» » » Сирний суп з креветками

Сирний суп з креветками


Сирний суп з креветками почав завойовувати світ на початку 20 століття, саме тоді придумали спосіб плавлення твердих сирів для продовження їх терміну придатності. Сирні супчики діляться на два види - сир додається в процесі приготування страви (справжній сирний суп) і сиром посипається готовий суп (швидше за їх можна назвати суп з сиром, а не сирним супом). У кожній національній кухні є свої способи приготування сирних супів - чехи додають в суп бринзу, італійці посипають готовий суп пармезаном, а французи винайшли сирний суп в його сучасному вигляді. За легендою один кухар випадково впустив в бульйон шматочок плавленого сиру і так був вражений смаком готового супу, що блюдо прижилося в меню його ресторану.

Щоб суп мав сирний смак і аромат, сир прийнято додавати в самому кінці приготування супу. Якщо сир довго провариться в супі, він втратить значну частину своїх смакових характеристик. Розрахунок сиру для сирного супу - 100 грам продукту на 1 літр супу. Саме при дотриманні даної схеми супчик вийде по-справжньому сирним.

Сир для даного виду супчиків - основний інгредієнт, тому до його вибору варто підходити з відповідальністю. Існує думка, що для сирного супчика добре підійде будь-який плавлений сир, але це не зовсім так. Наприклад, звичайні сирки типу «Дружби», які запечатані в фольгу, не так добре розчиняються в супчику як плавлені сирки в пластикових брикетах. З досвіду, самі вершкові і відмінно підходять для приготування сирних супів плавлені сири марки «President», «Viola», «Hohland», «Веселий молочник», «Valde». Безліч смаків можна зустріти на прилавках магазинах - вершковий, з беконом, з грибами, з креветками і т.д. Завдяки їм можна домогтися більш яскравого смаку та аромату, але так само і легко зіпсувати страву. Наприклад, якщо готується сирний супчик з креветками, яскравий грибний або копчений м'ясний смак буде в ньому не до місця.

Креветки досить дорогий продукт, тому розглянути перед покупкою його варто ретельно, інакше доведеться викинути в сміття немаленьку суму грошей. Дані морепродукти бувають атлантичні (маленькі рожеві креветки), королівські (великі рожеві креветки) і тигрові (коричневого кольору). Чим більше креветка - тим вона дорожча, смак колосально у них не відрізняється. З маленькими атлантичними креветками потрібно буде повозитися, досить ювелірна робота очистити їх від панцира. Але безліч покупців віддають перевагу саме атлантичні креветки, так як їх ціна в порівнянні з королівськими і тигровими креветками більш ласкава. Розгляньте креветки в віконечко пачки (якщо пачка абсолютно непрозора, від покупки «кота в мішку» відмовтеся), все креветки повинні подужати хвостик до черевця, це означає, їх зварили відразу після улову. Якщо голова креветки чорна - креветка зіпсована, якщо коричнева - креветка чекала дитинчат, її м'ясо ще корисніше. Знаючи всі секрети, можна сміливо відправлятися за інгредієнтами для сирного супчика з креветками.

Як приготувати сирний суп з креветками - 15 різновидів

  1. Сирний суп з креветками і фореллю
  2. Сирний суп з креветками «Грибний»
  3. Сирний суп з креветками і мідіями
  4. Сирний суп з креветками і макаронами
  5. Сирний суп з креветками «Класичний»
  6. Сирний суп з креветками «Хмільний»
  7. Сирний суп з креветками і крабами
  8. Сирний суп з креветками «Мексиканське ранок»
  9. Сирний суп з креветками «Щаслива сьомга»
  10. Сирний суп з креветками «Царський»
  11. Сирний суп з креветками «Вершковий»
  12. Сирний суп з креветками і брокколі
  13. Сирний суп з креветками «Запаморочливий»
  14. Сирний суп з креветками і кабачками
  15. Сирний суп з креветками і маскарпоне

Сирний суп з креветками і фореллю

Суп гідний меню самого шикарного ресторану! Ніжна форель, що тануть креветки і оксамитова сирна текстура супу однозначно не залишать байдужими Ваших домочадців.

Сирний суп з креветками і фореллю

Складові:

  • Сирок плавлений - 1 штука
  • Креветки - 200 грам
  • Філе форелі - 200 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Рибний бульйон - 1 літр
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Форель нарізаємо невеликими шматочками. Сирок рубаємо кубиками. У киплячий рибний бульйон відпускаємо всі інгредієнти разом з вершками. Варимо 20 хвилинок.

Замість вершків у даному супчик можна використовувати молоко. Супчик, звичайно, стане від цього не такий вершковий, але менш жирний.

Сирний суп з креветками «Грибний»

Дуже цікавий рецепт, виходить щось на зразок сирної юшки і грібовніци. Несподіваний мікс, правда? Його варто приготувати!

Сирний суп з креветками «Грибний»

Складові:

  • Сирок плавлений - 1 штука
  • Креветки - 200 грам
  • Грибочки - 200 грам
  • Картопелька - 1 штука
  • Філе риби - 200 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок - 1 штука
  • Часничок - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Рибне філе, картопельку, грибочки, цибулька нарізаємо невеликими шматочками. Сирок рубаємо кубиками. Морквину натираємо, а часничок дрібно кришимо. У киплячу воду відпускаємо картоплю, посолити, поперчити. Варимо 20 хвилинок. На одній сковорідці обсмажуємо креветки з грибочками і часничком, на іншій сковорідці робимо зажарку з цибулі і моркви. Картопля готова - обидві засмажкою додаємо до картоплі, туди ж відпускаємо плавлений сир. Варимо ще 5 хвилинок і готово!

Сирний суп з креветками і мідіями

Цей супчик - справжня мрія всіх любителів морепродуктів. Головне він легкий, сирний і дуже поживний. Його з легкістю можна включити в меню для схуднення.

Сирний суп з креветками і мідіями

Складові:

  • Сирок плавлений - 150 грам
  • Креветки королівські - 15 штук
  • Мідії - 200 грам
  • Картопелька - 1 штука
  • Селера - 3 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок - 1 штука
  • Часничок - 3 зубчики
  • Рослинна олія - ​​для смаження
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки і мідії варимо 3 хвилини в окропі, їх очищаємо, а бульончик проціджуємо. Селера, картопельку, цибулька нарізаємо невеликими шматочками. Сирок розводимо окропом в окремій мисці до повного розчинення. Морквину натираємо, а часничок дрібно кришимо. У киплячий бульйон після морепродуктів відпускаємо картоплю. Варимо 20 хвилинок. На сковорідці робимо зажарку з цибулі, селери, часнику і моркви. Картопля готова - зажарку додаємо до картоплі, туди ж відпускаємо плавлений сир, креветки і мідії. Посолити, поперчити. Варимо ще 5 хвилинок і готово!

Сирний суп з креветками і макаронами

Блюдо в стилі італійської пасти з морепродуктами. Якщо Ви ностальгуєте по молочним супчик з дитинства, доросліша їх інтерпретація Вам однозначно сподобається.

Сирний суп з креветками і макаронами

Складові:

  • Сирок плавлений - 150 грам
  • Креветки королівські - 1 кілограм
  • Макарони - 50 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Перчик - 1 штука
  • Вершки - 50 мілілітрів
  • Лимонний сік - 1 чайна ложка
  • Рослинна олія - ​​для смаження
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки варимо 3 хвилини в окропі, їх очищаємо і скроплюємо лимонним соком, а бульончик проціджуємо. Макарони відварюємо до готовності. Морквину натираємо, а перчик дрібно кришимо. На сковорідці робимо зажарку з моркви і перчика. У киплячий бульйон після морепродуктів відпускаємо зажарку, сирок, макарони, креветки, вершки. Посолити, поперчити. Варимо 5 хвилинок до розчинення сиру.

Ідеальними для цього супчика є макаронні вироби у вигляді черепашок і бантиків. Але Ви можете використовувати будь-які макарони, які до смаку саме

Вам. Королівські креветки легко можна замінити атлантичними.

Сирний суп з креветками «Класичний»

Це найпоширеніший сирний супчик з креветками, рецепт перевірений часом і багатьма господарочками.

Сирний суп з креветками «Класичний»

Складові:

  • Сирок плавлений - 400 грам
  • Креветки - 200 грам
  • Кріп - 30 грам
  • Картопелька - 200 грам
  • Петрушка - 30 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок - 1 штука
  • Часничок - 2 зубчики
  • Соняшникова олію - для смаження
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

{ad1}

Креветки очищаємо. Картопельку і цибулька нарізаємо кубиком, зелень шаткуємо. Сирок, моркву тремо на тертці, а часничок дрібно кришимо. У киплячу воду викладаємо сирок, чекаємо його повного розчинення, а потім відпускаємо картоплю. Варимо 20 хвилинок. На сковорідці робимо зажарку з цибулі, часнику і моркви. Картопля готова - зажарку додаємо до картоплі, посолити, поперчити, туди ж відпускаємо креветки. Варимо ще 2 хвилини і готово! Готовий супчик присипаємо зеленню.

Сирний суп з креветками «Хмільний»

У багатьох господинь часто лежать без діла зелені помідори, їх маринують, а потім ... не знають, куди їх пристосувати. Смак у таких овочів специфічний, на любителя. Але завдяки цьому рецепт мариновані зелені помідори довго не залежаться.

Сирний суп з креветками «Хмільний»

Складові:

  • Сирок плавлений - 300 грам
  • Креветки - 1 кілограм
  • Борошно - 2 столові ложки
  • Вершки - 400 мілілітрів
  • Коньяк - 100 мілілітрів
  • Молоко - 1 літр
  • Бульйон - 1,6 літра
  • Вершкове маслечко - 100 грам
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. На вершковому маслечко обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Бульйон доводимо до кипіння, додаємо в нього молоко, вершки, борошно, сир. Варимо до розплавлення сиру хвилинок п'ять. Додаємо креветки і коньяк. Посолити, поперчити. Варимо ще 2 хвилини і готово!

Для тих, хто не приймає алкоголь в якості інгредієнта в стравах, можна порадити готувати без нього, смак стане не таким яскравим, але блюдо все одно обов'язково сподобається. Коньяк в даному рецепті можна замінити хорошим хересом, бренді або віскі.

Сирний суп з креветками і крабами

Крабові палички можуть використовуватися не тільки в салатах і закусках, здивовані? А що якщо з них можна приготувати приголомшливий супчик? Заінтриговані? Пора втілити цей рецепт в життя!

Сирний суп з креветками і крабами

Складові:

  • Сирок плавлений - 200 грам
  • Креветки - 100 грам
  • Крабові палички - 100 грам
  • Картопелька - 3 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок - 2 штуки
  • Рис - 30 грам
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Картопельку, крабові палички і цибулька нарізаємо кубиком, зелень шаткуємо. Морквину тремо, а рис промиваємо. У киплячу воду (3 літри) викладаємо картоплю і рис. Варимо 20 хвилинок. На сковорідці робимо зажарку з цибулі і моркви. Картопля готова - зажарку додаємо до картоплі, посолити, поперчити, туди ж відпускаємо крабові палички і креветки. Варимо одну хвилинку. Додаємо плавлений сир. Варимо 5 хвилинок. Готовий супчик прикрашаємо зеленню.

Сирний суп з креветками «Мексиканське ранок»

Такий яскравий і соковитий супчик просто створений для спекотних літніх днів, коли не хочеться їсти нічого важкого, але страва повинна давати позитив і ситість на весь день

Сирний суп з креветками «Мексиканське ранок»

Складові:

  • Сир плавлений - 150 грам
  • Креветки - 450 грам
  • Перчик - 2 штуки
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Консервована кукурудза - 350 грам
  • Картопелька - 350 грам
  • Бульончик - 1 літр
  • Молочко - 400 мілілітрів
  • Маслице оливкова - 2 столові ложки
  • Лаврушка - 1 штука
  • Майоран - 1/2 чайної ложки
  • Горіх мускатний - 1/5 чайної ложки
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Картопельку, перчик і цибулька нарізаємо кубиком. Лучок обсмажуємо до м'якості. У киплячий бульйон викладаємо все овочі, включаючи консервовану кукурудзу і приправи. Варимо 20 хвилинок. Овочі готові - відправляємо до них сирок, туди ж відпускаємо креветки. Варимо ще 3 хвилини і готово!

Консервовану кукурудзу і болгарський перчик в даному рецепті можна сміливо замінити замороженої сумішшю з овочів, вона може називатися по-різному «Мексиканська» або «Гавайська», головне, щоб у ній були ці ж овочі. Завдяки цьому прийому, можна відмінно заощадити час на приготування супчика.

Сирний суп з креветками «Щаслива сьомга»

Звичайно сьомга буде щасливою, раз потрапила в цей чудовий супчик! А той, хто приготує його, буде щасливий подвійно від отриманих компліментів.

Сирний суп з креветками «Щаслива сьомга»

Складові:

  • Сирок плавлений - 150 грам
  • Креветки - 150 грам
  • Картопелька - 600 грам
  • Філе сьомги - 200 грам
  • Молочко - 300 мілілітрів
  • Часничок - 4 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Картопельку звільняємо від шкірки, заливаємо водою і ставимо варитися хвилинок на 20. В цей час, обсмажуємо дві пропущені через прес зубчики часнику. Часничок зазолотиться - саме час додати креветки, смажимо їх по 1 хвилині з одного і з іншого боку. Сьомгу збиваємо в блендері з 2 зубчиками часнику, додаємо до неї молоко і знову збиваємо. З готової картоплі злити трохи відвару, половину залишимо. Перетворюємо картоплю в рідке пюре. Втручаємося до картопляний супчик плавлений сирок і чекаємо його розчинення. Вливаємо в сирний картопляний супчик молочний соус із сьомги. Перемішуємо. Подаємо супчик з підсмаженими креветками.

Сирний суп з креветками «Царський»

Насичений супчик для тих, хто не звик економити на їжі. Для любителів всього морського різноманітності це блюдо стане відкриттям.

Сирний суп з креветками «Царський»

Складові:

  • Сир плавлений - 100 грам
  • Тигрові креветки - 150 грам
  • Спаржа - 200 грам
  • Лучок ріпчаста - 1 штука
  • Мідії - 200 грам
  • Філе червоної риби - 200 грам
  • Рис - 100 грам
  • Вино сухе біле - 250 мілілітрів
  • Крабові палички - 200 грам
  • Горіх мускатний - 0.5 чайної ложки
  • Мелений імбир - 0.5 чайної ложки
  • Вершкове маслечко - 50 грам
  • Маслице оливкова - для смаження
  • Борошно пшеничне - 2 столові ложки
  • Сіль, перець, лаврове листя - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Спаржу, крабові палички і цибулька нарізаємо кубиком. Філе обробити на порційні стейки. Обсмажуємо крабові палички, додаємо до них цибулю і спаржу, продовжуємо смажити, всипаємо борошно, імбир і мускатний горіх, перемішуємо, прогріваємо ще 5 хвилинок, знімаємо з вогню. У киплячу воду (3,5 літра) викладаємо стейки риби, креветки, мідії, лавровий лист, сіль і перець. Варимо 5 хвилинок. Всипаємо рис, варимо 20 хвилинок. Рис готовий - додаємо вино, сир і вершкове олію. Варимо ще 2 хвилини і готово!

Сирний суп з креветками «Вершковий»

Ще один класичний рецепт сирного супу з креветками, завдяки його інгредієнтів він виходить вершковим і ніжним. Милі пані обов'язкового оцінять його смак по заслугах.

Сирний суп з креветками «Вершковий»

Складові:

  • Сирок плавлений - 2 штуки
  • Креветки - 250 грам
  • Картопелька - 3 штуки
  • Морквина - 1 штука
  • Лучок - 1 штука
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Рослинна маслечко - за смаком
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо. Картопельку, морквину і цибулю нарізаємо кубиком. У киплячу воду викладаємо картопельку. Варимо 20 хвилинок. На сковорідці робимо зажарку з цибулі і моркви. Картопля готова - зажарку додаємо до картоплі. Потім відпускаємо сирок, чекаємо його повного розчинення. Пюріруем овочі блендером, вливаємо вершки і знову пюріруем. Додаємо креветки, посолити, поперчити. Варимо ще 2 хвилини і готово!

Сирний суп з креветками і брокколі

Супчик просто створений для тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується дієтичного харчування. У той же час насититися даними стравою простіше простого.

Сирний суп з креветками і брокколі

Складові:

  • Сир плавлений - 150 грам
  • Креветки - 300 грам
  • Брокколі - 1 качан
  • Морквина - 1 штука
  • Лук-порей - 1 штука
  • Часничок - 3 зубчики
  • Оливкова олія - ​​2 чайні ложки
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вода - 1 літр
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Креветки очищаємо і обсмажуємо на вершковому маслечко по одній хвилинці з кожного боку. Морквину шаткуємо, порей дрібно нарізаємо, часничок подрібнюємо. На сковорідці робимо зажарку з порею, часничку і морквини. Як тільки овочі стали м'якими, додаємо брокколі і вершки, тушкуємо 15 хвилинок. Воду закип'ятити, додаємо зажарку і сир. Варимо, поки сир не розплавиться, а потім додаємо креветки. Варимо ще дві хвилини і готово!

Сирний суп з креветками «Запаморочливий»

Ідеальне блюдо для романтичного вечора! Всім закоханим обов'язково потрібно взяти цей рецепт на замітку і приготувати 14 лютого.

Сирний суп з креветками «Запаморочливий»

Складові:

  • Сирок плавлений - 400 грам
  • Креветки - 200 грам
  • Лучок - 2 штуки
  • Часничок - 4 зубчики
  • Бульйон - 1 літр
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Вершкове маслечко - 40 грам
  • Соняшникова олію - для смаження
  • Сіль, перець - за смаком

приготування:

Лучок з часничком дрібно кришимо. Обсмажуємо до м'якості на вершковому маслечко. Потім вливаємо вино, чекаємо, поки воно остаточно впоратися. Потім заливаємо цибулька бульйончиком. Доводимо його до кипіння. Викладаємо сир, чекаємо, поки він розчиниться. В цей час обсмажуємо на вершковому маслечко креветки з двох сторін. Солимо, перчимо сирний супчик, запускаємо в нього креветки. Варимо буквально дві хвилини і знімаємо з вогню. Готово!

Сирний суп з креветками і кабачками

Осінь - час кабачків, тому саме час порадувати близьких оригінальним блюдом з них. Хто б міг подумати, що заморські креветки так добре поєднуються з нашими кабачками!

Сирний суп з креветками і кабачками

Складові:

  • Сир плавлений - 150 грам
  • Креветки - 12 штук
  • Кабачок - ½ штуки
  • Спаржа - 8 штук
  • Часничок - 1 зубчик
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Маслице оливкова - 20 грам
  • Сіль, перець, перець чилі - за смаком

приготування:

Кабачки і спаржу нарізаємо шматочками. Часничок дрібно кришимо. Обсмажуємо овочі 7 хвилинок. Очищаємо креветки і обсмажуємо на олію по одній хвилинці з кожного боку. Овочі подрібнюємо в блендері, додаємо вершки і знову подрібнюємо. Якщо супчик вийшов густий, додаємо окропу. Ставимо на вогонь, додаємо сир і варимо до розчинення сиру. Готовий супчик подаємо з креветками.

Сирний суп з креветками і маскарпоне

За рахунок відмінно підібраних приправ даний супчик виходить з оригінальним смаком. Не шкодуйте часу на його приготування, він того вартий!

Сирний суп з креветками і маскарпоне

Складові:

  • Маскарпоне - 1 пачка
  • Креветки - 500 грам
  • Селера - 2 штуки
  • Перець - ½ штуки
  • Лучок - 1 штука
  • Вершкове маслечко - 50 грам
  • Борошно - 2 столові ложки
  • Бульйон - 1 літр
  • Кукурудза - 350 грам
  • Каперси - 2 столові ложки
  • Суміш «5 перців» - 1/2 чайної ложки
  • Сушений базилік - 1/2 чайної ложки
  • Паприка - 1/2 чайної ложки
  • Перець чилі - 1/2 чайної ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайної ложки
  • Гвоздика мелена - - 1/4 чайної ложки
  • Імбир мелений - 1/4 чайної ложки
  • Кориця мелена - - 1/4 чайної ложки
  • Кардамон - 1/4 чайної ложки
  • Гірчиця сушена - 1/4 чайної ложки
  • Листя базиліка - для прикраси
  • сіль за смаком

приготування:

Сельдерейчік кришимо скибочками, а перчик - кубиками. Лучок рубаємо. Овочі розпускаємо на маслечко 3 хвилинок. Всипаємо борошно і обсмажуємо разом з овочами. Вливаємо бульйон, поперчити, посолити, додаємо всі спеції. Доводимо до кипіння. Викладаємо креветки, кукурузку, каперси і варимо 4 хвилини. Додаємо маскарпоне, перемішуємо і доводимо до кипіння. Готовий супчик прикрашаємо базиліком.

Радимо прочитати

Сирний суп з печерицями
Сирний суп з печерицями
У європейській кухні дуже популярні версії перших страв на вершкової основі. Їх готують на основі м'ясного бульйону з додаванням молока, вершків, сирів. До складу часто входить вино і мускатний
Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Суп з плавленим сиром і фрикадельками, покроковий рецепт з фото
Коли з'являються діти волею-неволею починаєш уважніше відноситься до раціону харчування. У домашньому меню все частіше з'являються всілякі корисні супи з великою кількістю овочів, каші, кількість
Сирний маннік з чорною смородиною. Покроковий рецепт з фото
Сирний маннік з чорною смородиною. Покроковий рецепт з фото
Не так давно, зайшовши на один полюбився мені кулінарний сайт, я побачила рецепт цього чудового сирного манника. І відразу ж зрозуміла, що теж хочу покуштувати це кулінарний витвір мистецтва. Всьому
Пиріг з сиром і сиром
Пиріг з сиром і сиром
Ось такий пиріг з сиром і сиром спікся у мене на днях. Дуже смачна випічка, скажу я вам. А готується пиріг з сиром і сиром настільки просто, що навіть не віриться. Цей несолодкий пиріг виходить дуже
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки