Салат з перлової крупою - 5 оригінальних і простих рецептів консервації
Перловка - унікальна крупа, яку поважали ще при царському дворі - і не дарма. Салат з перловкою на зиму повністю зберігає всі корисні вітаміни та мінерали, зберігаючи оригінальний смак всіх продуктів.
На відміну від салатів з рисом або з гречкою, з перловою крупою можна консервувати будь напівфабрикати для смачних і корисних супів, м'ясних і рибних закусок.
Цікаво. Це ідеальне рішення для людей із зайвою вагою. Будь склад продуктів в цій страві буде сприяти схудненню і забезпечить організм необхідною кількістю калорій, вітамінів і мінералів.
Рецепт 1 - томатне насолоду
Смачний салат і відмінна заправка до будь-якого супу або гарніру. У консервацію з перловкою і помідорами можна додавати різні смакові нюанси (базилік, часник, кріп, перець болгарський, селера і навіть тертий хрін), але основні компоненти - цибуля ріпчаста і морква.
Всі основні дії, як приготувати цю консервацію, в наступних рецептах будуть повторюватися.
Покрокова інструкція:
- замочуємо на ніч крупу в холодній воді або варимо до напівготовності, головне, не розварювати. Співвідношення продуктів: овочів в салаті - по 1 кілограму, крупи - 300 грам, оцет (краще яблучний або виноградний три столових ложки, цукор, сіль і перець - додаємо до смаку);
- салат на зиму з перловкою і додаванням помідорів вимагає більше томатів (2 кг) і по кілограму інших овочів;
- на маслі тушкуємо дрібно нарізану цибулю, моркву, селеру і перець болгарський (15 хвилин);
- додаємо зварену або замочену крупу, приправи, сіль і цукор.
Важливо. В овочевий салат з перловкою потрібна тільки добре промита під проточною водою зварена і замочений крупа. Зернятка повинні легко відділятися один від одного і бути щільними, розвареними.
- після змішування варимо салат ще 15 хвилин, вливаємо оцет і розфасовуємо по стерилізованих банках.
Закочує, перевертаємо, охолоджуємо під рушником і зберігаємо в темному прохолодному місці. Для більшого збереження можна поверху влити столову ложку киплячого соняшникової олії і закатати. В цьому випадку баночки не перевертається.
Рецепт 2 - смачний розсольник за 5 хвилин
І заправка, і салат з перловки з овочами на зиму - заготівля для розсольнику або просто гостра закуска:
- можна брати як свіжі огірочки, так і солоні - це справа смаку;
- в салат з огірків з перловкою зазвичай додають стандартні компоненти - помідори, цибулю, моркву і зелень;
- овочі обсмажуємо і тушкуємо на пісному маслі (до напівготовності), додаємо крупу тушкуємо разом ще 10- 15 хвилин, закочує по банкам;
- в Німеччині в цю заправку обов'язково додають сушені або проварені свіжі дрібно порізані гриби, в Італії - маслини (НЕ оливки), а в Греції - обов'язково столову ложку меленого мускатного горіха (виходить дуже вишуканий і пікантний смак);
- а можна зробити заправку для супу і без огірків - замінюємо їх грибами, селерою, коренем петрушки, буряком, цибулею порей (ріжемо брусочками), зеленої стручкової квасолею (відмінне вийде лобіо).
Важливо. Якщо берете в розсольник на зиму з перловкою солоні огірки, то обов'язково покладіть їх під прес, щоб стік розсіл і зменшите кількість солі.
{ad1}Рецепт 3 - експериментуємо з баклажанами і кабачками
Не бійтеся експериментів, можна приготувати смачні заготовки з тих овочів, які є в наявності. Важливо дотримуватися деяких правил, щоб шматочки овочів були щільними і зимовий салат не гірчить:
- для салату з кабачків важливо додавати обсмажені кабачки за п'ять хвилин до кінця варіння;
- баклажани треба обов'язково вимочити в холодній воді або потримати під пресом, щоб пішла гіркота. Смачну закуску можна приготувати з печеними в духовці баклажанами (до напівготовності) - виходить чудовий грибний присмак обов'язково додаємо трохи мускатного горіха;
- відмінне поєднуються кабачки і селеру, з додаванням куркуми - дуже вишуканий смак.
Можна додавати томати, морква обов'язково ріпчаста цибуля, а рецепти з баклажанів (італійські) вимагають тільки синій кримський цибулю або порей. Така заготовка може бути і з рисом.
Рецепт 4 - додаємо рибку
Живильні і дієтичні салати на зиму готуємо з морською рибкою. Такий сніданок туриста - відмінне рішення смачного обіду або вечері на швидку руку і економне рішення для запасливих господинь. Можна використовувати кільку, минтай, але, вишуканий і пікантний рецепт - зі скумбрії:
- рибку треба відварити і видалити кісточки;
- на 300 грам крупи - 1 кг вже звареної риби;
- овочі - морква, цибуля, зелень, томати;
- найвишуканіший на зиму салат - червона риба, оливки і трохи тертого сиру;
- можна в таку заготовку з рибою на зиму додати кілька копчених рибок на кілограм вареної - вийде салатик, як з багаття, «з димком»;
- лимонний сік додасть пікантності страві, але в цьому випадку треба покласти менше цибулі і не обсмажувати овочі до золотистого кольору.
Заготовлений салат з перловкою рецепт у кожної господині свій, зазвичай не чекає навіть новорічних свят - це чудово смачна домашня консервація.
Рецепт 5 - заготовка розсипчастий перли
Традиційна страва дорогих ресторанів - салат з перловкою перловий, цілком можна готувати вдома, а якщо на приготування при зустрічі гостей немає часу, то допоможе ця заготовка:
- покроковий рецепт той же, що і для заготівлі з перловкою і овочами, але при варінні каші робимо наступне - треба в кінці додати трохи оцту, це дозволить зернам зберегти білий колір навіть при додаванні кольорових овочів;
- в такі заготовки на зиму можна додати будь-який цибуля, пряну зелень і обов'язково варену яловичину.
Стерилізувати банки після наповнення обов'язково як в заготовках з рибою, так і з м'ясом. Мінімум 15 хвилин підлогу літрову банку. Без стерилізації рибні і м'ясні заготовки можуть бути вражені небезпечною інфекцією - ботулізм. Тому краще перестрахуватися - гірше не буде.
Якщо робите заготовки для діток, то краще зупинитися на поживних і безпечних овочевих стравах, в них можна додавати білі гриби, оливки, гострий сир, яблука та інші овочі і фрукти. Ця заготовка дає господаркам величезний простір для кулінарних експериментів.
Цікаво, але в багатьох столичних дорогих ресторанах зараз віддають перевагу такий простий, здоровою і корисною їжі, яку можна зробити неймовірно вишуканою і пікантною просто додавши несподівані смакові поєднання.