Способи приготування салату «Глобус» на зиму
Заготовки, зроблені своїми руками, порадують всіх домочадців своїми літніми ароматами в зимовий вечір. Таким смачним блюдом стане салат Глобус на зиму заготовлений.
Будь-які салати на зиму урізноманітнюють щоденне меню і прикрасять святковий стіл. Рецепти овочевих закусок дуже різноманітні. Вони можуть бути приготовлені з наступними інгредієнтами:
- з кабачками і капустою;
- з баклажанів;
- з рисом;
- з перцем.
Однак з баклажанами салат Глобус вважається безпрограшним варіантом, так як закуска ніколи не вибухає, якщо дотримуватися правил його приготування. Ця заготовка на зиму добре поєднується з рибним і м'ясним блюдом. Можна її також використовувати у вигляді окремої закуски.
Варіації на тему «Глобус»
Склад салату:
- півкіло лука;
- стільки ж моркви;
- по кілограму солодкого перцю і баклажанів;
- пару кіло помідор;
- цукор і сіль по 1 ст. л .;
- півсклянки оцту;
- стакан рослинного масла.
Процес приготування:
- Цибулю і моркву заготовити товстими кільцями, а ось баклажани - півкільцями, томати ж - часточками.
- Всі інгредієнти акуратно скласти в ємність.
- Довести до моменту кипіння без помішування, на слабкому вогні овочі тримати трохи довше півгодини.
- Розкласти все по банкам.
- Закутати і залишити, щоб вони охололи.
- Опустити в льох.
Класичне блюдо
Класичні рецепти цієї страви створюються на основі баклажанового компонента.
Необхідні інгредієнти:
- морква - 600 г;
- баклажани - 1,5 кг;
- цибуля - 600 г;
- помідори - 1 кг;
- солодкий перець - 1 кг;
- оцет - 70 мл;
- цукор - 110 г;
- сіль - 35 г;
- рослинне масло - 200 мл.
Процес приготування:
- Солодкий перець дбайливо розрізати і вийняти насіння з плодоніжкою. Потім нарізати продукт великими кубиками, за бажанням можна також довгими смужками. Для страви підійде більш м'ясистий сорт перцю.
- Лук в салат нарізати максимально тонкими півкільцями.
- Більш великими шматками нарізати баклажани.
- Томати нашаткувати на шматки, обов'язково вирізати ущільнення, наявне біля плодоніжки.
- Морква нарізати соломкою або натерти.
- У тазу змішати нарізані продукти.
- Додати сипучі компоненти.
- Влити оцет, а потім рослинне масло.
- Суміш ретельно перемішати.
- Посуд накрити і помістити на вогонь.
- Закуску готувати 50 хвилин на невеликому полум'ї.
- Перед закінченням готування зняти кришку з ємності, щоб зайва волога змогла випаруватися.
- Розкласти продукт в банки.
- Укрити заготовки теплою тканиною.
- Зберігати в підвалі.
Таке блюдо, приготоване на зиму з баклажанами, сподобається всім домочадцям.
{ad1}
Салат з рисом
Деякі господині готують закуску Глобус з рисом. Насправді рецептів цього салату досить багато, з баклажанами і без них, на будь-який смак і гаманець.
Приготувати це блюдо можна, маючи під рукою такі продукти:
- чотири кіло помідор;
- півкіло моркви;
- цибуля і солодкий перець по кілограму;
- стакан рису;
- цукор і сіль (першої статті 2 ст. л., другий - удвічі менше);
- паприка і чорний перець - по половинці чайної ложки.
Приготування закуски:
- Помідори обдати окропом і видалити шкірку.
- Рис промити, залити окропом.
- Лук з перцем нарізати півкільцями.
- Теркою нашаткувати моркву.
- Обсмажити продукти на рослинній олії окремо.
- Скласти все в одну ємність і перемішати.
- Поставити суміш на 20 хвилин на слабкий вогонь, безперервно помішуючи. Обов'язково видалити піну, що утворюється.
- Додати спеції, варити все ще 60 хвилин.
- Потім фасувати в банки.
- Охолодити і винести в прохолодне місце.
Іноземні закуски
Угорські та болгарські овочеві консерви знайомі багатьом, хоча не всім знаком салат норвезький. Заготовлювати овочевий салат за рецептами, якими користуються в Угорщині не так вже й складно, так як для створення його використовуються самі звичайні інгредієнти.
На літрову ємність знадобляться:
- баклажани - 700 г;
- солодкий болгарський перець - 4 шт .;
- морква - 2 шт .;
- часник - 7 шт .;
- помідори - 600 г;
- ріпчаста цибуля - 300 г;
- оцет (9%) - 1 ст. л .;
- сіль і цукор - по 2 ст. л .;
- мелений гострий і чорний перець - за смаком;
- рафінована олія - 2 ст. л.
Інструкція по приготуванню:
- Томати пропустити через блендер.
- Баклажани нарізати невеликими кільцями, посолити і перемішати, щоб пішла гіркота.
- Перець рубаємо соломкою, а цибулю - півкільцями.
- Часник, перець і моркву очистити від шкірки, пропустити все через м'ясорубку.
- Змішати овочі.
- Поставити ємність на маленький вогонь, поступово додаючи сіль, цукор, чорний перець.
- Полити оцтом і рослинним маслом.
- Суміш довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні близько 40 хвилин.
- Заготівлю помістити в стерилізовані банки і закатати.
- Коли банки охолонуть, закуску перенести в темне місце.
Висновок
Салат Глобус може мати різний смак - від солодкого до гострого або кисло-солодкого, все залежить від смакових уподобань кулінара. Однак це блюдо заслуговує на увагу, воно займе гідне місце на вашому столі.