» » Рецепт манника (пиріг на манки) з покроковими фото.

Рецепт манника (пиріг на манки) з покроковими фото.


Маннік на кефірі рецепт
Ох, як же полюбився мені цей пиріг! Пам'ятаю, років зо два тому спробувала я його приготувати і у мене вийшов цілком гідний пиріг, але якось він мене тоді не вразив (це я зараз зрозуміла, що той маннік на кефірі був трошки сухуватий). Тиждень тому я знову приготувала маннік, і (о диво!) Він був чудовий! Ніжний, злегка вологий, помірно солодкий, з чудовою хрусткою скоринкою. Сьогодні я повторила пиріг, заодно сфотографувала процес. Рецепт манника на кефірі настільки примітивний, що навіть нічого описувати, але я за традицією все одно опишу детально всі свої дії, раптом вам захочеться повторити саме мій рецепт :)

Рецепт манника на кефірі

Складові:

  • 1,5 склянки манної крупи
  • 500 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 0,75 склянки цукру
  • 0,5 чайної ложки соди (не гасити)
  • шматочок вершкового масла для змащування форми

Я взяла манку (у мене якраз залишалося близько 1,5 склянки) і залила її кефіром (жирність не має значення). Можна замість кефіру узяти домашню кисляк або ряжанку. Необхідно розмішати манку з кефіром і залишити мінімум на 30 хвилин (а краще довше) для розбухання манної крупи. Можна вчинити інакше - приготувати таку суміш з вечора і залишити її в холодильнику до ранку. Тоді вранці ви на швидку руку зможете приготувати відмінний пиріг до сніданку :)

{ad1}

Маннік на кефірі приготування
Додаємо в уже розбухлу в кефірі манку пару яєць і трохи більше половини склянки цукру. І не думайте, що цукру буде занадто багато, пиріг виходить помірно солодким. Наприклад, неповна половина цукру - це вже замало. Спробувавши приготувати маннік хоча б раз, ви визначитеся з кількістю цукру, необхідне саме вам.

Я вбила яйця прямо в суміш і грубо розмішати все ложкою. Минулого разу я збивала яйця з цукром в піну, а потім додавала до манки - результат однаковий.

Маннік на кефірі - готуємо тісто
Духовку я розігріла до 160-170 градусів. Форму змастила вершковим маслом. Соду додала в тісто прямо перед моментом перекладання його в форму. Випікала маннік приблизно 40 хвилин, до золотистої поверхні, а готовність перевіряла зубочисткою.

Хочу зауважити, що маннік не може бути сирим або недостатньо пропечений. Манка ще до випічки була вже готова і придатна для їжі, а після випікання - і поготів. Все, що вам потрібно, вловити момент, коли весь маннік схопиться і підрум'яниться. Якщо м'якоть буде злегка вологим (але тільки злегка) - це, безумовно, плюс вашому манника.

Я свій маннік на кефірі прикрасила цукровою пудрою :)

Маннік на кефірі готовий
P.S .: Не використовуйте маленькі і глибокі форми для випікання манника. Краще взяти форму ширше, наприклад, роз'ємну середнього діаметра, тоді маннік приготується швидше і у вас ніколи не виникне ситуації з непропеченим пирогом. І ще, маннік злегка піднімається (на 1-1,5 см), тому враховуйте цей факт при виборі форми.

Радимо прочитати

Банановий пиріг. Рецепт з фото
Банановий пиріг. Рецепт з фото
Хочу поділитися з вами історією про те, як я зважилася приготувати цей пиріг. На підвіконні моєї кухні залежалися два великих банана. Якось ніхто не зазіхав на них, тому вони, мабуть від образи на
Заливний пиріг на кефірі
Заливний пиріг на кефірі
Цей чудовий, соковитий і не жирний пиріг на кефірі може бути приготований з будь-якої начинки. Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі знадобляться: кефір - півлітра яйця - пару штук сіль - чайна
Пиріг Чізбургер - рецепт з тестом на кефірі і курячим фаршем - рецепт з фото крок за кроком
Пиріг Чізбургер - рецепт з тестом на кефірі і курячим фаршем - рецепт з фото крок за кроком
Щоб приготувати пиріг-чізбургер, вам знадобиться: Для тесту: Пшеничне борошно - 500г Куряче яйце - 1 шт. Рослинна олія - ​​4 ст. л. Кефір - 300 мл Сіль - 1 ч. Л. Цукор - 1 ч. Л. Сухі дріжджі - один

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки