» » » Суп харчо в мультиварці

Суп харчо в мультиварці


Суп харчо в мультиварці виходить при правильному приготуванні смачнішим, ніж той, який зварений на звичайній плиті в звичайній каструлі. Цей ефект пояснюється особливостями температурних режимів в мультиварці і герметичністю простору, в якому готуватися суп - це не дає випаровуватися ароматів.

Суп харчо готувати за допомогою мультиварки не складніше, ніж будь-який інший суп. Головне дотримуватися золотого правила справжнього грузинського харчо - це густий суп і співвідношення в ньому інгредієнтів в рідини має бути 50/50.

Особливість харчо, яка виділяє його перед іншими супами - не тільки густота, а й характерна кислинка. Різні кулінари отримують її по різному. У пропонованих рецептах описані різні способи.

Як приготувати суп харчо в мультиварці - 15 різновидів

  1. Харчо по-європейськи
  2. Простий суп харчо
  3. Харчо з лимоном
  4. Харчо, приготований в мультиварці REDMOND
  5. Суп харчо з соусом «Сацибелі»
  6. Ароматний харчо по Кутаїський
  7. Суп харчо з томатною пастою
  8. Рецепт наваристого харчо
  9. Харчо з телятини з гранатовим соком
  10. Харчо з болгарським перцем
  11. Суп харчо з соусом з аличі
  12. Суп в харчо з баранини в мультиварці
  13. Харчо зі свинини
  14. Харчо з волоськими горіхами
  15. Харчо по сванські

Харчо по-європейськи

Цей рецепт отримав таку назву, тому що саме європейські кулінари привнесли в цей суп такий інгредієнт, як картопля.

Харчо по-європейськи

Складові:

  • М'ясо яловиче на кістці - 0,5 кілограма
  • Лук - 2 штуки
  • Томати - 2 штуки
  • Рис - 1 мультістакан
  • Картопля - 3 штуки
  • Хмелі-сунелі, часник, лавровий лист спеції, сіль, зелень - за смаком.

приготування:

Встановить режим «Випічка» м обсмажити нарізане шматочками м'ясо до зміни кольору.

З інтервалом в п'ять хвилин додати в такій послідовності:

- нарізаний кубиками цибулю;

- натерту на крупній тертці моркву;

- нарізану квадратиками м'якоть очищених томатів.

Вимкнути режим «Випічка».

У чашу викласти нарізану кубиками картоплю, рис, спеції і налити води до верхньої ризики.

Включити режим «Гасіння» на півтори години. Потім покласти в чашу лавровий лист, подрібнену зелень і нарізаний часник.

Потомити в режимі «Підігрів» десять хвилин.

Можна подавати.

Простий суп харчо

Рецепт відрізняється тим, що при приготуванні не використовують класичну спецію хмелі-сунелі.

Простий суп харчо

Складові:

  • Олія - ​​1 ложка ст.
  • Томати -2 штуки
  • Рис - 1 мультістакан
  • Соус «Ткемалі» - 2 ложки ст.
  • Яловичина - 0,5 кг.
  • Томатна паста - 1 ложка ст.
  • Лук-2 штуки
  • Кінза - 1 пучок
  • Часник - 4 зубки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Перець чилі - 2 стручки
  • Перець мелений чорний - 2 щіпки
  • Сіль за смаком.

приготування:

Мультиварку включити в режим «Жарка» або «Випічка», налити рослинне масло в чашу. Поки розігрівається масло нашаткувати цибулю.

Помідори очистити від шкірки, видалити насіння, м'якоть нарізати і додати до цибулі.

Викласти томати, соус, томатну пасту, яловичину в чашу, дати трохи обсмажити і залити водою.

Включити режим «Суп». Час приготування - двадцять п'ять хвилин.

Кінзу, петрушку, чилі нашаткувати дрібно, все з'єднати. Часник очистити, дрібно порубати, з'єднати із зеленню.

Коли закінчиться час варіння - додати рис, суміш зелені з часником, посолити, додати перець і готувати в режимі «Мультірежім» десять хвилин.

Суп готовий.

Суп-харчо відрізняється характерною кислинкою. Цю кислинку надає супу НЕ томат - паста чи помідори, а інгредієнти на основі синіх або зелених слив - тклапі, соус «Ткемалі» або ж алича. Тому класти в харчо багато томатів або томатної пасти не рекомендують.

Харчо з лимоном

Цей рецепт сподобатися тим, хто любить яскраво виражену кислинку в харчо.

Харчо з лимоном

Складові:

  • Олія - ​​1 ложка ст.
  • Томати -2 штуки
  • Рис - 1 мультістакан
  • Соус «Ткемалі» - 2 ложки ст.
  • Яловичина - 0,5 кг.
  • Лимон - 1 штука
  • Лук-2 штуки
  • Кінза - 1 пучок
  • Часник - 2 зубки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Перець мелений чорний - 2 щіпки
  • Сіль за смаком.

приготування:

Мультиварку включити в режим «Жарка» або «Випічка», налити рослинне масло в чашу. Поки розігрівається масло нашаткувати цибулю.

У чаші мультиварки, включеної в режимі «Жарка» пасерувати цибулю п'ять хвилин. Додати нарізані очищені томати, томатну пасту, ткемалі, м'ясо і трохи обсмажити.

Покласти в чашу рис залити водою і готувати двадцять хвилин в режимі «Суп».

Коли закінчиться програма «Суп» додати цедру і сік лимона, суміш нарізану зелені з часником, посолити, додати перець і залишити настоюватися в режимі «Підігрів» десять хвилин.

Суп готовий.

Харчо, приготований в мультиварці REDMOND

За цим рецептом для ситності в класичний рецепт харчо додано трохи картоплі.

Харчо, приготований в мультиварці REDMOND

Складові:

  • Олія - ​​50 мл.
  • Лук нарізаний - 0,2 кілограма
  • Паста томатна - 3 ½ ложки столові
  • М'ясо - 0,5 кілограма
  • Спеції - за смаком
  • Вода - 1 ½ літра
  • Базилік - за смаком
  • Картопля нарізана - 0,35 кілограма
  • Рис - 0,1 кілограма

приготування:

Лук пасерувати з додаванням томатної пасти в режимі «Жарка» десять хвилин.

Суп харчо подобається багатьом з-за його своєрідною кислинки - спробуйте поекспериментувати, додавши замість томатної пасти «Краснодарський соус» або інший томатний соус - вийде не менш смачно.

Додати м'ясо, рис, спеції, картопля і виставити програму «Суп / Варка» і готувати сорок п'ять хвилин.

Можна їсти.

Суп харчо з соусом «Сацибелі»

Цей варіант сподобається цінителям харчо своїм ніжним кисло-солодким смаком.

Суп харчо з соусом «Сацибелі»

Складові:

  • Яловичина - 0,6 кілограма
  • Рис - 0,25 кілограма
  • Горіхи волоські - 100 грам
  • Часник - 3 зубки
  • Цибуля - 1 штука
  • Соус «Сацибелі» - 150 мілілітрів
  • Хмелі-сунелі - 2 ложки чайних
  • Перець червоний мелений - 1 ложка чайна
  • Перець чорний горошок, кінза, сіль - за смаком.

приготування:

М'ясо нарізати дрібними шматочками, покласти в мультиварку і залити холодною водою. У режимі «Гасіння" один годину зварити бульйон і вилити його в окрему ємність.

У чаші при режимі «Жарка» пасерувати дрібно нарізану цибулю (п'ять хвилин) і нарубані горіхи. Вимкнути «жарку».

Викласти в чашу рис, залити бульйоном, посолити і готувати двадцять хвилин в режимі «Суп». Потім додати нарубані зелень і часник, «Сацибелі», спеції і залишити в режимі підігрів на двадцять хвилин.

Ароматний харчо по Кутаїський

Цей рецепт сподобається тим, хто любить аромат відомої грузинської спеції «Хмелі-сунелі».

Ароматний харчо по Кутаїський

Щоб ефективно зняти шкірку з томатів, після того як плоди обдають окропом їх негайно поміщають в холодну воду

Складові:

  • Олія - ​​50 мл.
  • Яловичина - 0,3 кілограма
  • Спеції - за смаком
  • Вода - 1 ½ літра
  • Спеції, сіль - за смаком
  • Картопля нарізана - 0,4 кілограма
  • Горіхи волоські очищені - 0,1 кілограма
  • Соус «Ткемалі» - 150 мілілітрів
  • Рис довгозернистий - 0,2 кілограма
  • Часник - 2 зубки
  • Хмелі-сунелі - 2 ложки чайних
  • Петрушка - ½ пучка
  • Кріп - ½ невеликого пучка
  • Кінза - ½ пучка
  • Суміш червоного і чорного перців - 3 ложки столові.

приготування:

Цибулю нарізати і пасерувати в режимі «Жарка» три хвилини. Потім додати нарізане м'ясо, обсмажити пару хвилин і відключити режим «Жарка». Додати промитий рис, товчені волоські горіхи, «Хмелі-сунелі», соус «Ткемалі», сіль, залити окропом до позначки в чаші «1,5», розміщувати і поставити готуватися протягом години в режимі «Суп». Потім додати роздавлений часник, нарізану зелень, закрити кришку і залишити настоятися на підігріві десять хвилин.

{ad1}

Подавати зі сметаною.

Суп харчо з томатною пастою

У цьому рецепті смаковий ефект кислинки, характерною для харчо, виходить за рахунок застосування томатної пасти.

Суп харчо з томатною пастою

Складові:

  • Яловичина, м'якоть - 0,5 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Рис - 1 склянка
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Томатна паста - 3 ложки столові
  • Часник - 3 зубки
  • Сіль, перець, зелень - за смаком.

приготування:

Включити режим «Випічка» і обсмажити СC рослинним маслом нарізане м'ясо - десять хвилин - додати натерту моркву і нарізану цибулю, перець, протушкувати п'ять хвилин і викласти томатну пасту - готувати все ще п'ять хвилин.

Засипати рис, залити воду, переключити в режим «Гасіння» і готувати півтори години.

Коли суп буде готовий - додати нарізаний часник, зелень і дати настоятися в режимі підігрів п'ятнадцять хвилин.

На режимі «Випічка» обсмажте нарізане м'ясо з рослинним маслом протягом 10-15 хвилин, потім додайте натерту моркву і солодкий перець, нарізаний соломкою, тушкуйте ще хвилин 5, потім покладіть в чашу нарізану цибулю і томатну пасту і готуйте ще 5 хвилин. Переведіть в режим «Гасіння» на 1,5 години, засипте рис, долийте води і готуйте під закритою кришкою. Після сигналу про закінчення режиму додайте подрібнений часник і залиште на режимі «Підігрів» на 10-15 хвилин.

Рецепт наваристого харчо

Харчо, приготоване за цим рецептом, виходить дуже наваристим, з яскраво вираженим смаком яловичого бульйону.

Рецепт наваристого харчо

Складові:

  • Олія - ​​70 мл.
  • Лук нарізаний - 0,15 кілограма
  • Паста томатна - 80 грам
  • Грудинка яловича - 0,5 кілограма
  • Томати - 0,1 кілограма
  • Спеції - за смаком
  • Вода - 1 ½ літра
  • Спеції, сіль - за смаком
  • Картопля нарізана - 0,4 кілограма
  • Рис - 0,1 кілограма
  • Часник - 15 грам.

приготування:

Грудинку і картоплю нарізати середніми кубиками, цибулю і томати - дрібними, часник дрібно нарубати. Виставити програму «Жарка» на десять хвилин і пасерувати п'ять хвилин цибулю, потім додати томати і томатну пасту, протушкувати ще п'ять хвилин до закінчення програми.

Решта інгредієнти викласти в чашу, залити водою, додати спеції, сіль і готувати в програмі «Суп» півгодини

Харчо з телятини з гранатовим соком

Оригінальний варіант харчо з трохи солодкуватим смаком.

Харчо з телятини з гранатовим соком

Складові:

  • Грудинка яловича - 1 кілограм
  • Рис - ½ склянки
  • Лук - 3 штуки
  • Петрушки корінь - 1 штука
  • Рубана зелень петрушки - = 2 ложки столові
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Борошно - 1 столова ложка
  • Горіхи волоські розмелені - ½ склянки
  • Сік гранатовий натуральний - ½ склянки
  • Хмелі-сунелі - 1 ложка чайна
  • Перець гострий - 1 штука
  • Кінза - 1 пучок
  • Часник - 5 зубчиків
  • Паста томатна - 1 ложка їдальня
  • Олія - ​​1 ложка їдальня
  • Сіль, чорний перець горошком - за смаком.

приготування:

Корінь петрушки натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками, м'ясо - шматочками, гострий перець - кільцями. Часник, горіхи, перець горошком трохи обсмажити на сухій сковороді і потовкти в ступці.

Включити режим «Випічка» і спасерувати цибулю і натертий корінь петрушки - 7 хвилин. Додати м'ясо і обсмажувати десять хвилин.

Розвести борошно в малій кількості води, вилити в чашу і протушкувати одну хвилину.

Влити два літри води, сік гранатовий, викласти горіхи, томат-пасту, спеції, переключити мультиварку в режим «гасіння» і готувати півтори години.

Коли харчо буде готовий додати зелень нарубану і розтертий часник, дати настоятися, закривши кришку, п'ятнадцять хвилин.

Увімкніть режим «Випічка» і обсмажте цибулю і корінь петрушки на рослинному маслі протягом 6-7 хвилин, потім покладіть м'ясо і обсмажуйте ще 10 хвилин, помішуючи. Борошно розведіть в невеликій кількості холодної води, додайте в чашу і тушкуйте ще 1 хвилину. Влийте воду (близько 2 л) і гранатовий сік. Додайте горіхи, перець, томатну пасту, сіль, лавровий лист і хмелі-сунелі, закрийте кришку і перейдіть в режим «Гасіння» на 1,5 години. У готовий суп покладіть розтертий часник і зелень і дайте настоятися під кришкою 10-15 хвилин ..

Харчо з болгарським перцем

Цей варіант харчо сподобається тим, хто любить в супах аромат і присмак солодкого перцю.

Харчо з болгарським перцем

Складові:

  • Олія - ​​50 мл.
  • Яловичина - 0,5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Лук-2 головки
  • Томати - 2 великих плода
  • Спеції - за смаком
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Вода - 1 ½ літра
  • Спеції, сіль - за смаком
  • Картопля нарізана - 3 штуки
  • Рис - 1 неповний мультістакан
  • Часник - за кількістю порцій
  • Хмелі-сунелі - 2 ложки чайних
  • Петрушка - ½ пучка
  • Кріп - ½ невеликого пучка
  • Кінза - ½ пучка
  • Суміш червоного і чорного перців - 3 ложки столові.

приготування:

У режимі «Випічка» обсмажити м'ясо протягом двадцяти хвилин, потім додати нарізаний, перець цибуля, натерту моркву.

Додати рис, спеції.

Встановити режим «Гасіння» на півтори години. Потім додати лавровий лист, нарізану зелень і залишити на підігріві на кілька хвилин.

Перед подачею в тарілку видавити трохи часнику 1 зубчик.

Суп харчо з соусом з аличі

Це рецепт харчо з мінімальним набором овочів, але великою кількістю м'яса. Саме за рахунок кількості м'яса в супі дотримується баланс інгредієнтів і рідини 50/50. Розкладка приведена для чотирьох порцій.

Суп харчо з соусом з аличі

Складові:

  • Олія - ​​50 мл.
  • Яловичина - 1,5 кілограма
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 головки
  • Вода - 1 ½ літра
  • Сіль за смаком
  • Алича - 100 грам
  • Рис - 1 неповний мультістакан
  • Часник - 1 головка і 4 зубки
  • Хмелі-сунелі - 2 ложки чайних
  • Петрушка - 1 корінь
  • Уцхо-сунелі 1 ложка чайна
  • Коріандр мелений - ½ ложки чайної
  • Чабер - ¼ ложки чайної
  • Пір'я зеленої цибулі - 1 пучок
  • Суміш червоного і чорного перців - 1 ложка їдальня

приготування:

У режимі «Випічка» обсмажити м'ясо великими шматками протягом двадцяти хвилин разом з дрібно нарубаної однієї цибулиною, потім додати моркву, цибулину, корінь петрушки, включити режим «Гасіння» на півтори години і зварити бульйон. З готового бульйону видалити овочі, процідити.

Аличу бланшувати, очистити, видалити кісточки і блендіровать або протерти через сито і викласти в бульйон разом з рисом, спеціями, голівкою часнику і готувати в режимі «Суп» двадцять хвилин. Потім додати лавровий лист, уцхо-сунелі, коріандр, чабер, нарубані зубки часнику, поперчити, посолити, закрити кришку і включити режим «Підігрів» на п'ятнадцять хвилин.

Для того, щоб лавровий лист зробив суп неймовірно ароматним, перед тим як класти його в суп, листочки підсмажують на сухій сковороді.

При подачі щедро обсипати нарізаною зеленою цибулею.

Суп в харчо з баранини в мультиварці

Суп для тих, хто цінує в стравах не тільки смак, але і ситність.

Суп в харчо з баранини в мультиварці

Складові:

  • Баранина - 0,5 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Лук - 2 штуки
  • Олія - ​​для смаження
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Рис - неповний мультістакан
  • Картопля - 3 штуки.
  • Зелень, перець, спеції сіль - за смаком.

приготування:

М'ясо обсмажують 20 хвилин, по черзі додають з інтервалом 5 хвилин цибулю, моркву.

Випічка вимикається, викладають рис і картопля, перчать, наливають воду і готують в режимі «Гасіння» півтори години.

За 15 хвилин до готовності солять.

Після сигналу додають спеції і зелень.

Хоча в мульти варіння є режим «Суп» краще користуватися режимом «Гасіння» - рис виходить більш цілісним, а суп - ароматним.

Харчо зі свинини

У цьому харчо автори рецепту запропонували використовувати в якості джерела кислинки лечо.

Харчо зі свинини

Складові:

  • Свиняча лопатка - 0,8 кілограма
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Кінза - 50 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Лечо - 100 грам
  • Цукор - 1 ложка солов'я
  • Рис - 1 мультістакан
  • Спеції, перець, сіль - за смаком.

приготування:

Цибулю нарізати кільцями чверть, картоплю і моркву - маленькими кубиками, кінзу нарубати. Спасерувати моркву і цибулю в режимі «Жарка» до золотистого кольору. Додати нарізане невеликими шматочками м'ясо і притомленим десять хвилин. Викласти в чашу рис, цукор, лечо, спеції, сіль, налити воду до розташованої у верхній частині чаші ризики і готувати в режимі «гасіння» одну годину.

Коли програма буде виконана в чашу покласти нарубані кінзу і часник і прогріти в режимі «Підігрів» п'ятнадцять хвилин.

Харчо з волоськими горіхами

Смак в харчо волоських горіхів не тільки збільшує ситність, але і робить це блюдо дуже оригінальним.

Харчо з волоськими горіхами

Складові:

  • Баранина - кістка і м'якоть - 1,5 кілограма
  • Томати- 0,9 кілограма
  • Лук ½ кілограма
  • Морква - ½ кілограма
  • Часник - 2 головки
  • Рис - 100-150 грам
  • Волоські горіхи - 150 грам
  • Зелень (кінза, петрушка) - по ½ пучка
  • Томатна паста - 2 ложки столові
  • Соус «Ткемалі» -
  • Паприка - 1 ложка їдальня
  • «Хмелі-сунелі» - 1 ложка їдальня
  • Перець гострий кайенский - 1 ложка чайна
  • Олія - ​​2 ложки столові

приготування:

Цибулю і моркву нарізати дрібно і пасерувати в режимі «Жарка» разом з очищеними томатами, бараниною протягом 25 хвилин. Викласти в окрему каструлю.

У режимі «Варка» зварити бульйон з баранини на кістки з морквою, цибулею і зеленню - 50 хвилин.

Видалити овочі з бульйону, засипати рис і варити 20 хвилин з відкритими кришкою

Зробити приправу із столової ложки «хмелі-сунелі», перуки і гострого кайенского перцю. Нарізати овочі, що залишилися.

Викласти в бульйон овочі, приправу, ткемалі, болгарський перець, підсмажені і подрібнені горіхи, заздалегідь приготовлену піджарку. Покласти головку часнику. Засипати зелень. Проварити пару хвилин. Додати решту зелень, закрити кришкою і залишити потомитися на двадцять хвилин.

Харчо по сванські

Цей варіант харчо, який готують в гірських районах Грузії, кілька більш гострий.

Харчо по сванські

Складові:

  • Бараняча нога без кістки - 1,5 кілограма
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Рис - 0,2 кілограма
  • Томати- 0,6 кілограма
  • Олія - ​​4 ложки столові
  • Аджика гостра - 30 грам
  • Тклапі- 80 грам
  • Зіра - 10 грам
  • Уцхо-сунелі - 10 грам
  • Часник - 30 грам
  • Кінза - 50 грам
  • Цукор, перець, сіль - за смаком.

приготування:

З баранини зварити в мультиварці бульйон. М'ясо вийняти і нарізати невеликими шматочками. Бульйон перелити в вільну ємність.

У чашу налити рослинне масло і в режимі «Жарка» спасерувати моркву і цибулю по прозорості лука. Половину томатів очистити, блендіровать і викласти до моркви і цибулі, прожарити п'ять хвилин і засипати рис. Включати програму «Суп» на п'ятнадцять хвилин. Потім викласти в харчо тклапі, зіру, аджику, нарізані кубиками другу половину томатів, шматочки м'яса, закрити кришку і готувати в режимі «Гасіння» десять хвилин.

Потім додати в суп уцхо-сунелі, нарубану кинзу, пропущений через прес часник і залишити в режимі «Підігрів» на десять хвилин.

Подають з червоною цибулею і мацоні (можна запропонувати сметану).

Радимо прочитати

Суп харчо класичний
Суп харчо класичний
Суп харчо - прекрасний варіант для холодної пори року. Погодьтеся, що це особливо актуально для нашої країни. Ось чому дане блюдо особливо полюбилося російським господарочкам. І в кожній родині є
Кукурудзяна каша в мультиварці на воді, покроковий рецепт з фото
Кукурудзяна каша в мультиварці на воді, покроковий рецепт з фото
До недавнього часу кукурудзяна каша не входила в умовний список бажаних мною страв. А все тому, що колишні спроби її приготувати не сказати щоб закінчувалися невдало, але і захоплення у мене і
Юшка з сьомги в мультиварці
Юшка з сьомги в мультиварці
Суп, який носить горду назву вуха, споконвіку відомий на Русі. Але чи знаєте ви, що не будь-рибний суп можна назвати юшкою? Знавці стверджують, що правильна юшка повинна бути зварена на багатті, і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки