Грінки - прості і смачні рецепти грінок з молоком і яйцем на сковороді і не тільки
Добрий день всім, моїм передплатникам і читачам блогу! Рада, Вас знову бачити! Хочеться поцікавитися, чим ви годуєте свою сім'ю на сніданок? Варіантів як завжди багато, мої улюблені діти дуже люблять кашу, доводиться варити її кожен день. Але мова сьогодні не про це, а про зовсім простому страві, під назвою бутери або грінки.
Я думаю серед Вас абсолютно все їх дуже люблять і часто роблять, особливо коли в холодильнику порожньо, або коли дружина поїхала в гості, і що залишається бідному чоловікові, зробити собі таке творіння. Ну, що ж, часу на підготовку будинку піде дуже мало, буквально 5 хвилин і все буде готово. Холостяцький сніданок буде готовий. &# 128520;
Цікаво! Як то кажуть, вік живи, вік учись. Я зовсім недавно дізналася, що способів приготування цього шедевра, ну дуже-дуже багато. Існують такі види, як по-французьки, по-англійськи, по-східному, українські, литовські, сирні і навіть баварський варіант під назвою «Бідний лицар».
Можливо хтось такі робить і на святковий стіл і застілля, якщо прикрасити це дуже гармонійно, то буде відмінна закуска до торжества.
Які вони бувають? Поділіться своїми враженнями, що робите ви, якщо вам не важко. &# 128539; Я скажу по секрету дуже обожнюю смажити такі творінкі, щоб вони були хрустким зовні, і м'якими всередині, але такі виходять у мене тільки зі свіжого хліба або батончика. Якщо ви любите вживати такі без хрускоту, то обов'язково умочіть хлібець в молоко або воду, при такому поєднанні вони будуть завжди м'якими.
А всі секрети ми поговоримо далі, так що залишайтеся, і як кажуть по телевізору не перемикайтеся! хи-хи! &# 128518; Сподіваюся, всім тим, у кого сьогодні не було настрою, воно вже з'явилося.
Грінки з яйцем і молоком на сковороді - кращий рецепт
Найпопулярніший і легкий, один з кращий і повсякденних варіантів це ж звичайно яєчний смажений бутерброд. Як же його приготувати?
Я хочу показати вам одну хитрість, ви можете з чотирьох шматочків батона зробити не чотири штуки грінок, а цілих вісім, цікаво яким чином? Все елементарно просто на самому те справі. Дивіться і повторюйте ці покрокові кроки за мною.
Нам знадобиться:
- батон нарізний білий - 4 шматочки
- сир твердий - 70 г
- яйце куряче - 4 шт.
- сіль за смаком
- молоко - 60 мл
- масло рослинне - для смаження
- сушений лук - 0,5 ч.л
- суміш сухих трав і моркви - 0,5 ст.л
Спосіб приготування:
1. Необхідно взяти потрібну кількість батона, бажано білого. Акуратно за допомогою гострого ножа по периметру видаліть серцевину, залишаючи тільки бортики.
2. Смішно і забавно виглядає, хтось зробив ось такі діри. Дитина мій старший підбіг до мене і коли побачив, сказав, що я роблю нулики. &# 128539;
3. Так ось ці «нулики» помістіть на сковороду. У неї додайте ложечку рослинної рафінованої олії, розжарити, і смажте наші «нулики» з двох сторін до красивої золотистої скоринки.
Важливо! Яке найкраще взяти масло для смаження? Або рослинне, або оливкова, існують думки, що краще обсмажувати на вершковому, а ви як робите?
4. Після того, як ви перевернули на другу сторону і трохи присмажилася друга поверхню, влийте в отвір куряче яйце. Прикрийте кришкою і почекайте одну хвилину.
5. Потім візьміть і покришите зверху тертий на тертці сир, бажано твердих порід. А також ваші улюблені трави і спеції. Посоліть, можна і поперчити.
6. Смажте до готовності, можна яйце залишити всмятку, а можна трохи довше потримати, щоб вийшло круто. Тут вже вам вирішувати, у мене чоловік особисто взагалі не їсть рідкий варіант, боїться захворіти на сальмонельоз.
Погодьтеся, на все про все пішло 5 хвилин, а то й менше і не відволікатися нікуди. Смачний і гарний сніданок готовий! Смажені в яйці виглядають чудово. Просіть до столу, подавайте з чаєм або кавою.
А тепер №2 крок, що робити з іншими шматочками, тобто серединками, які у нас залишилися, не викидати ж їх, можна просто засушити, порізавши дрібно на кубики для салату Цезар, для супу або іншу порцію грінок з сирною скоринкою.
До речі, все краще тільки тут:
Нам знадобиться:
- яйце - 1 шт.
- молоко - 1 ст.
- сіль за смаком
- прянощі і сушені овочі - за смаком
- сир - 100 г
Спосіб приготування:
1. У чисту миску внесіть молоко і яйце, збийте вилочкою, додайте всі спеції і трави туди ж. Посоліть. Натріть на тертці сир і все добре перемішайте.
2. Тепер обережно за допомогою вилочки занурте шматочок з ароматну пряну суміш.
3. Обсмажуйте з обох сторін до готовності на розпеченій сковороді з рослинним маслом.
4. Така нескладна нямка виходить! Смакота і захват! Смажені з сиром ласощі, ам-ам! &# 128578;
Важливо! Іноді виникає проблема, чому вони вийшли жирними? Так ось, потрібно при смаженні використовувати зовсім мало масла, а також знайти золоту середину вогню. Смажити потрібно на середньому вогні або ж випікати в духовці.
Що робити, і чому грінки прилипають до сковороди? Сковорода повинна бути з хорошим покриттям, і в будь-якому випадку її потрібно змащувати олією.
Вживати краще в гарячому вигляді, в холодному теж можна, але вже трохи не те.
Рецепт грінок з батона з яйцем і молоком в духовці
Хочете здивувати, ніж то несподівано смачним, пікантним і потрясно красивим? Спеціально для вас детально показую це швидке «винахід», щоб день вдався і був таким же прекрасним, ароматним і яскравим.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Цікава нарізка, не така як завжди, а саме ось такими брусочками, або тонкими скибочками, як на цій картинці. Можна використовувати будь-який хліб, наприклад житній, білий, чорний або змішаний, навіть зробити з бородинского.
2. Зробіть заливку, для цього натріть моркву і сир на тертці. Зелень порубати, як можна дрібніше кухонним ножем. У миску розбийте два яйця і збийте акуратно вилочкою, внесіть тертий сир.
Важливо! Цей вид без молока, воно тут не передбачено.
3. А потім для соковитості відтінків і смаку посічену зелень, моркву. Додайте ваші улюблені спеції і сіль.
4. Завершальний етап, потрібно кожну таку смужку вмочити в цій чарівній рідини і покласти на деко або форму для випічки, заздалегідь застеленому спеціальним папером і змащеній олією. Випікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180-200 градусів. Ах, неймовірно класно і дуже смачно і просто!
Смачного! Їжте на здоров'я запечені в духовці ласощі! &# 128539;
Смажені грінки з часником з чорного хліба до пива
Хто такі вживає відпочинку? Признавайтесь ?! Наша сім'я любить такі їсти з першим рідким стравою, наприклад супом. Я покажу вам варіант приготований дуже швидко, та ще й з соусом. Вийдуть часникові красені з чорного смаженого бородинского хліба з часником, не гірше, ніж в барі чи ресторані, але тільки, як ви розумієте по-домашньому.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Найкраще зріжте з хліба все краю, тобто скоринки, вони не знадобляться.
2. Ножем поріжте хлібний виріб на шматочки приблизно однакової товщини 1 см. Можна взяти в нарізці.
3. Потім кожну скибочку порубати на довгі смужки.
4. Зробіть ароматну суміш, з часнику, відповідно видавіть його через прес.
Важливо! Любіть гострі, так додайте дрібку червоного меленого перцю чилі або аджики.
5. Потім додайте олію, і добре перемішайте.
6. Сковороду поставте на плиту і налийте в неї масло, добре розжарити і обсмажуйте палички з чотирьох сторін до хрусткої скоринки. Вони вийдуть м'які всередині. Зауважте цей варіант без яєць.
7. Хлібні вкусняшки вийшли на ура! Як вам ідейка? У висновку обмажте їх часниковим соусом за допомогою силіконової пензлика.
8. Тепер, щоб було ще веселіше і соковитіше, приготуйте соус-заливку. Для цього часник один зубчик поріжте ножем, зелень кропу і петрушки порубати. Помістіть це все в одну ємність, наприклад келих або креманку.
9. Покладіть 2 ложечки сметани або майонезу, розмішайте, якщо хочете посоліть. Подавайте разом з греночкамі.
Смачних вам відкриттів і приємного апетиту!
Грінки з ковбасою і яйцем
Як закусочний варіант можна вибрати саме цей, досить цікавий і оригінальний, підійде тим, у кого є мікрохвильова піч.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. У чашу розбийте куряче яйце, посоліть за смаком. Потім умочіть готові шматочки хліба або батона в цю рідину. Посмажте на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до золотистої скоринки.
2. Помістіть їх на круглу тарілочку, ну що ж, тепер найцікавіше, це покладіть тонко нарізані шматочки ковбаси, бажано копчену.
3. Далі потріть на кожну скибочку твердий сир у вигляді стружки. Прикрасьте зеленню.
4. Помістіть в мікрохвильовку на 30 секунд або на 1 хвилину, в залежності від того, яка у вас марка і потужність, і вуаля, готовий сніданок готовий! У кого немає мікрохвильової печі, можна було прямо на сковороді покласти всі інгредієнти, накрити кришкою і дочекатися того моменту, поки розплавиться сир.
Виглядає теж классненько!
Як приготувати грінки з сиром і яйцем
Пропоную подивитися таке відео на цю тему на каналі ютуб:
Гарячі бутерброди з ковбасою, сиром і помідорами в духовці, як піца
Побачила недавно такий варіантік, ну що ж, я думаю, заслуговує вашої уваги.
І ось, на цьому у мене все, до швидких зустрічей! Бувайте, всім гарного настрою і хороших новин. &# 128539;
P.S А ви любите солодкі грінки? Як такі зробити, скористайтеся першим рецептом і замість солі в другій варіації внесіть 1 чайну ложку цукру, а вже готові посипте цукровою пудрою.