» » Рецепт узбецького салату Ачучук з помідор на зиму

Рецепт узбецького салату Ачучук з помідор на зиму


Рецепти східної кухні вражають своєю простотою і неймовірним насиченим смаком. Одне з таких легких у приготуванні страв - Ачучук з помідор на зиму.

Особливості салату

Традиційний узбецький салат Ачучук на батьківщині подається до плову. Легка закуска прекрасно відтіняє смак головної страви на столі, доповнюючи його яскравими овочевими нотками.

Ачучук зазвичай готують зі свіжих стиглих плодів, в нашій же країні господині, яким полюбився узбецький салат, успішно заготовляють помідори на зиму, щоб цілий рік мати можливість подавати на стіл смачну закуску.

Салат з помідорів необов'язково використовувати строго як доповнення до плову. Він може подаватися як самостійна закуска, а у приготували консервовані томати на зиму господинь вони успішно замінюють свіжі плоди і пасту для борщу, чахохбілі, гаспачо, і інших страв.

традиційний рецепт

Мабуть, у кожної господині і в Узбекистані, і в Росії є свої секрети, як готувати салат до плову, що роблять його смак особливим і насиченим. Традиційний же рецепт східного овочевого страви досить простий.

складові

Щоб смак салату ачічук вийшов максимально насиченим, для нього важливо підібрати свіжі і зрілі помідори. Не варто готувати цю страву не в сезон: нестиглі і позбавлені особливого аромату плоди тільки зіпсують страву.

  • цибуля-ріпка;
  • великий помідор;
  • стручок гострого перцю;
  • базилік;
  • сіль.

Традиційні узбецькі рецепти не припускають використання масла або інших заправок для салату ачічук. Унікальний його смак складається з поєднання свіжих овочів і імпонує як раз своєю натуральністю і насиченістю.

приготування

Зробити узбецьку закуску просто і зовсім не клопітно:

  1. Підготуйте овочі: цибулю очистіть, а помідор помийте.
  2. Лук наріжте найтоншими півкільцями, а потім розберіть руками.
  3. Опустіть цибулю в ємність з холодною водою, так з нього вийде зайва гіркота. При бажанні в миску можна додати 2-3 шматочки льоду - це прискорить процес позбавлення від специфічної гостроти.
  4. Такими ж тонкими скибочками слід нарізати помідор.
  5. Лук відкиньте на сито і час від часу протряхівайте, щоб з шматочків скла вся рідина.
  6. Базилік і гострий перчик прямо з насінням тонко наріжте і разом з цибулею введіть в помідори. Якщо ви боїтеся, що аччік чук вийде занадто гострим - частина насіння можна зчистити ножем.
  7. Салат підсолити і перемішайте.

Особливий смак салату ачік Чучук виходить завдяки тонкій нарізці. Немов скибочки овочів при перемішуванні і наполяганні обмінюються своїми соками і ароматами, створюючи єдине ціле.

{ad1}

Секрети приготування заготовки на зиму

Ви можете законсервувати традиційний Ачучук на зиму. Для цього свіжі інгредієнти нарізаються і розкладаються по чистим півлітрова банка. Після ємності з салатом ачічук слід піддати стерилізації протягом 10 хвилин. Закручені банки перевертають і накривають ковдрою на добу, а потім зберігають у прохолодному погребі чи холодильнику.

Але я заготовлював закуску, використовуючи інший рецепт салату ачічук. По суті, це помідорна основа для його створення не в сезон. Рецепт простий і включає в себе один інгредієнт - свіжі томати. Такий варіант полюбився мені через швидкість створення заготовки і можливості використовувати однокомпонентну масу в приготуванні інших стравах.

приготування

Ачучук як заготівля на зиму створюється з одних томатів, нарізані плоди не потрібно підсолювати - це тільки зіпсує природний свіжий смак салату. Якщо помідори правильно і рівномірно прогріти, то вони простоять всю зиму в погребі чи коморі.

Приготування Ачучук з помідор на зиму краще організувати невеликими партіями - так ви забезпечите рівномірне прогрівання томатної маси, а це гарантія того, що банки не вибухнуть, а заготовка не запліснявіє.

  1. Приготуємо банки: їх треба ретельно вимити і обробити. Як стерилізувати їх, вирішувати вам, можна тримати їх над парою або прогріти в духовці. В останньому випадку є ризик, що банки лопнуть, я зазвичай стерилізують над киплячою водою.
  2. Кришки також слід добре помити і прокип'ятити.
  3. Помідори промивають, розрізають на частини і видаляють плодоніжки. Заготовлюючи на зиму томати, необов'язково різати їх тонко, можна розділити плоди на 4 і навіть 2 частини.
  4. Помідори складають в каструлю, ставлять на повільний вогонь і накривають кришкою. Я готую в широкому тазу, щоб шматочки рівномірно розійшлися по дну, а киплячий сік зміг пропарити і простерилізувати салат.
  5. Коли томати будуть кипіти по всій площі, заготовку можна знімати з вогню, розкладати в стерилізовані банки і закочувати.

Заготовлені помідори є ідеальною основою для створення салатиків взимку також їх можна додавати в будь-які страви.

Радимо прочитати

Салат з огірків і помідорів на зиму
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки