Крем-суп з грибів
Грибний крем-суп є дієтичним блюдом, але при цьому добре підходить для людей з активним способом життя. Калорійність залежить від того, яку з варіацій рецепта Ви виберете.
Крем-суп з грибів - знамените ресторанне блюдо родом з Франції. Воно набуло поширення в багатьох країнах світу і користується популярністю. Ніяких модерних інгредієнтів в цій страві немає, але його смак не залишає байдужим.
Головний інгредієнт - гриби (найчастіше шампіньйони).
Хороші печериці можна використовувати сирими, потрібно тільки добре очистити.
Їх легко знайти в будь-якому магазині, так само як і вершки (або молоко). Ця пара продуктів є основою крем-супу з грибів. Решта залежить від ваших уподобань і фантазії.
Як приготувати крем-суп з грибів - 15 різновидів
- Крем-суп з білих грибів
- Грибний крем-суп
- Крем-суп грибний
- Класичний рецепт грибного крем-супу
- Грибний крем-суп (пісний)
- Вегетаріанський крем-суп з грибів
- Грибний крем-суп з лисичок
- Крем-суп з грибів від Джулії Чайлд
- Грибний крем-суп з сиром
- Крем-суп з грибів з хересом
- Крем-суп з грибів з каштанами
- Вершково-грибний крем-суп
- Крем-суп з грибів з соусом бешамель
- крем-суп із шампіньйонів
- Крем-суп з білих грибів і броколі
Крем-суп з білих грибів
Можна використовувати навіть ніжки білого гриба, він добре впливає на травлення і містить багато білка.
Складові:
- Білі гриби - 500 г
- Борошно - 150-200 г
- Вершкове масло - 50 г
- Молоко - 400 мл
- Курячий бульйон - 300 мл
приготування:
Беремо гриби, промиваємо і дрібно ріжемо на шматочки. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, висипаємо туди гриби і тушкуємо приблизно 15 хвилин. Вливаємо туди молоко і продовжуємо тушкувати ще 10 хвилин. Готові гриби пересипаємо в каструлю, додаємо бульйон і борошно. Перемішуємо, що б борошно не утворювала грудочки. Пюріруем і готово.
Грибний крем-суп
У цьому рецепті використовується сметана, замість стандартних вершків або молока. Це є хорошою альтернативою, смак від цього явно гірше не стає. Спробуйте самі.
Складові:
- Картопля - 7 шт.
- Печериці - 300 г
- Вершкове масло - 50 г
- Цибуля - 1 шт.
- Сметана - 1 ст.
- Вода - 1,5 л
приготування:
Для початку треба почистити картоплю і нарізати. Покласти в каструлю, залити водою і відправити на плиту. В цей час очищаємо і нарізаємо гриби. Ставимо їх смажитися разом з цибулею і вершковим маслом, солимо і перчимо до смаку. Готові гриби додаємо до картоплі і пюріруем все. Додаємо сметану, заважаємо і доводимо до кипіння. Крем-суп готовий.
Крем-суп грибний
У цьому варіанті приготування знадобляться вершки.
Чим жирніше вершки Ви використовуєте, тим м'якше і ніжніше смак буде у страви.
Складові:
- Свіжі печериці - 300 г
- Сухі білі гриби - 5 шт.
- Часник - 1 зубчик
- Ріпчасту цибулю - 1 шт.
- Чебрець - 2 гілочки
- Рослинно масло - 1 ст. л.
- Овочевий бульйон - 500 мл
- Маленький лимон - 1 шт.
- Жирні вершки - 75 мл
приготування:
Білі гриби залити окропом на 15 хв розмокнути. Свіжі гриби помити і почистити, порізати на кубики. Те ж саме зробити з цибулею. Помити чебрець, обскубати листочки. У сотейнику розтопити масло і зробити грибну зажарку. Розпарені білі гриби дістати з води і грубо нарізати. Воду з-під сушених грибів і овщной бульйон долити в каструлю, туди ж і самі гриби висипати. Посолити і поперчити. Довести до кипіння і варити близько двадцяти хвилин на несильному вогні. Пюріровать все, додати в суміш дві столові ложки соку лимона і вершки. Перемішати майже готовий крем-суп і ще раз довести до кипіння.
Класичний рецепт грибного крем-супу
Пропонуємо Вам класику жанру, без будь-яких доповнень або змін. Оціните це блюдо в оригіналі.
Складові:
- Печериці - 300 г
- Картопля - 500 г
- Цибулина - 1 шт.
- Морокова - 1 шт.
- Ростить. масло - 3 ст. л.
- Вершки - 150-200 мл
- Вода - 2-2,5 л
- Сіль - 1/2 ч. Л.
- Лавровий лист - 1 шт.
- перець
приготування:
Для початку підготуємо продукти: цибуля, морква і картопля нарізаємо. Беремо каструлю, наливаємо туди трохи масла і тушкуємо цибулю до прозорості. Потім насипаємо морква і через хвилину додаємо картоплю і продовжуємо тушкувати ще пару хвилин. Наливаємо в каструлю води, кидаємо лавровий лист і готуємо до гостовності овочів.
В цей час очищаємо і нарізаємо гриби. Відправляємо печериці на сковороду і гасить приблизно 5-7 хвилин, поки не випарується вся рідина. Солимо і перчимо. Всі продукти готові. Овочі перетворюємо в пюре (не забудьте витягнути лавровий лист), додаємо туди гриби і вершки. Все перемішуємо і доводимо до кипіння. Супчик готовий! За бажанням можна прикрасити грінками.
Грибний крем-суп (пісний)
Якщо дотримуєтеся посту, але захотілося чогось смачного і незвичного - до Вашої уваги представляємо пісний варіант рецепта.
Складові:
- Печериці - 7 шт.
- Картопля-2шт.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Ріпчасту цибулю - 1/2 шт.
приготування:
Для початку потрібно взяти гриби, ретельно помити, порізати на кубики, посолити і обсмажити на сотейнику в рослинному маслі. Коли печериці готові, додати до них нарізану картоплю, залити водою, перемішати все. Варити до готовності під кришкою. Цибулю подрібнити на маленькі шматочки і за 5 хвилин до готовності додати в суп. Перелити бульйон в окрему тару. Інгредієнти збити в блендері, при потребі доливати бульйон для кращої консистенції.
Вегетаріанський крем-суп з грибів
Грибний крем-суп підійде навіть вегетаріанцям. У цьому рецепті немає інгредієнтів тваринного походження.
Складові:
{ad1}- Печериці - 500 гр
- Овочевий / грибний бульйон або вода - 700 мл
- Лук-порей - 1-2 палички
- Часник - 2 зубчики
- Веганські вершки - 150-180 мл
- Оливкова олія
- Чебрець (за бажанням)
- Мускатний горіх
приготування:
Для початку нарізаємо цибулю і гриби. У сковорідку з високими бортиками наливаємо трішки оливкової олії іжарім там гриби з цибулею. У каструльку наливаємо воду / бульйон і кип'ятимо її. Кидаємо в воду печериці, часник і спеції. Хвилин через вісім виловлюємо часник і збиваємо блендером. При подачі можна прикрасити грибочком, кедровими горішками.
Перед подачею можна додати в тарілку трохи оливкового масла з трюфелем - це дасть насичений сирно-грибний запах страви.
Грибний крем-суп з лисичок
Родзинкою цього рецепта є не тільки цікавий смак лисичок, але і біле вино. Спирт випаровується, зате аромат буде неповтормімим.
Складові:
- Лисички - 400 г
- Курячий бульйон -900 г
- Біле вино -100 мл
- Цибулина - 1-2 шт.
- Жирні вершки - 200 мл
- Чебрець - 1 столова ложка
приготування:
Гриби нарізати на квадратики, цибулю на півкільця. Гасити все це до м'якості, потім влити вино і готувати, до випаровування алкоголю. Готові гриби пересипати в бульйон, закип'ятити і варити близько 15 хвилин (за п'ять хвилин до кінця варіння додати чебрець). Подрібнити блендером все і влити трохи нагріті вершки. За смаком додати спеції і сіль.
Крем-суп з грибів від Джулії Чайлд
Рецепт від шеф-кухаря. Тут присутні жовтки, але з ними потрібно бути дуже уважними.
Ні в якому разі не нагрівати суміші, в складі яких є яєчний жовток, вище 800, так як при температурі вище цієї, жовток згортається.
Складові:
- Гриби - 700 г
- Лук - приблизно 2 ст.л.
- Вершкове масло - 5 ст.л.
- Борошно - 3 ст.л.
- Курячий бульйон - 6 чашок
- Лавровий лист - 1 3 шт
- Чебрець сухий - 1 8 ч.л.
- Сіль - 1 4 ч.л.
- Лимонний сік - 1 ч.л.
- Курячі жовтки - 2 шт.
- Вершки жирні - від 1 2 до 3 4 чашки
приготування:
Налити бульйон в сотейник, довести до кипіння. Розтопити вершкове масло на сковороді, нарізану цибулю пасерувати. Додати борошно, ретельно перемішати і тримати на плиті три хвилини. Потім зняти з вогню і налити до цибулі киплячий бульйон. Заважаємо до орднородності. Ніжки грибів та приправи додати в рідину. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні близько 20 хв. Капелюшки грибів нарізати. Посмажити гриби з вершковим маслом, посолити і додати лимонний сік. Продовжувати тушкувати 5 хвилин. Суп процідити, додати в нього готові гриби.
Тепер готуємо заправку. У жовтки влити вершки і швидко перемішувати. По ложечці додавати заправку в суп. Знову поставити вже готовий суп і закип'ятити його. Перед подачею Джулія Чайлд рекомендує додати в крем-суп шматочок м'якого вершкового масла.
Грибний крем-суп з сиром
Приємний тягучий смак сиру і ніжний м'який смак грибів добре поєднуються в цій страві. Спробуйте самі.
Складові:
- Вода - 400 мл
- Великий ріпчаста цибуля - 1 шт.
- Велика морква - 1 шт.
- Середній картопля - 4-5 шт.
- Печериці - 350-400 гр
- Плавлений сиру (чим якісніше, тим краще) - 100 г
- Пармезан (за бажанням) - 15 г
- Вершки - 100-150 мл
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Часник - 2-3 зубчики
- Мускатний горіх
приготування:
Картопля моркву почистити і порізати. Зсипати всі в каструлю і поставити варити. В цей час готуємо гриби - смажимо їх з цибулею, ближче до готовності видавити часник. Плавлений сир треба натерти. До овочів додаємо зажарку і доводимо все до кипіння. Потім сиплемо сир і заважаємо до його розчинення. Влити вершки, додаємо спеції і солимо. Збиваємо в блендері. Після йде пармезан і щіпка мускатного горіха.
Крем-суп з грибів з хересом
Спробувавши це блюдо, відразу відчувається нотка Франції. Хоч крем-суп досить ситний, але буде хочеться ще і ще.
Складові:
- Гриби - 0, 5 кг
- Вершкове масло - 5 ст. л.
- Ловица
- Борошно - 2 ст. л.
- Холодне молоко - 0, 5 л
- Вершки (35% жирності) - 500 мл
- Херес - 125 мл
- сіль
- перець
приготування:
Лук імельчіть в комбайні і посмажити на вершковому маслі. Дрібно нарізати печериці і додати до цибулі. Гасити протягом 10-15 хвилин. Насипаємо борошно і швидко перемішуємо.
Що б суп-пюре мав потрібної консистенції, під час пюрірованія можна додати трохи борошна, але обов'язково постійно помішувати, поки борошно рівномірно розподілено, що б не з'явились грудочки.
Потім наливаємо молоко і вершки. Доведемо до кипіння і варимо 20 хвилин. Ллємо в крем-суп херес і проварюємо протягом трьох хвилин.
Крем-суп з грибів з каштанами
Каштани надають солодкість крем-супу і м'яку текстуру, якої складно домогтися в інших рецептах.
Складові:
- Каштани - 600 г
- Свіжі гриби - 300 г
- Цибулина - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Бульйон - 1 л
- Густі вершки - 200 мл
- Вермут - 50 мл
приготування:
Порізану цибулю обсмажити на вершковому маслі разом з тертою морквиною. Відварені і очищені каштани разом з дрібно нарізаними грибами додати до зажарки. Готувати все це 5 хв, потім влити вермут. Після того, як алкоголь випарується, влити бульйон і закип'ятити. Після цього зменшити вогонь і варити близько 20 хвилин. Пюріровать все це, посолити і поперчити за смаком. Можна подавати з домашніми сухариками.
Вершково-грибний крем-суп
Схожий на класичний варіант страви. Якби не плавлений сирок. Здається, що чим простіше інгрідіети, тим складніше і менш упізнаваним стає смак крем-супу з грибів.
Складові:
- Печериці - 400 гр
- Картопля - 3 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Плавлений сир - 100 гр
- Вершки 30% - 250 мл
- Сіль перець
приготування:
Картопля, цибуля, гриби - все порізати. Гриби обсмажити з цибулею. Картоплю зварити і пюрировать, додаючи плавлений сир. Поставити на невеликий вогонь і додати гриби до пюре. Подрібнити блендером, посолити, поперчити і продовжувати збивати, паралельно вливаючи вершки.
Крем-суп з грибів з соусом бешамель
Соус бешамель не так часто використовується в якості згущувача страви. Складно підібрати визначення, ніж такий рецепт відрізняється. Як тільки спробуєте, відразу зрозумієте.
Складові:
- Свіжі печериці - 500 г
- Білі гриби (сушені) - 50 г
- Картопля - 2 бульби
- Цибуля - 1 шт.
- Вершки - 200 мл
- Вершкове масло - 20 мл
- Соняшникова олія - 20 мл
- Соус "Бешамель" - 400 мл
приготування:
Відразу білі гриби замочити на 30 хв. У цей час порізати картоплю і відправити її варитися, цибулю та печериці так само нарізати і на сковороду. Білий гриб проварити приблизно 15 хвилин. Все змішуємо і подрібнюємо блендером. В отриману суміш додаємо гарячий бешамель і доводимо все до кипіння. Крем-суп з грибів з соусом "Бешамель" готовий.
крем-суп із шампіньйонів
Ще один варіант приготування класичного рецепту.
Складові:
- Печериці - 500 г
- Середня цибулина - 2 шт.
- Вершкове масло - 50 г
- Борошно - 2 ст. л.
- Курячий або овочевий бульйон - 600 мл
- Вершки - 200 мл
приготування:
Цибулю нарізаємо і відправляємо смажитися на 3-4 хв., Потім додаємо гриби і смажимо ще близько 5-7 хв. Подрібнюємо зажарку в блендері. Розтоплене вершкове масло перемішати з борошном і влити туди частину бульйону. З'єднати всі інгредієнти (крім вершків) і ретельно перемішати, посолити, поперчити. Як тільки крем-суп починає кипіти, вливаємо вершки і заважаємо.
Крем-суп з білих грибів і броколі
Добре підійде діткам. Яскравий колір страви привертає хлопців, вони з радістю спробують таке блюдо.
Складові:
- Цвітна капуста - 200 г
- Брокколі - 200 г
- Вода - 900 мл
- Цибуля - 1 шт.
- Білі гриби - 400 г
- Вершки 10% - 200 мл
- Прованські трави
- Оливкова олія
- зелень
приготування:
Капусту і брокколі розділити на суцвіття, капелюшки відокремити від ніжки. Закип'ятити воду в сотейнику, додати підготовлені продукти і варити до готовності. У сковороду вилити оливкову олію і обсмажити гриби. Вершки прокип'ятити з цибулею, травами в мисочці пару хвилин. Цибулину прибрати, гриби, капусту і брокколі пюрировать і влити в масу вершки. Пару хвилин потримати на вогні, в кінці зелень додати.