Суп із сьомги
Суп із сьомги не надто часто з'являється на столі середньостатистичного жителя Росії. Всім, кому не пощастило жити поблизу морських берегів, доводиться купувати цю чудову рибу за солідні гроші. Однак багато рецептів з сьомги просять тільки обрізу риби - голови, хвоста, скелета і т.д. Такий підхід сильно здешевлює блюдо.
Сьомга, як представник червоної риби, багата на поліненасичені жирні кислоти і все мінерали, властиві морським мешканцям. Разом з тим вона відноситься до елітних сортів червоної риби за рахунок більш ніжного смаку м'яса. Однак при необхідності в будь-якому з рецептів вона може бути замінена на іншого представника виду.
У складі супів з сьомгою можна зустріти абсолютно будь-які овочі - від звичної картоплі до «дієтичного» селери, адже вуха відноситься до дієтичної кухні. Бульйон часто доповнюють вершками, молоком або плавленим сиром.
Будь-рибний бульйон після варіння краще проціджувати. Так знизиться ризик потрапляння кісток і луски. Особливо це актуально, коли суп вариться з обрізків (супові набори).
Як приготувати суп з сьомги - 15 різновидів
- Суп із сьомги з помідорами і вершками
- Суп із сьомги з кабачком і рисом
- Суп із сьомги вершковий густий
- Суп із сьомги з оливками і селерою
- Суп із сьомги з горілкою
- Суп із сьомги з фенхелем
- Суп із сьомги з томатами і болгарським перцем
- Суп із сьомги з солоними огірками
- Суп із сьомги з плавленим сиром
- Суп із сьомги з пшоном
- Суп із сьомги Пюріровать на курячому бульйоні
- Суп із сьомги в апельсиновому соку
- Суп із сьомги консервованої
- Суп із сьомги з кальмарами і креветками
- Суп із сьомги з креветками
Суп із сьомги з помідорами і вершками
Суп по фінським традиціям, з ніжними вершками в складі. Хороший спосіб здивувати і пригостити гостей.
Складові:
- Сьомга - 400 гр.
- Вершки - 500 мл.
- Помідори - 2 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибулина - 1 шт.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Покришити овочі. Пасерувати моркву і цибулю в каструлі, поки не размягчатся. Слідом висипати помідори, потомить.
Влити воду близько 2 літрів, додати картоплю, посолити. Практично перед вимиканням (за десять хвилин) додати шматки сьомги і влити вершки. Приправити.
Суп із сьомги з кабачком і рисом
Рис в рибному супі люблять все, і від тарілочки такого блюда ніхто не відмовиться. Такий суп надовго подарує відчуття ситості.
Складові:
- Сьомга - 500 г
- Картопля - 3 шт.
- Кабачок - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Селера корінь - 100 г
- Рис - 50 г
- Томатна паста - 3 ст. л.
- Спеції, зелень - за смаком
приготування:
Відварити рис майже до готовності, щоб був ще твердоватим.
Нашаткувати овочі: морква, селера, кабачок. Картоплю - як хочеться. Сьомгу розібрати на шматочки.
Овочі пасерувати на маслі з пастою з томатів.
В окропі відварити картоплю. Додати рибу, овочі, протушкувати п'ять хвилин.
Перед вимиканням засипати рис, додати спеції. Через парочку хвилин можна вимкнути і залишити під кришкою настоюватися.
Суп із сьомги вершковий густий
Ще один суп з ніжними вершками, але з більш густою консистенцією за рахунок використання борошна в процесі приготування.
Складові:
- Сьомга (досить обріз і невеликих шматочків) - 400 г
- Вершкове масло - 1 ст.л.
- Картопля - 5 шт.
- Вершки - 300 мл
- Борошно - 60 г
- Цибулина - 1 шт.
- Спеції - за смаком
приготування:
З обрізом (кістки, голова, плавники) зварити бульйон (м'якоть відкласти). Покласти спеції і відварити трохи менше півгодини. Піну знімати регулярно.
Розібрати готову рибу, шматочки м'яса без гостей відкласти.
У проціджений ретельно бульйон всипати кубики картоплі. Як відварити, половину овочів витягти, потовкти і викласти назад. Додати маленькі шматочки сьомги (сирої). Слідом закласти відварену в бульйоні і оброблену рибу. У вершки додати борошно, перебултихать до розчинення і вилити в суп.
За хвилину до вимикання покласти масло, спеції і пару хвилин проварити. Зелень після виключення за бажанням.
Борошно в суп-пюре додається для густоти і консистенції.
Суп із сьомги з оливками і селерою
Легкий суп здорової кухні. Відмінно для всіх, хто дотримується правил правильного харчування.
Складові:
- Сьомга - 500 г
- Стебла селери - 2 шт.
- Оливки зелені (без кісточок) - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Приготувати рибний бульйон. Морквину і селеру накромсать соломкою, порубати картоплю і порізати оливки на кільця.
Обсмажити морква, засипати селеру і картоплю. Потомити, влити бульйон. Закласти філе риби, оливки, варити 8 хвилин.
Суп із сьомги з горілкою
Тут додається нетиповий інгредієнт - горілка. Зазвичай її втручаються в юшку з річковою рибою, щоб прибрати її виражений запах.
Складові:
- Сьомга - 200 г (суповий набір)
- Картопля - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Помідор - 3 шт.
- Горілка - 50 г
- Спеції - за смаком
приготування:
У каструлю з рибою і водою неї опустити цілу цибулину, половину моркви, спеції. У томатів видалити плодоніжки, проколоти кілька разів наполовину. Надіслати варитися. Знімати піну.
Картоплю дрібно порубати з морквою, покласти в зварений і проціджений бульйон. Перед вимиканням влити чарку горілки, вимкнути через дві хвилини.
Суп із сьомги з фенхелем
Мегакорисних і дуже ароматний суп. Дітям такий просто необхідний - він злегка солодкуватий і дуже потрібний для роботи животику.
{ad1}Складові:
- Сьомга (копчена) - 300 г
- Сьомга суповий набір свіжа - 200 г
- Фенхель - 1 шт.
- Вершки - 300 мл
- Картопля - 2 шт.
- Лимон - 1 шт.
- Зелень, спеції - за смаком
приготування:
Відварити бульйон з обрізків риби.
Порізати картоплю на кубики. Фенхель порубати соломкою. Зелень відкласти.
Обсмажити картоплю на маслі в казанку, потім засипати фенхель і додати половинку лимона.
Влити зроблений бульйон. Потомити. Копчене філе обробити, не дуже дрібно.
Лимон витягти з супу, а замість нього відправити рибу. Влити вершки.
Прокип'ятити, додати спеції, настояти. Додати зелень.
Суп із сьомги з томатами і болгарським перцем
Густий, наваристий суп на бульйоні з сьомги. Надовго залишить почуття ситості і приємний післясмак.
Складові:
- Суповий набір з сьомги - 300 г
- Болгарський перець - 1 шт.
- Картопля - 1 шт.
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Томати - 0,5 кг
- Сіль, перець, зелень - за смаком
- Вершки - 500 мл
- Вершкове масло - 40 г
приготування:
Заздалегідь дрібно покришити овочі: картоплю, перець, цибулю (півкільцями), помідори.
Моркву натерти. Її і цибулю згасити на маслі, поступово додавати перець, помідори, картоплю. Як розм'якнуть, влити окріп. Додати спеції, після закипання закласти рибу, потримати 10 хвилин, вимкнути.
Суп із сьомги з солоними огірками
Розсольник з сьомгою - дуже незвичайний суп. Але несподівано він опиняється дуже смачним.
Складові:
- Сьомга - 0,5 кг
- Рис - 50 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Картопля - 3 шт.
- Огірок (маринований) - 1 шт.
- Перець болгарський солодкий - 1 шт.
- Спеції, зелень - за смаком
приготування:
Приготувати бульйон з сьомги. Картоплю порізати, закласти варитися, а рибу витягти і порізати.
Моркву натерти, обсмажити з нашинкованнимцибулею. Промити рис, додати до овочів. Як погасять, з'єднати піджарку з бульйоном.
Огірок натерти, порубати перець і засипати в суп. Варити 11 хвилин. Присипати зелень.
Рис в супах можна замінювати перловкою. Вариться вона довше, але ситніше, корисніше і смачніше.
Суп із сьомги з плавленим сиром
Нежненький вершковий суп з солодкою паприкою і плавленим сиром. Простий і швидкий варіант на кожен день.
приготування:
- Сьомга (філе) - 300 г
- Картопля - 4 шт.
- Солодкий болгарський перець - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Помідор - 3 шт.
- Плавлений сир - 200 г
- Сіль, перець, зелень - за смаком
приготування:
Закип'ятити воду. Покришити картоплю і відправити варитися. На дні з маслом по черзі обсмажити рубані перець, цибуля, морква, помідори. Кожен овоч повинен стати м'яким.
Філе риби обробити шматочками, покласти до картоплі на 10 хвилин. Слідом відправити піджарку, перевірити на спеції. Сирок натерти або нарізати дрібно, підкинути в суп. Присипати зеленню.
Суп із сьомги з пшоном
Легкий і при цьому ситний суп. Яскравий смак, максимум користі.
Складові:
- Сьомга - 300 г
- Пшоно - 80 г
- Капуста білокачанна - 250 г
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Яйце куряче відварене - 2 шт.
- Спеції - за смаком
приготування:
Пшоно ретельно промити. Відварити в киплячій воді.
Сьомгу обробити на шматочки філе, залити соєвим соусом і залишити маринуватися близько півгодини.
Капусту тонко нашаткувати. У зварене пшоно покласти сьомгу і капусту. Приправити, потримати кілька хвилин.
Розрізати варені яйця на чотири частини, розкласти в порційні тарілки разом з супом.
Суп із сьомги Пюріровать на курячому бульйоні
М'який суп-пюре, який дуже оцінять дітки. Мінімум інгредієнтів, але багато користі.
Складові:
- Курячий бульйон - 2 л
- Сьомга філе - 200 г
- Перець болгарський солодкий - 1 шт.
- Лук-порей - 1 шт.
- Борошно - 1 ст.л.
- Вершки - 500 мл
приготування:
Порубати цибулю і перець довільно. Пасерувати. Додати кубики філе сьомги. Засипати ложку борошна, перемішати.
Бульйон закип'ятити, влити в нього вершки і викласти готову піджарку. Весь суп пюрировать блендером.
Суп із сьомги в апельсиновому соку
Нестандартне блюдо, яскраве і корисне. Апельсиновий сік не часто зустрінеш в супі, так що такий варіант дуже здивує найвимогливіших гостей.
Складові:
- Сьомга - 300 г
- Вершки - 150 мл
- Селера кореневої - 200 г
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Сік - 80 мл
- Масло вершкове - 2 ст.л.
- Цибуля салатна червоний - 2 шт.
- Каперси - за смаком
- Горілка - 50 мл
- Спеції - за смаком
приготування:
Селера і цибулю пошматувати на кубики. Пасерувати їх на маслі, потерти зверху цедру апельсина. Сьомгу обробити на шматочки. Підкласти в неї масло, помідорову пасту і приправи. Змішати з обсмаженими овочами.
Вичавити сік з апельсинів.
Рибу змішати з горілкою, соком, каперсами. Залити все окропом і томити чверть години.
Рибу витягти.
Все інше збити блендером. Влити вершки. Шматочки риби викладати в кожну тарілку.
Суп із сьомги консервованої
Це - суп-економ, для блискавичного приготування. Консерви з риби цілком доступні, не поступаються в корисності свіжої, до того ж не вимагають часу для варіння.
Складові:
- Сьомга консервована - 400 г
- Цибулина - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Помідори - 1 шт.
- Картопля - 4 шт.
- Вершки - 500 мл
- Спеції - за смаком
приготування:
Порубати овочі. Цибулю і моркву - дрібно, пасерувати. Покришити помідори відправити в зажарку.
В окріп закинути підготовлену картоплю, відварити. Потім консерви розкрити і додати до картоплі. Відразу ж залити вершки.
Спробувати на спеції, додати зелень.
Суп, в якому використовуються консерви, солити потрібно в самому кінці!
Суп із сьомги з кальмарами і креветками
Суп по японським мотивами. Морепродукти, рис і азіатський присмак - все, що треба для смачного обіду.
Складові:
- Сьомга - 100 г
- Кальмар - 3 шт.
- Креветки - 100 г
- Гриби шиітаке - 20 г
- Місо-паста - 1 ст. л.
- Рис - 70 г
- Листя салату - 5 шт.
- Водорості ламінарія - 5 г
- Анчоуси сушені - 20 г
- Соєвий соус - 30 мл
- Вино біле напівсухе - 50 мл
- Тофу - 100 г
- Цибуля зелена - за смаком
приготування:
Сушені анчоуси залити водою на 10 хвилин. Обробити навпіл.
Шиітаке замочити на годину.
Воду з анчоусів злити, залити їх свіжою і додати водорості. Довести до кипіння. Витягнути водорості, а рибку варити ще хвилин десять. Після цього процідити.
Кальмари очистити, нарізати кільцями. Креветки відварити, очистити.
Закип'ятити літр води. Гриби віджати від води, відправити в окріп. Через 15 хвилин закинути рис, залити влити соєвий соус, вино. Закласти креветки. Сьомгу обробити на шматочки і опустити в бульйон.
Листя салату нашаткувати. Закласти кальмари, поварити три хвилини, засипати листя салату і ще стільки ж поварити. Повернути креветки в суп, закип'ятити і вимкнути. В кінці додати місо-пасту і після цього тільки солити.
Японські супи легко контролювати за смаком - досить міняти співвідношення продуктів в ту чи іншу сторону.
Суп із сьомги з креветками
Досить вишуканий варіант крем-супу з червоною рибою і креветками. Таке блюдо оцінить будь-який!
Складові:
- Філе сьомги - 300 г
- Креветки очищені - 150 г
- Молоко - 300 мл
- Картопля - 3 шт.
- Вершковий сир - 150 г
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - за смаком
приготування:
Відварити картоплю цілою. Коли звариться, злити половину води, в що залишилася потовкти картоплю до однорідності. Викласти до неї плавлений сир.
Рибу (філе) разом з часником розбити в блендері. Влити молоко.
З'єднати рибне молоко з картоплею. Закип'ятити, помішуючи.
Креветки обсмажити швидко, по хвилині, з кожного боку. Викладати на суп при подачі.