Гороховий суп без м'яса


Гороховий суп без м'яса - бюджетний варіант ситної трапези. Не дивлячись на відсутність м'яса і рослинного жиру, суп дарує відчуття насичення і відмінно втамовує голод, при цьому залишаючись повністю дієтичним блюдом.

Однак ця їжа не тільки смачна, а й здорова! Відомо, що гороховий суп розширює судини і нормалізує кровообіг, а так само робить волосся міцніше.

Без замочування цілісний горох в супі буде жорстким. Зверніть увагу на горошини, які збираєтеся готувати. Якщо вони половинками, то замочувати їх не потрібно

Як приготувати гороховий суп без м'яса - 15 різновидів

  1. Гороховий суп за рецептом бабусі
  2. Смачний вегетеріанскій суп
  3. Екзотичний гороховий суп
  4. Ніжний гороховий суп-пюре
  5. Незвичайний суп з м'ятою
  6. Суп наречених (Туреччина)
  7. Суп «По-східному»
  8. Суп з секретними інгредієнтами
  9. Неймовірно ароматний гороховий суп
  10. Пісний суп на воді
  11. Суп з горохом і яйцем
  12. Веганські крем-суп з гороху
  13. Простий суп з грибами та горохом
  14. Гороховий суп з сиром
  15. Пісний суп з м'ясним смаком

Гороховий суп за рецептом бабусі

Цей гороховий суп нагадає вам про бабусю, яка готувала його з таких же продуктів, але тільки з одним секретним інгредієнтом - любов'ю.

Гороховий суп за рецептом бабусі

Складові:

  • стакан гороху
  • Вода - 3 л.
  • Картопля середнього розміру - 4 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Часник - 2 зубці
  • Грінки - за смаком
  • кріп
  • Лавровий лист

Якщо любите розварений горох, то залиште його поваритися трохи довше, ніж зазначено в рецепті

приготування:

Замочуємо цілісний горох на ніч, ретельно промиваємо.

У киплячу воду додаємо горох і залишаємо варитися під закритою кришкою хвилин сорок, до повного розм'якшення гороху.

Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці. Кидаємо на гарячу сковорідку з розігрітою олією, смажимо до стану золотистої скоринки.

Картоплю ріжемо смужками, кожен шматочок по пів сантиметра в товщину.

Картопля, цибуля і морква закидаємо в каструлю з горохом, варимо до готовності картоплі. Додаємо спеції за смаком.

В цей час беремо готові грінки і натираємо їх зубчиками часнику.

Подавати в мисочці, поклавши зверху часниковий хліб.

Смачний вегетеріанскій суп

Ідеальний гороховий суп для тих, хто не вживає м'ясо.

Смачний вегетеріанскій суп

Складові:

  • Горох - 1 стакан
  • Картопля - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морквина - 1 шт.
  • зелень
  • Помідор - 1 шт.
  • Соняшникова олія
  • Спеції за смаком

Пам'ятайте, що солити суп необхідно виключно в кінці готування

приготування:

Моєму горох, залишаємо його раскиснуть в воді.

Нарізаємо дрібно овочі та зелень, смажимо на маленькому вогні з соняшниковою олією, поки не стануть м'якими.

Доводимо горох до кипіння, варимо хвилин десять, після чого додаємо нарізану скибками картоплю.

Закидаємо вміст сковорідки в каструлю, варимо до розм'якшення гороху і картоплі. Далі додаємо нарізаний помідор, варимо суп ще хвилин десять.

Подавати можна посипавши ріпчастою цибулею, з хлібом і маслом.

Екзотичний гороховий суп

Нестандартний суп зі свіжим зеленим горошком, ананасами, селерою і меренгами. Відмінний спосіб зробити з стандартного страви щось святкове і незвичайне!

Екзотичний гороховий суп

Складові:

  • Зелений горох - 2 кг.
  • Вершкове масло - 100 гр.
  • Ананас - 200 гр.
  • Винний оцет - 100 мл.
  • Яєчний порошок - 15 гр.
  • Селера - 1 шт.
  • цукор
  • Ріпчаста цибуля

приготування:

Почистити ананас, нарізати невеликими кубиками. Пересипати в сковорідку, залити склянкою води, винним оцтом, додати 50 гр. цукру. Доводимо до кипіння, охолодити.

Розтоплюємо масло в каструлі, в якій і будемо варити суп, засипаємо в неї нарізану цибулю і селеру, доводимо їх до найніжнішої консистенції. Вливаємо два літри води, доводимо до кипіння, засипаємо горошок, кип'ятимо ще раз. Далі проварюємо ще хвилин п'ять, охолоджуємо.

Збиваємо суп у блендері до однорідної консистенції.

У теплій воді збиваємо цукор, додаємо яєчний порошок і краплю винного оцту. Збиваємо до стану густої піни, утворюємо меренги, обпалювати їх газовим пальником.

Ніжний гороховий суп-пюре

Рецепт для вегетеріанцев, які люблять незвичайні страви. Кориця і кедрові горішки надають супу вишуканості, а вершки - ніжності.

Ніжний гороховий суп-пюре

Складові:

  • Сушений горох - 200 гр.
  • Морквина - 2 шт.
  • Жирні вершки - 150 мл.
  • Куркума
  • кориця
  • Кедрові горішки
  • зелень

приготування:

У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Кидаємо спеції, щоб розкрилися.

Морквина, нарізана скибками, додається в каструлю, обсмажується. Промитий горох також кидаємо в каструлю, заливаємо все водою і варимо півгодини.

Збиваємо і пюріруем блендером до однорідної консистенції.

Вливаються теплі вершки, додається дрібно нарізана зелень, горіхи. Всі активно перемішується.

Суп готовий!

Незвичайний суп з м'ятою

Приємний витончений смак горохового супу, відмінно доповнюється ніжною сметаною.

{ad1}

Незвичайний суп з м'ятою

Охолодити суп в процесі приготування потрібно для того, щоб сушений горошок проварити повністю

Складові:

  • Зелений горошок - 500 гр.
  • Сушений горох - 500 гр.
  • Морква - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт.
  • Сметана - 200 гр.
  • м'ята

приготування:

Цибулю і моркву дрібно нарізати, добре обсмажити в глибокому сотейнику, залишити гаситися.

Влити воду, закип'ятити. Поставити охолоджуватися.

Засипаємо сушений горох, варимо з годину.

Заправляємо сметаною, посипаємо м'ятою.

Суп наречених (Туреччина)

За легендою, суп придумала дівчина за день до свого одруження. Вважається, що це кращий спосіб підкорити серце турецького чоловіка.

Суп наречених (Туреччина)

Складові:

  • Сочевиця - 1 ст.
  • Квасоля - 1 ст.
  • Пшенична крупа - 50 гр.
  • Томати - 2 шт.
  • східні спеції

приготування:

Сочевиця, крупа і квасоля варяться не до приготування, а поки не розваритися повністю.

Помідори очищаються від шкірки і роздавлюються до однорідної консистенції.

Коріандр, кмин, базилік і Зеру також подрібнюють якомога сильніше.

Все змішується.

На виході повинен вийти ніжний суп, можна перебити блендером за бажанням.

Суп «По-східному»

Спробуйте саме таке блюдо, яким його подають в Тунісі і Арабських країнах.

Суп «По-східному»

Складові:

  • Горох - 1 ст.
  • Картопля - 1 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Куркума, кмин, коріандр

приготування:

Варити попередньо замочений горох 40 хвилин. Коли буде практично готовий, додати нарізану картоплю.

Овочі нарізаємо, моркву натираємо. Обсмажуємо зі спеціями.

Додаємо зажарку в суп.

Суп з секретними інгредієнтами

Спосіб зробити з стандартного ступа щось більш цікаве за рахунок спецій.

Суп з секретними інгредієнтами

Складові:

  • Горох - 1 ст.
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля
  • Морквина - 4 шт.
  • Томатна паста
  • гвоздика
  • насіння гірчиці
  • Чорний перець

приготування:

На ніч залишаємо у воді горох, варимо близько двох годин.

Нарізану картоплю кидаємо в каструлю, доводимо до кипіння.

На сухій гарячій сковороді швидко обсмажуємо все спеції. Далі додаємо масло, нашатковану цибулю і томатну пасту.

У каструлю кидаємо дрібно натерту морквину, продовжуємо варити.

У сковорідку, тим часом, наливаємо ополоник рідини з супу, випаровуємо до стану густоти.

З'єднуємо все разом.

Неймовірно ароматний гороховий суп

Запаморочливий запах східних прянощів і насичений смак. Вдосконалений варіант східного супу з гороху.

Неймовірно ароматний гороховий суп

Горох Айдахо замочувати не потрібно, його консистенція дозволяє йому зваритися без зайвих рухів тіла

Складові:

  • Горох Айдахо - 160 гр.
  • Картопля - 3 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Імбир, куркума, перець чилі, коріандр

приготування:

Варимо горох близько години.

Картоплю нарізаємо кубиками, помідор і перець - на невеликі шматочки. Обсмажуємо на сковороді зі спеціями. Додаємо томатну пасту.

Кидаємо все в каструлю, варимо до приготування.

Подавати з грінками.

Пісний суп на воді

Дійсно смачний суп, який підходить для вживання в пост.

Пісний суп на воді

Складові:

  • Сушений горох - 350 гр.
  • Картопля - 2 шт.
  • Лук - 2 невеликих або 1 велика
  • морквина
  • зелень
  • часник
  • фіолетовий базилік
  • кондарі

приготування:

Лук перебиваємо в блендері, морква швидко натираємо на крупній тертці.

Ставимо варитися горох майже до повної готовності, кидаємо нарізану середніми кубиками картоплю.

Морквину і цибулю обсмажуємо на великому вогні до золотистого.

Готову обсмажену суміш кидаємо в каструлю.

Спеції та часник ретельно подрібнюємо, додаємо в готову страву. Після даємо настоятися із закритою кришкою.

Суп з горохом і яйцем

Ніжний гороховий суп зі смаком, що нагадує омлет. У два рази ситніше!

Суп з горохом і яйцем

Складові:

  • Половина склянки гороху
  • морквина
  • Цибуля
  • Картопля - 2 шт.
  • сирі яйця
  • консервовані помідори

приготування:

Попередньо замочений горох варимо до стану розбухання.

У цей час нарізаємо овочі маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді.

З помідорів робимо подобу пасти, кладемо в них ложку борошна, додаємо на сковорідку до утворення однорідної консистенції.

Далі кидаємо все в суп.

Яйця ретельно збиваємо, акуратно виливаємо в каструлю.

Подавати не гарячим, в широкій тарілці.

Веганські крем-суп з гороху

Унікальний крем-суп зі східними нотками, з додаванням шпинату і фісташок.

Веганські крем-суп з гороху

Складові:

  • Сухий горох - 8 ст.л.
  • Цибуля
  • фісташки
  • тахіна
  • шпинат
  • Сік лимона
  • паприка
  • Карі
  • молоко мигдальне

приготування:

Заливаємо горох водою

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, обсмажуємо до м'якості.

Фісташки кидаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння. В цей час всипаємо горох і варимо до готовності.

Шпинат потрібно прокип'ятити.

Все, крім тахіни і лимонного соку додаємо відразу в каструлю. Перераховане - в самому кінці.

Блендером ретельно перебиваємо суп.

Можна подавати з житніми сухариками.

Простий суп з грибами та горохом

Одне з найпростіших, але дуже смачних страв. Обов'язковий для любителів грибів!

Простий суп з грибами та горохом

Складові:

  • Горох - 1 ст.
  • Гриби - 200 гр.
  • Цибуля
  • насіння гірчиці

приготування:

Горох вимочуємо, ставимо варитися, доки не розваритися до кашоподібної консистенції.

Гриби обсмажуємо з цибулею і насінням гірчиці, кидаємо в готовий суп. Можна перебити блендером.

Спеції за смаком.

Гороховий суп з сиром

Об'єднаний варіант двох звичних супів. Вершковий, насичений присмак. Удвічі смачно!

Гороховий суп з сиром

Складові:

  • Нут - 1 ст.
  • Вершковий сир - 140 гр.
  • Картопля - 3 шт.
  • морквина
  • зелень

приготування:

Замочений нут починаємо варити на приглушеному вогні хвилин п'ятнадцять.

У цей час нарізаємо невеликими скибками картоплю і моркву. Кинути все в суп.

Сир необхідно натерти на середній тертці, висипати в каструлю.

Коли всі інгредієнти размягчатся, суп можна вважати готовим.

Пісний суп з м'ясним смаком

Абсолютно дієтичне блюдо, яке надає відчуття насичення на цілий день. Серце і шлунок чоловіка будуть вашими!

Пісний суп з м'ясним смаком

Складові:

  • Горох - 180 гр.
  • Лук - 4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • лист лавровий

приготування:

Порубати моркву на невеликі кружечки.

У холодну воду кинути цілу цибулину, лавровий лист і нарізану моркву.

Решта цибулю і моркву засмажуємо на сковороді.

Картоплю рубаємо на кубики, розміром з палець, відправляємо в каструлю разом з горохом.

В кінці додаємо зажарку. Можна зробити грінки для більш вишуканого смаку, і покласти ложку сметани.

Радимо прочитати

Гороховий суп з куркою
Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.
Борщ з грибами
Борщ з грибами
Рецепт пісного борщу з грибами саме на часі під час посту, а ще під час кризи. Дуже корисно дати можливість організму відпочити від м'яса і наваристих м'ясних бульйонів, просто поїсти легкої їжі.
Горохові котлети
Горохові котлети
Котлети займають не останнє місце в раціоні нашого харчування, особливо, м'ясні. Але в період посту м'ясні продукти не використовуються. Пропоную приготувати пісні горохові котлети і урізноманітнити

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки