Гороховий суп без м'яса
Гороховий суп без м'яса - бюджетний варіант ситної трапези. Не дивлячись на відсутність м'яса і рослинного жиру, суп дарує відчуття насичення і відмінно втамовує голод, при цьому залишаючись повністю дієтичним блюдом.
Однак ця їжа не тільки смачна, а й здорова! Відомо, що гороховий суп розширює судини і нормалізує кровообіг, а так само робить волосся міцніше.
Без замочування цілісний горох в супі буде жорстким. Зверніть увагу на горошини, які збираєтеся готувати. Якщо вони половинками, то замочувати їх не потрібно
Як приготувати гороховий суп без м'яса - 15 різновидів
- Гороховий суп за рецептом бабусі
- Смачний вегетеріанскій суп
- Екзотичний гороховий суп
- Ніжний гороховий суп-пюре
- Незвичайний суп з м'ятою
- Суп наречених (Туреччина)
- Суп «По-східному»
- Суп з секретними інгредієнтами
- Неймовірно ароматний гороховий суп
- Пісний суп на воді
- Суп з горохом і яйцем
- Веганські крем-суп з гороху
- Простий суп з грибами та горохом
- Гороховий суп з сиром
- Пісний суп з м'ясним смаком
Гороховий суп за рецептом бабусі
Цей гороховий суп нагадає вам про бабусю, яка готувала його з таких же продуктів, але тільки з одним секретним інгредієнтом - любов'ю.
Складові:
- стакан гороху
- Вода - 3 л.
- Картопля середнього розміру - 4 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Часник - 2 зубці
- Грінки - за смаком
- кріп
- Лавровий лист
Якщо любите розварений горох, то залиште його поваритися трохи довше, ніж зазначено в рецепті
приготування:
Замочуємо цілісний горох на ніч, ретельно промиваємо.
У киплячу воду додаємо горох і залишаємо варитися під закритою кришкою хвилин сорок, до повного розм'якшення гороху.
Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці. Кидаємо на гарячу сковорідку з розігрітою олією, смажимо до стану золотистої скоринки.
Картоплю ріжемо смужками, кожен шматочок по пів сантиметра в товщину.
Картопля, цибуля і морква закидаємо в каструлю з горохом, варимо до готовності картоплі. Додаємо спеції за смаком.
В цей час беремо готові грінки і натираємо їх зубчиками часнику.
Подавати в мисочці, поклавши зверху часниковий хліб.
Смачний вегетеріанскій суп
Ідеальний гороховий суп для тих, хто не вживає м'ясо.
Складові:
- Горох - 1 стакан
- Картопля - 3 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Морквина - 1 шт.
- зелень
- Помідор - 1 шт.
- Соняшникова олія
- Спеції за смаком
Пам'ятайте, що солити суп необхідно виключно в кінці готування
приготування:
Моєму горох, залишаємо його раскиснуть в воді.
Нарізаємо дрібно овочі та зелень, смажимо на маленькому вогні з соняшниковою олією, поки не стануть м'якими.
Доводимо горох до кипіння, варимо хвилин десять, після чого додаємо нарізану скибками картоплю.
Закидаємо вміст сковорідки в каструлю, варимо до розм'якшення гороху і картоплі. Далі додаємо нарізаний помідор, варимо суп ще хвилин десять.
Подавати можна посипавши ріпчастою цибулею, з хлібом і маслом.
Екзотичний гороховий суп
Нестандартний суп зі свіжим зеленим горошком, ананасами, селерою і меренгами. Відмінний спосіб зробити з стандартного страви щось святкове і незвичайне!
Складові:
- Зелений горох - 2 кг.
- Вершкове масло - 100 гр.
- Ананас - 200 гр.
- Винний оцет - 100 мл.
- Яєчний порошок - 15 гр.
- Селера - 1 шт.
- цукор
- Ріпчаста цибуля
приготування:
Почистити ананас, нарізати невеликими кубиками. Пересипати в сковорідку, залити склянкою води, винним оцтом, додати 50 гр. цукру. Доводимо до кипіння, охолодити.
Розтоплюємо масло в каструлі, в якій і будемо варити суп, засипаємо в неї нарізану цибулю і селеру, доводимо їх до найніжнішої консистенції. Вливаємо два літри води, доводимо до кипіння, засипаємо горошок, кип'ятимо ще раз. Далі проварюємо ще хвилин п'ять, охолоджуємо.
Збиваємо суп у блендері до однорідної консистенції.
У теплій воді збиваємо цукор, додаємо яєчний порошок і краплю винного оцту. Збиваємо до стану густої піни, утворюємо меренги, обпалювати їх газовим пальником.
Ніжний гороховий суп-пюре
Рецепт для вегетеріанцев, які люблять незвичайні страви. Кориця і кедрові горішки надають супу вишуканості, а вершки - ніжності.
Складові:
- Сушений горох - 200 гр.
- Морквина - 2 шт.
- Жирні вершки - 150 мл.
- Куркума
- кориця
- Кедрові горішки
- зелень
приготування:
У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Кидаємо спеції, щоб розкрилися.
Морквина, нарізана скибками, додається в каструлю, обсмажується. Промитий горох також кидаємо в каструлю, заливаємо все водою і варимо півгодини.
Збиваємо і пюріруем блендером до однорідної консистенції.
Вливаються теплі вершки, додається дрібно нарізана зелень, горіхи. Всі активно перемішується.
Суп готовий!
Незвичайний суп з м'ятою
Приємний витончений смак горохового супу, відмінно доповнюється ніжною сметаною.
{ad1}Охолодити суп в процесі приготування потрібно для того, щоб сушений горошок проварити повністю
Складові:
- Зелений горошок - 500 гр.
- Сушений горох - 500 гр.
- Морква - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 4 шт.
- Сметана - 200 гр.
- м'ята
приготування:
Цибулю і моркву дрібно нарізати, добре обсмажити в глибокому сотейнику, залишити гаситися.
Влити воду, закип'ятити. Поставити охолоджуватися.
Засипаємо сушений горох, варимо з годину.
Заправляємо сметаною, посипаємо м'ятою.
Суп наречених (Туреччина)
За легендою, суп придумала дівчина за день до свого одруження. Вважається, що це кращий спосіб підкорити серце турецького чоловіка.
Складові:
- Сочевиця - 1 ст.
- Квасоля - 1 ст.
- Пшенична крупа - 50 гр.
- Томати - 2 шт.
- східні спеції
приготування:
Сочевиця, крупа і квасоля варяться не до приготування, а поки не розваритися повністю.
Помідори очищаються від шкірки і роздавлюються до однорідної консистенції.
Коріандр, кмин, базилік і Зеру також подрібнюють якомога сильніше.
Все змішується.
На виході повинен вийти ніжний суп, можна перебити блендером за бажанням.
Суп «По-східному»
Спробуйте саме таке блюдо, яким його подають в Тунісі і Арабських країнах.
Складові:
- Горох - 1 ст.
- Картопля - 1 шт.
- Морква - 2 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Помідор - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Куркума, кмин, коріандр
приготування:
Варити попередньо замочений горох 40 хвилин. Коли буде практично готовий, додати нарізану картоплю.
Овочі нарізаємо, моркву натираємо. Обсмажуємо зі спеціями.
Додаємо зажарку в суп.
Суп з секретними інгредієнтами
Спосіб зробити з стандартного ступа щось більш цікаве за рахунок спецій.
Складові:
- Горох - 1 ст.
- Картопля - 2 шт.
- Цибуля
- Морквина - 4 шт.
- Томатна паста
- гвоздика
- насіння гірчиці
- Чорний перець
приготування:
На ніч залишаємо у воді горох, варимо близько двох годин.
Нарізану картоплю кидаємо в каструлю, доводимо до кипіння.
На сухій гарячій сковороді швидко обсмажуємо все спеції. Далі додаємо масло, нашатковану цибулю і томатну пасту.
У каструлю кидаємо дрібно натерту морквину, продовжуємо варити.
У сковорідку, тим часом, наливаємо ополоник рідини з супу, випаровуємо до стану густоти.
З'єднуємо все разом.
Неймовірно ароматний гороховий суп
Запаморочливий запах східних прянощів і насичений смак. Вдосконалений варіант східного супу з гороху.
Горох Айдахо замочувати не потрібно, його консистенція дозволяє йому зваритися без зайвих рухів тіла
Складові:
- Горох Айдахо - 160 гр.
- Картопля - 3 шт.
- Помідор - 1 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Імбир, куркума, перець чилі, коріандр
приготування:
Варимо горох близько години.
Картоплю нарізаємо кубиками, помідор і перець - на невеликі шматочки. Обсмажуємо на сковороді зі спеціями. Додаємо томатну пасту.
Кидаємо все в каструлю, варимо до приготування.
Подавати з грінками.
Пісний суп на воді
Дійсно смачний суп, який підходить для вживання в пост.
Складові:
- Сушений горох - 350 гр.
- Картопля - 2 шт.
- Лук - 2 невеликих або 1 велика
- морквина
- зелень
- часник
- фіолетовий базилік
- кондарі
приготування:
Лук перебиваємо в блендері, морква швидко натираємо на крупній тертці.
Ставимо варитися горох майже до повної готовності, кидаємо нарізану середніми кубиками картоплю.
Морквину і цибулю обсмажуємо на великому вогні до золотистого.
Готову обсмажену суміш кидаємо в каструлю.
Спеції та часник ретельно подрібнюємо, додаємо в готову страву. Після даємо настоятися із закритою кришкою.
Суп з горохом і яйцем
Ніжний гороховий суп зі смаком, що нагадує омлет. У два рази ситніше!
Складові:
- Половина склянки гороху
- морквина
- Цибуля
- Картопля - 2 шт.
- сирі яйця
- консервовані помідори
приготування:
Попередньо замочений горох варимо до стану розбухання.
У цей час нарізаємо овочі маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді.
З помідорів робимо подобу пасти, кладемо в них ложку борошна, додаємо на сковорідку до утворення однорідної консистенції.
Далі кидаємо все в суп.
Яйця ретельно збиваємо, акуратно виливаємо в каструлю.
Подавати не гарячим, в широкій тарілці.
Веганські крем-суп з гороху
Унікальний крем-суп зі східними нотками, з додаванням шпинату і фісташок.
Складові:
- Сухий горох - 8 ст.л.
- Цибуля
- фісташки
- тахіна
- шпинат
- Сік лимона
- паприка
- Карі
- молоко мигдальне
приготування:
Заливаємо горох водою
Цибулю нарізаємо дрібними шматочками, обсмажуємо до м'якості.
Фісташки кидаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння. В цей час всипаємо горох і варимо до готовності.
Шпинат потрібно прокип'ятити.
Все, крім тахіни і лимонного соку додаємо відразу в каструлю. Перераховане - в самому кінці.
Блендером ретельно перебиваємо суп.
Можна подавати з житніми сухариками.
Простий суп з грибами та горохом
Одне з найпростіших, але дуже смачних страв. Обов'язковий для любителів грибів!
Складові:
- Горох - 1 ст.
- Гриби - 200 гр.
- Цибуля
- насіння гірчиці
приготування:
Горох вимочуємо, ставимо варитися, доки не розваритися до кашоподібної консистенції.
Гриби обсмажуємо з цибулею і насінням гірчиці, кидаємо в готовий суп. Можна перебити блендером.
Спеції за смаком.
Гороховий суп з сиром
Об'єднаний варіант двох звичних супів. Вершковий, насичений присмак. Удвічі смачно!
Складові:
- Нут - 1 ст.
- Вершковий сир - 140 гр.
- Картопля - 3 шт.
- морквина
- зелень
приготування:
Замочений нут починаємо варити на приглушеному вогні хвилин п'ятнадцять.
У цей час нарізаємо невеликими скибками картоплю і моркву. Кинути все в суп.
Сир необхідно натерти на середній тертці, висипати в каструлю.
Коли всі інгредієнти размягчатся, суп можна вважати готовим.
Пісний суп з м'ясним смаком
Абсолютно дієтичне блюдо, яке надає відчуття насичення на цілий день. Серце і шлунок чоловіка будуть вашими!
Складові:
- Горох - 180 гр.
- Лук - 4 шт.
- Морква - 1 шт.
- Картопля - 4 шт.
- лист лавровий
приготування:
Порубати моркву на невеликі кружечки.
У холодну воду кинути цілу цибулину, лавровий лист і нарізану моркву.
Решта цибулю і моркву засмажуємо на сковороді.
Картоплю рубаємо на кубики, розміром з палець, відправляємо в каструлю разом з горохом.
В кінці додаємо зажарку. Можна зробити грінки для більш вишуканого смаку, і покласти ложку сметани.