Тефтелевий суп


Тефтелевий суп є дуже смачним блюдом, яке готують в самих різних країнах усього світу. Суп з тюфтельками може бути як живильним і дуже м'ясним, так і дієтичним. Калорійність страви залежить не тільки від кількості масла в супі, але і від виду м'яса і круп. Для більш дієтичного варіанту супу, варто формувати тюфтельки з курки або індички, а в якості круп додавати перлову або рисову.

Також, можна виключити з страви картопля, що набагато зменшити вміст в ньому вуглеводів.

Важливою складовою супу є овочі. Додають як коренеплоди, так і томати, перець болгарський або горошок. Також, неодмінно варто додавати різноманітну зелень, спеції і трави. Збагатити смак супчика допоможе томатна паста, вершки, різні види сирів.

Калейдоскоп тефтелевих супів украй багатий і різноманітний. Навіть таке звичайне, на перший погляд, блюдо можна приготувати дуже оригінально і незвично.

Як приготувати тефтелевий суп - 15 різновидів

  1. Томатний суп з тефтелі
  2. Вівсяний дієтичний суп
  3. "Кюфта"
  4. Сирний суп
  5. "Чорба"
  6. Тефтелевий суп "Пітерський"
  7. Тефтелевий овочевий суп
  8. Суп зі шпинатом і тюфтельки
  9. Пряний суп з овочами
  10. Квасолевий суп з тефтелі
  11. Гороховий суп
  12. Ароматний суп з баранячими тефтелями
  13. Традиційний італійський суп
  14. Вершковий суп з вином
  15. Суп з курячими кульками і травами

Томатний суп з тефтелі

Дуже ароматний і пряний суп з тюфтельки відмінно зігріє і наситить.

Томатний суп з тефтелі

Складові:

  • Зелена цибуля - 1/2 пучка
  • Сочевиця - 200 г
  • Оливкова олія - ​​2 ст.л.
  • Яловичина - 500 г
  • Томати консервовані - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Вода - 2 л.
  • Хлібні крихти - 1/3 склянки
  • Цибуля - 1 шт.

Складові:

Надіслати сочевицю на вогонь, заливши водою. Проварити протягом 20 хвилин.

У глибокій ємності змішати половинку нашаткованого лука, крихти хліба, яловичий фарш, часник і спеції. Гарненько перемішати.

Сформувати з м'ясної маси кульки.

Обсмажити готові кульки на маслі.

На тій самій олії обсмажити половинку лука разом з зеленою цибулькою, додавши до овочів томат.

Томатну суміш додати до сочевиці.

Після закінчення 10 хвилин збити суп блендером. Повернути в каструлю і додати тефтелі. Прокип'ятити і подавати до столу!

Вівсяний дієтичний суп

Дуже легкий і ситний супчик відмінно підійде для дієтичного харчування і розвантажувальних днів.

Вівсяний дієтичний суп

Складові:

  • Кріп - 1 пучок
  • Перець мелений - 5 г
  • Картопля - 300 г
  • Вівсяні пластівці - 3/4 склянки
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вода - 2 л.
  • Курячий фарш - 300 г
  • Морква - 1 шт.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Яйце - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики

приготування:

Змішати фарш з яйцем, подрібненим часником, зеленню та спеціями. Сформувати невеликі тюфтельки.

Відварити нарізану картоплю разом з рубаним луком і тертою морквиною. Коли картопля стане більш м'яким - додати тефтелі і вівсяні пластівці.

Довести до кипіння і заправити зеленню.

"Кюфта"

Жирний, наваристий і дуже ароматний суп з арсеналу азербайджанської кухні стані хорошим варіантом першого страви для будь-якого випадку.

Складові:

  • Баранина - 500 г
  • Перець - за смаком
  • Жир з хвоста баранини - 100 г
  • Суха м'ята - 1 ч.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Круглий рис - 100 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Зливи сушені - за смаком
  • Бульйон - 2 л.
  • Шафран - за смаком
  • Відварену горох - 80 г

приготування:

Шафран потовкти з сіллю, потім залити 50 мл теплої води. Залишити шафранову суміш на півгодини. Після, процідити.

М'ясо, цибулю і жир пропустити через м'ясорубку, змішати з промитим рисом, сіллю, перцем і м'ятою.

Якщо м'яти немає, можна з легкістю замінити її на зелень кінзи.

Вимішати суміш і сформувати кульки.

Промити сушені сливи і помістити кожну сливу в окрему тефтелі.

Довести бульйон до кипіння і помістити туди тефтелі.

Можна замінити бульйон водою, але в цьому випадку варто додати до неї 50 мл вершкового маслечка.

Картоплю нарізати на дольки.

Влити до тефтелі шафранову воду і додати картоплю.

Варити до закипання, а потім додати раніше відварений горох.

Дати настоятися деякий час і подавати.

Сирний суп

Поживний і ароматний сирний суп з тефтелі стане хорошим варіантом для ситного обіду.

Сирний суп

Складові:

  • Цибуля - 1 шт.
  • Перець мелений - за смаком
  • Картопля - 3 шт.
  • Сир моцарела - 50 г
  • Морква - 1 шт.
  • М'ясний фарш - 300 г

приготування:

Відварити до готовності кубики картоплі.

Пасерувати моркву з цибулею і додати до картоплі.

Сформувати тефтелі і помістити в суп за 10 хвилин до готовності.

Натерти моцарелу і додати до супу.

Приправити, за бажанням, рубаною зеленню.

"Чорба"

Оригінальний суп турецької кухні для ситної вечері.

Такий суп варто готувати на один раз, щоб він не втратив свої смакові якості і вид.

Складові:

  • Фарш - 400 г
  • Локшина - 2 жмені
  • Йогурт - 200 мл.
  • Перець мелений - за смаком
  • Яйця - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вода - 1,5 л.
  • Вершкове масло - 100 г
  • М'ята - 1 ч.л.
  • Борошно - 1 ст.л.

приготування:

Закип'ятити воду.

Змішати нарізану дрібними кубиками цибулю з сіллю, фаршем і перцем. Гарненько вимісити.

Сформувати кульки. Обваляти їх у борошні.

Додати кульки в воду і готувати близько 5 хвилин. Потім додати локшину.

Змішати йогурт з яйцем і борошном. Перемішати і додати до супу, коли локшина буде готова. Довести до кипіння.

На сковорідці розтопити масло, додавши м'яту. Влити в чорбу і подавати.

{ad1}

Тефтелевий суп "Пітерський"

Класичний суп з культурної столиці до вашого столу!

Тефтелевий суп

Складові:

  • Фарш - 200 г
  • Морква - 1 шт.
  • Перлова крупа - 2 ч.л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Солоні огірки - 3 шт.
  • Лук - 2 шт.
  • Сіль за смаком

приготування:

Сформувати кульки з фаршу, додавши до нього одну цибулину.

Надіслати кульки в киплячу воду. Потім додати нарізану картоплю, моркву, солоні огірки і цибуля.

Приправити суп листом лавра і спеціями за смаком.

Всипати перловку і довести страву до готовності.

Тефтелевий овочевий суп

Дуже насичений і простий супчик для будь-якого випадку.

Тефтелевий овочевий суп

Складові:

  • Фарш - 300 г
  • Морква - 1 шт.
  • Рис - жменя
  • Яйце - 1 шт.
  • Помідори - 4 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Солодкий перець - 1 шт.
  • Зелень - пучок
  • Картопля - 2 шт.
  • Томатний соус - за смаком

приготування:

Змішати фарш з цибулею, яйцем, спеціями і рисом. Зліпити тюфтельки і обваляти в борошні.

Обсмажити кульки.

Тим часом, нашаткувати дрібно цибульку, натерти моркву і помідори, а також нарубати болгарський перець.

Попередньо, помідори потрібно очистити від шкірки, обдавши їх окропом.

Воду закип'ятити і додати обсмажені тефтелі разом з нарізаною картоплею. Також, всипати ложку рису.

Обсмажити морква, перець і цибулю, додавши в кінці 1 тертий помідор і трохи томатного соусу.

Рубаний часник і інші томати всипати до тефтелі, додати соусу за смаком.

Зажарку відправити в суп.

Довести страву до готовності і смаку.

Суп зі шпинатом і тюфтельки

Дуже незвичайний, але смачний супчик, відмінно підійде для будь-якого торжества або обіднього столу.

Суп зі шпинатом і тюфтельки

Складові:

  • Молоко - 50 г
  • Перловка - 50 г
  • М'ясний бульйон - 1 л.
  • Пармезан - 100 г
  • Білий хліб - 50 г
  • Яйце 2 шт.
  • Фарш - 350 г
  • Шпинат - 300 г

приготування:

Вимочити хліб в молоці і змішати разом з тертим сиром, фаршем, нашинкованнимцибулею, яйцем і спеціями.

Сформувати кульки і помістити в киплячий бульйон. Додати шпинат і перловку, довести до готовності.

Обсмажити збите яйце, нарізати млинець і додати в суп.

Приправити блюдо і подавати.

Пряний суп з овочами

Дуже незвичайний суп з кубиками бульйону доповнить будь-який обідній застілля.

Пряний суп з овочами

Складові:

  • Бульйонний кубик "До пасті" - 1 шт.
  • Куряче філе - 2 шт.
  • Бульйонний кубик "Курячий" - 1 шт.
  • Гливи - 150 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цвітна капуста - за смаком
  • Перловка - 100 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Манна крупа - 6 ст.л.
  • Цукіні - 1 шт.

приготування:

Відварити перловку до напівготовності.

Філе і цедру лимона подрібнити в м'ясорубці. Змішати з соком лимона, яйцем і манною крупою.

Нарізати цукіні, морква і гриби. Обсмажити.

Обробити капусту і додати до овочів. Додати кубик "До пасті".

Овочі пересипати до перловки і додати кубик "Курячий".

Сформувати тефтелі і додати в каструлю.

Довести до готовності і подавати з рубаною зеленню.

Квасолевий суп з тефтелі

Дуже наваристий і надзвичайно ситний суп, який відмінно відновить сили після інтенсивних навантажень.

Квасолевий суп з тефтелі

Складові:

  • Картопля - 2 шт
  • Томатний сік - 1 л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Консервована квасоля - 1 банка
  • Яйце - 1 шт.
  • Бульйон - 2 л.
  • Лук - 2 шт.
  • Петрушка - за смаком.
  • Морква - 1 шт.
  • Фарш - 300 г

Складові:

Змішати рубану петрушку, фарш і яйце.

Закип'ятити бульйон і додати сформовані з фаршу тюфтельки.

Додати нарізану картоплю, моркву і цибулю.

Влити томатний сік і довести до готовності.

Потім всипати квасоля і роздавлений часник і можна подавати до столу.

Гороховий суп

Смачний суп з тефтелі з курятини підійде до будь-якого випадку, наситить і добре зігріє.

Гороховий суп

Складові:

  • Чорний перець - за смаком
  • Горох - 200 г
  • Кріп - 5-6 гілочок
  • Фарш - 200 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Рис - 3 ст.л.
  • Червоний перець - 0,5 ч.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Хмелі-сунелі - 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Часник - 3 зубчики

приготування:

Замочити горох на цілу ніч.

Горох відварити до пухкого стану.

Нашаткувати цибулину, моркву натерти і обсмажити овочі на вершковому маслі.

Змішати відварений рис з фаршем і спеціями. Гарненько перемішати і зліпити кульки.

Всипати зажарку і кульки в суп.

Визначити готовність кульок можна по відмітної риси - готові тефтелі спливуть вгору.

Додати приправи.

Всипати рубаний кріп і часничок.

Ароматний суп з баранячими тефтелями

Наваристий і ситний суп на баранячих кульках відмінно доповнить будь-який обід або полудень.

Ароматний суп з баранячими тефтелями

Складові:

  • Зелень - пучок
  • Баранячий фарш - 600 г
  • Морква - 1 шт.
  • Яйце -1 шт.
  • Горох - 100 г
  • Помідор - 300 г
  • Рис - 100 г
  • Лук - 2 шт.

приготування:

Змішати яйце з баранячим фаршем.

Відварити суміш рису і гороху.

Коли крупи размягчатся, додати нарізані помідори, цибулю і моркву.

В кінці приготування додати сформовані кульки.

Подавати тефтелевий суп із зеленню.

Традиційний італійський суп

Дуже цікава італійська родзинка до будь-якого випадку!

Традиційний італійський суп

Складові:

  • Яловичина - 500 г
  • базилік сухий
  • Цибуля - 1 шт.
  • Манна крупа - 2 ст.л.
  • Яйце - 2 шт.
  • Петрушка- пучок
  • Помідори - 2 шт.
  • Пармезан - 2 ст.л.
  • Картопля - 2 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Бульйон курячий - 2,5 літра
  • Кабачок - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Макарони - 2 жмені
  • Зелень - за смаком
  • Стручкова квасоля - 2 жмені

приготування:

Приготувати фарш з лука і яловичини. Змішати з манною крупою, яйцем, рубаною петрушкою, пармезаном і спеціями. Зліпити фрикадельки.

Найкраще виходить зліпити красиві кульки саме за допомогою мокрих рук.

Нашаткувати дрібно все овочі.

Обсмажити цибулю разом з морквою і прокручені через м'ясорубку томатами.

Бульйон закип'ятити і додати картоплю.

Потім всипати все овочі і зажарку.

Додати макарони, а потім - м'ясні кульки.

Довести до готовності і подавати з зеленню і пармезаном.

Вершковий суп з вином

Дуже цікавий і незвичайний супчик з тефтелі до вашого столу!

Вершковий суп з вином

Складові:

  • Бульйон - 2,5 л.
  • Томатна паста - 4 ст.л.
  • Чебрець - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Червоний перець - 1 ст.л.
  • Біле вино - 50 мл.
  • Фарш - 300 г
  • Рис - 100 г
  • Вершки жирні - 200 мл
  • Лук - 400 г
  • Помідори - 500 г

приготування:

Змішати фарш з половиною цибулі і білим вином. Сформувати тюфтельки.

Закип'ятити бульйон і додати рис і тюфтельки.

Приправити пастою і рубаними помідорами.

Довести до кипіння і всипати спеції, а також - влити вершки.

Подавати готову страву з рубаною петрушкою.

Суп з курячими кульками і травами

Ароматний і легкий суп з курочкою відмінно підійде для системи дієтичного харчування.

Суп з курячими кульками і травами

Складові:

  • Грудка - 1 шт.
  • Манна крупа - 1 ст.л.
  • Морква - 1 шт.
  • Петрушка - пучок
  • Картопля - 3 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вермішель - жменя
  • Часник - 2 зубці

приготування:

Нарубати грудку на кубики і перебити в блендері з рубаною петрушкою.

Кость відправити в каструлю і поставити на вогонь, заливши водою.

Додати в фарш манку і яйце. Перемішати і сформувати кульки.

Нарубати лук дрібним кубиком, моркву натерти.

Лучок і морквину пасерувати.

Картоплю нарізати.

Видалити кістку і додати в бульйон пасеровані овочі і кубики картоплі.

Після закипання додати кульки. В кінці додати жменю вермішелі і трохи часнику.

Подавати готовий суп із зеленню.

Радимо прочитати

Суп без картоплі
Суп без картоплі
Суп без картоплі є дуже смачним, ситним і корисним першою стравою. Такий супчик добре зігріє, наситить вітамінами і не додасть зайвих калорій на талії. Такі супи, на відміну від супів з картоплею,
Суп для схуднення
Суп для схуднення
Суп для схуднення - це прекрасний варіант для тих людей, які не тільки хочуть швидко позбутися від зайвих кілограмів, але і турбуються про свій стан здоров'я. У наш час існує досить багато способів
Суп розсольник
Суп розсольник
Суп розсольник - це смачне і не потребує особливих хитрощах блюдо, яке знайоме кожному з самого дитинства. Винятковістю даного супу є солоні огірки і різноманітна основа. Даний суп легко приготувати,
Перловий суп
Перловий суп
Перловий суп - це знахідка для любителів круп'яних супів. Звичайно, люблять перловку далеко не всі, все-таки занадто специфічний продукт. Однак при цьому перловка є дуже корисним, ситним продуктом.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки