Суп з морепродуктів


Суп з морепродуктів до недавніх пір вважався вишуканим блюдом, який можна було зустріти в меню тільки дорогих ресторанів. З появою доступних заморожених вагових морепродуктів все більше господинь намагаються приготувати такий супчик в домашніх умовах. Крім незвичайного і дуже насиченого смаку, суп з морепродуктів славиться швидкістю приготування, адже основний інгредієнт не вимагає додаткової обробки і до повної готовності дари моря доходять всього за кілька хвилин в киплячій воді.

Не варто забувати, що морепродукти досить алергенні. Цей факт варто враховувати при готуванні даного супу для сімейного кола, де є які страждають алергічними реакціями, а також діти раннього віку та жінки, які годують грудним молоком.

Основний інгредієнт супу - морепродукти, але не звична для нас риба, а мідії, маленькі восьминоги, креветки і кальмари. Найчастіше в магазинах можна зустріти заморожені асорті морепродуктів, які як не можна краще підійдуть для готування першої страви. Не варто боятися, що в одному пакеті намешено кілька видів дарів моря, в кінцевому результаті, складові даного асорті якнайкраще доповнять один одному за смаком і ароматом. Якщо вид щупалець восьминога в готовій страві викликає жах, а мідії не подобається за смаком - з морського асорті їх можна просто виключити, смак готового блюда в будь-якому випадку буде приголомшливим.

Для тих, хто принципово не користується замороженими продуктами, а також для прискорення приготування страви, можна порадити морські коктейлі в розсолах, їх додають в самому кінці готування. При бажанні в супік можна додати сам розсіл від морепродуктів, тоді блюдо вийде з приємним солоним морським смаком.

На прилавках магазинів можна зустріти морепродукти в маслі з додаванням різних трав і прянощів. Такі морські коктейлі менш бажані для приготування страв. Через велику кількість масла, в якому маринувалися морепродукти, суп виходить дуже жирним і досить калорійним.

Як приготувати суп з морепродуктів - 15 різновидів

  1. Суп з морепродуктів «Вершковий»
  2. Суп з морепродуктів «Гострий»
  3. Суп з морепродуктів «Томатний»
  4. Суп з морепродуктів «Запаморочливий»
  5. Суп з морепродуктів «Лагман з морепродуктів»
  6. Суп з морепродуктів «Дієтичний»
  7. Суп з морепродуктів «Сирний»
  8. Суп з морепродуктів «Грибний»
  9. Суп з морепродуктів «Морський»
  10. Суп з морепродуктів «Гаспачо з креветками»
  11. Суп з морепродуктів «Супер швидкий»
  12. Суп з морепродуктів «Симфонія»
  13. Суп з морепродуктів «Гарбузовий»
  14. Суп з морепродуктів «Молочний»
  15. Суп з морепродуктів «З квасолею і креветками»

Суп з морепродуктів «Вершковий»

Ніжний і дуже ароматний вершковий суп з морепродуктів стане легким, ситним вечерею для всієї родини.

Суп з морепродуктів «Вершковий»

Складові:

  • Морепродукти - 100 грам
  • Сьомга - 160 грам
  • Біле вино - 50 грам
  • Вершки - 30 мілілітрів
  • Морква - 20 грам
  • Лук-порей - 20 грам
  • Селера - 20 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Пармезан - 30 грам
  • Рибний або м'ясний бульйон - 150 мілілітрів

приготування:

У киплячий бульйон кидаємо крупно нарізані шматки сьомги, поки риба вариться, можна зробити зажарку. Для цього дрібно нарізану моркву разом з морепродуктами, цибулею-пореєм, селерою і часником обсмажуємо до готовності, приблизно п'ять хвилин. Заливаємо зажарку білим вином і чекаємо три хвилини, коли алкоголь випарується. У зажарочку виливаємо вершки, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Додаємо до готової сьомги зажарку, натертий пармезан і даємо супу поваритися ще три хвилини.

Суп з морепродуктів «Гострий»

Для любителів гострого такий суп стане знахідкою, а завдяки перцю чилі і сушеному часнику смак морепродуктів розкриється з нового боку.

Суп з морепродуктів «Гострий»

Складові:

  • Коктейль з морепродуктов- 250 грам
  • Рис - 100 грам
  • Помідори - 100 грам
  • Картопля - 100 грам
  • Морква - 50 грам
  • Лимонний сік - 50 мілілітрів
  • Соєвий соус - 10 мілілітрів
  • Вода - 1 літр
  • Перець чилі - 1 штука
  • Спеції - сушений часник, сіль

приготування:

У киплячу воду закинути нарізану моркву, картоплю, часник і промитий рис. Посолити. Варити до готовності овочів і крупи 20 хвилин. Далі помідори і перець чилі нарізаємо невеликими шматочками, закладаємо в суп. Слідом додаємо лимонний сік, соєвий соус і морепродукти. Варимо ще 20 хвилин. За п'ять хвилин до готовності приправляем суп сушеним часником. Можна прикрасити готову страву петрушкою, зеленою цибулею і мідіями.

Суп з морепродуктів «Томатний»

Легкий і освіжаючий суп з морепродуктів, який допоможе зберегти бадьорість і гарний настрій на весь день!

Суп з морепродуктів «Томатний»

Складові:

  • Морепродукти - 500 грам
  • Томати у власному соку - 1 банка
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 5 стебел
  • Картопля - 3 штуки
  • Спеції - чебрець, м'ята, сіль. перець

приготування:

Нарізаємо цибулю півкільцями, підсмажуємо на олії. Слідом натираємо моркву, кришимо селера і часник, відправляємо смажитися до цибулі. Очищаємо томати від шкірки і подрібнюємо в блендері. Нарізаємо картоплю. У каструлю наливаємо літр окропу, викладаємо отриману зажарку, томати разом з соком, картоплю. Варимо до готовності картоплі приблизно двадцять хвилин. Додаємо в суп розморожені морепродукти. Суп заправляємо спеціями і варимо ще 5-7 хвилин.

Якщо під рукою немає блендера, то томати можна просто натерти на крупній тертці, попередньо звільнивши їх від шкірки.

Суп з морепродуктів «Запаморочливий»

Від такого супу голова дійсно може закрутитися, але не від вина в його складі, а від чудових ароматів, що витають по кухні під час його приготування.

Суп з морепродуктів «Запаморочливий»

Складові:

  • Асорті з морепродуктів - 700 грам
  • Селера - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Томатна паста - 200 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Болгарський перець - 50 грам
  • Вино сухе біле - 100 мілілітрів
  • Сіль перець

приготування:

Кришимо цибулю, моркву, селеру і корінь петрушки, заливаємо водою і залишаємо варити на середньому вогні 45 хвилин. З отриманого овочевого бульйону дістанемо овочі і заправимо його розмороженими морепродуктами, які залишимо варити ще 40 хвилин. Болгарський перець з цибулею і томатною пастою обсмажуйте 10 хвилин. До морепродуктів додаємо зажарку, нарізану картоплю, сіль, перець, вино. Продовжуємо варити суп 40 хвилин. У самому кінці приготування необхідно додати чайну ложку винного оцту. Перед подачею супу потрібно дати час настоятися.

Суп з морепродуктів «Лагман з морепродуктів»

Цей суп отримав свою назву за схожі принципи подачі готового блюда, а якщо ви в захваті від традиційного лагмана, це блюдо вас точно не розчарує.

Суп з морепродуктів «Лагман з морепродуктів»

Складові:

  • Сьомга - 200 грам
  • Креветки - 200 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Лук - ½ цибулини
  • Локшина - 100 грам
  • Соєвий соус - 3 столові ложки
  • Спеції - сіль, перець, кріп, лавровий лист

приготування:

{ad1}

Заливаємо каструлю трьома літрами води і ставимо на вогонь. Картоплю ріжемо кубиками і закладаємо варитися в каструлю. У невеликій каструльці відварити креветці в підсоленій воді з додаванням кропу - після закипання варимо 5 хвилин. З нарізаної цибулі і нашаткованої моркви робимо зажарку. Зажарку викладаємо до картоплі, посипаємо приправами і додаємо соєвий соус. Готові креветки очищаємо від панцира, ріжемо сьомгу невеликими квадратиками і укладаємо морепродукти в суп. Варимо блюдо ще 10 хвилин. Поки вариться суп, готуємо улюблену локшину. Готову страву подається таким чином: на дно тарілки викладається локшина, зверху основа супу і заливається все бульйоном.

Суп з морепродуктів «Дієтичний»

Супер дієтичний супчик, дуже легкий в приготуванні і вимагає мінімум витрат за часом.

Суп з морепродуктів «Дієтичний»

Складові:

  • Асорті морепродуктів заморожених - 1 упаковка
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 1 стебло
  • Цвітна капуста - 1 качан
  • Сіль перець

приготування:

Морепродукти розморозити. Нарізати цибулю, селеру, нашаткувати моркву і зробити з овочів зажарку. Цвітну капусту розібрати на суцвіття і при необхідності подрібнити. У киплячу воду викладаємо морепродукти, зажарку і цвітну капусту. Солимо, перчимо. Варимо до готовності 25-30 хвилин.

Суп з морепродуктів «Сирний»

Без сирних супчиків вже неможливо уявити наш звичайний раціон, а щоб його урізноманітнити, можна приготувати це смачне блюдо!

Суп з морепродуктів «Сирний»

Складові:

  • Морепродукти - 500 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Селера - 2 стебла
  • Плавлений сир - 250 грам
  • Сіль перець
  • Зелень для прикраси

приготування:

З нарізаної цибулі, селери і нашаткованої морквини зробимо зажарку для супу. Нарізаємо картоплю кубиками. У киплячу воду викладаємо сир і чекаємо його повного розчинення. Бульйон досолюємо. Додаємо картоплю, зажарку. Варимо 15 хвилин, після перчимо. Практично в готовий суп додаємо морепродукти і продовжуємо варити 7 хвилин. Зварений суп можна прикрасити свіжою зеленню.

Для цього супчика краще вибрати сир, який добре розчиняється в воді - Prezident, Viola, Hohland і так далі. Віддайте перевагу класичному вершковому смаку або з ароматом креветок.

Суп з морепродуктів «Грибний»

Незвичайне поєднання морепродуктів і грибів досить рідко зустрічається в рецептах, але це блюдо здатне вразити гармонійним смаком і ніжною текстурою.

Суп з морепродуктів «Грибний»

Складові:

  • Креветки - 200 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Лук-порей - 1 стебло
  • Морква - 1 штука
  • Печериці - 400 грам
  • Плавлений сир - 400 грам
  • Петрушка - 1 пучок
  • Спеції - сіль, перець, мускатний горіх

приготування:

Нарізаємо цибулю-порей, печериці і обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці з маслом. Додаємо очищені креветки. Продовжуємо обсмажувати протягом трьох хвилин. У киплячу воду опускаємо зажарку. Кубиками нарізаємо картоплю і моркву. Опускаємо овочі в суп. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх. Через 15 хвилин до супу закладаємо плавлений сир і чекаємо повного його розчинення, в середньому 5-10 хвилин. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.

Суп з морепродуктів «Морський»

Дари моря в цьому супчику просто зашкалюють, адже крім морепродуктів в його склад входить і морська капуста. Блюдо виходить не тільки смачне, але і корисне.

Суп з морепродуктів «Морський»

Складові:

  • Морепродукти - 400 грам
  • Морська капуста - 400 грам
  • Рис - 100 грам
  • Яйця варені - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Соєвий соус - 3 столові ложки
  • Часник - 4 зубчики

приготування:

Промиваємо морську капусту і нарізаємо середніми шматочками. Яйця нарізаємо кільцями. Цибулю нарізаємо півкільцями. Часник дрібно подрібнюємо. У киплячу воду закладаємо рис і даємо йому проваритися 20 хвилин. До готового рису додаємо морепродукти, морську капусту, яйця, цибуля, часник, соєвий соус. Даємо проваритися страви ще 5-7 хвилин. Суп перед вживанням повинен настоятися 30 хвилин.

Суп з морепродуктів «Гаспачо з креветками»

Навіть звичного гаспачо можна надати нотку вишуканості за допомогою морепродуктів! Цей суп відмінно підійде як для спекотних літніх днів, так і для урочистостей.

Суп з морепродуктів «Гаспачо з креветками»

Складові:

  • Креветки - 500 грам
  • Лук - половина голівки
  • Помідори - 6 штук
  • Огірок - 1 штука
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Томатний сік - півтори склянки
  • Оцет винний - 2 столові ложки
  • спеції

приготування:

Креветки обсмажуємо з двох сторін протягом трьох хвилин. У блендері перемелює цибулю, помідори, огірки та перець. Отримане пюре змішуємо з томатним соком, оцтом і спеціями на ваш смак. Готовий суп прикрашаємо смаженими креветками.

Суп з морепродуктів «Супер швидкий»

Оптимальний суп для будь-якого бюджету і смакових пристрастей, в його інгредієнтах немає дорогих продуктів, а готується він і справді дуже швидко.

Суп з морепродуктів «Супер швидкий»

Складові:

  • Морепродукти заморожені - 500 грам
  • Філе будь-якої риби - 300 грам
  • Рис - 100 грам
  • Лук - 150 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль перець

приготування:

Рис відварити до готовності. Нарізати цибулю і рибу, зробити зажарку з цих продуктів. У киплячу воду відправляємо готову зажарку, морепродукти, варимо 2-3 хвилини. Відправляємо до супу рис, продовжуємо варити ще пару хвилин. В кінці приготування в суп додаємо часник, пропущений через прес.

Суп з морепродуктів «Симфонія»

Безумовно, цей рецепт можна віднести до кулінарних шедеврів, адже настільки вдале поєднання продуктів потрібно ще пошукати.

Суп з морепродуктів «Симфонія»

Складові:

  • Морепродукти - 350 грам
  • Філе тріски - 200 грам
  • Суміш заморожених овочів - 200 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідор - 3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Спеції - шафран, лавровий лист
  • Рибний бульйон - 1 літр

приготування:

Розігріємо рибний бульйон, додамо шафран і лавровий лист. Зробимо зажарку з часнику і цибулі. Відпустимо зажарку в киплячий бульйон. Наріжемо картопля великими шматочками і відпустимо в суп. Варимо до напівготовності картоплі 10 хвилин. Далі черга заморожених овочів. Доводимо суп до кипіння, додаємо томати без шкірки, нарізану тріску і суміш морепродуктів. Суп готується, поки тріска не стане білою і твердої, ще близько 10 хвилин. Блюдо готове!

Щоб зняти з помідор шкірочку, необхідно опустити томати на пару хвилин в окріп. Потім на верхівці томата зробити хрестоподібні розрізи. Шкірочка повинна з легкістю відокремитися від м'якоті.

Суп з морепродуктів «Гарбузовий»

Морепродукти настільки універсальний інгредієнт, що навіть в поєднанні з гарбузом виходить блюдо гідне найрозкішніших ресторанів.

Суп з морепродуктів «Гарбузовий»

Складові:

  • Морепродукти - 300 грам
  • Гарбуз - 700 грам
  • Корінь селери - 1 штука
  • Картопля - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Масло вершкове - 30 грам
  • Вершки - 200 грам
  • Сіль перець

приготування:

Відварюємо до готовності очищені від шкірки і нарізані великими кубиками овочі: гарбуз, корінь селери і картопля. Це займе близько 30-35 хвилин. Воду з овочів не зливаємо. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю з часник. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо морепродукти. До варених овочів додаємо зажарку з цибулі з часником. Солимо, перчимо. Блендером пюріруем суп. Додаємо вершки. Знову ретельно перемішуємо суп-пюре і ставимо на плиту до кипіння. Як тільки суп закипить, розливаємо його по тарілках, зверху прикрашаємо смаженими морепродуктами.

Суп з морепродуктів «Молочний»

З дитинства нам знайомий молочний суп - молоко з вермішеллю. Але цей молочний суп з морепродуктами для справжніх гурманів. Готується він лічені хвилини!

Суп з морепродуктів «Молочний»

Складові:

  • Морепродукти заморожені - 350 грам
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Сметана - 50 грам
  • Лук - ½ головки
  • Борошно - ½ столової ложки
  • Вершкове масло - ½ столової ложки
  • Сіль перець

приготування:

Розморожуємо морепродукти. Молоко доводимо до кипіння, якщо з'являється пінка, то знімаємо. На розтопленому вершковому маслі обсмажити цибулю з додаванням борошна. Додаємо вершки і сметану, варимо до загустіння 15 хвилин. Морепродукти і вершково-сметанним заправку змішуємо з молоком, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і кип'ятимо буквально п'ять хвилин. Знімаємо з вогню і при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню. Суп готовий!

Суп з морепродуктів «З квасолею і креветками»

Дуже цікавий супчик, для приготування якого варто трохи повозитися з морепродуктами, але результат буде коштувати того!

Суп з морепродуктів «З квасолею і креветками»

Складові:

  • Креветки великі - 20 штук
  • Біла квасоля консервована - 1 банка
  • Селера - 1 стебло
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Дрібні панірувальні сухарі - 1 столова ложка
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Чебрець - 2 гілочки
  • Овочевий бульйон - 500 мілілітрів
  • Спеції - сіль, перець, чебрець, лавровий лист

приготування:

Банку квасолі відкрити і злити зайву рідину. Дрібно посікти цибулю, часник і селеру, зробити з цих інгредієнтів зажарку. Довести бульйон до кипіння, додати квасолю, лавровий лист і чебрець. Варити 10 хвилин, після чого подрібнити блендером. Знову довести пюре до кипіння. Щоб зробити панірувальну суміш для креветок змішайте сухарі і дрібно посічену петрушку. Обваляйте в отриманої суміші креветки, розкладіть їх на деку змазаним маслом і запікайте в духовці при температурі 200 градусів 7 хвилин. Готовий суп-пюре розкласти по тарілках і прикрасити запеченими креветками.

Радимо прочитати

Рис з м'ясом
Рис з м'ясом
Готувати смачний плов можна не тільки в спеціальній посудині, як роблять це узбеки чи кавказці. В домашніх умовах можна скористатися й іншим кухонним начинням, приміром, каструлею, щоб відварити рис,
Рецепт пасти
Рецепт пасти
Приготування домашньої пасти – дуже простий процес, навіть якщо у вас немає спеціальної техніки і пристосувань для розкачування і нарізки тіста. А рецепт відрізняється завидною мінімалізмом: у складі
Кальмари в сметанному соусі
Кальмари в сметанному соусі
Морепродукти повинні щотижня бути в раціоні людини. З них справжні кухарі здатні створювати кулінарні шедеври. Наприклад, кальмари можна приготувати кількома способами, але із-за високої ціни не всі

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки