Суп розсольник


Суп розсольник - це смачне і не потребує особливих хитрощах блюдо, яке знайоме кожному з самого дитинства. Винятковістю даного супу є солоні огірки і різноманітна основа. Даний суп легко приготувати, як з рису з м'ясом або птахом, так і з перловки з тушонкою або ковбасою.

У кожного кухаря - свій секрет приготування. Адже інгредієнти цієї страви можуть бути настільки різноманітні, що може здатися, що це абсолютно різні супи. Але, все ж, головною особливістю даного першої страви, є - час приготування і головний інгредієнт.

Починаючи готувати суп розсольник і беручи солоні огірки, переконайтеся, що вони були законсервовані не більше року тому. Інакше, при варінні, огірки втратять свою форму і не дадуть необхідного для страви смаку. Огірки, законсервовані без оцту, можна використовувати на будь-якому терміні зберігання.

Найбільш впізнаваними інгредієнтами в даному супі, є солоні огірки і ковбаса. Але варіантів приготування, цієї страви, куди більше, ніж могло здаватися.

Як приготувати суп розсольник - 15 різновидів

  1. Розсольник з перловкою і солоними огірками
  2. класичний розсольник
  3. Розсольник з рисом
  4. зимовий розсольник
  5. Розсольник в мультиварці
  6. Розсольник без м'яса
  7. Розсольник з куркою
  8. Розсольник на м'ясному бульйоні
  9. розсольник Ленінградський
  10. пісний розсольник
  11. Швидкий розсольник
  12. Розсольник з ковбасою
  13. Розсольник з тушонкою
  14. вегетаріанський розсольник
  15. Розсольник з нирками

Розсольник з перловкою і солоними огірками

Найбільш відомий рецепт розсольнику. Старовинний рецепт, з більш віковою історією, відомий ще в царській Русі.

Розсольник з перловкою і солоними огірками

Складові:

  • Свинина на кісточках
  • Перлова крупа (заздалегідь розмочений)
  • Солоні огірки (або мариновані)
  • сіль
  • перець червоний
  • Перець чорний
  • Зелень сушена (або свіжа)
  • Лавровий лист
  • Цибуля ріпчаста
  • морква
  • Картопля

Якщо ви використовуєте свіжу зелень, то перед варінням її варто промити і дати повністю висохнути. Тільки після цього нарізати і додати варитися. Сушена зелень дасть свій смак при варінні, а свіжу краще додавати при подачі страви на стіл.

приготування:

Свинячі кісточки доводяться до кипіння. Зливається перший бульйон, для збереження прозорості. Далі, в новий бульйон, додаємо перлову крупу. Ми залишаємо варити 30-40 хвилин. Під час варіння нарізаються основні інгредієнти. В першу чергу додається частина огірків і картопля. Решта інгредієнти готуються у вигляді піджарки і додаються в завершенні варення. У самому кінці готування висипати в каструлю решту огірків.

класичний розсольник

Другий за популярністю рецепт приготування. Займає трохи більше часу, ніж перший, але від цього не стає гірше.

класичний розсольник

Складові:

  • свиняче м'ясо
  • Перлова крупа (заздалегідь виварена)
  • Картопля
  • Морква (терта)
  • Цибуля ріпчаста
  • Мариновані огірки
  • Сіль, перець (за смаком)

Для того, щоб суп не вийшов густим, а бульйон НЕ прозорим - перлову крупу, після варіння необхідно добре промити під холодною водою. Для того, щоб змити крохмаль і в'язкі складові.

приготування:

М'яса даємо закипіти і зливаємо перший бульйон. Ми залишаємо далі його варитися до готовності. Паралельно варимо перлову крупу. Близько півгодини. Після закінченні необхідного часу, зливаємо воду з перловки і промиваємо її водою. Викладаємо в окремий посуд. Також поки вариться м'ясо, необхідно приготувати піджарку з моркви і цибулі. При бажанні в піджарку можна додати для гостроти перцю або часнику. Картопля і огірків нарізаються кубиками і додаються до м'яса. Слідом додається піджарка. Вариться до готовності.

Розсольник з рисом

Рецепт знаменитий своїм швидким приготуванням і ситної складової. А також м'яким смаком.

Розсольник з рисом

Складові:

  • М'ясо (будь-яке, за смаком)
  • Солоні огірки
  • морква
  • Цибуля ріпчаста)
  • часник
  • рисова крупа
  • Картопля
  • Зелень (за смаком)
  • Вершкове масло
  • Рослинна олія
  • Лавровий лист
  • сіль
  • Чорний перець

При приготуванні розсольнику, варто бути акуратним з сіллю і додавати її в бульйон мінімальна кількість. Це обумовлено наявністю великої кількості солі в розсолі огірків і при неправильній дозуванні, суп можна сильно пересолити.

приготування:

М'ясо для бульйону відварюється звичайним способом. М'ясо можна використовувати будь-який. Для кращої наваристий, краще варити м'ясо на кістці. Після закипання, знижуємо вогонь і починаємо готувати інгредієнти. Далі додається нарізану цибулю, дрібно нарізана морква, лавровий лист, перець і сіль за смаком. Варити близько 20 хвилин. Після бульйон процідити, через друшляк. Бульйон повернути на плиту і додати в нього варитися рис. М'ясо зняти з кістки і нарізати дрібними шматочками. Підсмажити м'ясо разом з іншими проціджений інгредієнтами, до золотистого кольору. По готовності рису додати піджарку в бульйон. Зелень, також, додається виходячи з переваг кухаря. Після нарізається картопля і солоні огірки. Додаються в суп і варяться 30-40 хвилин.

зимовий розсольник

Зимовий розсольник можна вживати не тільки відразу після приготування, але і законсервувати його на зиму.

зимовий розсольник

Складові:

  • огірки свіжі
  • помідори свіжі
  • Цибуля ріпчаста
  • морква свіжа
  • Солодкий перець
  • Перлова крупа
  • цукор
  • сіль
  • Масло рослинне (без запаху)
  • Оцтова есенція (70%)

Якщо ви готуєте зимовий розсольник, для того щоб відразу подати його на стіл, то замість свіжих огірків - слід використовувати солоні. А помідори виключити зовсім. Також не варто додавати оцет, так як розсіл огірків, в більшості випадків, вже містить в собі оцтову есенцію.

приготування:

Промиту перлову крупу відварюємо до напівготовності. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Натерту моркву, додаємо до цибулі і тушкуємо все разом близько 10 хвилин. Далі нарізаємо перець і помідори невеликими кубиками. Додаємо їх до моркви і цибулі і тушкуємо ще 15 хвилин. Додаємо до всього перловку і воду і тушкуємо ще 20 хвилин. Огірки ріжуться кубиками і додаємо в загальну каструлю. Тушкуємо 10 хвилин. Далі додаємо цукор, сіль і оцет. Тушкуємо ще 10 хвилин. Гарячий розсольник розливаємо по банках, в пропорції 50 на 50, бульйону і гущі і закочує їх. Далі зберігаємо банки, як при будь-яких заготовках на зиму.

Розсольник в мультиварці

Розсольник - це швидке і просте блюдо. Але приготувати його ще швидше і простіше, можна за допомогою мультиварки.

Розсольник в мультиварці

Складові:

  • Картопля
  • Огірки (солоні або мариновані)
  • морква
  • цибулина
  • Болгарський перець (солодкий)
  • Перлова або рисова крупа
  • Копчена куряча грудка
  • Копчена ковбаса
  • Томатна паста
  • Лавровий лист
  • Чорний перець
  • сіль

Якщо ви все ж пересолили бульйон і відчули це вже після приготування супу, то не варто впадати у відчай і доливати воду в блюдо. Необхідно взяти 2-3 ложки рису і загорнути його в марлю, так, щоб він не висипався. Марлю опустити в ще гарячий суп і почекати поки суп охолоне. Рис вбере в себе надлишки солі, а навар і спеції залишаться в потрібній кількості.

{ad1}

приготування:

Перед приготуванням перлову або рисову крупу заливаємо окропом на дві години. Чи не крупно ріжемо цибулю, солоний огірок і болгарський перець. Моркву натираємо на крупній тертці. Картоплю нарізаємо брусочками. Дрібно нарізаємо ковбасу і курку.

У мультиварку наливаємо трохи соняшникової олії. Відразу висипаємо моркву, цибулю і болгарський перець. Готуємо в режимі жарка близько 20 хвилин. Через 10 хвилин додаємо копчене м'ясо і ковбасу. Додаємо склянку води. А також додаємо томатну пасту. Готуємо залишився на таймері час. Після завершення обсмажування додаємо огірки і спеції. Також додаємо картоплю і перлову крупу. Солимо до смаку і заливаємо водою. Готуємо 45 хвилин в режимі суп.

Розсольник без м'яса

Суп з солоними огірками і розсолом, без м'яса, займає також високу позицію в рейтингу популярності.

Розсольник без м'яса

Складові:

  • Перлова крупа
  • сіль
  • дві цибулини
  • морква
  • Томатна паста
  • Картопля
  • Солоні огірки
  • зелень

Для максимальної м'якості перлової крупи, її необхідно замочити у воді на 10-12 годин. І тільки після цього додавати в суп. Якщо такої можливості немає, то замочити перловку можна в окропі на 3-4 години.

приготування:

Заздалегідь отмоченной перлову крупу ставимо варитися на 20-30 хвилин. За цей час готуємо піджарку з моркви, цибулі, томатної пасти. За готуванні піджарки додаємо її до перлової крупі. Нарізаємо картоплю і огірки і також додаємо в суп. Варимо до готовності. Сіль і спеції за смаком. По завершенню приготування, додати свіжої зелені.

Розсольник з куркою

Розсольник можна готувати на різних засадах, в тому числі і на курячому бульйоні.

Розсольник з куркою

Складові:

  • Картопля
  • морква
  • Цибуля ріпчаста
  • Мариновані огірки
  • розсіл
  • Томатна паста
  • Рослинна олія
  • сіль
  • Лавровий лист
  • курка

Якщо вам, з якої-небудь причини, не потрібно, що б бульйон був дуже жирний, то курку варто відварювати без шкіри і хрящів. У них міститься основна маса жиру і крохмалю.

приготування:

Починаємо варити перлову крупу і окремо курку з лавровим листом. Ріжемо огірки і цибуля невеликими кубиками. Морква натирається на тертці. Картопля ріжеться середніми кубиками. У готовий курячий бульйон додається картопля, зварену перлову крупу. Ми залишаємо варити на повільному вогні. Готуємо піджарку з лука, моркви м половини огірків. Також в обжарку варто додати томатну пасту. По завершенню обсмаження, додаємо все в бульйон. Також додаємо розсіл і залишилися огірки. Солимо до смаку.

Розсольник на м'ясному бульйоні

Ймовірно, самий наваристий з усіх розсольник - це розсольник на м'ясному бульйоні. Так як готується він з різних сортів м'яса.

Розсольник на м'ясному бульйоні

Складові:

  • М'ясо без кісток (свинина, яловичина, баранина)
  • Картопля
  • Цибуля
  • морква
  • Спеції (за смаком)
  • Солоні огірки
  • розсіл
  • Томатна паста
  • Лавровий лист
  • сіль

Що б бульйон був прозорим, м'ясо необхідно покласти в киплячу воду, на 10 хвилин. Воду злити. А м'ясо вже варити в тій воді, яка буде бульйоном.

приготування:

Поки вариться м'ясо з лавровим листом і сіллю, необхідно зробити піджарку з лука, тертої моркви і томатної пасти. Коли м'ясо буде готове, вийняти його і обробити. В цей же момент нарізати картоплю. Додати все в каструлю, разом з перцем і половиною нарізаних огірків. Також вилити склянку розсолу. Коли картопля буде готовий, висипати залишки огірків і варити ще 10 хвилин.

розсольник Ленінградський

Рецепт супу з Ленінграда. Особливі смакові якості і аромат.

розсольник Ленінградський

Складові:

  • м'ясо
  • Картопля
  • Крупа перлова
  • морква
  • Корінь петрушки
  • Цибуля ріпчаста
  • Зелена цибуля
  • Огірки солені
  • розсіл
  • маргарин
  • Лавровий лист

Для більш приємного смаку, необхідно використовувати молода картопля, розміром з голубине яйце.

М'ясо і перлову крупу варимо окремо, паралельно. Поки вони варяться, готуємо інгредієнти. Ріжемо все дрібними шматочками, а морква трьом на крупній тертці. Через 1.5 години перлову крупу перекладаємо в бульйон від м'яса. М'ясо нарізають дрібними шматочками. Піджарка на маргарині з лука, моркви, цибулі порей і кореня петрушки. По завершенню обсмаження, викладаємо її в бульйон, разом з картоплею. По готовності картоплі, додаємо огірки.

пісний розсольник

Розсольник - це один з небагатьох супів, які смачні і без м'яса. Пісний розсольник саме такий.

пісний розсольник

Складові:

  • морква
  • Картопля
  • розсіл
  • Солоні огірки
  • Рослинна олія
  • Томатна паста
  • Вівсяна крупа

Якщо бульйон без м'яса вам здається недостатньо смачним, його завжди можна зварити на грибах з лавровим листом. Це додасть бульйону додатковий аромат і м'ясний смак.

приготування:

Нарізати картоплю дрібними кубиками. Викласти його в каструлю і залити водою. Варити до готовності. Поки вариться картопля, необхідно, нарізати цибулю і натерти моркву. Викласти на гарячу сковороду з маслом і смажити 10-15 хвилин. За смаком, можна додати зелень. Нарізаємо дрібними шматочками огірки. Викласти в сковороду з овочами і додати томатну пасту. Також додати склянку води. Гасити близько 10 хвилин. У каструлю з готовим картоплею висипати вівсяні пластівці і зажарку. Додати розсіл. Перець і сіль в найостаннішу чергу. Довести до кипіння і томити близько 5 хвилин, для цього вимкнути конфорці.

Швидкий розсольник

Суп з солоними огірками не завжди виходить приготувати за короткий час, але є рішення - швидкий розсольник.

Швидкий розсольник

Складові:

  • Копчена ковбаса
  • Картопля
  • Цибуля
  • морква
  • Картопля (молода)
  • зелень
  • Перець чорний)
  • розсіл
  • Солоні огірки

Для розсольнику найкраще купувати сирокопчену ковбасу. Вона краще розварюється і дає більш насичений смак.

приготування:

Ставимо воду і чекаємо поки вона закипить. Поки вода гріється, ріжемо все дрібними кубиками, крім ковбаси. Ковбасу ріжемо тонкими полуколечкамі. Коли закипить вода, кидаємо все, крім огірків, в каструлю. На середньому вогні варимо, до готовності картоплі. Після виливаємо в бульйон розсіл і половину солоних огірків. Варимо 10 хвилин і висипаємо залишки огірків. Суп готовий.

Розсольник з ковбасою

Розсольник може бути не тільки з м'яса, але і з ковбасою. Що ні трохи не погіршує його смакові якості.

Розсольник з ковбасою

Якщо ви робите бульйон на основі ковбаси, то краще використовувати кілька сортів. Копчену, салямі і варену. Кожна з них дасть свій смак, а варена ще і жирність бульйону.

Складові:

  • Солоні огірки
  • Ковбаса (Копчена, салямі, варена)
  • Цибуля
  • Картопля
  • морква
  • розсіл
  • зелень

приготування:

Доводимо воду до кипіння. У неї викладаємо всю нарізану ковбасу і варимо близько 15 хвилин. За цей час нарізаємо інші інгредієнти. Коли бульйон буде готовий, перемикаємо його на повільний вогонь і виливаємо туди розсіл. Ми залишаємо нудиться. У цей час робимо піджарку з овочів і зелені. Коли піджарка буде готова висипаємо її разом з картоплею в бульйон. Перемикаємо на середній вогонь, варимо до готовності картоплі. Нарізані огірки викладаємо за 10 хвилин до відключення вогню. А також разом з огірками сипем зелень і спеції.

