» » Способи приготування салату «Глобус» на зиму

Способи приготування салату «Глобус» на зиму


Заготовки, зроблені своїми руками, порадують всіх домочадців своїми літніми ароматами в зимовий вечір. Таким смачним блюдом стане салат Глобус на зиму заготовлений.

Будь-які салати на зиму урізноманітнюють щоденне меню і прикрасять святковий стіл. Рецепти овочевих закусок дуже різноманітні. Вони можуть бути приготовлені з наступними інгредієнтами:

  • з кабачками і капустою;
  • з баклажанів;
  • з рисом;
  • з перцем.

Однак з баклажанами салат Глобус вважається безпрограшним варіантом, так як закуска ніколи не вибухає, якщо дотримуватися правил його приготування. Ця заготовка на зиму добре поєднується з рибним і м'ясним блюдом. Можна її також використовувати у вигляді окремої закуски.

Варіації на тему «Глобус»

Склад салату:

  • півкіло лука;
  • стільки ж моркви;
  • по кілограму солодкого перцю і баклажанів;
  • пару кіло помідор;
  • цукор і сіль по 1 ст. л .;
  • півсклянки оцту;
  • стакан рослинного масла.

Процес приготування:

  1. Цибулю і моркву заготовити товстими кільцями, а ось баклажани - півкільцями, томати ж - часточками.
  2. Всі інгредієнти акуратно скласти в ємність.
  3. Довести до моменту кипіння без помішування, на слабкому вогні овочі тримати трохи довше півгодини.
  4. Розкласти все по банкам.
  5. Закутати і залишити, щоб вони охололи.
  6. Опустити в льох.

Класичне блюдо

Класичні рецепти цієї страви створюються на основі баклажанового компонента.

Необхідні інгредієнти:

  • морква - 600 г;
  • баклажани - 1,5 кг;
  • цибуля - 600 г;
  • помідори - 1 кг;
  • солодкий перець - 1 кг;
  • оцет - 70 мл;
  • цукор - 110 г;
  • сіль - 35 г;
  • рослинне масло - 200 мл.

Процес приготування:

  1. Солодкий перець дбайливо розрізати і вийняти насіння з плодоніжкою. Потім нарізати продукт великими кубиками, за бажанням можна також довгими смужками. Для страви підійде більш м'ясистий сорт перцю.
  2. Лук в салат нарізати максимально тонкими півкільцями.
  3. Більш великими шматками нарізати баклажани.
  4. Томати нашаткувати на шматки, обов'язково вирізати ущільнення, наявне біля плодоніжки.
  5. Морква нарізати соломкою або натерти.
  6. У тазу змішати нарізані продукти.
  7. Додати сипучі компоненти.
  8. Влити оцет, а потім рослинне масло.
  9. Суміш ретельно перемішати.
  10. Посуд накрити і помістити на вогонь.
  11. Закуску готувати 50 хвилин на невеликому полум'ї.
  12. Перед закінченням готування зняти кришку з ємності, щоб зайва волога змогла випаруватися.
  13. Розкласти продукт в банки.
  14. Укрити заготовки теплою тканиною.
  15. Зберігати в підвалі.

Таке блюдо, приготоване на зиму з баклажанами, сподобається всім домочадцям.

{ad1}

Салат з рисом

Деякі господині готують закуску Глобус з рисом. Насправді рецептів цього салату досить багато, з баклажанами і без них, на будь-який смак і гаманець.

Приготувати це блюдо можна, маючи під рукою такі продукти:

  • чотири кіло помідор;
  • півкіло моркви;
  • цибуля і солодкий перець по кілограму;
  • стакан рису;
  • цукор і сіль (першої статті 2 ст. л., другий - удвічі менше);
  • паприка і чорний перець - по половинці чайної ложки.

Приготування закуски:

  1. Помідори обдати окропом і видалити шкірку.
  2. Рис промити, залити окропом.
  3. Лук з перцем нарізати півкільцями.
  4. Теркою нашаткувати моркву.
  5. Обсмажити продукти на рослинній олії окремо.
  6. Скласти все в одну ємність і перемішати.
  7. Поставити суміш на 20 хвилин на слабкий вогонь, безперервно помішуючи. Обов'язково видалити піну, що утворюється.
  8. Додати спеції, варити все ще 60 хвилин.
  9. Потім фасувати в банки.
  10. Охолодити і винести в прохолодне місце.

Іноземні закуски

Угорські та болгарські овочеві консерви знайомі багатьом, хоча не всім знаком салат норвезький. Заготовлювати овочевий салат за рецептами, якими користуються в Угорщині не так вже й складно, так як для створення його використовуються самі звичайні інгредієнти.

На літрову ємність знадобляться:

  • баклажани - 700 г;
  • солодкий болгарський перець - 4 шт .;
  • морква - 2 шт .;
  • часник - 7 шт .;
  • помідори - 600 г;
  • ріпчаста цибуля - 300 г;
  • оцет (9%) - 1 ст. л .;
  • сіль і цукор - по 2 ст. л .;
  • мелений гострий і чорний перець - за смаком;
  • рафінована олія - ​​2 ст. л.

Інструкція по приготуванню:

  1. Томати пропустити через блендер.
  2. Баклажани нарізати невеликими кільцями, посолити і перемішати, щоб пішла гіркота.
  3. Перець рубаємо соломкою, а цибулю - півкільцями.
  4. Часник, перець і моркву очистити від шкірки, пропустити все через м'ясорубку.
  5. Змішати овочі.
  6. Поставити ємність на маленький вогонь, поступово додаючи сіль, цукор, чорний перець.
  7. Полити оцтом і рослинним маслом.
  8. Суміш довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні близько 40 хвилин.
  9. Заготівлю помістити в стерилізовані банки і закатати.
  10. Коли банки охолонуть, закуску перенести в темне місце.

Висновок

Салат Глобус може мати різний смак - від солодкого до гострого або кисло-солодкого, все залежить від смакових уподобань кулінара. Однак це блюдо заслуговує на увагу, воно займе гідне місце на вашому столі.

Радимо прочитати

Салат з перлової крупою - 5 оригінальних і простих рецептів консервації
Салат з перлової крупою - 5 оригінальних і простих рецептів консервації
Перловка - унікальна крупа, яку поважали ще при царському дворі - і не дарма. Салат з перловкою на зиму повністю зберігає всі корисні вітаміни та мінерали, зберігаючи оригінальний смак всіх продуктів.
Салат Кубанський - смачна заготівля на зиму. Кращі рецепти і секрети приготування
Салат Кубанський - смачна заготівля на зиму. Кращі рецепти і секрети приготування
Кубань славиться щедрими врожаями овочів. Тому не дивно, що саме там з'явився улюблений багатьма салат Кубанський на зиму, що містить до дев'яти видів городніх культур. Такий різноманітний склад
Рецепт лечо з баклажанами і перцем на зиму. Покроковий рецепт з фото
Рецепт лечо з баклажанами і перцем на зиму. Покроковий рецепт з фото
Вже вересень, а це значить, що залишилося зовсім небагато часу для того, щоб запастися овочевими заготовочкі на зиму. Ось і я замислилася. Глянула на вже стоять в шафі стрункі ряди строкатих баночок
Закуска з баклажанів на зиму
Закуска з баклажанів на зиму
Літо радує великою кількістю смачних вітамінів у вигляді фруктів і овочів. Щоб продовжити цей багатий бенкет, варто зробити ґрунтовні запаси на зиму. З несолодких делікатесів найчастіше в банки
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки