Суп з морепродуктів
Суп з морепродуктів до недавніх пір вважався вишуканим блюдом, який можна було зустріти в меню тільки дорогих ресторанів. З появою доступних заморожених вагових морепродуктів все більше господинь намагаються приготувати такий супчик в домашніх умовах. Крім незвичайного і дуже насиченого смаку, суп з морепродуктів славиться швидкістю приготування, адже основний інгредієнт не вимагає додаткової обробки і до повної готовності дари моря доходять всього за кілька хвилин в киплячій воді.
Не варто забувати, що морепродукти досить алергенні. Цей факт варто враховувати при готуванні даного супу для сімейного кола, де є які страждають алергічними реакціями, а також діти раннього віку та жінки, які годують грудним молоком.
Основний інгредієнт супу - морепродукти, але не звична для нас риба, а мідії, маленькі восьминоги, креветки і кальмари. Найчастіше в магазинах можна зустріти заморожені асорті морепродуктів, які як не можна краще підійдуть для готування першої страви. Не варто боятися, що в одному пакеті намешено кілька видів дарів моря, в кінцевому результаті, складові даного асорті якнайкраще доповнять один одному за смаком і ароматом. Якщо вид щупалець восьминога в готовій страві викликає жах, а мідії не подобається за смаком - з морського асорті їх можна просто виключити, смак готового блюда в будь-якому випадку буде приголомшливим.
Для тих, хто принципово не користується замороженими продуктами, а також для прискорення приготування страви, можна порадити морські коктейлі в розсолах, їх додають в самому кінці готування. При бажанні в супік можна додати сам розсіл від морепродуктів, тоді блюдо вийде з приємним солоним морським смаком.
На прилавках магазинів можна зустріти морепродукти в маслі з додаванням різних трав і прянощів. Такі морські коктейлі менш бажані для приготування страв. Через велику кількість масла, в якому маринувалися морепродукти, суп виходить дуже жирним і досить калорійним.
Як приготувати суп з морепродуктів - 15 різновидів
- Суп з морепродуктів «Вершковий»
- Суп з морепродуктів «Гострий»
- Суп з морепродуктів «Томатний»
- Суп з морепродуктів «Запаморочливий»
- Суп з морепродуктів «Лагман з морепродуктів»
- Суп з морепродуктів «Дієтичний»
- Суп з морепродуктів «Сирний»
- Суп з морепродуктів «Грибний»
- Суп з морепродуктів «Морський»
- Суп з морепродуктів «Гаспачо з креветками»
- Суп з морепродуктів «Супер швидкий»
- Суп з морепродуктів «Симфонія»
- Суп з морепродуктів «Гарбузовий»
- Суп з морепродуктів «Молочний»
- Суп з морепродуктів «З квасолею і креветками»
Суп з морепродуктів «Вершковий»
Ніжний і дуже ароматний вершковий суп з морепродуктів стане легким, ситним вечерею для всієї родини.
Складові:
- Морепродукти - 100 грам
- Сьомга - 160 грам
- Біле вино - 50 грам
- Вершки - 30 мілілітрів
- Морква - 20 грам
- Лук-порей - 20 грам
- Селера - 20 грам
- Часник - 1 зубчик
- Пармезан - 30 грам
- Рибний або м'ясний бульйон - 150 мілілітрів
приготування:
У киплячий бульйон кидаємо крупно нарізані шматки сьомги, поки риба вариться, можна зробити зажарку. Для цього дрібно нарізану моркву разом з морепродуктами, цибулею-пореєм, селерою і часником обсмажуємо до готовності, приблизно п'ять хвилин. Заливаємо зажарку білим вином і чекаємо три хвилини, коли алкоголь випарується. У зажарочку виливаємо вершки, солимо і перчимо, ретельно перемішуємо. Додаємо до готової сьомги зажарку, натертий пармезан і даємо супу поваритися ще три хвилини.
Суп з морепродуктів «Гострий»
Для любителів гострого такий суп стане знахідкою, а завдяки перцю чилі і сушеному часнику смак морепродуктів розкриється з нового боку.
Складові:
- Коктейль з морепродуктов- 250 грам
- Рис - 100 грам
- Помідори - 100 грам
- Картопля - 100 грам
- Морква - 50 грам
- Лимонний сік - 50 мілілітрів
- Соєвий соус - 10 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Перець чилі - 1 штука
- Спеції - сушений часник, сіль
приготування:
У киплячу воду закинути нарізану моркву, картоплю, часник і промитий рис. Посолити. Варити до готовності овочів і крупи 20 хвилин. Далі помідори і перець чилі нарізаємо невеликими шматочками, закладаємо в суп. Слідом додаємо лимонний сік, соєвий соус і морепродукти. Варимо ще 20 хвилин. За п'ять хвилин до готовності приправляем суп сушеним часником. Можна прикрасити готову страву петрушкою, зеленою цибулею і мідіями.
Суп з морепродуктів «Томатний»
Легкий і освіжаючий суп з морепродуктів, який допоможе зберегти бадьорість і гарний настрій на весь день!
Складові:
- Морепродукти - 500 грам
- Томати у власному соку - 1 банка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчики
- Морква - 1 штука
- Селера - 5 стебел
- Картопля - 3 штуки
- Спеції - чебрець, м'ята, сіль. перець
приготування:
Нарізаємо цибулю півкільцями, підсмажуємо на олії. Слідом натираємо моркву, кришимо селера і часник, відправляємо смажитися до цибулі. Очищаємо томати від шкірки і подрібнюємо в блендері. Нарізаємо картоплю. У каструлю наливаємо літр окропу, викладаємо отриману зажарку, томати разом з соком, картоплю. Варимо до готовності картоплі приблизно двадцять хвилин. Додаємо в суп розморожені морепродукти. Суп заправляємо спеціями і варимо ще 5-7 хвилин.
Якщо під рукою немає блендера, то томати можна просто натерти на крупній тертці, попередньо звільнивши їх від шкірки.
Суп з морепродуктів «Запаморочливий»
Від такого супу голова дійсно може закрутитися, але не від вина в його складі, а від чудових ароматів, що витають по кухні під час його приготування.
Складові:
- Асорті з морепродуктів - 700 грам
- Селера - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Болгарський перець - 50 грам
- Вино сухе біле - 100 мілілітрів
- Сіль перець
приготування:
Кришимо цибулю, моркву, селеру і корінь петрушки, заливаємо водою і залишаємо варити на середньому вогні 45 хвилин. З отриманого овочевого бульйону дістанемо овочі і заправимо його розмороженими морепродуктами, які залишимо варити ще 40 хвилин. Болгарський перець з цибулею і томатною пастою обсмажуйте 10 хвилин. До морепродуктів додаємо зажарку, нарізану картоплю, сіль, перець, вино. Продовжуємо варити суп 40 хвилин. У самому кінці приготування необхідно додати чайну ложку винного оцту. Перед подачею супу потрібно дати час настоятися.
Суп з морепродуктів «Лагман з морепродуктів»
Цей суп отримав свою назву за схожі принципи подачі готового блюда, а якщо ви в захваті від традиційного лагмана, це блюдо вас точно не розчарує.
Складові:
- Сьомга - 200 грам
- Креветки - 200 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Лук - ½ цибулини
- Локшина - 100 грам
- Соєвий соус - 3 столові ложки
- Спеції - сіль, перець, кріп, лавровий лист
приготування:
{ad1}Заливаємо каструлю трьома літрами води і ставимо на вогонь. Картоплю ріжемо кубиками і закладаємо варитися в каструлю. У невеликій каструльці відварити креветці в підсоленій воді з додаванням кропу - після закипання варимо 5 хвилин. З нарізаної цибулі і нашаткованої моркви робимо зажарку. Зажарку викладаємо до картоплі, посипаємо приправами і додаємо соєвий соус. Готові креветки очищаємо від панцира, ріжемо сьомгу невеликими квадратиками і укладаємо морепродукти в суп. Варимо блюдо ще 10 хвилин. Поки вариться суп, готуємо улюблену локшину. Готову страву подається таким чином: на дно тарілки викладається локшина, зверху основа супу і заливається все бульйоном.
Суп з морепродуктів «Дієтичний»
Супер дієтичний супчик, дуже легкий в приготуванні і вимагає мінімум витрат за часом.
Складові:
- Асорті морепродуктів заморожених - 1 упаковка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 стебло
- Цвітна капуста - 1 качан
- Сіль перець
приготування:
Морепродукти розморозити. Нарізати цибулю, селеру, нашаткувати моркву і зробити з овочів зажарку. Цвітну капусту розібрати на суцвіття і при необхідності подрібнити. У киплячу воду викладаємо морепродукти, зажарку і цвітну капусту. Солимо, перчимо. Варимо до готовності 25-30 хвилин.
Суп з морепродуктів «Сирний»
Без сирних супчиків вже неможливо уявити наш звичайний раціон, а щоб його урізноманітнити, можна приготувати це смачне блюдо!
Складові:
- Морепродукти - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 2 стебла
- Плавлений сир - 250 грам
- Сіль перець
- Зелень для прикраси
приготування:
З нарізаної цибулі, селери і нашаткованої морквини зробимо зажарку для супу. Нарізаємо картоплю кубиками. У киплячу воду викладаємо сир і чекаємо його повного розчинення. Бульйон досолюємо. Додаємо картоплю, зажарку. Варимо 15 хвилин, після перчимо. Практично в готовий суп додаємо морепродукти і продовжуємо варити 7 хвилин. Зварений суп можна прикрасити свіжою зеленню.
Для цього супчика краще вибрати сир, який добре розчиняється в воді - Prezident, Viola, Hohland і так далі. Віддайте перевагу класичному вершковому смаку або з ароматом креветок.
Суп з морепродуктів «Грибний»
Незвичайне поєднання морепродуктів і грибів досить рідко зустрічається в рецептах, але це блюдо здатне вразити гармонійним смаком і ніжною текстурою.
Складові:
- Креветки - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Лук-порей - 1 стебло
- Морква - 1 штука
- Печериці - 400 грам
- Плавлений сир - 400 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Спеції - сіль, перець, мускатний горіх
приготування:
Нарізаємо цибулю-порей, печериці і обсмажуємо їх на розпеченій сковорідці з маслом. Додаємо очищені креветки. Продовжуємо обсмажувати протягом трьох хвилин. У киплячу воду опускаємо зажарку. Кубиками нарізаємо картоплю і моркву. Опускаємо овочі в суп. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх. Через 15 хвилин до супу закладаємо плавлений сир і чекаємо повного його розчинення, в середньому 5-10 хвилин. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню.
Суп з морепродуктів «Морський»
Дари моря в цьому супчику просто зашкалюють, адже крім морепродуктів в його склад входить і морська капуста. Блюдо виходить не тільки смачне, але і корисне.
Складові:
- Морепродукти - 400 грам
- Морська капуста - 400 грам
- Рис - 100 грам
- Яйця варені - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Соєвий соус - 3 столові ложки
- Часник - 4 зубчики
приготування:
Промиваємо морську капусту і нарізаємо середніми шматочками. Яйця нарізаємо кільцями. Цибулю нарізаємо півкільцями. Часник дрібно подрібнюємо. У киплячу воду закладаємо рис і даємо йому проваритися 20 хвилин. До готового рису додаємо морепродукти, морську капусту, яйця, цибуля, часник, соєвий соус. Даємо проваритися страви ще 5-7 хвилин. Суп перед вживанням повинен настоятися 30 хвилин.
Суп з морепродуктів «Гаспачо з креветками»
Навіть звичного гаспачо можна надати нотку вишуканості за допомогою морепродуктів! Цей суп відмінно підійде як для спекотних літніх днів, так і для урочистостей.
Складові:
- Креветки - 500 грам
- Лук - половина голівки
- Помідори - 6 штук
- Огірок - 1 штука
- Болгарський перець - 2 штуки
- Томатний сік - півтори склянки
- Оцет винний - 2 столові ложки
- спеції
приготування:
Креветки обсмажуємо з двох сторін протягом трьох хвилин. У блендері перемелює цибулю, помідори, огірки та перець. Отримане пюре змішуємо з томатним соком, оцтом і спеціями на ваш смак. Готовий суп прикрашаємо смаженими креветками.
Суп з морепродуктів «Супер швидкий»
Оптимальний суп для будь-якого бюджету і смакових пристрастей, в його інгредієнтах немає дорогих продуктів, а готується він і справді дуже швидко.
Складові:
- Морепродукти заморожені - 500 грам
- Філе будь-якої риби - 300 грам
- Рис - 100 грам
- Лук - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сіль перець
приготування:
Рис відварити до готовності. Нарізати цибулю і рибу, зробити зажарку з цих продуктів. У киплячу воду відправляємо готову зажарку, морепродукти, варимо 2-3 хвилини. Відправляємо до супу рис, продовжуємо варити ще пару хвилин. В кінці приготування в суп додаємо часник, пропущений через прес.
Суп з морепродуктів «Симфонія»
Безумовно, цей рецепт можна віднести до кулінарних шедеврів, адже настільки вдале поєднання продуктів потрібно ще пошукати.
Складові:
- Морепродукти - 350 грам
- Філе тріски - 200 грам
- Суміш заморожених овочів - 200 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Спеції - шафран, лавровий лист
- Рибний бульйон - 1 літр
приготування:
Розігріємо рибний бульйон, додамо шафран і лавровий лист. Зробимо зажарку з часнику і цибулі. Відпустимо зажарку в киплячий бульйон. Наріжемо картопля великими шматочками і відпустимо в суп. Варимо до напівготовності картоплі 10 хвилин. Далі черга заморожених овочів. Доводимо суп до кипіння, додаємо томати без шкірки, нарізану тріску і суміш морепродуктів. Суп готується, поки тріска не стане білою і твердої, ще близько 10 хвилин. Блюдо готове!
Щоб зняти з помідор шкірочку, необхідно опустити томати на пару хвилин в окріп. Потім на верхівці томата зробити хрестоподібні розрізи. Шкірочка повинна з легкістю відокремитися від м'якоті.
Суп з морепродуктів «Гарбузовий»
Морепродукти настільки універсальний інгредієнт, що навіть в поєднанні з гарбузом виходить блюдо гідне найрозкішніших ресторанів.
Складові:
- Морепродукти - 300 грам
- Гарбуз - 700 грам
- Корінь селери - 1 штука
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчики
- Масло вершкове - 30 грам
- Вершки - 200 грам
- Сіль перець
приготування:
Відварюємо до готовності очищені від шкірки і нарізані великими кубиками овочі: гарбуз, корінь селери і картопля. Це займе близько 30-35 хвилин. Воду з овочів не зливаємо. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю з часник. Окремо на вершковому маслі обсмажуємо морепродукти. До варених овочів додаємо зажарку з цибулі з часником. Солимо, перчимо. Блендером пюріруем суп. Додаємо вершки. Знову ретельно перемішуємо суп-пюре і ставимо на плиту до кипіння. Як тільки суп закипить, розливаємо його по тарілках, зверху прикрашаємо смаженими морепродуктами.
Суп з морепродуктів «Молочний»
З дитинства нам знайомий молочний суп - молоко з вермішеллю. Але цей молочний суп з морепродуктами для справжніх гурманів. Готується він лічені хвилини!
Складові:
- Морепродукти заморожені - 350 грам
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Сметана - 50 грам
- Лук - ½ головки
- Борошно - ½ столової ложки
- Вершкове масло - ½ столової ложки
- Сіль перець
приготування:
Розморожуємо морепродукти. Молоко доводимо до кипіння, якщо з'являється пінка, то знімаємо. На розтопленому вершковому маслі обсмажити цибулю з додаванням борошна. Додаємо вершки і сметану, варимо до загустіння 15 хвилин. Морепродукти і вершково-сметанним заправку змішуємо з молоком, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і кип'ятимо буквально п'ять хвилин. Знімаємо з вогню і при бажанні прикрашаємо свіжою зеленню. Суп готовий!
Суп з морепродуктів «З квасолею і креветками»
Дуже цікавий супчик, для приготування якого варто трохи повозитися з морепродуктами, але результат буде коштувати того!
Складові:
- Креветки великі - 20 штук
- Біла квасоля консервована - 1 банка
- Селера - 1 стебло
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Дрібні панірувальні сухарі - 1 столова ложка
- Петрушка - 5 гілочок
- Чебрець - 2 гілочки
- Овочевий бульйон - 500 мілілітрів
- Спеції - сіль, перець, чебрець, лавровий лист
приготування:
Банку квасолі відкрити і злити зайву рідину. Дрібно посікти цибулю, часник і селеру, зробити з цих інгредієнтів зажарку. Довести бульйон до кипіння, додати квасолю, лавровий лист і чебрець. Варити 10 хвилин, після чого подрібнити блендером. Знову довести пюре до кипіння. Щоб зробити панірувальну суміш для креветок змішайте сухарі і дрібно посічену петрушку. Обваляйте в отриманої суміші креветки, розкладіть їх на деку змазаним маслом і запікайте в духовці при температурі 200 градусів 7 хвилин. Готовий суп-пюре розкласти по тарілках і прикрасити запеченими креветками.