» » Заварні тістечка. Рецепт приготування з фото.

Заварні тістечка. Рецепт приготування з фото.


Заварні тістечка 1
Мені давно хотілося приготувати заварні тістечка і відзняти цей процес для кулінарного блогу, але все якось відкладалося. Якщо і готувала еклери - то без камери, тому що сам рецепт досить клопіткий, а тут ще й знімати потрібно :) Але настав той день, коли всі (або майже всі) збіглося: і заварні «заварюються», і камеру не забула принести на кухню, і навіть самі еклерчікі не осіли (а бувало раніше і таке). Сьогодні я кину вас численними фотографіями приготування заварних тістечок, моїх найулюбленіших, між іншим, а ви наберіться терпіння і дочитайте-додивитеся моє оповідання до кінця :)

Інгредієнти для тіста:

  • 1 склянка борошна (160 г)
  • 110 г вершкового масла
  • сіль
  • 200 мл води
  • 3 яйця

Інгредієнти для крему:

  • 500 мл молока
  • 200 г цукру
  • 4 жовтки
  • 50 г борошна
  • ванільний цукор - 0,5 чайної ложки
  • 50 г вершкового масла
  • 2 столові ложки коньяку

Рецепт приготування заварних тістечок

У каструлю наливаємо 200 мл води і ставимо на вогонь, відразу ж додаємо 110 г вершкового масла.

Заварні тістечка 2
Масло розтануло і рідина почала закипати.

Заварні тістечка 3
Додаємо в почала закипати рідина борошно і сіль і тут же лопаткою інтенсивно розмішуємо борошно з рідиною.

Заварні тістечка 4
Заважаємо, заважаємо, не знімаючи каструлю з вогню (який на мінімумі). В результаті отримуємо тісто, яке досить легко відходить від стінок каструлі і виглядає цілком однорідне, без борошняних вкраплень.

Заварні тістечка 5
Знімаємо каструлю з вогню і даємо заварному тесту трохи охолонути перед наступним етапом. Потім вбиваємо в тісто яйця (краще по одному) і виделкою або все тією ж лопаткою замішуємо тісто. Я пішла по простому шляху і скористалася занурювальним блендером, в результаті процес пішов швидше і руки потім не хворіли від інтенсивного замішування.

{ad1}

Заварні тістечка 6
Ось таке тісто має вийти в результаті. Гладке, глянсове, густе і абсолютно однорідне.

Заварні тістечка 7
Включаємо духовку розігріватися до температури 180 градусів, а тим часом підготуємо все для випікання заварних тістечок. Деко рясно притрушуємо борошном. За допомогою змоченою у воді столової ложки набираємо порції тесту і ракпределяем їх рівномірно на поверхні дека, дотримуючись відстань між майбутніми тістечками приблизно 7 см. Можна скористатися кондитерським мішком. Але, по-перше, я поки не обзавелася таким, а по-друге, тістечка, сформовані ложкою, виглядають виключно по-домашньому і це їх абсолютно не псує.

Заварні тістечка 8
Відправляємо деко з тістечками в розігріту духовку і випікаємо їх 30 хвилин (до легкого золотистого кольору). Потім вимикаємо духовку і тільки злегка відкриваємо дверцята, щоб еклери поступово почали остигати, інакше вони осядуть від різкого перепаду температур. Через 7-10 хвилин деко можна діставати з духовки. Заварні тістечка готові, але вони поки без крему. Наступним етапом буде приготування заварного крему для еклерів.

Заварні тістечка 9

Рецепт приготування заварного крему на жовтках

У кухлик наливаємо 500 мл молока і ставимо на повільний вогонь.

Заварний крем на жовтках 1
В іншій ємності змішуємо цукор з ванільним цукром, просіяного борошном і жовтками.

Заварний крем на жовтках 2
Отримуємо досить густу масу.

Заварний крем на жовтках 3
Вводимо отриману масу в закипаюче молоко, постійно помішувати вінчиком і чекаємо, поки всі інгредієнти з'єднаються і крем почне густіти. Як тільки по краях ковшика почнуть з'являтися бульбашки, що говорять про закипання крему, відразу знімаємо кухлик з вогню.

Заварний крем на жовтках 4
Тепер нам необхідно остудити крем. Для того, щоб не утворилася груба застигла корочка на поверхні крему, покриємо його целофаном і залишимо остигати.

Заварний крем на жовтках 5
У остиглий, але все ще трохи теплий заварний крем вводимо 50 г вершкового масла і 2 столові ложки коньяку, ретельно перемішуємо. Заварний крем на жовтках готовий до використання.

Заварний крем на жовтках 6
Якщо у вас є кондитерський шприц, то наповніть заварні кремом за допомогою цього інструменту. Або можна просто зробити акуратні надрізи в малопомітною частини тістечок і чайною ложкою наповнити їх кремом (так вчинила і я). Наші заварні тістечка готові. Залишилося лише прикрасити їх цукровою пудрою і можна подавати до столу з чаєм або кавою. Смачного!

Заварні тістечка з кремом на жовтках

Радимо прочитати

Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото
Млинці на кефірі з окропом "ажурні". Покроковий рецепт з фото
У моїй кулінарній скарбничці вже є парочка базових рецептів млинців, але сьогодні я поповню цей список ще одним чудовим рецептом. Млинці на кефірі з окропом заінтригували мене буквально відразу, як
Рецепт тістечко безе з кремом
Рецепт тістечко безе з кремом
Хочу поділитися дуже оригінальним рецептом Тістечко безе з кремом. Цей рецепт не просто корисний і смачний, але ще і дуже практичний, тому, що безе робиться з білків, а крем з жовтків.
Заварні чебуреки
Заварні чебуреки
Якщо у вашій родині люблять смачні домашні чебуреки з м'ясом, тоді пропоную рецепт їх приготування. На відміну від класичного рецепту, тут будемо готувати заварне тісто для чебуреків з горілкою.
Заварні вареники з м'ясом
Заварні вареники з м'ясом
Коли до столу подають вареники, я завжди згадую про маму. Мама готує їх як-то по-особливому. Вони завжди виходять дуже смачними, навіть якщо це просто вареники з картоплею або сиром. Ще мене
Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки