Швидке тісто для піци на кефірі
Якщо ви любите піцу так само сильно, як і я, то цей рецепт швидкого тесту для піци на кефірі обов'язково вам стане в нагоді. Це тісто для піци готується без дріжджів, не доведеться чекати ні хвилини після його приготування, та й готується воно досить швидко.
Все, що вам знадобиться для приготування дріжджового тіста для піци, це мука, стакан кефіру, одне яйце, трохи соди і соняшникової олії, а також сіль для смаку. Такий порції тесту вистачить для приготування піци розміром із стандартний деко для духовки або для приготування двох круглих піц (як зробила я). Піца на кефірному тесті виходить практично така ж, як з використанням класичного дріжджового тіста.
Що стосується переваг швидкого кефіру тесту для піци, то вони очевидні - це економія часу. Тісто готується за п'ять хвилин. Завдяки кефіру і соді піца в процесі випікання набуває легкої пористу структуру, схожу на ту, яку має дріжджове тісто. Кефіру тесту трохи щільніше дріжджового, але піцу це ні трохи не псує, вже повірте.
Ну а оскільки тісто для піци - це ще не піца, то скажу пару слів про начинках. Цього разу я приготувала найпростішу піцу з ковбасою, помідорами і сиром. Завдяки тому, що сир моцарелла дуже цікаво розплавився в процесі запікання, піца, на мій погляд, вийшла дуже симпатичною.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 2 шт.Складові:
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 2 ст.л. соняшникової олії
- 0,5 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. солі
- 400 г борошна
Рецепт піци на кефірі покроково
Включаємо духовку розігріватися до 200 градусів.
{ad1}Відміряємо 250 мл кефіру і наливаємо в миску, в якій буде замішуватися кефіру тесту для піци.
Додаємо в кефір одне яйце.
Туди ж відправляємо половину чайної ложки солі.
2 столові ложки соняшникової олії додадуть тесту приємну еластичність.
Відміряємо 400 г борошна (більше не знадобиться) і половину чайної ложки соди. Соду гасити не потрібно, з цим відмінно впорається кефір в складі тесту.
Спочатку швидке тісто на кефірі для піци замішуємо ложкою.
Потім викладаємо тісто на змащений олією стіл і продовжуємо вимішувати його руками.
Якщо ви вирішили готувати класичну круглу піцу, тоді розділіть тісто на кефірі на дві частини. Кожна з двох частин - основа для майбутньої піци. Я розкачувала тісто на аркуші пергаменту, присипаному борошном. Зверху пласт тесту також я присипала борошном для того, щоб скалка не прилипала до тесту. Товщина основи для піци повинна бути приблизно 0,3-0,4 см.
Далі починається наповнення піци начинкою. У начинку можна включити все, що ви любите - ковбасу, гриби, болгарський перець, курку, шматочки ананаса, морепродукти і рибу, кукурудзу, соуси, зелень, ну і сир. Моя піца на бездріжджового тіста буде включати в себе кетчуп, ковбасу, помідори і сир моцарелла.
Змащую основу для піци тонким шаром томатного соусу (кетчупом).
Потім розклала на кетчуп колечка ковбаси.
Тонко нарізані помідори і розірвану на шматочки моцарелу.
Я запікала піцу в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-17 хвилин.
Дуже хотілося показати яке вийшло тісто для піци на кефірі. Сподіваюся, мені вдалося передати на фото структуру тесту. Бажаю всім приємного апетиту і до швидких зустрічей!