Домашні пельмені: смачні покрокові рецепти. Класичні рецепти тесту для пельменів на воді і не тільки
Вітаю! Чим можна здивувати чоловіка? Мого неодмінно смачними і ароматними домашніми пельменями. Тому що, як і я, він їх просто обожнює.
А ви яким блюдом дивуєте своїх захисників?
У мене сьогодні дуже гарний настрій, навіть вірш в голову залетіла саме самої.
«Я готовий впасти хоч на коліна,
Щоб ти мені зварила пельмені. »
Сьогодні як ви здогадалися розмова піде про домашніх ароматних м'ясних загтовках. Не знаю як ви, а я ніколи не купую магазинні, у мене до них якесь огиду чомусь. Тому що краще домашніх, можуть бути тільки домашні зроблені з любов'ю. Слово пельмень це не російське слово, воно запозичено у фін. Чи означає воно «смачне хлібне вушко».
Цікаво! Це м'ясне блюдо дуже поширене, і тому в різних кухнях світу, воно звучить по-різному: італійці називають ці хлібні вушка - равіолі, китайці кличуть Вонтов, кавказці - мантами, буряти - позами, білоруси називають їх чаклунами, японці - гедзе, українці - варениками. Оригінально правда ж? Є варіанти по-татарськи, по-китайськи, по-уральських, тайгові, «Цезар» і багато інших.
Безумовно всі ці назви об'єднує лише одне, це страви готується з тіста і м'яса, яке потім вариться в киплячому бульйоні (воді). Правильніше буде сказати не м'яса, а начинки.
А ви знаєте, чиє це блюдо, кухня? Напишіть свої коментарі та відгуки, які я з задоволенням читаю.
Покрокові рецепти тесту на пельмені
У пельменях велику роль відіграє тісто. Існують певні критерії, які пред'являються до нього. Адже готові м'ясні красені повинні бути не тільки красивими, але і смачними на смак.
Якщо ви почитаєте додаткову літературу в мережі інтернет або заб'єте в пошуку Яндекса, то побачите, що всі рецепти виконані без додавання дріжджів, в них використовується звичайне бездріжджове прісне тісто.
Важливо! У тісто трохи додайте сіль! Адже сіль не виводить вологу, а це значить що вони будуть добре лепіться і не розсохтися швидко при ліпленні. Ну, а при варінні вони стануть смачними і соковитими
Борошно має бути вищого гатунку однозначно, щоб воно вийшло еластичне і пружне, а також не рвалося. Борошно перед роботою обов'язково потрібно просіяти через сито, щоб воно наситилося киснем.
Яйце для тесту потрібно брати свіже і найкраще вимите хоча б проточною водою.
Без яєць я рекомендую не робити, тому що воно буде жорстке і зовсім не пластичне, ліпити буде важко.
Важливо! Якщо ви все таки використовуєте і готуєте без яєць, то для еластичності додайте рослинне масло.
Цікавий момент, можна його зробити різнобарвним. Особливо такі м'ясні грудочки привернуть увагу у дітей. Уявляєте як буде цікаво і забавно?
Ну, звичайно для цих цілей, потрібно використовувати тільки натуральні барвники, наприклад буряк. Більш докладніше про цей варіант приготування читайте тут.
Цю статтю мені не хочеться повністю присвячувати тесту, про це я напишу докладніше трохи згодом.
Зараз я вам покажу самі основні види тесту для пельменів з інгредієнтами.
І ви побачите, які нескладні продукти потрібні для найсмачніших, ароматних «м'ясних вушок».
А спосіб приготування за цими описами займає дуже мало часу, потрібно все інгредієнти просто змішати між собою і викочувати еластичну по консистенції суміш з борошна.
Важливо! Тісто з будь-якого виду має відпочити протягом 15-30 хвилин, тоді воно буде м'яке і пружне, тобто відмінно підійде для ліплення красивих м'ясних «диваків».
«Відпочити» означає полежати, пролунати, накрийте його чашкою, або мискою, можна обернути харчовою плівкою.
Як зробити тісто для пельменів на воді з яйцями
Найпоширеніший у більшості російських людей. Я думаю, що про цей варіант знають абсолютно все, тому нагадую вам складові такого виду.
Нам знадобиться:
- яйця - 1-2 шт.
- сіль на кінчику ножа
- борошно - 2-3 ст.
- вода - 1 ст.
Тісто для пельменів на воді і яйці
Таке тісто на молоці дуже добре розбухає при варінні. Що однозначно дуже приємно, тому що вони стають великими в розмірах. Тому використовуючи, цей варіант намагайтеся робити їх трохи менше, з огляду на цю особливість. Так, як же зробити тісто на пельмені?
Нам знадобиться:
- борошно вищого сорту - 2-3 ст.
- яйце - 1 -2 шт.
- молоко - 1 ст.
- олія рафінована рослинна - 1 ст.л
- сіль - 1 ч.л
Все змішайте, дайте расстояться, а потім приступайте до ліплення.
Тісто яєчне
Нам знадобиться:
- борошно - 0,5 ст.
- яйце - 2-3 шт.
- вода - 1 ст.
- сіль - 1 ч.л
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти змішайте між собою за списком, щоб тісто відпочити в сторонці.
Тісто на пельмені з рослинним маслом - найпростіший і смачний рецепт
Цим варіантом я користуюся зазвичай завжди, про те для чого потрібно масло в тесті, я вам розповідала в своєму авторському способі про чебуреки, тут сенс такої ж.
Важливо! Масло можна додавати або вершкове, або рослинне. У будь-якому випадку ви отримаєте еластичне, пружне тісто, а на смак просто фантастика. Можна також додати і рослинне і вершкове спільно.
Нам знадобиться:
- рослинне масло - 1 ст.л
- вершкове масло кімнатної температури - 0,5 ст.л
- вода - 1,5 ст.
- борошно -3-4 ст.
- сіль - 1 ч.л
Кращий класичний рецепт тіста для пельменів
Цікавий варіант, якщо у вас не виявилося яєць, але зате є сметана, сіль і борошно. Як не дивно тісто на такому замісі виходить теж м'яке і пружне.
Нам знадобиться:
- сіль - 1 ч.л
- борошно - 2 ст.
- сметана - 1 ст.
Тісто на сметані або на кефірі дуже смачне, врахуйте, що дуже тонко його не вийде розкачати, але воно виходить дуже м'яке.
Тісто на пельмені заварені окропом
У багатьох джерелах, цього варіанту обгрунтовано привласнили перше місце. Його можна використовувати і для хінкали, вареників та ін. Обов'язково спробуйте, вам обов'язково сподобається.
Нам знадобиться:
- борошно вищого сорту - 3 ст.
- соняшникова олія - 1 ст
- крутий окріп - 1 ст.
- сіль - 1 ч.л
Важливо! Для цього тесту спочатку змішайте сіль з борошном, влийте туди рослинне масло. І тільки після цього тонким струменем влийте окріп, при цьому необхідно постійно заважати масу.
Гречане тісто
Якщо ви хочете здивувати і порадувати ваших гостей новим смаком, тоді приготуйте тому варіанту з гречаного борошна.
Нам знадобиться:
- борошно вищого сорту - 200 г
- гречана мука - 300 г
- яйце куряче - 3 шт.
- вода - 400 мл
- сіль - 2 ч.л
Спосіб приготування трохи незвичайний, спочатку візьміть киплячу воду і внесіть в неї гречане борошно, добре перемішайте, щоб не утворилися грудки. Потім гречану масу вже остигнула з'єднайте з борошном вищого сорту. Перемішайте. Додайте яйце і сіль. Тісто має відпочити 3 години або краще цілу ніч.
Таке готують зазвичай, якщо начинка з птиці: куряча, качина або гусяча.
Тісто для пельменів з рисової муки
Для цього виду найкращий варіант начинки - риба.
Нам знадобиться:
- яйця - 2 шт.
- борошно рисове - 500 г
- сіль - 1 ч.л
- окріп - 1 ст.
Тут спочатку теж спочатку в воду додайте рисову муку і добре перемішайте. А далі вносите всі інші продукти за списком.
Тісто за старовинним рецептом без яєць
Нам знадобиться:
- борошно - 1 ст.
- вода крижана - 0, 5 ст
У борошно поступово внесіть воду, перемішайте. Викачаний тісто, замотайте його харчовою плівкою і відправте в холодильну камеру або мороз. Воно повинно вийти круте. Після, дістаньте його і воно повинно само по собі відтанути, далі ліпіть.
Тісто різнобарвне
Таке тісто можна зробити використовуючи будь-який варіант з № 1-8
Щоб воно стало кольорове, забарвилося в будь-який колір, додайте в нього сік будь-якого овоча, наприклад:
- з буряка може вийде бордовий, рожевий колір
- з моркви - помаранчевий
- з ягід лісової чорниці - блакитний
- зі шпинату - зелений
Начинка для домашніх пельменів
Начинка в пельменях це пів справи, адже саме вона відповідає за те, щоб вони були смачні і соковиті. Самим традиційним і всіма улюбленим варіантом начинок явлется безсумнівно м'ясний фарш з яловичини плюс свинини, просто з однієї яловичини або свинини, з бараниною.
Але є такі варіанти начинок, від яких ваші гості і рідні залишаться в захваті і в передчутті чогось несподівано смачного.
Читайте далі і самі все побачите. Які начинки воліє ваша дорогоцінна сім'я, поділіться в коментарях, якщо неважко
Топ 10 класних і оригінальних начинок для пельменів:
1. Класична начинка з м'яса свинини або яловичини, а саме з фаршу. Використовується яловича і свиняча вирізка, в пропорціях 1 до 1. Змішайте свинячий і яловичий фарш, додайте терту цибулю, сіль і перець.
2. Сирна (В різних джерелах можна зустріти сирна) начинка. Використовується сир (500 г) і тертий сир (200 г), зелень петрушки і кінзи, сіль перець за смаком.
Важливо! Всі продукти повинні бути свіжими!
3. Грибна начинка. Готується з варених або смажених грибів (гриби дуже дрібно ріжуться або подрібнюються в блендері). Пасерують цибулею і додається сіль за смаком.
4. Рибна начинка. Можна за основу взяти будь-яку свіжу улюблену рибу. Пропустіть її через м'ясорубку з додаванням цибулі і вершкового масла. Посоліть і поперчіть за смаком.
5. Начинка для пельменів з курки. М'ясо курки перекручується на м'ясорубці, додається також цибулю і сіль.
6. З м'яса і овочів. Така начинка, теж дуже популярна особливо в літній період. Обсмажену цибулю, моркву додається до м'ясного фаршу і перемішується все дуже ретельно. Не забудьте посолити і поперчити за смаком.
Важливо! Зелень обов'язково потрібно добре промити і обсушити паперовими рушниками.
7. Сирна начинка. Сир змішується із зеленим нарізаним дрібно цибулею.
8. Із зелені начинка. Така начинка на любителя, робиться легко, беруться найкорисніші трави: цибуля, петрушка, кріп, базилік, селера, кінза ріжуться дрібно і додаються до тертим вареним яйцям і топленого вершкового масла.
9. Начинка на пельмені з сира і помідор. Сир треться, а помідори ріжуться дрібно на кубики. Все змішують між собою, солять і додають подрібнений базилік.
10. Начинка з квашеної капусти. Дуже цікавий варіант. Квашена капуста, сало, цибулина, часник перемеліваются в блендері, сіль за смаком.
А також гарбузовий фарш. М'якоть гарбуза і цибулі пропускають через м'ясорубку.
І Начинка з морської капусти з рубаними вареними яйцями.
Відео про те, як ліпити пельмені руками і на Пельменниці
Для того, щоб ви краще засвоїли як ліпити «м'ясних красенів» руками, я підібрала для вас покроковий відео сюжет. У цьому відео показана найпоширеніша ліплення в домашніх умовах. Я теж віддаю перевагу класиці.
Для тих хто, не хоче дивитися відео, може ознайомитися з ось такими фото ліплення руками.
Вибирайте свій варіант, робіть прямо зараз і пригощайте всіх смачними кумедними трояндочками, квіточками &# 128518;
На самому те справі немає нічого простішого, ніж сидіти і ліпити в приємній домашній обстановці.
А коли з'явиться досвід, так взагалі будете майстром ліплення цієї страви. Головне, трішки бажання і неодмінно все вийде!
Як ліпити пельмені в формі, Пельменниці? Теж все досить просто. Цей спосіб займає мало часу, хоча по мені, так вручну ліпиться швидше. Напевно хто, як пристосується. А ви як ліпіть, яким способом?
1. Для того, щоб зліпити м'ясні красені в Пельменниці треба розкачати з тіста круг приблизно такий же як формочка. Покладіть фарш в кожен видимий кружечок. Накрийте зверху другим пластиком тесту.
2. Видаліть їх з форми.
Важливо! Дуже акуратно, не сильно натискаючи, потрібно видаляти, виймати з пельменниці, щоб не пошкодити їх зовнішній вигляд.
Тадам !!!! Майже чотири десятки прикольних диваків ручної ліпки вийшло відразу! Скористайтеся цим способом, може бути, він стане самим вашим улюбленим. Адже не важливо яким із способів ліплення ви користуєтеся, головне, що робите ви це з любов'ю і бажанням нагодувати улюблених вами людей.
Існують неодмінно і інші способи ліплення, наприклад машинна ліплення, або ліплення за допомогою спеціальних пристосувань для вареників.
Мені подобається варіант ліплення кіскою, правда для новачків він звичайно важкувато. Але ліплення в колі сім'ї, це така радість, приємні розмови, розповіді та просто спілкування робить їх ще смачніше.
Варіантів багато, але найлегші і використовуються в побуті були розглянуті вище.
Вибирайте будь-який спосіб і ліпіть свої м'ясні вушка на здоров'я!
Як правильно готувати і варити пельмені
Домашні «голубчики» найсмачніші, і тому, щоб їх не зіпсувати при варінні, вам потрібно знати наступну інструкцію. Перевірте свої знання, а ви також варіть їх вдома?
- Налийте в каструлю води, приблизно половинку. Доведіть обов'язково воду до кипіння.
- У киплячу воду закиньте домашні ласощі, поштучно, а не всієї загальною масою.
- Бульйон відразу ж можна посолити. Додайте улюблені приправи.
Важливо! Не рекомендується солити воду відразу, так як на поверхні металевої нержавіючої посуду, в даному випадку каструлі можуть утворитися темні плями, які потім буде проблематично видалити.
- Бульйон з «трояндочками», можна так ласкаво назвати їх, потрібно частенько помішувати ложкою до того моменту, поки вони не закиплять.
Важливо! Заважайте м'ясні вушка відразу після, того як закинули їх в окріп, щоб вони не прилипли до дна каструльки.
- Варіть «м'ясні грудочки» до моменту появи густої піни, приберіть пінку і витягніть акуратно, використовуючи шумовку. Можна дістати на тарілочку одну штучку і спробувати на смак і в розрізі подивитися готовність.
Важливо! Піна, це ознака того, що м'ясні голубчики вже зварилися і готові до вживання. Після появи піни варіть їх ще протягом 3 хвилин, а далі негайно виймайте.
- Якщо ви хочете поліпшити смак всього блюда, в кінці варіння додайте лист лаврушки. Він додасть незвичайний аромат і кілька горошин чорного перцю. Дуже смачно!
Важливо! Лавровий лист додавайте в самому кінці варіння, щоб не з'явився гіркий відтінок страви!
Як відварити магазинні напівфабрикати
- В принципі, технологія варіння пельменів одна і та ж, що і у домашніх. Просто магазинні завжди продаються замороженими, а це значить, що їх потрібно перед варінням, дістати і оглянути.
- Можливо попадуться варіанти склеєних, витягніть другий руками.
- Раз пельмені морожені, значить вони варяться трохи довше, ніж домашні. Хоча в них може бути використано не зовсім правильне тісто, і тому потрібно бути уважним, тому що воно при варінні може почати розшаровуватися.
- Солі в воду до магазинним ложите завжди менше, ніж до домашніх. Тому що магазинний фарш завжди дуже солоний.
Важливо! Загальний час варіння цього м'ясної страви - 7-9 хвилин після того, як вода закипіла після додавання магазинних або домашніх м'ясних красенів.
А ще мені хочеться поділитися з вами відео з каналу ютуб, на тему «Які пельмені найсмачніші з покупних« Контрольна закупівля », адже все таки не все в стані приготувати домашні з різних обставин і причин.
Пельмені з м'ясом
Воістину смачними домашніми виходять ті, які готуються виключно в сімейному колі, вони набувають сімейну магію і аромат. &# 128578; Як ви думаєте з чого можна зробити це блюдо? Звичайно ж з цього свіжого м'яса.
Нам знадобиться:
- фарш м'ясний (свинина, яловичина 1/1) - 500 г
- борошно - 2-3 ст.
- яйце - 1 шт.
- вода - 1-1,5 ст.
- рослинне масло - 1 ст.л
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- гриби-лисички - 200 г
- чорний мелений перець і сіль-за смаком
Спосіб приготування:
1. Візьміть свіже куряче яйце і розбийте його в миску. Додайте сіль і склянку води.
2. Всі інгредієнти перемішайте, і далі поступово почніть вносити борошно.
3. Поступово ви побачите, що тісто стане тугим, і його не буде зручно заважати в мисці. Тому перекладіть його на стіл. І там продовжуйте підсипати муку і викочувати.
4. Готове тісто потрібно відсунути в сторону і прикрити миску, нехай відпочиває. Тим часом, накришить ріпчасту цибулю або натріть його на тертці. Свинину і яловичину потрібно перемолоти на м'ясорубці, а після посоліть, трохи поперчіть і додайте порізану цибулю. Перемішайте.
5. Після того, як воно відпочине 30 хвилин, заново його трохи пам'ятаєте на столі. Потім відріжте від нього невеликий шматочок і розкачайте за допомогою качалки його в коло, товщина приблизно 2-3 мм. За допомогою формочки зробіть маленькі круглі коржики.
7. На кожну круглий коржик покладіть ложечку м'ясного фаршу. Зліпити краю як у вареника.
8. Кінчики країв защипите між собою. Вийде ціла велика дюжина м'ясних красенів.
9. У киплячу воду закиньте свіжі лисички, посоліть і варіть так приблизно 5-7 хвилин. Далі закиньте пельмені і варіть ще протягом 5 хвилин. Як вони зваряться вийміть їх з каструлі за допомогою шумівки. Подавати можна зі сметаною або аджикою і лисичками. Смачного!
Важливо! Можна зварити в мультиварці, виберіть режим «Жарка» з відкритою кришкою, налийте води в чашу, чекайте поки вона закипить і далі варіть. Якщо бажаєте, можна зробити і на пару.
У мене чоловік справжній обжорка цих м'ясних грудочок з тестом, а у вас?
Соковиті пельмені з фаршем яловичини і свинини своїми руками
Люблю все класичні страви, і м'ясні з соковитого фаршу не виняток. Напевно цей вараінт відомий абсолютно всім, він зроблений за ДСТУ, але все ж початківцям юним даруванням чи кулінарам він допоможе зробити найперші смачні чудо-вареники з м'ясом. Отже, готуємо вдома.
Нам знадобиться:
тісто:
- борошно - 2 ст.
- вода - 0,5 ст.
- сіль - 0,5 ч.л
- яйце - 1 шт.
начинка:
- фарш - 0,5 кг
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- жовток яєчний - 1 шт.
- перець, часник за смаком
Спосіб приготування:
1. За старих часів тісто робили не в мисці, а прямо на столі. Тому висипте борошно на стіл гіркою, зробіть невелике заглиблення. Туди вбийте яйце, посоліть. Потім потроху додавайте воду. Постарайтеся заміс зробити швидко, щоб вода не розлилася по всьому столу. Для цього борошно знизу горочки беріть і сипте в середину. Воно повинно вийти без грудочок, досить туге.
Після замісу покладіть обов'язково його постояти, відпочити. Накрийте його глибокої чашкою хвилин на 30.
Важливо! Багато радять тесту «відпочити» відправити в холодильник, що додасть йому в подальшому велику еластичність. Особисто я ніколи його не відправляю на холод, а відпочиває воно у мене при кімнатній температурі і у мене воно теж дуже еластичне і пружне. Експериментуйте, спробуйте обидва варіанти!
2. У м'ясний фарш додайте подрібнений часник і цибулю. Якщо ви робите фарш самі домашній, то можна коли крутите м'ясо через м'ясорубку додати відразу цибулину і часник і прокрутити м'ясо заодно разом з овочами. У м'ясний фарш додайте курячий жовток, сіль і перець за бажанням. Все ретельно перемішайте.
3. Тісто розкачати в тонкий круглий великий пласт.
Важливо! Чим воно розкачати тонше, тим смачніше буде блюдо.
Такий варіант навіть не потрібно посипати борошном, воно не липке і дуже еластичне.
Вирежіте за допомогою склянки гуртки.
Важливо! Так як в цьому виді мало води в тесті, то працюйте з таким варіантом швидко, а то воно може пересохнути, тобто не відволікайтеся на різного виду інші справи!
Покладіть на кожен маленький коло ароматний м'ясний фарш.
5. З'єднайте краю, як ніби ви ліпіть варенички. З'єднайте краю. Ну, ось ви навчилися робити це чудо. Тепер залишилося їх тільки зварити.
Закиньте їх в киплячу воду і варіть після закипання ще 5-7 хвилин. Вийміть з води шумівкою. Не забудьте посолити воду, до її закипання.
Подавайте зі сметаною або кетчупом. На наступний день можна розігріти це м'ясне чудо в мікрохвильовці.
У нас в сім'ї особлива підлива. Це ароматний часниковий соус. Готується він так, візьміть оцтову есенцію 9% 1 ст.л і додайте в неї 3-4 ст.л води, дивіться на свій смак, кому то подобається і покіслее смак. У цю кисленьку водичку внесіть часник пропущений через чеснокодавку і чорний мелений перець. Перемішайте. Ух, смакота! Дуже любимо вмочати в такий класний на смак соус, причому зауважте зроблений за пару хвилин.
Пельмені з капустою і фаршем
Цей варіант підійде абсолютно всім, хто піклується про своє здоров'я. Цілком можна даний варіант розглядати як пісний вид. Адже начинка в таких видах йде з капустою, а м'ясного фаршу можна додати лише зовсім небагато.
Тісто для цього виду зробіть за варіантом №2.
Спосіб приготування:
1. Замісити тісто і поставте його відпочивати. Поки воно відпочиває, зробіть начинку. Для цього візьміть свіжу капусту (200 г) і наріжте її. Лук поріжте півкільцями.
Спочатку обсмажити цибулю на сковороді з рослинним маслом, щоб він став м'яким, потім закиньте до нього свіжу капусту. Можна додати трохи водички. Гасіть так, поки капуста не зменшиться в розмірах. В кінці смаження додайте для аромату лавровий лист і посоліть.
Важливо! Капусту можна взяти квашену, буде якась незвичайна кислинка! Також її тушкуйте з цибулею.
2. Фарш (200 г) з м'яса свинини і яловичини, а можна навіть взяти курячий фарш посоліть і поперчіть. Натріть в нього одну головку ріпчастої цибулі. Посоліть і добре перемішайте. Далі додайте в фарш тушковану капусту і все ретельно ще раз перемішайте
3. Зліпити будь-яким зручним для вас спосіб ліплення. Способи ліплення представлені вище.
4. Відваріть м'ясні ласощі в киплячій воді 7 хвилин. Дістаньте їх шумівкою. Зверху поперчіть за смаком. Подавайте з майонезом, кетчупом, часниковим соусом, соєвим соусом або іншим будь-яким варіантом на свій смак. Смачного!
Важливо! Якщо ви зробили багато фаршу, можна посмажити з нього смачні котлети))) Здорово я придумала! А можна поставити його в холодильник і зліпити смачні чебуреки на наступний день.
Рецепт домашніх пельменів зі свининою
Смачні домашні варіанти порадують Вас неодмінно. Адже ви можете заготовити їх досить велика кількість, помістити в морозильну камеру і варити потім, коли захочете.
Як це вигідно, в плані грошей, ну і смаку звичайно ж.
Нам знадобиться:
- тісто варіант № 4
- фарш м'ясний зі свинини - 500 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- вода для додавання в фарш - 2 ст.л
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Замісити тісто за спрощеним варіантом номер 4. Не забудьте дати йому зворушитися.
2. Зробіть начинку. Змішайте фарш з цибулею, і водою. Посоліть і поперчіть.
Важливо! Щоб начинка була соковита, додайте пару ложок холодної води.
3. Сам процес ліплення цієї страви ви можете подивитися на початку цієї статті, там всі етапи показані на картинках, що не складе труднощів, зробити вам такі ж. Вибирайте вподобаний варіант і ліпіть з задоволенням.
Важливо! Якщо ви наліпили велику купу, то спочатку заморозьте «м'ясні грудочки» на підносі, а потім перекладіть в мішечок і відправте в морозильну камеру на тривале зберігання.
4. Варіть в солоній воді. Час варіння 6-7 хвилин після їх закипання. Перед подачею змастіть їх зверху вершковим маслом (шматочком). Смачного вам поїдання!
Класичні пельмені з курячим фаршем в домашніх умовах
Цей класичний варіант мені дістався від бабусі. Тому і вид тесту для них теж буде розглянуто в цьому підпункті.
В основному все ліплять з м'ясним фаршем з яловичини і свинини. Але ж можна зліпити їх із курячого фаршу, і вони вийдуть більш ніжними на смак. За цим варіантом в м'ясо додається сало. А тісто для них взагалі робиться без яєць.
Важливо! Без сала курячий фарш буде сухою і не дуже смачний. Тому додайте обов'язково в нього сало.
Нам знадобиться:
тісто:
- вода окріп - 2 ст.
- сіль - 2 ст.л
- рослинне масло - 6 ст.л
- сало -
- борошно - 1 кг
начинка:
- куряче філе -1,5 кг
- сало - 500 г
- цибуля - 3 шт.
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Налийте в чашу гарячу воду і додайте в неї сіль і рослинне масло. Далі внесіть, всипте борошно. Замісити тісто. Люблю замішувати цей вид, тому що воно виходить тепленьке. Після замісу відсуньте його відпочивати.
2. Зробіть фарш, перейдіть в м'ясорубці яловичину, свинину і сало. А також перейдіть в м'ясорубці ріпчаста цибуля. Все рівномірно перемешайте.Посоліте і поперчіть вийшов фаршік.
3. Виліпити будь-яким вподобаним способом, який я показувала вище в цій статті.
4. Варіть в підсоленій воді 5-7 хвилин. Подавайте з дрібно різаним кропом і петрушкою. Смачного!
У дитинстві я не любила це блюдо, так бабуся придумала робити їх різнокольоровими. Дуже здорово тоді вони розліталися у мене в тарілці. Сама не помічаючи, я їх з'їдала. Такі кольорові «трояндочки» можете зробити і ви. Просто додайте в тісто, тобто в воду сік будь-якого овоча, наприклад буряка чи моркви, зелений - сік шпинату. Дивлячись який колір, ви хочете отримати.
Любіть різні м'ясні страви? Тоді можливо вам буде цікава ось така замітка про самсу:
Пельмені в горщиках в духовці
Якщо ви хочете як то незвично пообідати чи повечеряти в колі своїх близьких і рідних, а може бути друзів. Те цей спосіб вас неодмінно порадує. У ньому немає нічого супер складного, він дуже простий і нескладний. Ось такий гарний «амур» вийде.
Нам знадобиться:
- готові морожені пельмені - 1 кг
- вершкове масло - 50 г
- перець, сіль, кріп за смаком
- бульйон м'ясний - 0,5 л або вода
- картопля - 4 шт.
Спосіб приготування:
1. Візьміть горщики і заповніть їх пельменями (трохи більше половини горщика).
2. Картопля поріжте дрібними кубиками і посипте на пельмені.
3. Залийте все водою. Посоліть, поперчіть.
Важливо! Залевайте водою горщик в повному обсязі, залишайте 1-1,5 см від краю.
4. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.
5. Прикрасьте блюдо в горщиках кропом, додайте вершкове масло або посипте тертим сиром. Ня-ням пальчики оближеш! Смачні, ароматні запечені в духовці в горщиках готові!
Смажені пельмені на сковороді
Хочете посмажити, але, не знаєте як? Це зробити дуже просто.
1.Отваріте готові пельмеші. Далі помістіть їх в розпечену сковороду з рослинним маслом.
2. Смажте їх до утворення красивою апетитною скоринки. Не забувайте помішувати при смаженні. Вуаля! І вони вже готові!
Хочете як - то прикрасити блюдо з цими м'ясними голубчиками? То тоді, посмажте їх з овочами або сиром, а може бути і з яйцем або грибами. Увімкніть уяву і дійте, експерименти зазвичай дають тільки позитивний результат і хороший підсумок. Смачного!
Ледачі пельмені на сковороді в овочевій подушці
У цій статті цю тему я розглядати не хочу, тому що ліниві пельмені, це дуже-дуже смачне м'ясне блюдо, яке я просто обожнюю робити і вживати.
Я їм присвятила окрему статтю, будуть ще й інші варіанти, так що підписуйтесь на мій блог і читайте нові замітки дуже смачних і ароматних страв.
Тому, рецепт швидкого приготування такого «скарбу» ви можете подивитися в наступній статті:
Оригінальні пельмені під сиром в духовці з майонезом і часником
Такі приготувати дуже швидко і легко. Для цього потрібне кількість заморожених пельменів дістаньте з морозильника.
Важливо! Якщо ви берете магазинні покупні, то використовуйте Бійську марку, за відгуками чула, що вони дуже смачні, але сама не пробувала жодного разу.
Покладіть їх на деко. А зверху залийте їх сметаною заливкою або майонезом. У сметану можна додати кріп, дрібно порізаний часник і цибулю за смаком. Якщо сметана густувата, можна додати в неї води.
Сметана повинна покрити всі блюдо. Випікати таке м'ясне блюдо протягом 15-20 хвилин при температурі 200 градусів в духовці.
Після закінчення часу, посипте зверху сиром і поставте в духовку знову хвилин на п'ять, щоб сир встиг розплавитися і засмажити трохи апетитною скоринкою.
Приємного і смачного поїдання смачних м'ясних красенів під сиром!
Як приготувати пельмені в домашніх умовах: секрети, рекомендації та поради приготування
1. Якщо ліпіть самостійно, то можна в кінці ліплення помазати краю яєчним жовтком або водою, щоб тісто при варінні не розшарувалося. А взагалі краще добре защіплівайте краю руками і тоді все буде ок &# 128539;
2. Щоб готові «м'ясні вушка» не встигли пересохнути, поки ви ліпіть, інші поставте їх в прохолодне місце. Або можна накрити їх не на довго серветкою, але пам'ятайте, що в теплі вони можуть стояти не довго, так як вони почнуть прілепать на дно підноса, на якому вони лежать і таким чином, потім вийдуть не пельмені, а м'ясна маса на підносі.
3. Якщо ви хочете, щоб тісто було ніжне додавайте в нього рослинне і вершкове масло.
4. Борошно для «м'ясних голубчиків» повинна бути просіяного, насичена киснем.
5. Для еластичності беріть рідкі інгредієнти (наприклад воду або молоко) теплими, це допоможе краще решти інгредієнтів влитися в спеціальну структуру тесту.
6. Не забувайте, що перед ліпленням тісто обов'язково повинно відпочити.
7. Якщо ви не впевнені в готовності тесту, то можна перевірити це легким способом: натисніть на нього кінчиками пальців, якщо залишаться ямочки після натискань, то ваш заміс правильний і воно підійшло для ліплення, якщо немає, то неправильний.
8. Начинку, щоб зробити більш соковитою, з цією метою доцільно завжди застосовувати тертий ріпчаста цибуля, а також в м'ясну начинку можна додати трохи кип'яченого молочка.
9. Лук для начинки можна перекручувати в м'ясорубці, так начинка буде ніжна і більш соковита.
10. Якщо ви хочете, щоб вони були одного розміру, то розкачайте велику корж з тіста і за допомогою стопки, стакани видавіть ідеальні кружечки.
11. Якщо ви робите м'ясні, то обов'язково враховуйте те, що самі жирненькие і соковиті виходять зі свинини і яловичини в рівному співвідношенні. М'ясо повинно бути тільки свіже. Ароматність м'яса досягається додаванням в нього різних приправ, а також цибулі, часнику і кропу.
12. Важливо в сам водний бульйон ложить приправи, це може бути лаврове листя, чорний перець горошком, цибулю і різні приправи, навіть Кнорр або Маггі. Вирішувати тільки вам, за рахунок чого досягти ароматності смачних м'ясних вушок.
Ліпіть, варіть, творите своїми руками будинку і неодмінно все вийде. Сподіваюся мої поради, рекомендації навчили Вас, як приготувати найсмачніші ласощі в домашніх умовах і з вибором тесту у вас тепер не буде проблем. До нових зустрічей друзі!
P.S Можна при кожній ліплення робити щасливий пельмешек. Я впевнена, що все робили такі щасливі вкусняшки Тільки прошу робити їх в рамках розумного, не потрібно ховати в них тверді предмети, від яких не дай бог, що - небудь трапиться недобре. Мені подобаються ще з ягодами або курагою. Я кілька разів потрапляла на щасливий, а ви?