» » Сирний маннік з чорною смородиною. Покроковий рецепт з фото

Сирний маннік з чорною смородиною. Покроковий рецепт з фото


Сирний маннік рецепт
Не так давно, зайшовши на один полюбився мені кулінарний сайт, я побачила рецепт цього чудового сирного манника. І відразу ж зрозуміла, що теж хочу покуштувати це кулінарний витвір мистецтва. Всьому виною Танечка Берковський, автор кулінарної сайту FineCooking.ru. Саме в її сирний маннік я закохалася. Таня пропонувала приготувати такий сирний маннік з черешнею і абрикосами, але у мене виявилася тільки чорна смородина, з якої я і приготувала цей пиріг.

Я дуже рада, що мені на очі потрапив цей рецепт приготування сирного манника. Тепер, спробувавши пиріг, я з упевненістю можу сказати, що буду використовувати рецепт і далі, готуючи сирний маннік з різними сезонними фруктами і ягодами. У моєму випадку чорна смородина надала ніжно-солодкого пирога пікантну кислинку і інтригуючий зовнішній вигляд, особливо в розрізі. І взагалі мені сподобалася ідея додавати начинку поступово, в процесі формування пирога. Тоді ягоди залишаються цілими і тісто сирного манника зберігає свій початковий колір.

Дуже рекомендую приготувати такий сирний маннік з чорною смородиною або будь-якими іншими сезонними ягодами, поки ще літо надає таку можливість.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій - 4-6

Складові:

  • 250 г сиру
  • 1 стакан манки
  • 1 склянка цукру
  • 3 яйця
  • 100 г сметани
  • 1,5 ч. Л. розпушувача
  • 1 ч. Л. ванільного цукру
  • 1 стакан чорної смородини
  • 1 ст. л. крохмалю

Сирний маннік з чорною смородиною, рецепт з фото

Відправляємо в глибоку і містку миску 250 г сиру, 1 склянка цукру, 100 г сметани і ванільний цукор. Ще слід відокремити жовтки трьох яєць від білків. Жовтки також відправляємо в миску, а ось з білками нам належить попрацювати трохи пізніше. Поки відправляємо яєчні білки в холодильник.


Вдамося до допомоги погружного блендера і за дві хвилини перетворимо сир зі сметаною, цукром і жовтками в гладку однорідну масу.


Відміряємо один стакан манної крупи і відправляємо в миску до маси. Перемішуємо тісто для сирного манника і залишаємо його настоятися на 15 хвилин. За цей час манка вбере в себе частину рідини і розбухне. Завдяки такому очікуванню і настоювання манки пиріг вийде ніжним і манка НЕ ​​буде хрустіти на зубах.

{ad1}

Ще на цьому етапі приготування сирного манника з чорною смородиною слід згадати про духовці. Вірніше, згадати про її попередньому розігріві. Включаємо її на 190 градусів.


За ті 15 хвилин, які ми відміряли для настоювання тіста з манкою, ми встигнемо підготувати залишився інгредієнт - яєчні білки. Як ви пам'ятаєте, для тесту ми використовували тільки жовтки від трьох яєць і у нас залишилося ще 3 білка. Дістаємо їх з холодильника (охолоджені білки збиваються легше) і приступаємо до збивання. При бажанні можна додати до білків щіпку солі (вважається, що так білки збиваються швидше). За допомогою міксера збиваємо яєчні білки в міцну піну.


Після того, як манка настоялась, додаємо збиті білки в тісто і акуратно втручаємося їх за допомогою дерев'яної лопатки або ложки. Намагаємося зберегти легкість тесту.


Чорну смородину перебираємо і моєму. Потім додаємо до неї столову ложку крохмалю, який як би «запечатає» ягоди і не дозволить витікати з них соку під час випікання сирного манника.


Вистилаємо форму для випікання пергаментом. На дно форми викладаємо приблизно четверту частину тесту, після чого розподіляємо по поверхні тесту третину всіх ягід чорної смородини. Потім викладаємо поверх ягід ще чверть тесту і знову третину ягід (від початкового їх кількості). Ще один шар і закінчуємо формування сирного манника з чорною смородиною шаром тіста, що залишилося.


Чому було не змішати ягоди з тестом і не вилити тісто у форму? Все дуже просто. Якби ми просто размешали чорну смородину з тестом, то частина ягід обов'язково б лопнула (пустила сік) і пофарбувала тісто. А в нашому випадку ягоди цілі і тісто не забарвлене.


Відправляємо сирний маннік з чорною смородиною в уже добре розігріту до цього моменту духовку і випікаємо при 190 градусах 1 годину.

Сирний маннік рецепт покроково з фото
Готовий сирний маннік акуратно витягаємо з форми і злегка охолоджуємо. Після чого за бажанням прикрашаємо цукровою пудрою або розтопленим шоколадом. Або ж залишаємо як є.

Сирний маннік в духовці
Розрізавши сирний маннік з чорною смородиною ви переконаєтеся, що всі ягоди залишилися цілими.

Сирний маннік фото
Подаємо сирний маннік з чорною смородиною до чаю або зі склянкою молока. Смачне і корисне ласощі готово! Приємного апетиту і до швидких зустрічей!

сирний маннік

Радимо прочитати

Вишневий пиріг. Рецепт з фото
Вишневий пиріг. Рецепт з фото
Пропоную Вашій увазі черговий рецепт смачної домашньої випічки. На цей раз ми будемо готувати вишневий пиріг. Адже саме зараз сезон вишень в самому розпалі, а це вагомий привід насолодитися соковитою
Пиріг з сиром і сиром
Пиріг з сиром і сиром
Ось такий пиріг з сиром і сиром спікся у мене на днях. Дуже смачна випічка, скажу я вам. А готується пиріг з сиром і сиром настільки просто, що навіть не віриться. Цей несолодкий пиріг виходить дуже
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Смородина, як відомо, буває різна: чорна, біла, червона. Більшість з нас кожен рік намагається обов'язково запастися на зиму чорною смородиною, у вигляді варення або заморожування ягід, вважаючи її

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки