Суп з кокосовим молоком
Суп з кокосовим молоком - вегетаріанські і не тільки різноманітні страви, можуть виготовлятися з різних інгредієнтів. Серед них часто зустрічається імбир, всілякі гострі і солодкі перці, приправи, овочі і морепродукти.
Саме ж кокосове молоко буває порошкоподібною і консервоване. Але найкращим буде те молоко, яке зроблено своїми руками.
Як приготувати суп з кокосовим молоком - 15 різновидів
- Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком
- Тоя Ям по-московськи
- Кокосовий суп-карі
- Тайський суп з кокосовим молоком
- Суп на кокосовому молоці з креветками
- Суп Том-кха
- Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком
- Суп з кокосовим молоком і сочевицею
- Том Кха гай
- Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка»
- "Том ям кунг"
- Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином
- Кокосовий суп з цибулі-порею
- Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком
- Африканський кокосовий суп з нутом і каррі
Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком
Тайський гарбузовий суп з кокосовим молоком - яскравий представник класичної Тайської і Лаоської кухні.
Замість коріандру можна використовувати і кінзу.
Складові:
- Трохи Олівковкового масла;
- Цибуля;
- лимонник;
- Кілька зубчиків часнику;
- Гарбуз півтора кг;
- 1 стебло лимонної трави дрібно нарізаний або тертий;
- Імбир тертий;
- Пучок коріандру;
- Кокосове молоко - 400 мл;
приготування:
Перед додаванням цибулі і часнику необхідно розігріти масло в каструлі.
Потім додайте коріння і стебла імбиру, лимонника і половину коріандру, перемішати і тушкувати пару хвилин.
Влити 1 літр води, додати гарбуз і варити близько 30 хвилин.
Кокосове молоко додавати вже в зняту з плити каструлю.
Збити за допомогою блендера.
Додати залишився коріандр.
Тоя Ям по-московськи
Тоя Ям по-московськи - вибір морепродуктів і незвичайні спеції дає цим рецептом простір для фантазії і експериментів.
Що потрібно:
- Тайські міні-чилі перці - 6-8 шт;
- Лайм і його листя;
- Стебла лемонграсса - 5 шт;
- Корінь галангала - 30 гр;
- Креветки - 200 гр;
- Морепродукти - 200 гр;
- Печериці - 150 гр;
- Помідори - 100 гр;
- Соєвий соус - 2 ст;
- Бульйон з курки - літр;
- Чилі;
- Кокосове молоко - 300 мл;
- Сіль і цукор за смаком
Як готувати:
У воду або курячий бульйон додаємо корінь галангала, стебла лемонграсу, листя лайма і тайські міні-чилі перці.
Бульйон повинен настоятися на гарячій плиті близько 5-10 хвилин.
Додаємо інші інгредієнти і на повільному вогні відварюємо ще третину години, подавати з зеленню. https://www.youtube.com/watch?v=uRj5TN85u44
Кокосовий суп-карі
Кокосовий суп-карі - цей простий рецепт, який можна приготувати з майже будь-якими овочами, які у вас є під рукою! Незвичайно смачний і насичений ароматом.
Складові:
- Соняшникова олія - одна ложка;
- Невелика цибулина;
- часник;
- Корінь імбиру;
- Одна ложка пасти каррі;
- Дві ложки куркуми;
- Чотири картоплини;
- Дві банки консервованого кокосового молока,
- Три чашки овочевого бульйону
приготування:
На помірному вогні розігріти олію. Додати цибулю, часник і імбир, і обсмажити.
Часник не повинен стати коричневим або підгоріти.
Додайте каррі-пасту, куркуму, сіль і цукор.
Додайте картоплю, кокосове молоко і бульйон.
Коли картопля стане м'яким блюдо можна знімати з плити.
Дайте трохи охолонути, потім збити в пюре.
Якщо пюре вийшло дуже густим, його можна розбавити кип'яченою водою, зазвичай не більше 2 чашок.
Тайський суп з кокосовим молоком
Молоко краще вибирати консервоване, а не на порошкової основі, ще краще приготувати молоко самому.
Що треба:
- Кокосове молоко - 380 гр;
- Соус чилі - за смаком;
- Суміш для супу - Том Кха;
- Овочева суміш - 200 гр;
- Морепродукти - 300 гр;
- лимон;
- Зелень і сіль за смаком;
Що робити:
Закип'ятити кокосове молоко і додати суміш і інші інгредієнти, варити 5 - 7 хвилин.
Суп на кокосовому молоці з креветками
Суп на кокосовому молоці з креветками - один з найпростіших і недорогих рецептів цього блюда.
Що беремо:
- Кокосове молоко - 200 Мл;
- Бульйон з овочів - 200 Мл;
- Трохи масла;
- кінза;
- Перець чилі;
- Лук - 15 гр
Як готуємо:
Лук ріжемо і злегка обсмажуємо в каструлі, потім додаємо овочевий бульйон і кокосове молоко. Головне - не довести до кипіння.
Заздалегідь відварені креветки і перець чилі поміщаємо в страву. Страва готова через 10 хвилин.
Суп Том-кха
Суп Том-кха - користується великою популярністю через простоту приготування.
Складові:
- М'якоть кокоса або кокосове молоко - 300гр;
- Імбир - 20гр;
- цибулина;
- помідор;
- Філе курки - 200гр;
- Філе тріски - 200гр;
- Печериці - 3 штуки;
- зелень
- яєчна локшина
- лимон
рецепт:
{ad1}Налити воду в каструлю, додати нарізану тріску і курку.
Нарізати цибулю і також додати в каструлю і поставити варитися.
Натерти на тертці імбир і віджати сік.
Нарізаємо і додаємо інші інгредієнти. Варимо на протязі 10 хвилин.
Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком
Суп із зеленої спаржі з кокосовим молоком - ситне і здорове блюдо для початку дня.
Складові:
- Кокосове молоко - 400 мл.
- Перець чилі.
- Сік лимона або лайма- 20 гр.
- Спаржа зелена.
- Спеції сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Відваріть спаржу в заздалегідь посоленной воді і додайте сік лимона.
Після того, як спаржа відварити, її необхідно видалити з бульйону.
Спаржу розім'яти в пюре і додати кокосове молоко.
Сервірувати зеленню, перцем чилі і спеціями.
Суп з кокосовим молоком і сочевицею
Суп з кокосовим молоком і сочевицею - суп досить простий у приготуванні і володіє неймовірним смаком і ароматом.
Помідори можуть бути і консервованими.
Складові:
- Помідори і сочевиця по 200 гр;
- Кокосового молока - 200 гр;
- Цибуля;
- Часник - 2 зубчики;
- Масло сливи - 2 столові ложки;
- Бульйон з овочів - літр;
- Сіль, перець гострий.
приготування:
Сочевицю варимо в бульйоні до готовності.
Обсмажуємо часник і цибулю.
Помідори ріжемо, і додаємо до інших овочів.
Змішуємо всі інгредієнти і варимо 5 хвилин.
Сервіруємо на свій смак зеленню, лимоном і чилі.
Том Кха гай
Том Кха гай - варіант супу, де замість морепродуктів застосовується курка.
Заважати суп слід в одному напрямку, намагаючись не пошкодити структуру інгредієнтів, інакше молоко може згорнутися.
Складові:
- Кокосове молоко - 1200 гр;
- Грудка курки - 400 гр;
- Галангал - 1 штука;
- Трава лимонна - 3 штуки;
- цибулина;
- Помідори - 2 штуки;
- Листя лайма - 6 штук;
- Гриби - 200 гр;
- Перець чилі - 5 штук;
- Сік лайма - 4 столові ложки;
- Кінза - 1 пучок;
Інструкція по приготуванню:
Кокосове молоко доводимо до кипіння, додаємо порізаний галангал і курку.
Гриби, помідори і перець порізати і додати в бульйон.
Листя лайма можна розірвати на невеликі шматочки. Це додасть страві ще більший аромат.
Готувати близько 10 хвилин.
Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка»
Суп з кокосовим молоком і куркою «Том Ка» - суп універсальний, його можна варити як з рибним соусом, так і без нього.
Складові:
- 1 грудка курки;
- 2 помідори;
- 150 г печериць;
- 300 мл молока кокосового;
- Пара ложок рибного соусу;
- Зубчик часнику;
- Лимонний сік 2-4 ложки;
- Зелень різна;
- 2 головки цибулі.
приготування:
Закип'ятити воду і додати нарізану курку, печериці та цибулю.
Через кілька хвилин можна додавати порізані помідори і відварювати.
Слідом додати кокосове молоко, рибний соус, часник і спеції.
За дві хвилини додати лимонний сік і суп готовий.
"Том ям кунг"
"Том ям кунг" - має багато різновидів, можна сміливо поекспериментувати з інгредієнтами.
Що необхідно:
- Чилі червоний - підлогу штуки;
- Галангал - 10 г;
- Помідори - 2 штуки;
- Печериці - 4 штуки;
- Пелюстки лайма - 3 г;
- Паста Том-Ям - 1 чайна ложка;
- Рибний соус - 2 столові ложки;
- Лайм і лимонна трава - підлогу штуки;
- Креветки - 5 штук;
- Бульйон з курки - 300 мл;
- Морська сіль;
- Тростинний цукор - 1 чайна ложка;
- Кокосове молоко - 360 мл;
- кінза;
- Рослинна олія - 1 столова ложка;
Як готувати:
Галангал, чилі, лимонне сорго і печериці порізати на середні шматочки.
Креветки попередньо почистити.
У вже розігріту каструлю закинути порізані продукти і залити бульйоном, прокип'ятити кілька хвилин.
Потім додати кокосове молоко, і потім, коли бульйон знову почне закипати, додати "том ям" пасту.
Вичавити лимон, додати креветки і посолити.
Можна сервірувати зеленню і подавати на стіл.
Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином
Гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком, каррі і кумином - цей суп на основі кумина дуже корисний для травлення.
Що необхідно:
- Одна цибулина;
- Масло вершкове - 50гр;
- Бульйон з овочів - 400 гр;
- Пюре з гарбуза - 420 гр;
- Кумин, каррі та імбир по пів чайної ложки;
- Кокосове молоко- 420 мл;
- Дрібка солі;
Процес приготування:
У товстостінній каструлі обсмажити нарізану цибулю.
Додати в бульйон пюре, молоко і спеції.
Кокосовий суп з цибулі-порею
Кокосовий суп з цибулі-порею - відмінне блюдо вегетаріанської кухні, яке припаде до смаку навіть запеклому Мясоєдов.
Лук - порей унікальна рослина, що застосовується в кулінарії. При зберіганні у нього збільшується вміст аскорбінової кислоти.
Що необхідно:
- Лук-порей - 1 штука;
- Морква - 2 штуки;
- Вода - 2 склянки;
- Селера - 3 штуки;
- Половина лимона;
- Корінь імбиру - 20 г;
- Кокосове молоко - 250 мл;
- Каррі - 1 чайна ложка;
- Морська сіль - ½ чайної ложки.
Спосіб приготування:
Овочі необхідно нарізати і трохи обсмажити, далі додаємо воду і кокосове молоко.
Після того як вода закипить - вичавлюємо лимон і подрібнений імбир.
Відварюємо 7 хвилин.
Сіль і каррі за смаком.
Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком
Гарбузовий суп-пюре з імбиром і кокосовим молоком - кокосове молоко надає цим рецептом особливу м'якість смаку.
Складові:
- Гарбуз - 1 кг;
- Імбир - 30гр;
- Вода або бульйон - 700 гр;
- Кокосове молоко - 300 гр;
- Щіпка кінзи або петрушки;
- Цибулина і зубчик часнику;
приготування:
Подрібнені цибулю, часник і імбир обсмажити в маслі.
Гарбуз крупно ріжемо на шматки і додаємо в каструлю.
Заповнюємо каструлю водою і тушкуємо третину години.
Необхідно дати супу трохи охолонути.
У блендері все подрібнюємо до однорідності.
Потім додаємо кокосове молоко.
Африканський кокосовий суп з нутом і каррі
Африканський кокосовий суп з нутом і каррі - чудові смакові якості цієї страви, а також і приголомшливий оздоровчий ефект.
Що необхідно:
- Масло каноли - 2 столові ложки
- Цибуля - 1 головка
- Перці червоний солодкий і халапеньйо.
- Часник - 2 зубчики
- Бульйон з овочів-2 склянки
- Нут (консервований) - 425 г
- Каррі - 1 чайна ложка
- Помідори - 200 г
- Рис - 100гр
- Кокосове молоко - 400 мл
- пучок петрушки
Як готуємо:
Воду закип'ятити, потім додати нут і рис і варити до готовності.
Ріжемо цибулю, часник, чилі і перці, потім обсмажуємо.
Додаємо всі, крім кокосового молока, і варимо 10 хвилин на невеликому вогні.
Знявши з плити, додаємо останній інгредієнт - кокосове молоко.