Розсольник з тушонкою

Ще один спосіб швидко приготувати перше - це розсольник з тушонкою.

Розсольник з тушонкою

Складові:

  • тушкована свинина
  • Помідори черрі
  • молода картопля
  • зелень
  • морква
  • Ріпчаста цибуля
  • Солоні огірки
  • Рослинна олія
  • сіль
  • перець

Вибираючи тушонку для розсольнику, звертайте увагу на те, щоб продукт був виготовлений за Держстандартом. А також вибирайте більш жирну тушонку, наприклад, свинячу.

приготування:

Дрібніше цибулю. Натираємо на крупній тертці моркву. На гарячу сковороду з маслом, висипаємо цибулю і моркву. Смажимо 10 хвилин. Помідори нарізати невеликими кружечками. До цибулі з морквою додаємо половину нарізаних помідорів. Тушкуємо ще 5 хвилин. У каструлю з гарячою водою, висипаємо картоплю і смажені овочі зі сковороди. Варимо 10-15 хвилин. Під час варіння, ріжемо солені огірки, дрібними часточками. Додаємо в каструлю. У тарілку викладаємо тушонку і подрібнюємо її ложкою, а після додаємо в суп з помідорами. Готуємо ще 10 хвилин.

вегетаріанський розсольник

Розсольник може бути і без додавання м'ясної основи - вегетаріанський.

вегетаріанський розсольник

Складові:

  • Солоні огірки
  • Ріпчаста цибуля
  • морква
  • приправи
  • помідори
  • Картопля

приготування:

Огірки залити водою на невеликий проміжок часу. Моркву і цибулю дрібно порізати і підсмажити на сковороді, з мінімальною кількістю масла. Після смаження протягом 10 хвилин, додати в сковороду нарізані помідори. У каструлю з киплячою водою викласти нарізану картоплю і приправи. По готовності картоплі, викласти в каструлю смажені овочі зі сковороди. Варити близько 15 хвилин. Після додати нарізані огірки і розсіл за бажанням.

Розсольник з нирками

Ймовірно, найправильніший рецепт розсольнику - це розсольник з нирками.

Розсольник з нирками

Складові:

  • яловичі нирки
  • м'ясо
  • Солоні огірки
  • петрушка
  • стебло селери
  • Ріпчаста цибуля
  • Картопля
  • Масло рослинне
  • щавель

Якщо під рукою немає щавлю, то можна використовувати звичайний лист салату.

приготування:

Звичайним способом готується бульйон з м'яса. Після готовності, м'ясо витягується і нарізається. Обробляє нирку, прибираючи зсередини жили і мішок. Після нарізати невеликими шматочками і промити. Після покласти в каструлю з холодною води і довести до кипіння. Поки вода з нирками закипає, чистимо і ріжемо огірки, цибуля і все інше. Коли в каструлі з нирками підніметься піна, зняти з вогню і злити воду. Нирки промити. Знову довести до кипіння. Після закипання, знову промити і поставити варитися в новій воді на 1.5 години. Коріння обсмажуються окремо в каструлі. По готовності в каструлю додаються огірки, картопля і все це заливається бульйоном. Варити до готовності картоплі. Після додаються салати і м'ясо. Також додається розсіл. Вариться ще близько 15-20 хвилин. За пару хвилин до готовності додати сіль і перець. Готові нирки додавати при подачі - порційно.

Радимо прочитати

Огірки різані на зиму
Огірки різані на зиму
Неймовірно смачні і ароматні шматочки хрустких зелених плодів, створені з додаванням винного оцту - відмінна знахідка для виготовлення гамбургерів, салати і піца. Консервовані різані огірки відмінно
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму
Коли настає пора заготівель на зиму, справжні господині починають шукати цікаві рецепти. Вашій увазі запропонований незвичайний рецепт салату з огірків і моркви. Огірки по-корейськи на зиму виходять
Огірки на зиму без стерилізації
Огірки на зиму без стерилізації
Хрусткі огірочки мариновані – завжди відмінне доповнення до будь-якого столу. Тому потрібно скористатися сезоном і закатати їх якомога більше, щоб взимку можна було насолоджуватися приємним смаком
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки