Крем-суп із шампіньйонів
Крем суп з печериць мало не саме дієтичне блюдо в світі, так як в 100 грамах цих грибів міститься всього 27 кілокалорій. Саме тому дане страву займає почесне місце в списку фітнес харчування і так любимо жіночою половиною людства. Вегетаріанці також високо цінують шампіньйони, адже за рівнем білка вони співвідносяться хіба що з м'ясними продуктами. Безліч досліджень підтвердили, що ці грибочки є антиоксидантами, а, отже, перешкоджають розвитку онкологічних захворювань. У печерицях міститься вітамін групи В, тому з'ївши крем суп з них на вечерю, можна швидко привести організм в тонус після напруженого дня.
Для приготування будь-яких страв з печериць рекомендується використовувати виключно свіжі гриби. Остерігайтеся готових нарізаних і заморожених шампіньйонів, ніхто не може гарантувати, що для заморозки використовувалися гриби хорошої якості. Печериці можна їсти в сирому вигляді, але це не поширюється на покупні грибочки, тому, що виробники обробляють їх хлором для збільшення термінів зберігання.
Печериці відносять до грибів промислового виробництва, так як більше 80% цих грибочків вирощені в штучних умовах спеціально на продаж. Їх можна додавати в дитяче харчування без побоювання. Крім того, кількість алергенів в печерицях мінімально, саме тому лікарі радять починати знайомити діток зі смаком грибочків саме з них. Не варто, звичайно, давати смажену картоплю з грибами маленькій дитині (адже це трудноусваиваемой блюдо навіть для дорослих), а ось крем суп з печериць доведеться для дитячого прикорму якраз до речі.
Одними з незмінних інгредієнтів будь-якого крем супу є молочко, вершки і маслечко вершкове. Вони можуть бути використані як спільно для приготування супу, так і окремо. Завдяки цим інгредієнтам крем суп виходить найбільш поживним і має ні з чим незрівнянну текстуру. А якщо злегка приправити шампіньоновий крем-суп чебрецем, смак страви заграє новими фарбами.
Як приготувати крем суп з печериць - 15 різновидів
- Крем суп з печериць «Класичний»
- Крем суп з печериць і редиски
- Крем суп з печериць «Грибний бенкет»
- Крем суп з печериць і індички
- Крем суп з печериць «Супер простий»
- Крем суп з печериць і свининою
- Крем суп з печериць «Апетитний»
- Крем суп з печериць «Сирний»
- Крем суп з печериць «Для леді»
- Крем суп з печериць з баклажанами
- Крем суп з печериць «Королівський»
- Крем суп з печериць «Беконовий рай»
- Крем суп з печериць «Неллі»
- Крем суп з печериць «Найніжніший»
- Крем суп з печериць «Французький»
Крем суп з печериць «Класичний»
Саме з цього рецепт варто почати знайомство з крем супом з печериць. Нескладні інгредієнти і мінімум роботи біля плити обов'язково оцінять господині.
Складові:
- Печериці - 400 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Вершки 20% - 200 грам
- Картопелька - 1 штука
- Сухарики - 1 жменька
- Маслице рослинне - 2 столові ложки
- Зелень - для прикраси
- Перець чорний мелений, сіль - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Лучок нарізаємо півкільцями. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. Обсмажуємо лучочек до м'якості на рослинному маслі, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Додаємо картоплю і воду, щоб вона покривала овочі з грибами. Варимо до готовності картопельки хвилин 20. пюріруем суп блендером. Відібрані грибні слайси злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями та зеленню. Сухарики можна як покласти в тарілку, так і подавати окремо.
Щоб зробити сухарики самим, потрібно взяти пару шматочків батона або багета і нарізати їх одно не великими шматочками. Викладаємо майбутні сухарики на деко або в форму для запікання, скроплюємо оливковою олією, можна підсолити за смаком і додати сушеної зелені. Відправляємо сухарики в духовку, розігріту до 150 градусів на 15 хвилинок.
Крем суп з печериць і редиски
Оригінальний суп з овочів і грибів припаде до смаку практично кожному, а за рахунок цікавого кольору і вигідною подачі супу, таке блюдо може стати прикрасою торжества.
Складові:
- Печериці - 150 грам
- Бадилля у Редісочка - 4 пучка
- Картопелька - 4 штуки
- Маслице вершкове - 1/2 столової ложки
- Вершки - 4 столові ложки
- Лимончик - 1/2 штуки
- Лучок-шалот - 3 штуки
- Бульйон - 1 літр
- Зелень - для прикраси
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі. Кришимо цибулю-шалот. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. Бадилля дрібно шаткуємо. Обсмажуємо лучочек до м'якості на вершковому маслечко, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Додаємо картоплю, бадилля і бульйон, щоб він покривав овочі з грибами. Варимо до готовності картопельки хвилин 20. пюріруем суп блендером. Додаємо в отриманий суп лимонний сік і вершки. Пробуємо на смак, солимо, перчимо. Проварюємо блюдо ще хвилин десять і подаємо на стіл, кожну порцію прикрашаємо зеленню.
Крем суп з печериць «Грибний бенкет»
Відмінний варіант для милих дам, які люблять кремоподібні супік. Блюдо виходить ніжне і низькокалорійне.
Складові:
- Печериці - 800 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Маслице вершкове - 100 грам
- Маслице соняшникова - 2 столові ложки
- Борошно - 60 грам
- Бульйон - 250 мілілітрів
- Молочко - 1 літр
- Вершки - 500 мілілітрів
- Базилік - ½ чайної ложки
- Сік лимона - 1 чайна ложка
- Сухарики - для прикраси
приготування:
Розбираємо грибочки на капелюшки і ніжки. Капелюшки шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Решта капелюшки і ніжки нарізаємо невеликими кубиками. Лучок дрібно кришимо. Обсмажуємо лучочек до м'якості на вершковому маслечко, слідом додаємо ніжки грибочків і половину їх капелюшків. Млоїмо гриби з цибулькою під закритою кришкою хвилини 4, але не засмажуємо. Всипаємо борошно, маса повинна загуснути. Додаємо до овочів бульйон, чекаємо, поки він повністю вбереться цибулькою і грибочками. Вливаємо половину молока і половину вершків. Додавати молочні продукти варто порційно і повільно. Всипаємо базилік, перемішуємо і пюріруем суп блендером. У готовий суп викладаємо залишки грибочків, варимо десять хвилин. Вливаємо молоко, що залишилося, вершки, лимонний сік. Перемішуємо, якщо суп густий і кремоподібний - знімаємо з плити. Якщо немає, то варимо до потрібної густоти. Відібрані грибні слайси злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями та сухариками.
Крем суп з печериць і індички
Без м'ясної варіації грибного крем супу звичайно не можна обійтися. Адже чоловіки цінують перші страви за їх поживність.
Складові:
- Печериці - 1 кілограм
- Індиче філе - 400 грам
- Вершки - 400 мілілітрів
- Морковочка - 1 штука
- Бульба картопельки - 3 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Лимончик - ½ штуки
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Нарізане філе індички варимо до готовності в солоній воді. Шампіньончікі нарізаємо шматочками. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. Морковочку натираємо на тертці. Кріп дрібно шаткуємо. На окремих сковорідках обсмажуємо грибочки і морквину з картоплею. У бульйон до готового філе додаємо грибочки, картопельку, морковочку і кріп. Пюріруем інгредієнти в блендері. Пробуємо на смак, солимо, перчимо. Додаємо сік лимона, додаємо вершки. Проварюємо блюдо ще хвилин десять і подаємо на стіл.
Індиче філе можна сміливо замінити курячим або м'ясом кроликом. Смак страви, звичайно, зміниться, але супік все одно вийде насиченим і цікавим.
Крем суп з печериць «Супер простий»
Всього кілька інгредієнтів, мінімум часу витраченого на приготування страви і шикарний суп готовий! Таке обід може зробити собі навіть школяр.
Складові:
- Печериці - 200 грам
- Картопелька - 4 штуки
- Лучок - 1/2 штуки
- Часничок - 1 головка
- Хлібець житній - 2 шматочки
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо шматочками. Лучок дрібно шаткуємо. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. Ставимо варитися на 20 хвилин до готовності. Обсмажуємо лучочек до м'якості на рослинному маслі, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Зажарку додаємо до Варя картоплі. Пюріруем суп блендером. Нарізаємо хлібець, кожен шматочок ретельно натираємо часником. Запікаємо сухарики 15 хвилин при 180 градусах. Подаємо блюдо, прикрасивши житніми часниковими сухарями.
{ad1}Крем суп з печериць і свининою
Ще одна відмінна варіація ситного крем супу з шампіньйонів. З ним зимові вечори здадуться не такими холодними.
Складові:
- Свинина - 250 грам
- Печериці - 500 грам
- Сметанка - 50 грам
- Вершкове маслечко - 50 грам
- Бульйон - 2 склянки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Свининку нарізаємо невеликими порціями, обсмажуємо на вершковому маслечко до золотистої скоринки. Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Трохи обсмажуємо грибочки до красивого золотистого кольору на вершковому маслечко. Змішуємо свинку з грибочками, заливаємо сметаною, тушкуємо 10 хвилин. У киплячий бульйон додаємо нашу начинку. Варимо 10 хвилин. Всипаємо мускатний горіх. Пюріруем блендером. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями.
При бажанні можна замінити свинину яловичиною. Щоб суп зробити найбільш дієтичним, м'ясо, яке Ви вибрали, потрібно не смажити, а відварювати протягом години в підсоленій воді, далі слідувати інструкції з приготування страви.
Крем суп з печериць «Апетитний»
Не проходьте мимо цього рецепт, дане блюдо однозначно треба приготувати! Такий крем суп здатний прикрасити навіть романтичну вечерю.
Складові:
- Картопелька - 100 грам
- Лук-порей - 150 грам
- Лук-шалот - 150 грам
- Оливкова олію - 30 мілілітрів
- Вершкове маслечко - 80 грам
- Білі грибочки - 100 грам
- Грибний бульйон - 500 грам
- Коньячок - 50 мілілітрів
- Молоко коров'яче - 300 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Трюфельне масло - 2 мілілітра
- Сухарики білі - 250 грам
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами. Весь цибулька шаткуємо. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. У каструлю наливаємо оливкову олію і страхуємо в ньому цибулька з картоплею. Додаємо вершкове масло, чекаємо, поки воно розтопиться. Всипаємо всі види грибочків. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Вливаємо бульйон, коньяк, вершки і молочко. Варимо до готовності картопельки хвилин 20. пюріруем суп блендером. Подаємо блюдо, прикрасивши сухариками і полив трюфеля маслом.
Крем суп з печериць «Сирний»
Любителі сирних супів обов'язково оцінять це блюдо. Ніжна структура і привабливий сирний смак надовго залишаться в пам'яті гурманів.
Складові:
- Печериці - 1 кілограм
- Вершки - 400 мілілітрів
- Плавлений сирок - 300 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Вершкове маслечко - 80 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі. Лучок ріжемо півкільцями. Обсмажуємо грибочки в каструлі на вершковому маслі, поки весь сік з них не випарується, додаємо цибульку і продовжуємо смажити до м'якості цибулі. Вливаємо літр води, варимо інгредієнти 15 хвилин. Зливаємо бульйон, пюріруем грибочки з цибулькою блендером. Знову вливаємо бульйон, а потім вершки. Доводимо до кипіння. Порційно вводимо сир, чекаємо, поки він розчиниться. Знову доводимо до кипіння, кидаємо дрібку мускатного горіха, перемішуємо, знімаємо з плити. Досолюємо супік за смаком.
Крем суп з печериць «Для леді»
Дуже легкий і вишуканий супік для справжніх леді. Рецепт входить в категорію «швидке приготування» і розроблений для тих, хто не любить стояти біля плити.
Складові:
- Печериці - 150 грам
- Лучок - 50 грам
- Білі гриби - 60 грам
- Вершки - 75 мілілітрів
- Бульйон - 150 мілілітрів
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Лучок нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо лучочек до м'якості в каструлі на рослинному маслі, слідом додаємо грибочки. Продовжуємо смажити 5 хвилин. Вливаємо бульйон, варимо майбутній суп ще 15 хвилин. Пюріруем суп блендером. Додаємо вершки і добре перемішуємо. Солимо, перчимо на розсуд. Відібрані грибні слайси злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями.
Крем суп з печериць з баклажанами
Легкий літній супік для спекотного дня, коли не хочеться набивати шлунок важкою їжею. Також суп чудово підійде для пісного столу.
Складові:
- Печериці - 150 грам
- Баклажанчікі - 1 штука
- Помідорка - 1 штука
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Бульйон - 250 мілілітрів
- Хлібний м'якуш - 150 грам
- Соєвий соус - 4 столові ложки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі. Лучок нарізаємо півкільцями. Баклажанчікі очищаємо від шкірки, ріжемо довільними шматочками і присаливаем, залишаємо на двадцять хвилин. Після цього баклажани промиємо під холодною водою від залишків солі. Обсмажуємо лучочек до м'якості на рослинному маслі, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків, не забуваємо додати дві столові ложки соєвого соусу. Паралельно обсмажуємо баклажани з часничком і соєвим соусом, поки баклажанчики не стануть золотистими. У помідори прибираємо шкірку і нарізаємо м'якоть. Всі інгредієнти викладаємо в каструлю, заливаємо киплячим бульйоном, додаємо хлібний м'якуш. Варимо буквально п'ять хвилинок. Пюріруем суп блендером. За бажанням досолюємо і перчимо.
Щоб легко і просто зняти з помідори шкірку, необхідно залити її окропом. Попередньо на кінці помідори зробимо хрестоподібний надріз. Після того як помідор побуде в окропі 10 хвилин, шкірка практично сама злізе з овоча.
Крем суп з печериць «Королівський»
Інгредієнти для даного супу завжди доступні навіть для скоромного сімейного бюджету. А ось смак у страви виходить воістину королівський.
Складові:
- Печериці - 200 грам
- Королівські печериці - 100 грам
- Картопелька - 120 грам
- Морквина - 80 грам
- Лучок - 80 грам
- Соєвий соус - 40 грам
- Вода - 300 грам
- Вершки - 150 грам
- Часничок - 1 зубчик
- Приправи, сіль - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Лучок нарізаємо півкільцями. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками, також чинимо з морквою. Обсмажуємо лучочек, картопельку і морквину на рослинній олії, паралельно на іншій сковороді смажимо гриби. Грибочки обсмажуємо до красивого золотистого кольору, до повної готовності. Овочі смажимо буквально п'ять-десять хвилин, потім вливаємо 200 грам води. Варимо до готовності картопельки хвилин 20. Овочі зварилися - значить можна завершувати роботу з супом. До овочів додаємо дрібно нарізаний часник, половину обсмажених грибів, соєвий соус і вершки. Пюріруем суп блендером. Викладаємо в крем-суп залишилися обсмажені грибочки, солимо і перчимо до смаку.
Крем суп з печериць «Беконовий рай»
За допомогою бекону будь суп стане найсмачнішим, ну а коли і суп смачний і бекон до місця, з'являється кулінарний шедевр.
Складові:
- Печериці - 600 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Часничок - 2 зубчики
- Бекон - 4 смужки
- Вершкове маслечко - 75 грам
- Пшеничне борошно - 1 столова ложка
- Сіль перець
приготування:
Шампіньончікі розбираємо на капелюшки і на ніжки. Капелюшки нарізаємо слайсами по вертикалі. Ніжки заливаємо водою і варимо 15 хвилин. Отриманий грибний бульйон проціджуємо. Лучок нарізаємо півкільцями. Морквину шаткуємо. Часник подрібнюємо. Обсмажуємо часник, лучочек і морквину до м'якості на половині вершкового масла. Як тільки засмажкою стане м'якою - додаємо капелюшки печериць. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Паралельно на сухій сковорідці обсмажуємо бекон. Готуємо загущувач для супу - змішуємо масло, що залишилося з борошном. Загущувач перекладаємо до грибів. Смажимо до отримання густої однорідної суміші без грудочок борошна. У каструлю викладаємо зажарку з овочів і грибів, заливаємо бульйоном і вершками. Варимо п'ять хвилин. Пюріруем. У тарілку наливаємо суп і прикрашаємо беконом.
Крем суп з печериць «Неллі»
Ідеальний рецепт для пісного меню, нічого зайвого, тільки добре знайомі інгредієнти. Блюдо виходить бюджетне і смачне.
Складові:
- Печериці - 400 грам
- Вершки - 60 мілілітрів
- Лучок порей - 40 грам
- Селера - 40 грам
- Лучок ріпчаста - ½ штуки
- Бульйон - 130 мілілітрів
- Вершкове маслечко - 50 грам
- Рослинна маслечко - 1 столова ложка
- Пшеничне борошно - 30 грам
- Молоко - 0,8 літра
- Лимонний сік - ½ чайної ложки
- Базилік - 1 щіпка
- Сіль перець
приготування:
Грибочки розібрати на капелюшки і ніжки. Капелюшки нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Ніжки просто дрібно кришимо. Лучок і селеру дрібно нарізаємо. У каструлі обсмажуємо селера, лучочек з ніжками і половиною капелюшків печериць до м'якості на вершковому і рослинному маслі. Грибочки повинні гаситися, але не засмажувати. Втручаємося борошно, продовжуємо смажити чотири хвилини. Далі вливаємо гарячий бульйон і молоко. Постійно помішувати суп, щоб не утворилося грудочок з борошна. Суп загус - можна пюрировать його блендером. В крем-суп додаємо решту капелюшки печериць і варимо 15 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо вершки, базилік і лимонний сік. Пробуємо, досолюємо за смаком. Відібрані грибні слайси злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями та сухариками.
Крем суп з печериць «Найніжніший»
Завдяки тонкому смаку сирного сиру крем суп просто тане в роті. Для всіх любителів сирних супів рецепт обов'язковий до приготування!
Складові:
- Печериці - 500 грам
- Сир сирний - 150 грам
- Бульйон - 1 літр
- Лучок білий - 1 штука
- Маслице вершкове - 100 грам
- Маслице рослинне - 20 грам
- Вершки - 100 грам
- Петрушка - для Укращение
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі, відбираємо красиві шматочки для прикраси блюда. Лучок нарізаємо півкільцями. У каструлі обсмажуємо лучочек до м'якості на рослинному і вершковому маслі, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Вливаємо до печериць гарячий бульйон і додаємо сирний сир, пару ложок сиру залишаємо для прикраси. Варимо суп до розчинення сиру. Пюріруем суп блендером. Вливаємо вершки, добре розмішуємо. Солимо, перчимо. Відібрані грибні слайси злегка обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо блюдо, прикрасивши обсмаженими печерицями, петрушкою і ложечкою сирного сиру.
Крем суп з печериць «Французький»
Оригінальний рецепт класичного французького крем супу з шампіньйонів. Переконайтеся самі, це блюдо не може залишити байдужим.
Складові:
- Печериці - 300 грам
- Картопелька - 7 штук
- Маслице вершкове - 50 грам
- Лучок ріпчаста - 1 штука
- Сметана - 1 стакан
- Вода - 1,5 літра
- Сухарики - для прикраси
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
Шампіньончікі нарізаємо слайсами по вертикалі. Лучок нарізаємо півкільцями. Картопельку чистимо і ріжемо довільними шматочками. Ставимо варитися до готовності на двадцять хвилин. Обсмажуємо лучочек до м'якості на вершковому маслі, слідом додаємо грибочки. Трохи обсмажуємо до красивого золотистого кольору грибочків. Додаємо грибочки до картоплі. Варимо до готовності картопельки. Пюріруем суп блендером. Додаємо сметанку, солимо, перчимо до смаку. Подаємо блюдо, прикрасивши сухариками.