Тефтелевий суп
Тефтелевий суп є дуже смачним блюдом, яке готують в самих різних країнах усього світу. Суп з тюфтельками може бути як живильним і дуже м'ясним, так і дієтичним. Калорійність страви залежить не тільки від кількості масла в супі, але і від виду м'яса і круп. Для більш дієтичного варіанту супу, варто формувати тюфтельки з курки або індички, а в якості круп додавати перлову або рисову.
Також, можна виключити з страви картопля, що набагато зменшити вміст в ньому вуглеводів.
Важливою складовою супу є овочі. Додають як коренеплоди, так і томати, перець болгарський або горошок. Також, неодмінно варто додавати різноманітну зелень, спеції і трави. Збагатити смак супчика допоможе томатна паста, вершки, різні види сирів.
Калейдоскоп тефтелевих супів украй багатий і різноманітний. Навіть таке звичайне, на перший погляд, блюдо можна приготувати дуже оригінально і незвично.
Як приготувати тефтелевий суп - 15 різновидів
- Томатний суп з тефтелі
- Вівсяний дієтичний суп
- "Кюфта"
- Сирний суп
- "Чорба"
- Тефтелевий суп "Пітерський"
- Тефтелевий овочевий суп
- Суп зі шпинатом і тюфтельки
- Пряний суп з овочами
- Квасолевий суп з тефтелі
- Гороховий суп
- Ароматний суп з баранячими тефтелями
- Традиційний італійський суп
- Вершковий суп з вином
- Суп з курячими кульками і травами
Томатний суп з тефтелі
Дуже ароматний і пряний суп з тюфтельки відмінно зігріє і наситить.
Складові:
- Зелена цибуля - 1/2 пучка
- Сочевиця - 200 г
- Оливкова олія - 2 ст.л.
- Яловичина - 500 г
- Томати консервовані - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 2 л.
- Хлібні крихти - 1/3 склянки
- Цибуля - 1 шт.
Складові:
Надіслати сочевицю на вогонь, заливши водою. Проварити протягом 20 хвилин.
У глибокій ємності змішати половинку нашаткованого лука, крихти хліба, яловичий фарш, часник і спеції. Гарненько перемішати.
Сформувати з м'ясної маси кульки.
Обсмажити готові кульки на маслі.
На тій самій олії обсмажити половинку лука разом з зеленою цибулькою, додавши до овочів томат.
Томатну суміш додати до сочевиці.
Після закінчення 10 хвилин збити суп блендером. Повернути в каструлю і додати тефтелі. Прокип'ятити і подавати до столу!
Вівсяний дієтичний суп
Дуже легкий і ситний супчик відмінно підійде для дієтичного харчування і розвантажувальних днів.
Складові:
- Кріп - 1 пучок
- Перець мелений - 5 г
- Картопля - 300 г
- Вівсяні пластівці - 3/4 склянки
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 2 л.
- Курячий фарш - 300 г
- Морква - 1 шт.
- Петрушка - 1 пучок
- Яйце - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
приготування:
Змішати фарш з яйцем, подрібненим часником, зеленню та спеціями. Сформувати невеликі тюфтельки.
Відварити нарізану картоплю разом з рубаним луком і тертою морквиною. Коли картопля стане більш м'яким - додати тефтелі і вівсяні пластівці.
Довести до кипіння і заправити зеленню.
"Кюфта"
Жирний, наваристий і дуже ароматний суп з арсеналу азербайджанської кухні стані хорошим варіантом першого страви для будь-якого випадку.
Складові:
- Баранина - 500 г
- Перець - за смаком
- Жир з хвоста баранини - 100 г
- Суха м'ята - 1 ч.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Круглий рис - 100 г
- Картопля - 2 шт.
- Зливи сушені - за смаком
- Бульйон - 2 л.
- Шафран - за смаком
- Відварену горох - 80 г
приготування:
Шафран потовкти з сіллю, потім залити 50 мл теплої води. Залишити шафранову суміш на півгодини. Після, процідити.
М'ясо, цибулю і жир пропустити через м'ясорубку, змішати з промитим рисом, сіллю, перцем і м'ятою.
Якщо м'яти немає, можна з легкістю замінити її на зелень кінзи.
Вимішати суміш і сформувати кульки.
Промити сушені сливи і помістити кожну сливу в окрему тефтелі.
Довести бульйон до кипіння і помістити туди тефтелі.
Можна замінити бульйон водою, але в цьому випадку варто додати до неї 50 мл вершкового маслечка.
Картоплю нарізати на дольки.
Влити до тефтелі шафранову воду і додати картоплю.
Варити до закипання, а потім додати раніше відварений горох.
Дати настоятися деякий час і подавати.
Сирний суп
Поживний і ароматний сирний суп з тефтелі стане хорошим варіантом для ситного обіду.
Складові:
- Цибуля - 1 шт.
- Перець мелений - за смаком
- Картопля - 3 шт.
- Сир моцарела - 50 г
- Морква - 1 шт.
- М'ясний фарш - 300 г
приготування:
Відварити до готовності кубики картоплі.
Пасерувати моркву з цибулею і додати до картоплі.
Сформувати тефтелі і помістити в суп за 10 хвилин до готовності.
Натерти моцарелу і додати до супу.
Приправити, за бажанням, рубаною зеленню.
"Чорба"
Оригінальний суп турецької кухні для ситної вечері.
Такий суп варто готувати на один раз, щоб він не втратив свої смакові якості і вид.
Складові:
- Фарш - 400 г
- Локшина - 2 жмені
- Йогурт - 200 мл.
- Перець мелений - за смаком
- Яйця - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Вода - 1,5 л.
- Вершкове масло - 100 г
- М'ята - 1 ч.л.
- Борошно - 1 ст.л.
приготування:
Закип'ятити воду.
Змішати нарізану дрібними кубиками цибулю з сіллю, фаршем і перцем. Гарненько вимісити.
Сформувати кульки. Обваляти їх у борошні.
Додати кульки в воду і готувати близько 5 хвилин. Потім додати локшину.
Змішати йогурт з яйцем і борошном. Перемішати і додати до супу, коли локшина буде готова. Довести до кипіння.
На сковорідці розтопити масло, додавши м'яту. Влити в чорбу і подавати.
{ad1}
Тефтелевий суп "Пітерський"
Класичний суп з культурної столиці до вашого столу!
Складові:
- Фарш - 200 г
- Морква - 1 шт.
- Перлова крупа - 2 ч.л.
- Лавровий лист - 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Солоні огірки - 3 шт.
- Лук - 2 шт.
- Сіль за смаком
приготування:
Сформувати кульки з фаршу, додавши до нього одну цибулину.
Надіслати кульки в киплячу воду. Потім додати нарізану картоплю, моркву, солоні огірки і цибуля.
Приправити суп листом лавра і спеціями за смаком.
Всипати перловку і довести страву до готовності.
Тефтелевий овочевий суп
Дуже насичений і простий супчик для будь-якого випадку.
Складові:
- Фарш - 300 г
- Морква - 1 шт.
- Рис - жменя
- Яйце - 1 шт.
- Помідори - 4 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Солодкий перець - 1 шт.
- Зелень - пучок
- Картопля - 2 шт.
- Томатний соус - за смаком
приготування:
Змішати фарш з цибулею, яйцем, спеціями і рисом. Зліпити тюфтельки і обваляти в борошні.
Обсмажити кульки.
Тим часом, нашаткувати дрібно цибульку, натерти моркву і помідори, а також нарубати болгарський перець.
Попередньо, помідори потрібно очистити від шкірки, обдавши їх окропом.
Воду закип'ятити і додати обсмажені тефтелі разом з нарізаною картоплею. Також, всипати ложку рису.
Обсмажити морква, перець і цибулю, додавши в кінці 1 тертий помідор і трохи томатного соусу.
Рубаний часник і інші томати всипати до тефтелі, додати соусу за смаком.
Зажарку відправити в суп.
Довести страву до готовності і смаку.
Суп зі шпинатом і тюфтельки
Дуже незвичайний, але смачний супчик, відмінно підійде для будь-якого торжества або обіднього столу.
Складові:
- Молоко - 50 г
- Перловка - 50 г
- М'ясний бульйон - 1 л.
- Пармезан - 100 г
- Білий хліб - 50 г
- Яйце 2 шт.
- Фарш - 350 г
- Шпинат - 300 г
приготування:
Вимочити хліб в молоці і змішати разом з тертим сиром, фаршем, нашинкованнимцибулею, яйцем і спеціями.
Сформувати кульки і помістити в киплячий бульйон. Додати шпинат і перловку, довести до готовності.
Обсмажити збите яйце, нарізати млинець і додати в суп.
Приправити блюдо і подавати.
Пряний суп з овочами
Дуже незвичайний суп з кубиками бульйону доповнить будь-який обідній застілля.
Складові:
- Бульйонний кубик "До пасті" - 1 шт.
- Куряче філе - 2 шт.
- Бульйонний кубик "Курячий" - 1 шт.
- Гливи - 150 г
- Морква - 1 шт.
- Цвітна капуста - за смаком
- Перловка - 100 г
- Яйце - 2 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Манна крупа - 6 ст.л.
- Цукіні - 1 шт.
приготування:
Відварити перловку до напівготовності.
Філе і цедру лимона подрібнити в м'ясорубці. Змішати з соком лимона, яйцем і манною крупою.
Нарізати цукіні, морква і гриби. Обсмажити.
Обробити капусту і додати до овочів. Додати кубик "До пасті".
Овочі пересипати до перловки і додати кубик "Курячий".
Сформувати тефтелі і додати в каструлю.
Довести до готовності і подавати з рубаною зеленню.
Квасолевий суп з тефтелі
Дуже наваристий і надзвичайно ситний суп, який відмінно відновить сили після інтенсивних навантажень.
Складові:
- Картопля - 2 шт
- Томатний сік - 1 л.
- Часник - 2 зубчики
- Консервована квасоля - 1 банка
- Яйце - 1 шт.
- Бульйон - 2 л.
- Лук - 2 шт.
- Петрушка - за смаком.
- Морква - 1 шт.
- Фарш - 300 г
Складові:
Змішати рубану петрушку, фарш і яйце.
Закип'ятити бульйон і додати сформовані з фаршу тюфтельки.
Додати нарізану картоплю, моркву і цибулю.
Влити томатний сік і довести до готовності.
Потім всипати квасоля і роздавлений часник і можна подавати до столу.
Гороховий суп
Смачний суп з тефтелі з курятини підійде до будь-якого випадку, наситить і добре зігріє.
Складові:
- Чорний перець - за смаком
- Горох - 200 г
- Кріп - 5-6 гілочок
- Фарш - 200 г
- Вершкове масло - 50 г
- Рис - 3 ст.л.
- Червоний перець - 0,5 ч.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Лавровий лист - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Хмелі-сунелі - 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
- Часник - 3 зубчики
приготування:
Замочити горох на цілу ніч.
Горох відварити до пухкого стану.
Нашаткувати цибулину, моркву натерти і обсмажити овочі на вершковому маслі.
Змішати відварений рис з фаршем і спеціями. Гарненько перемішати і зліпити кульки.
Всипати зажарку і кульки в суп.
Визначити готовність кульок можна по відмітної риси - готові тефтелі спливуть вгору.
Додати приправи.
Всипати рубаний кріп і часничок.
Ароматний суп з баранячими тефтелями
Наваристий і ситний суп на баранячих кульках відмінно доповнить будь-який обід або полудень.
Складові:
- Зелень - пучок
- Баранячий фарш - 600 г
- Морква - 1 шт.
- Яйце -1 шт.
- Горох - 100 г
- Помідор - 300 г
- Рис - 100 г
- Лук - 2 шт.
приготування:
Змішати яйце з баранячим фаршем.
Відварити суміш рису і гороху.
Коли крупи размягчатся, додати нарізані помідори, цибулю і моркву.
В кінці приготування додати сформовані кульки.
Подавати тефтелевий суп із зеленню.
Традиційний італійський суп
Дуже цікава італійська родзинка до будь-якого випадку!
Складові:
- Яловичина - 500 г
- базилік сухий
- Цибуля - 1 шт.
- Манна крупа - 2 ст.л.
- Яйце - 2 шт.
- Петрушка- пучок
- Помідори - 2 шт.
- Пармезан - 2 ст.л.
- Картопля - 2 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Бульйон курячий - 2,5 літра
- Кабачок - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Макарони - 2 жмені
- Зелень - за смаком
- Стручкова квасоля - 2 жмені
приготування:
Приготувати фарш з лука і яловичини. Змішати з манною крупою, яйцем, рубаною петрушкою, пармезаном і спеціями. Зліпити фрикадельки.
Найкраще виходить зліпити красиві кульки саме за допомогою мокрих рук.
Нашаткувати дрібно все овочі.
Обсмажити цибулю разом з морквою і прокручені через м'ясорубку томатами.
Бульйон закип'ятити і додати картоплю.
Потім всипати все овочі і зажарку.
Додати макарони, а потім - м'ясні кульки.
Довести до готовності і подавати з зеленню і пармезаном.
Вершковий суп з вином
Дуже цікавий і незвичайний супчик з тефтелі до вашого столу!
Складові:
- Бульйон - 2,5 л.
- Томатна паста - 4 ст.л.
- Чебрець - за смаком
- Петрушка - за смаком
- Червоний перець - 1 ст.л.
- Біле вино - 50 мл.
- Фарш - 300 г
- Рис - 100 г
- Вершки жирні - 200 мл
- Лук - 400 г
- Помідори - 500 г
приготування:
Змішати фарш з половиною цибулі і білим вином. Сформувати тюфтельки.
Закип'ятити бульйон і додати рис і тюфтельки.
Приправити пастою і рубаними помідорами.
Довести до кипіння і всипати спеції, а також - влити вершки.
Подавати готову страву з рубаною петрушкою.
Суп з курячими кульками і травами
Ароматний і легкий суп з курочкою відмінно підійде для системи дієтичного харчування.
Складові:
- Грудка - 1 шт.
- Манна крупа - 1 ст.л.
- Морква - 1 шт.
- Петрушка - пучок
- Картопля - 3 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Вермішель - жменя
- Часник - 2 зубці
приготування:
Нарубати грудку на кубики і перебити в блендері з рубаною петрушкою.
Кость відправити в каструлю і поставити на вогонь, заливши водою.
Додати в фарш манку і яйце. Перемішати і сформувати кульки.
Нарубати лук дрібним кубиком, моркву натерти.
Лучок і морквину пасерувати.
Картоплю нарізати.
Видалити кістку і додати в бульйон пасеровані овочі і кубики картоплі.
Після закипання додати кульки. В кінці додати жменю вермішелі і трохи часнику.
Подавати готовий суп із зеленню.