» » Дуже смачні млинці на сироватці: рецепти тонких і мереживних млинців з дірочками

Дуже смачні млинці на сироватці: рецепти тонких і мереживних млинців з дірочками


Привіт гості і читачі блогу! Хочете урізноманітнити кухню і нагодувати своїх домачадцев чимось незвичайним. Тоді беріть на замітку собі цей варіант млинців на сироватці. Здивовані? Можливо чи нітрохи, я дізналася про такий цікавий варіанті зовсім недавно, коли була в гостях у своєї приятельки.

Вообщем наїлася я тоді, ух і вирішила пріспросіться, а потім і поділитися з вами секретами цих смачних і досить розписних і мереживних ласощів, тим більше попереду Масляна і потрібно бути готовими заздалегідь. Адже піч доведеться багато, ого-ого))).

Не забувайте також і традиційних класичних видах, які робляться на молоці і кефірі. На одному сайті я побачила навіть рецепт зі звичайної води, уявляєте? Якщо вам теж цікаво, то переходите і дивіться https://willcomfort.ru/kak-prigotovit-bliny-na-vode.html Будь-яка людина перед такими кулінарними витворами не встоїть, так що дерзайте і радуйте всіх, щоб ніхто не зміг встояти перед таким пишністю.

А щоб було веселіше і відчувався свято в будинку я пропоную зробити вироби з млинців своїми руками, можна навіть і чучуло створити, так що переходите і дивіться сюди ідеї.

Готуємо тоненькі млинці на сироватці з дірочками за бабусиним рецептом

В першу чергу мені хочеться почати з найголовнішого варіанту, який знає старше покоління і робить з покон віків. Насправді він простий і зовсім не важкий в застосуванні, я сподіваюся він стане вашим найулюбленішим і ви завжди готуватиме саме по ньому.

Використовуйте для цього молочну сироватку, саме вона виходить, коли переробляється молоко, в свою чергу вона ще й низькокалорійна, на відміну від молока. Тому корисні властивості видно вже відразу, але про це не будемо говорити в цій замітці.

Нам знадобиться:

  • сироватка - 1 л
  • борошно - 340 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - 1 ч.л
  • цукровий пісок - 1 ст.л
  • рослинне масло - 45 г
  • сода - 1 ч.л

Спосіб приготування:

1. Налийте сироватку в каструлю, а потім підігрійте її на повільному вогні, до такого стану, щоб терпів палець. Пол склянки потім отлейте, ця рідина буде потрібна для гасіння соди.

2. В сироватку всипте спочатку сіль, розмішайте, потім цукровий пісок і знову розмішайте, додайте борошно частинами.

3. Добре розмішайте масу, щоб не було грудочок, потім розбийте одне куряче яйце і рослинне соняшникове масло, перемішайте.

А ті півсклянки сироватки нагрійте до кипіння і погасіть соду, вона зашипить і з'явиться піна, вилийте в тісто. Розмішайте, за рахунок цього консистенція стане рідині і трохи підніметься.

Важливо! Не забувайте про це, тому беріть глибоку каструлю, щоб тісто не втекло.

4. Приготуйтеся до випікання. Сковороду розігрійте і злегка змастіть рослинною олією силіконової пензликом. Це потрібно зробити тільки для першого млинця, щоб він не був комом, далі випікайте на сухій сковороді.

5. Рівномірно налийте масу на поверхню сковороди або млинниці і круговими рухами розподіліть суміш. Потім за допомогою лопатки переверніть млинець.

Важливо! Пам'ятайте, що вогонь повинен бути середнім, щоб тісто добре пропеклося.

6. Найцікавіше чекає всіх в кінці, це дружне поїдання ласунів з будь-яким варенням або повидлом. Смачного!

Простий рецепт на сироватці від сиру

Тепер давайте подивимося, як робиться заварний варіант від відомого блогера, ви дізнаєтеся все поради з приготування і дещо ще. Між іншим в рецепті буде заміна рослинного масла на вершкове, також використовується крохмаль, що це дає? Дивіться і самі все дізнаєтеся, вийде дуже смачно і апетитно. Тісто буде пишним і ніжним.

Рецепт на швидку руку без соди

Отже, рухаємося далі і робимо бездріжджові смакоту, вони вийдуть тонкими і досить гарними, матимуть візерунок, як ніби це мереживо. У той же час вони вийдуть ароматними і гранично солодкими, тому що добававляется ванілін. При бажанні ви можете його не додавати, якщо не любите.

Нам знадобиться:

  • яйце - 2 шт.
  • борошно - 150 г
  • сироватка - 1 ст.
  • цукор - 2 ст.л
  • сіль - щіпка
  • ванілін - щіпка
  • рослинне масло - 100 мл

Спосіб приготування:

1. Внесіть в чашку борошно, цукор, сіль і ванілін, вообщем попрацюйте з сухими інгредієнтами.

Важливо! Не забудьте просіяти борошно через ситечко.

Якщо ви робите млинці з несолодкої начинкою, то ванілін не додавайте, а якщо солодкі - то вносьте.

2. Потім розбийте два яйця і дуже ретельно розмішайте і додайте рослинне масло і почути трохи додайте сироватку, щоб не вийшли грудочки.

3. Внесіть соду, сироватка кислуватий і тому вона добре погасить соду.

4. Смажте на розпеченій сковороді, змащеній на рослинним маслом тонким шаром. Розподіліть ополоником по всій поверхні і випікайте з двох боків до золотистої скоринки.

При смаження побачите відразу ж, ті заповітні дірочки, які все так люблять. Пережарьте все тісто.

5. Їжте зі сметанкою або згущеним молоком, а також з нутелою. Смачного!

Мереживні і дуже смачні ласощі за перевіреним рецептом з дитинства

Любіть оригінальні десерти, тоді вам до вподоби доведеться цей солодкий десерт, який сподобається будь-якому ласуни. Незвичайно смачний і дуже легкий заварний варіант з сироваткою, тому беріть всього побільше, бажано приготуйте порцію на 1 літр.

Нам знадобиться:

  • сироватка - 1 л
  • борошно - 0,5 кг
  • яйце куряче - 5 шт.
  • сіль - 1 ч.
  • цукор - 3 ст.л
  • сода - 1 ч.л або розпушувач для тіста
  • соняшникова олія - ​​6 ст.л
  • ванілін за смаком

Спосіб приготування:

1. Візьміть і розбийте курячі яйця в каструлю або будь-яку глибоку ємність. Щоб справа йшла швидше візьміть блендер або міксер, збийте в пишну масу.

2. Внесіть сіль і цукор і знову все збийте.

3. Продовжуючи збивати вливайте частинами сироватку, візьміть півлітра і цю частину доведіть до кипіння, а після влийте до яєчної маси. Потім готуйте далі, маса в обсязі збільшиться, продовжуйте збивати, додайте ванільний цукор і акуратно по 2-3 ложечки вносите борошно.

4. Тісто вийшло густенькое, тому вилийте сироватку кімнатної температури і збийте. Тісто стало набагато рідшими, внесіть соду або розпушувач і знову збийте. Тепер налийте в суміш рослинного масла і перемішайте.

5. Смажте на млинцевій сковороді розподіляючи рівномірно тісто по поверхні. Сковорода повинна бути добре розпечена і змазана невеликою кількістю рослинного масла.

Випікайте з двох сторін до красивої і рум'яної скоринки, поки каструля не стане порожньою.

6. Ось такі апетитні і золотисті красені вийдуть, їжте на здоров'я з квітковим медом або з варенням. Смачного!

Тонкі млинці з дірочками за рецептом Юлії Висоцької

Не могла не пройти повз цього варіанту, який вчора йшов по телевізору, ось що значить під час включила телик. Начебто нічого особливого, але вийшло трохи не так, як в попередніх варіантах. Мені сподобалося, раджу спробувати і вам. А після начинити їх будь-якою начинкою і пригощати своїх близьких і рідних.

Зауважте, що тут зовсім немає яєць, значить вони є дієтичними, і тим більше без дріжджів.

Нам знадобиться:

  • сироватка - 250 мл
  • борошно - 150 г
  • цукор - 15 г
  • рослинне масло - 15 мл
  • сода - 2,5 г
  • сіль - 2,5 г

Спосіб приготування:

1. Змішайте разом з сироваткою сіль і цукор. Заздалегідь сироватку потрібно буде підігріти до теплого стану, щоб терпів палець. Розмішайте. Внесіть далі борошно вищого гатунку, соду, яка тепер сама по собі перегасітся і сіль. Дайте тесту постояти і відпочити в теплому містечко, накрийте ємність кришкою, щоб воно не засохло на 30-60 хвилин.

2. Випікайте на сковороді з антипригарним покриттям або використовуйте чавунну з товстим дном, розподіляючи тісто тонко по всій площі сковорідки з двох сторін, перевертайте спеціальною лопаткою з гострими кінцями або ножем, дивлячись як ви пристосувалися.

3. Вийде шалено ніжно і звичайно ж красиво, подавайте з будь-яким солодким сиропом, або ж сметаною, джемом і т.п. А що найбільше любите ви, у що ви зазвичай віддаєте перевагу Мока млинці?

Пишні млинці, приготовані на сироватці без яєць

Навіть і такий варіант приготування є, коли приходить Великий піст, а їсти то хочеться завжди власне кажучи, для тих, хто виконує всі церковні приписи раджу полюбити ось цей суперський рецепт. Тим більше він зовсім простий і дуже навіть нічого, я б сказала, один з кращих.

Нам знадобиться:

  • сироватка - 1 літр
  • цукор - 4 ст.л
  • сіль - 1 ч.л
  • яйце - 2 шт.
  • рослинне масло - 6 ст.л
  • сода - 1 ч.л
  • оцет
  • борошно - 4-5 ст.

Спосіб приготування:

1. У ємність вилийте 1 літр сироватки, тепер внесіть 4 столові ложки цукрового піску. Щоб смак не була прісним додайте чайну ложечку солі і перемішайте.

Важливо! Сироватка повинна бути кімнатної температури, а не з холодильника.

Розбийте два курячих яйця і знову перемішайте. І ось тільки тепер влийте рафінована соняшникова олія, розмішайте. Тепер просійте прям над мискою борошно, але робіть це частинами, не поспішайте.

2. Використовуйте ручної віночок, замісіть тісто. Чайну ложку соди погасіть в оцтової есенції, зробіть для експерименту так), внесіть в борошняну масу. Тісто має вийде без грудок, дайте йому постояти і настоятися 10 хвилин в теплому місці.

3. Сковороду добре розжарити і змастіть салом, одягніть шматочок на вилку або рослинним маслом. Багато хто використовує вершкове масло, вибирайте той спосіб, який подобається більше саме вам, або те, що у вас є в будинку.

4. Випікайте з двох сторін, як побачите, що на першій стороні пішли і побігли бульбашки, скоринка зарум'яниться, відразу ж перевертайте на іншу сторону.

5. Подавайте з хорошим настроєм і чимось солоденьким. Смачних вам відкриттів!

Ну ось на цій солодкій ноті закінчую сьогоднішній пост, сподіваюся він вам припав як ніяк речі. Смажте на здоров'я такі ажурні ласощі і годуєте ними своїх улюблених домочадців і своїх близьких, нехай смак вам нагадає спогади з дитинства, як колись годувала вас ваша чарівна бабуся. Кличте друзів на чай і влаштовуйте млинцеву вечірку))). Всього всім самого позитивного і до нових зустрічей! Бувай!

Радимо прочитати

Млинці на молоці
Млинці на молоці
Сьогодні я розповім вам про те, як готую млинці. Заняття це, скажу я вам, дуже цікаве, відволікаєшся від усього геть і забуваєш про все, крім них, цих самих млинців. Так що особисто для мене це
сирні Млинці
сирні Млинці
Ну, ось і прийшла така довгоочікувана Масляна! На масляного тижня ми можемо поласувати смачними млинцями, а щоб вони не набридли, давайте будемо пекти різні млинці з начинками і без, на молоці і на
Млинці на сироватці
Млинці на сироватці
Традиційно млинці готуються на молоці, але в холодильнику воно буває далеко не завжди. Якщо від приготування домашнього сиру у вас залишилася молочна сироватка, спечіть на неї тонкі млинці. Тонкі і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки