане яйце, даємо закипіти. При подачі можна полити сметаною.

Турецький суп зі шпинатом

Ця страва готується практично моментально, якщо у вас є в наявності всі інгредієнти. Такий суп можна урізноманітнити: замість води використовувати бульйон і додати шматочки м'яса в процесі приготування.

Турецький суп зі шпинатом

Складові:

  • Шпинат свіжий або морожений - 150 г
  • Жовток - 1 шт.
  • Йогурт несолодкий натуральний - 4 ст. л.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Пол чашки дрібних макаронів
  • Сіль перець за смаком

приготування:

Шпинат подрібнюємо, кладемо в каструлю і додаємо літр води і ставимо закипіти. У йогурт додаємо борошно і жовток, перемішуємо дуже ретельно, додаємо 2 черпака бульйону з-під шпинату і перемішуємо до повної однорідності. Йогуртовий масу поступово вводимо в каструлю і відразу ж перемішуємо. Даємо закипіти і кладемо макарони, чекаємо, поки вони дійдуть до готовності. Солимо і перчимо до смаку.

Голландський суп зі шпинатом

Суп просто елементарний, готується дуже швидко і має мінімум калорій. Таке блюдо буде корисно тим, хто хоче схуднути або бажає покуштувати легкої їжі в розвантажувальний день.

Голландський суп зі шпинатом

Складові:

  • Селера - 2 стебла
  • Шпинат - 200 г
  • цибулина
  • Часник - 2 зубки
  • Петрушка свіжа - звісточка
  • Курячий бульйон - 400 мл
  • Сіль перець за смаком

приготування:

Кубиками ріжемо цибулю, селеру ріжемо шматочками по 1 см. Часник ріжемо дуже дрібно. У каструлю з товстим дном наливаємо 2 ст. л. оливкового масла, шматочок вершкового масла і на середньому вогні пасеруємо цибулю до золотистого. Потім додаємо селера, перемішуємо, додаємо часник і знову перемішуємо.

Коли селера буде м'яким, можна насипати шпинат і тримати каструлю на найменшому вогні, помішуючи. Коли шпинат "притомленим", налити бульйон, дати закипіти і пюрировать суп блендером. Солимо і перчимо до смаку. Подавати із зеленню, можна полити вершками.

Зелений борщ зі шпинатом і щавлем

Справжній смак з далекого дитинства! Надзвичайно корисний суп, який готується елементарно. Але врахуйте, що є таке блюдо занадто часто не можна через особливості складу щавлю і шпинату.

Зелений борщ зі шпинатом і щавлем

Складові:

  • цибулина
  • морква
  • Картопля - 5 шт.
  • Зелений болгарський перець - 1 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Шпинат і щавель (можна використовувати заморожені) - по 150 г

приготування:

Нарізаємо на кубики картоплю і відправляємо в киплячу воду. Цибулю, моркву і перець подрібнюємо, пасеруємо і додаємо в бульйон. Коли суп закипить, додати шпинат. Яйця збити. Додати щавель і яйця, дати закипіти і зняти з вогню. Подавати зі сметаною. https://youtu.be/1Ll1H08BvhU

Супи з шпинатом (як і зі щавлем) потрібно з обережністю вживати людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, жовчнокам'яну хворобу і підвищеною кислотністю.

Шпинатовий суп-пюре з печерицями

Прекрасний рецепт для любителів грибних супів-пюре, доповнений шпинатом, який надає йому новий смак і колір.

Шпинатовий суп-пюре з печерицями

Складові:

  • цибулина велика
  • Печериці середні - 7 шт.
  • Картопля середній - 4 шт.
  • Шпинат заморожений - 200 г.
  • Вершки - 150 мл
  • Сіль перець

приготування:

Картоплю відварюємо. Цибулю дрібно рубаємо, гриби також подрібнюємо і разом обсмажуємо сковороді, заливаємо вершками, перчимо і солимо. Шпинат відварюємо в невеликій кількості води, додаємо гриби з цибулею і вершками, а також варену картоплю. Пюріруем блендером і суп готовий.

Крем-суп зі шпинату з крабовим м'ясом

Ця страва здатне прикрасити будь-яке свято і не поступається за смаковими якостями супів з хороших ресторанів.

Крем-суп зі шпинату з крабовим м'ясом

Складові:

  • Шпинат свіжоморожений - 150 г
  • Часник - великий зубок
  • Оливкова олія - ​​40 мг
  • Вершки - 75 мл
  • Бульйон овочевий - 250 мл
  • Сіль перець
  • Національний оператор мобільного - 70 г

приготування:

Нагріваємо в сотейнику оливкову олію, шпинат подрібнюємо і трохи обсмажуємо. Додаємо овочевий бульйон, даємо шпинату покипіти. Тим часом подрібнюємо часник і додаємо в сотейник. Додаємо вершки, перемішуємо суп, даємо закипіти. Солимо і перчимо суп, потім блендером його. Перед подачею крабове м'ясо ріжемо і кладемо зверху в суп.

Шпинатовий крем-суп з рисом

Такий суп можна приготувати буквально за 20 хвилин, якщо у вас є в холодильнику попередньо відварений рис.

Шпинатовий крем-суп з рисом

Складові:

  • Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г
  • Часник - зубок
  • Цибулина - невелика
  • Масло рослинне
  • Картопля - 4 шт.
  • Вода - 0,7 л
  • Вершки - 100 мл
  • Рис відварений - 100 г
  • Сіль перець

приготування:

У сотейнику на маслі обсмажити подрібнені часник і цибулю, потім відправити туди ж очищену картоплю, нарізану чвертями, його теж трохи обсмажити і додати воду. Варити 5 хв. Додати шпинат і варити 3 хв. Суп посолити і поперчити, сблендеріть, додати вершки. Перед подачею в гарячий суп додати варений рис.

Шпинатовий крем-суп з кокосовим молоком

Блюдо виходимо дуже оригінальним і незвичайним. Його оцінять любителі веганскої і вегетаріанської кухні.

Шпинатовий крем-суп з кокосовим молоком

Складові:

  • Шпинат свіжий або свіжоморожений - 150 г.
  • Кокосове молоко - 300 мл
  • Сіль перець
  • Кабачок (невеликий)
  • Селера - половинка
  • паприка копчена
  • Хліб для сухариків
  • Рослинна олія
  • Вода - 0,5 л

приготування:

Хліб ріжемо кубиками, посипаємо паприкою і трохи припікало в духовці. Подрібнюємо цибулю порей, шпинат і кабачок. На маслі обсмажуємо цибулю і кабачок, додаємо шпинат і готуємо 2 хв. Додаємо воду, сіль, перець і 5 хвилин варимо. Збиваємо суп у блендері, додаємо молоко кокосове і знову збиваємо. Перед вживанням суп підігріти і посипати грінками.

Радимо прочитати

Дієтичний суп
Дієтичний суп
Дієтичний суп давно завоював популярність серед охоронців здорового способу життя. Відсутність смажених компонентів, жирних продуктів і високу калорійність - його головні переваги.
Суп зі шпинату
Суп зі шпинату
Суп зі шпинату, зрозуміло, не панацея від всіх бід і хвороб, але якщо їсти його обов'язково хоча б раз на тиждень, то дуже здорово підтримайте роботу всіх систем свого організму, а особливо -
Заготівля кропу на зиму
Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки