Суп з кокосовим молоком


Суп з кокосовим молоком - вегетаріанські і не тільки різноманітні страви, можуть виготовлятися з різних інгредієнтів. Серед них часто зустрічається імбир, всілякі гострі і солодкі перці, приправи, овочі і морепродукти.

Саме ж кокосове молоко буває порошкоподібною і консервоване. Але найкращим буде те молоко, яке зроблено своїми руками.

Як приготувати суп з кокосовим молоком - 15 різновидів

  1. Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком
  2. Тоя Ям по-московськи
  3. Кокосовий суп-карі
  4. Тайський суп з кокосовим молоком
  5. Суп на кокосовому молоці з креветками
  6. Суп Том-кха
  7. Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком
  8. Суп з кокосовим молоком і сочевицею
  9. Том Кха гай
  10. Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка»
  11. "Том ям кунг"
  12. Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином
  13. Кокосовий суп з цибулі-порею
  14. Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком
  15. Африканський кокосовий суп з нутом і каррі

Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком

Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком - яскравий представник класичної Тайської і Лаоської кухні.

Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком

Замість коріандру можна використовувати і кінзу.

Складові:

  • Трохи Олівковкового масла;
  • Цибуля;
  • лимонник;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Гарбуз півтора кг;
  • 1 стебло лимонної трави дрібно нарізаний або тертий;
  • Імбир тертий;
  • Пучок коріандру;
  • Кокосове молоко - 400 мл;

приготування:

Перед додаванням цибулі і часнику необхідно розігріти масло в каструлі.

Потім додайте коріння і стебла імбиру, лимонника і половину коріандру, перемішати і тушкувати пару хвилин.

Влити 1 літр води, додати гарбуз і варити близько 30 хвилин.

Кокосове молоко додавати вже в зняту з плити каструлю.

Збити за допомогою блендера.

Додати залишився коріандр.

Тоя Ям по-московськи

Тоя Ям по-московськи - вибір морепродуктів і незвичайні спеції дає цим рецептом простір для фантазії і експериментів.

Тоя Ям по-московськи

Що потрібно:

  • Тайські міні-чилі перці - 6-8 шт;
  • Лайм і його листя;
  • Стебла лемонграсса - 5 шт;
  • Корінь галангала - 30 гр;
  • Креветки - 200 гр;
  • Морепродукти - 200 гр;
  • Печериці - 150 гр;
  • Помідори - 100 гр;
  • Соєвий соус - 2 ст;
  • Бульйон з курки - літр;
  • Чилі;
  • Кокосове молоко - 300 мл;
  • Сіль і цукор за смаком

Як готувати:

У воду або курячий бульйон додаємо корінь галангала, стебла лемонграсу, листя лайма і тайські міні-чилі перці.

Бульйон повинен настоятися на гарячій плиті близько 5-10 хвилин.

Додаємо інші інгредієнти і на повільному вогні відварюємо ще третину години, подавати з зеленню. https://www.youtube.com/watch?v=uRj5TN85u44

Кокосовий суп-карі

Кокосовий суп-карі - цей простий рецепт, який можна приготувати з майже будь-якими овочами, які у вас є під рукою! Незвичайно смачний і насичений ароматом.

Кокосовий суп-карі

Складові:

  • Соняшникова олія - ​​одна ложка;
  • Невелика цибулина;
  • часник;
  • Корінь імбиру;
  • Одна ложка пасти каррі;
  • Дві ложки куркуми;
  • Чотири картоплини;
  • Дві банки консервованого кокосового молока,
  • Три чашки овочевого бульйону

приготування:

На помірному вогні розігріти олію. Додати цибулю, часник і імбир, і обсмажити.

Часник не повинен стати коричневим або підгоріти.

Додайте каррі-пасту, куркуму, сіль і цукор.

Додайте картоплю, кокосове молоко і бульйон.

Коли картопля стане м'яким блюдо можна знімати з плити.

Дайте трохи охолонути, потім збити в пюре.

Якщо пюре вийшло дуже густим, його можна розбавити кип'яченою водою, зазвичай не більше 2 чашок.

Тайський суп з кокосовим молоком

Молоко краще вибирати консервоване, а не на порошкової основі, ще краще приготувати молоко самому.

Тайський суп з кокосовим молоком

Що треба:

  • Кокосове молоко - 380 гр;
  • Соус чилі - за смаком;
  • Суміш для супу - Том Кха;
  • Овочева суміш - 200 гр;
  • Морепродукти - 300 гр;
  • лимон;
  • Зелень і сіль за смаком;

Що робити:

Закип'ятити кокосове молоко і додати суміш і інші інгредієнти, варити 5 - 7 хвилин.

Суп на кокосовому молоці з креветками

Суп на кокосовому молоці з креветками - один з найпростіших і недорогих рецептів цього блюда.

Суп на кокосовому молоці з креветками

Що беремо:

  • Кокосове молоко - 200 Мл;
  • Бульйон з овочів - 200 Мл;
  • Трохи масла;
  • кінза;
  • Перець чилі;
  • Лук - 15 гр

Як готуємо:

Лук ріжемо і злегка обсмажуємо в каструлі, потім додаємо овочевий бульйон і кокосове молоко. Головне - не довести до кипіння.

Заздалегідь відварені креветки і перець чилі поміщаємо в страву. Страва готова через 10 хвилин.

Суп Том-кха

Суп Том-кха - користується великою популярністю через простоту приготування.

Суп Том-кха

Складові:

  • М'якоть кокоса або кокосове молоко - 300гр;
  • Імбир - 20гр;
  • цибулина;
  • помідор;
  • Філе курки - 200гр;
  • Філе тріски - 200гр;
  • Печериці - 3 штуки;
  • зелень
  • яєчна локшина
  • лимон

рецепт:

{ad1}

Налити воду в каструлю, додати нарізану тріску і курку.

Нарізати цибулю і також додати в каструлю і поставити варитися.

Натерти на тертці імбир і віджати сік.

Нарізаємо і додаємо інші інгредієнти. Варимо на протязі 10 хвилин.

Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком

Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком - ситне і здорове блюдо для початку дня.

Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком

Складові:

  • Кокосове молоко - 400 мл.
  • Перець чилі.
  • Сік лимона або лайма- 20 гр.
  • Спаржа зелена.
  • Спеції сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Відваріть спаржу в заздалегідь посоленной воді і додайте сік лимона.

Після того, як спаржа відварити, її необхідно видалити з бульйону.

Спаржу розім'яти в пюре і додати кокосове молоко.

Сервірувати зеленню, перцем чилі і спеціями.

Суп з кокосовим молоком і сочевицею

Суп з кокосовим молоком і сочевицею - суп досить простий у приготуванні і володіє неймовірним смаком і ароматом.

Суп з кокосовим молоком і сочевицею

Помідори можуть бути і консервованими.

Складові:

  • Помідори і сочевиця по 200 гр;
  • Кокосового молока - 200 гр;
  • Цибуля;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Масло сливи - 2 столові ложки;
  • Бульйон з овочів - літр;
  • Сіль, перець гострий.

приготування:

Сочевицю варимо в бульйоні до готовності.

Обсмажуємо часник і цибулю.

Помідори ріжемо, і додаємо до інших овочів.

Змішуємо всі інгредієнти і варимо 5 хвилин.

Сервіруємо на свій смак зеленню, лимоном і чилі.

Том Кха гай

Том Кха гай - варіант супу, де замість морепродуктів застосовується курка.

Заважати суп слід в одному напрямку, намагаючись не пошкодити структуру інгредієнтів, інакше молоко може згорнутися.

Том Кха гайСкладові:

  • Кокосове молоко - 1200 гр;
  • Грудка курки - 400 гр;
  • Галангал - 1 штука;
  • Трава лимонна - 3 штуки;
  • цибулина;
  • Помідори - 2 штуки;
  • Листя лайма - 6 штук;
  • Гриби - 200 гр;
  • Перець чилі - 5 штук;
  • Сік лайма - 4 столові ложки;
  • Кінза - 1 пучок;

Інструкція по приготуванню:

Кокосове молоко доводимо до кипіння, додаємо порізаний галангал і курку.

Гриби, помідори і перець порізати і додати в бульйон.

Листя лайма можна розірвати на невеликі шматочки. Це додасть страві ще більший аромат.

Готувати близько 10 хвилин.

Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка»

Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка» - суп універсальний, його можна варити як з рибним соусом, так і без нього.

Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка»

Складові:

  • 1 грудка курки;
  • 2 помідори;
  • 150 г печериць;
  • 300 мл молока кокосового;
  • Пара ложок рибного соусу;
  • Зубчик часнику;
  • Лимонний сік 2-4 ложки;
  • Зелень різна;
  • 2 головки цибулі.

приготування:

Закип'ятити воду і додати нарізану курку, печериці та цибулю.

Через кілька хвилин можна додавати порізані помідори і відварювати.

Слідом додати кокосове молоко, рибний соус, часник і спеції.

За дві хвилини додати лимонний сік і суп готовий.

"Том ям кунг"

"Том ям кунг" - має багато різновидів, можна сміливо поекспериментувати з інгредієнтами.

Що необхідно:

  • Чилі червоний - підлогу штуки;
  • Галангал - 10 г;
  • Помідори - 2 штуки;
  • Печериці - 4 штуки;
  • Пелюстки лайма - 3 г;
  • Паста Том-Ям - 1 чайна ложка;
  • Рибний соус - 2 столові ложки;
  • Лайм і лимонна трава - підлогу штуки;
  • Креветки - 5 штук;
  • Бульйон з курки - 300 мл;
  • Морська сіль;
  • Тростинний цукор - 1 чайна ложка;
  • Кокосове молоко - 360 мл;
  • кінза;
  • Рослинна олія - ​​1 столова ложка;

Як готувати:

Галангал, чилі, лимонне сорго і печериці порізати на середні шматочки.

Креветки попередньо почистити.

У вже розігріту каструлю закинути порізані продукти і залити бульйоном, прокип'ятити кілька хвилин.

Потім додати кокосове молоко, і потім, коли бульйон знову почне закипати, додати "том ям" пасту.

Вичавити лимон, додати креветки і посолити.

Можна сервірувати зеленню і подавати на стіл.

Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином

Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином - цей суп на основі кумина дуже корисний для травлення.

Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином

Що необхідно:

  • Одна цибулина;
  • Масло вершкове - 50гр;
  • Бульйон з овочів - 400 гр;
  • Пюре з гарбуза - 420 гр;
  • Кумин, каррі та імбир по пів чайної ложки;
  • Кокосове молоко- 420 мл;
  • Дрібка солі;

Процес приготування:

У товстостінній каструлі обсмажити нарізану цибулю.

Додати в бульйон пюре, молоко і спеції.

Кокосовий суп з цибулі-порею

Кокосовий суп з цибулі-порею - відмінне блюдо вегетаріанської кухні, яке припаде до смаку навіть запеклому Мясоєдов.

Лук - порей унікальна рослина, що застосовується в кулінарії. При зберіганні у нього збільшується вміст аскорбінової кислоти.

Кокосовий суп з цибулі-пореюЩо необхідно:

  • Лук-порей - 1 штука;
  • Морква - 2 штуки;
  • Вода - 2 склянки;
  • Селера - 3 штуки;
  • Половина лимона;
  • Корінь імбиру - 20 г;
  • Кокосове молоко - 250 мл;
  • Каррі - 1 чайна ложка;
  • Морська сіль - ½ чайної ложки.

Спосіб приготування:

Овочі необхідно нарізати і трохи обсмажити, далі додаємо воду і кокосове молоко.

Після того як вода закипить - вичавлюємо лимон і подрібнений імбир.

Відварюємо 7 хвилин.

Сіль і каррі за смаком.

Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком

Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком - кокосове молоко надає цим рецептом особливу м'якість смаку.

Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком

Складові:

  • Гарбуз - 1 кг;
  • Імбир - 30гр;
  • Вода або бульйон - 700 гр;
  • Кокосове молоко - 300 гр;
  • Щіпка кінзи або петрушки;
  • Цибулина і зубчик часнику;

приготування:

Подрібнені цибулю, часник і імбир обсмажити в маслі.

Гарбуз крупно ріжемо на шматки і додаємо в каструлю.

Заповнюємо каструлю водою і тушкуємо третину години.

Необхідно дати супу трохи охолонути.

У блендері все подрібнюємо до однорідності.

Потім додаємо кокосове молоко.

Африканський кокосовий суп з нутом і каррі

Африканський кокосовий суп з нутом і каррі - чудові смакові якості цієї страви, а також і приголомшливий оздоровчий ефект.

Африканський кокосовий суп з нутом і каррі

Що необхідно:

  • Масло каноли - 2 столові ложки
  • Цибуля - 1 головка
  • Перці червоний солодкий і халапеньйо.
  • Часник - 2 зубчики
  • Бульйон з овочів-2 склянки
  • Нут (консервований) - 425 г
  • Каррі - 1 чайна ложка
  • Помідори - 200 г
  • Рис - 100гр
  • Кокосове молоко - 400 мл
  • пучок петрушки

Як готуємо:

Воду закип'ятити, потім додати нут і рис і варити до готовності.

Ріжемо цибулю, часник, чилі і перці, потім обсмажуємо.

Додаємо всі, крім кокосового молока, і варимо 10 хвилин на невеликому вогні.

Знявши з плити, додаємо останній інгредієнт - кокосове молоко.

Радимо прочитати

Як приготувати грінки з яйцем і молоком. Покроковий рецепт з фото
Як приготувати грінки з яйцем і молоком. Покроковий рецепт з фото
Якщо ви ще не пробували грінки з батона з яйцем і молоком, то ви багато чого втратили. Це дійсно щось неймовірне! Смачні, рум'яні солодкі грінки, приготовані з яйцем і молоком, ніжні всередині і
Кокосове печиво, рецепт з фото
Кокосове печиво, рецепт з фото
Давно я нічого не пекла, але настали новорічні канікули і прийшов час балуватися різними видами випічки. Сьогодні у мене кокосове печиво або печиво з кокосової стружки. Саме кокосове печиво дуже
Торт із млинців на крохмалі без борошна і дріжджів з сиром та згущеним молоком - рецепт з фото крок за кроком
Торт із млинців на крохмалі без борошна і дріжджів з сиром та згущеним молоком - рецепт з фото крок за кроком
складові Для млинців: Молоко - 1 стакан; Кефір - 1 склянка; Вода - 1 склянка; Яйця - 3 шт; Цукор - 3 ст. ложки (з гіркою); Ванільний цукор - 15 гр; Масло вершкове - 50 г; Олія соняшникова - 3 ст.
Яблучний тарт
Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту.
Молочний кисіль
Молочний кисіль
Бажаючи потішити себе корисним десертом, не потрібно перебирати в розумі всілякі екзотичні інгредієнти, досить і звичайних продуктів: молока, яєць і крохмалю. Всього за 20 хвилин з них можна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки