Домашня піца з ковбасою, сиром і помідорами в духовці
Всім доброго часу доби!
Сьогодні хочу познайомити Вас з найлегшим, швидким рецептом приготування піци в домашніх умовах. Цей варіант підійде всім кому потрібно щось швидко приготувати, або тим у кого несподівано нагрянули гості.
Рецептів домашньої піци безліч, від найпростішої до найскладнішої. Я раніше робила піцу і кожен раз брала який - небудь новий рецепт і готувала. люблю експериментувати &# 128578; і дивувати. Варіантів приготування тіста для піци теж дуже багато, я б сказала ціла велика кулінарна купа.
Ось як вибрати той рецепт, який стане по-справжньому улюбленою? Я знайшла для себе такий, і хочу поділитися з вами в цій короткій замітці. Я дуже сподіваюся, що вам рецепт цієї простої домашньої піци теж припаде до смаку.
Секрет цього рецепта в тому, що тісто робиться на основі дріжджів, але випікати піцу можна відразу ж після його приготування. Здорово адже?
Начинку для піци ви можете взяти будь-яку, все що є у вашому холодильнику. Але, звичайно є деякі нюанси, які ви повинні дотримуватися у виборі начинок, але сьогодні я пишу не про це.
Мої улюблені начинки для піци ви скоро знайдете на цьому блозі. Просто підпишіться на мою розсилку. Я буду дуже рада бачити Вас у колі своїх передплатників і улюблених читачів. Якщо вам теж сподобається цей рецепт, напишіть відгук в самому низу цієї статті. Я буду тільки рада.
Не секрет ні для кого, що в піці дуже важливо правильно замісити і спекти тісто. Тісто з цього перевіреного рецепту вийде у будь-якої господині, навіть зовсім недосвідченою. Воно дуже легке, але і найсмачніше!
Начинку можете покласти на свій смак. Я покажу начинку для піци з ковбасою, сиром і помідорами.
Вообщем воспользуясь даними рецептом і ви переконаєтеся, що піца - це нескладне блюдо, яке можна випікати вдома, а не купувати в піцерії або магазині. Адже своя завжди смачніше і найулюбленіше, приготовлена своїми руками з любов'ю, і з використанням самих смачних інгредієнтів на ваш смак.
Отже, як же приготувати домашню піцу? Етапи приготування, пошаго з фото:
Нам знадобиться:
Для тесту:
- вода - 0,5 ст.
- молоко - 1 ст.
- дріжджі сухі - 1 пакетик або 1 ст.л.
- яйце - 1 шт.
- сіль - 0,5 ч.л.
- цукор - на кінчику ножа
- борошно - 3-4 ст
Для начинки:
- ковбаса варена - 300 г
- помідори 2-3 шт.
- сир - 150 г
- гриби варені або консервовані - 150 г
- солоні або мариновані огірки - 3 шт.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- кетчуп і майонез для змащування
- рослинне масло - 1-2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Зробіть спочатку основу для нашої ароматної піци. Для цього візьміть ємність і покладіть в неї сухі дріжджі, цукор і сіль. Залийте півсклянки теплої води. Залиште так хвилин на 10-15, після закінчення цього часу дріжджі повинні піднятися шапочкою.
2. Поки дріжджі піднімаються шапочкою, візьміться за начинку. Поріжте дрібно кубиками ковбасу. Сьогодні у мене варена ковбаса виявилася в будинку, а взагалі смачніше і насиченішим виходить, якщо брати ковбасу копчену або шинку. Ковбасу не обов'язково різати кубиками, можна порубати смужками або кружечками. Кружечками дуже симпатично виглядає, коли ковбаса копчена. Я нарізала кубиком.
Поріжте на кружечки помідори. Я використовувала морожені помідори, так як восени завжди їх заготовлював у вигляді кілець в морозильнику. А потім дістаю і додаю, наприклад використовую для піци або для борщів.
3. Солоні огірки можете натерти на тертці, я порізала на шматочки, щоб з ковбасою красиво поєднувалося. Обов'язково відіжміть їх руками, прибравши зайвий розсіл і вологу.
Важливо! Огірки найкраще брати солоні, а не мариновані, тоді буде блюдо з кислинкою. Я таку більше люблю. Але, це звичайно на ваш розсуд.
4. Наріжте цибулю, цибулю завжди намагайтеся різати дрібно, щоб він присмажився в духовці і не був твердим.
5. Отже, дріжджі піднялися шапочкою. Розмішайте їх віночком і додайте тепер стакан молока, і яйце. Все добре перемішайте ложкою або віночком.
Одного разу у мене не виявилося молока, так я спокійно замість нього налила склянку прохолодної води. Вийшло теж дуже смачно. Після додайте борошно, і ретельно вимішують тісто.
Борошно слід додавати поступово, помішуючи. Будьте уважні, не пересипте борошна. Тісто має бути не густе, таке як на оладки.
Ось до речі, сьогодні в приготуванні самої смачної піци мені допомагав один із синів. Мій меншенький)))
Ось такий консистенцією тісто має вийти.
6. Після того, як тісто готове накрийте його кришкою. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, можна це тісто залишити на 1 годину в теплі, щоб воно піднялося. Але, я зазвичай ніколи не чекаю 1 години.
7. Я просто після того, як накриваю його кришкою, продовжую різати далі інгредієнти до начинки.
8. Отже, далі поріжте невеликими шматочками гриби. Гриби можете взяти шампіньйони, опеньки, рижики або будь-які інші. Можна використовувати мариновані, а можна і відварені. Я порізала відварені білі гриби.
Важливо! Беріть тільки свіжі продукти для використання!
8. Тепер найостанніше, це сир. Натріть його на тертці, краще брати сир м'яких сортів, я зазвичай купую голландський. Він дуже швидко і добре плавиться в духовці на піці.
9. Ну, а тепер після того, як всі інгредієнти порізані. Візьміть формочку, у мене ось така величезна кругла форма спеціально для такого випадку, для приготування піци. Змастіть її рослинним маслом.
10. Вилийте тісто на поверхню металевої форми. Ложкою розправте рівномірно по всьому колу.
11. Тепер викладіть начинку. Насамперед покладіть ковбасу.
12. Далі розкидайте по поверхні огірочки. Дивіться як вже красиво виглядає, прям пальчики оближеш!
13. Потім дрібно різаний ріпчасту цибулю.
Важливо! Лук повинен бути дрібно порізаний, щоб він не був твердим у готовому виробі.
14. Тепер візьміть майонез і ложкою промажьте всю поверхню інгредієнтів на піці. Можна не промащувати а нанести сіточку. У мене сьогодні майонез в відерці, я сіточку не зможу зробити))) Але, як враіант можна наносити.
15. Викладіть гриби, знову промажте майонезом.
16. Тепер наші красені помідорчики, які зроблять піцу соковитою і дуже красивою. Ох, обалденно виглядає.
17. Ну ось майже і все, справа за малим. Нанесіть на помідори майонез і кетчуп, або томатну пасту. Чуть чуть можна посолити і поперчити для гостроти і пікантності.
18. Надішліть піцу в розігріту духовку на 180 градусів і випікайте так приблизно 20-30 хвилин, дивіться по своїй духовці. У готової піци краю тесту почнуть корічневеть, можна також перевірити готовність зубочисткою, проткнути тісто, якщо сліди не залишилися, то значить тісто пропеклося.
19.В кінці я завжди додаю до 200 градусів і печу ще так хвилин 5. І в цей момент викладаю тертий сир. Виходить, що сир тільки встигає розплавитися і все, а не стати твердою засмаженою кіркою.
Важливо! Якщо ви хочете бачити на піці розплавлений сир, то кладіть його в самому кінці безпосередньо на піцу, коли вона вже майже готова. Якщо ви любите піцу з засмаженою скоринкою, то сир слід викладати відразу ж на піцу і відправляти в такому вигляді в духовку.
20. Ось, що вийшло! Краса і смакота! Розріжте піцу на порційні шматочки спеціальним ножем.
Ситна смакота в домашніх умовах готова! Смачного!
Покладіть красиво на тарілочку і пригощайте своїх коханих!
P.S Така смачна ласунка з'їдається майже миттєво.
Важливо! Забула ще сказати, після випікання, потрібно трохи почекати, щоб вона призуп, а вже тільки потім різати на шматочки. Якщо почати різати гарячу піцу, то начинка може поповзти.
Вдалого вам і ароматного приготування домашньої піци з ковбасою, сиром і помідорами! Нехай все вийде на ура !!! І у вас від цього рецепта залишаться тільки позитивні емоції і радість. Печіть в радість це просте блюдо!
Ось ще один рецепт приготування піци будинку, з іншою начинкою, кому цікаво подивіться, може приготуєте сьогодні за цим рецептом