» » Гусь в духовці - рецепти приготування запеченого гусака з яблуками в рукаві

Гусь в духовці - рецепти приготування запеченого гусака з яблуками в рукаві


Добрий всім день! Нещодавно ми з вами робили качку в духовці, а сьогодні продовжуємо цю тему, і будемо смажити гусака з яблуками і рум'яною скоринкою, щоб він вийшов соковитим і дуже м'яким. Будемо експериментувати і вчитися яскраво і красиво подавати його на стіл.

Адже погодьтеся, такі ласощі подобається безумовно всім, особливо в передноворічні та різдвяні свята. Тому що воно смачне, корисне і поживне, тим більше, що ми смажимо нема на сковороді, а використовуємо духову шафу. Отже розкриваємо всі секрети, поїхали ...

Так, до речі, наступна моя замітка буде про те, як запекти різдвяного гусака будинку, адже не за горами наступний свято 2018 року. Так що будьте напоготові і не пропускайте такі випуски, підписуйтесь на мою групу в контакті, пишіть свої коментарі та відгуки.

Рецепт гусака в духовці, щоб було м'ясо м'яким і соковитим

Як ви думаєте, що найголовніше в приготуванні цієї страви? Звичайно ж сам гусак, такий гарненький і стрункий))). Ну, да, це точно, а якщо бути більш серйозними, то краще вибирати птицю домашнього виробництва, вона буде жирніше і корисніше, ніж якщо ви купите в магазині. Можна скористатися різного роду сільськими ярмарками і там визначитися з вибором.

Вибирати потрібно молоденького гусака, і обов'язково шкурка не повинна бути липкою і мати поганий відтінок. Лапки гусака повинні бути світлі, а не червоні.

І ще одна важлива умова, розморожувати птицю завжди в холодильнику до повного розморожування, а потім насухо витирайте рушником, інакше м'ясо вийде жорстким. Ну, а все решта секрети ви побачите далі в цій статті. За раз все і не розкриєш).

Нам знадобиться:

  • гусак - 1 шт.
  • сіль, перець - за смаком
  • приправи для курки - за смаком
  • вода - 0,5 ст.
  • яблука - 3-4 шт.

Спосіб приготування:

1. Вимийте і просушіть птицю. Потім почніть з такої процедури, обріжте ножем трохи крила, щоб вони не пригоріли. Для цієї мети можна використовувати фольгу, просто нею укутайте крила і шию, якщо вона є.

2. Не зачіпаючи м'ясо потрібно буде проколоти його шкурку ножем в районі грудинки і в підставі ніжок.

3. Щоб гусак вийшов соковитим рекомендується його замаринувати. Але, перед цим опустіть його в окріп на одну хвилину, це секрет номер один, можна і не опускати, існує дві точки зору з приводу цього питання. Хтось рекомендує це робити, хтось ні. Пробуйте зробити, а потім поділіться своєю думкою.

4. Натріть птицю сіллю і вашими улюбленими спеціями, наприклад приправами для курки. Зсередини теж потрібно добре промазати сіллю і спеціями.

Важливо! Сіль беріть з пропорцій 1 ч.л на 1 кг гусака.

5. Черевце нафаршіруйте яблучками, помийте їх і розріжте на четвертинки, видаліть кісточки. Зашийте отвір. Зауважте ниточками ніжки.

Далі вам потрібно, щоб гусак трохи полежав і промаринуватися хоча б 40 хвилин. А щоб він потім не підгорів перед найжаркішій налийте на деко півсклянки води.

6. Надішліть в духову шафу і смажте його при температурі 220 градусів 15 хвилин, а потім зменшіть на 180 і випікайте до готовності приблизно 2-3 години. Перевірити готовність можна буде так, для цього проткніть його ножем і якщо колір рідини не червоний, то він готовий.

За 20 хвилин до готовності, на деко можна викласти ще яблучка, вони потім будуть дуже красиво виглядати на столі. До речі, перед подачею не забудьте прибрати нитки. Смачного!

Відео про те, як приготувати гусака з яблуками на Новий рік 2018

Тепер пропоную подивитися відео з каналу ютуб, в якому ви дізнаєтеся про ще деякі нюанси запікання цього птаха, та й до того ж рецепт абсолютно інший, може бути він вам сподобається більше, ніж попередній:

Гусь шматочками в рукаві з картоплею

Щоб прискорити процес, можна гусака запекти не цілком, а шматочками. Адже на самому те справі, обробляти гарячого цільного гусака не дуже зручно. Хоча, якщо чисто з зовнішньої сторони подивитися, то звичайно це набагато красивіше і ефектніше виглядає ніж, ніж птах шматочками.

Цей варіант абсолютно інший, тому що маринад в ньому буде досить ароматним за рахунок лаврового листочка, прованських трав і часнику. Картопелька буде нудитися в жирі, що подарує їй якийсь гарний естетичний золотистий колір.

Тим більше, якщо ви розраховуєте на велику компанію, то цей варіант вам дуже сподобається і ви обов'язково його візьмете на замітку.

Нам знадобиться:

  • Гусь - 1 шт.
  • Картопля - 6-8 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Яблука - 3-4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави - 1 ст.л
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Спеції - 2 ст.л

Спосіб приготування:

1. Продовжуємо далі готувати, і ось секрет номер 2, перед тим як маринувати птицю вам необхідно її перевірити. Огляньте уважно не залишилися пір'я, при потребі видаліть їх пінцетом, далі обмийте і витріть гусака паперовим рушником. Усередині не повинно бути згустків крові, печінки і серця, легенів.

Гуся розріжте на дві частини або ж можна обробити і на 5-6 частин. Ретельно змастити спеціями і натріть сіллю. Зубчики часнику пропустіть через прес, і теж змастити ними частини тушки. Робити потрібно це все масажними рухами.

2. Потім поріжте свіжі яблука, морква на невеликі шматочки.

3. Після все підготовлені продукти викладіть в пакет для запікання. Добре зав'яжіть мішок з двох сторін і випікайте в духовці 1 годину при температурі 180 градусів.

Рукав дає велику перевагу, він буде готуватися у власному соку.

4. Через годину дістаньте блюдо, розріжте рукав або видаліть його взагалі і викладіть картоплю. Попередньо почистивши його, розріжте на великі кубики-брусочки, посоліть і поперчіть, внесіть лаврушку.

5. Таким чином, тушкуйте картопельку разом з гусаком і яблучками 1 годину. А після сервірують це блюдо на свій розсуд. Кулінарних успіхів вам!

Рецепт з яблуками і чорносливом

Для любителів послаще додайте до яблук ще і ягоди чорносливу. Цим рецептів поділився зі мною один, один мій знайомий, до недавнього часу я не знала, про те, що і в тушку гусака можна вносити чорнослив, хоча також можна використовувати і інші ягоди, наприклад брусницю та журавлину.

Секрет цієї страви в цікавому поєднанні інгредієнтів для маринаду, з медом і гірчицею. Смак просто приголомшливий, трішечки солоденький і дуже пікантний.

Нам знадобиться:

  • гусак - 1 шт.
  • гірчиця - 3 ч.л
  • мед - 3 ч.л
  • яблука - 3 шт.
  • чорнослив - жменя

Спосіб приготування:

1. Натріть вимитого і насухо витертого гусака сіллю, і нехай він полежить години дві. Відріжте шию і крила, щоб нічого не підгоріло.

2. Щоб скоринка у гусака була хрустка, змастіть його гірчицею і медом. Прям не бійтеся втирайте масажними рухами.

3. Яблучка візьміть зелені, розріжте їх на шматочки, видаліть семянки. Чорнослив добре вимийте і замочіть в гарячій воді на 5 хвилин, потім воду злийте.

4. Начините фруктами черевце гусака і потім помістіть тушку в мішок для запікання, зав'яжіть кінці спеціальними мотузками і відправте випікатися в духовку на 2-3 години.

До речі, коли тушка птиці запікатиметься, то мішечок надуется, вам потрібно його буде проколоти в декількох місцях зубочисткою або ножем.

5. Ось така красива, смачна і піджареної корочка вийшла! Подавайте з будь-яким гарніром, наприклад з гречаною кашею.

Новорічний гусак з медом і апельсинами

Таке свято, як Новий рік у всіх завжди асоціюється з мандаринами і апельсинами. Тому і тушку птиці ми в цей раз начинимо апельсинами. Буде цікаво, потрсающе красиво і дуже смачно. Ця страва підійде і на Різдво.

Нам знадобиться:

  • гусак - 2 кг
  • гірчиця - 3 ч.л
  • мед - 3 ч.л
  • приправи до курки - 2 ч.л
  • сіль - 2 ст.л
  • часник - 5-6 зубків
  • яблука - 2 шт.
  • апельсини - 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Підготуйте тушку і натріть її сіллю, приправами. Потім зробіть маринад з меду і гірчиці. Полийте цією сумішшю, загорніть гусака в пакет і дайте йому промаринуватися пару годин в теплому місці.

Зробіть на тушці отвори ножем і вставте зубчик часнику і так по всій поверхні.

2. Яблучка візьміть невеликі і видаліть з них серцевину, апельсини поріжте на шматочки будь-якого розміру, засуньте фрукти в черевце. Зашийте нитками або вставте зубочистки, щоб не було отвори на череві.

Не забудьте ще шпагатом зафіксувати ніжки і крила, щоб гусак не полетів))).

3. Помістіть готову тушку в пакет для запікання або рукав, зв'яжіть кінці з обох сторін і помістіть на листочок або деко. Випікайте в розігрітій духовці 2-3 години при температурі 175 градусів. За 10 хвилин до приготування розріжте пакет, щоб скоринка присмажилася. А потім подавайте гарячим до столу. Смачного!

Запечена гуска з яблуками в рукаві

Що ж, дуже багато рецептів приготування гусака, тому я ще вам раджу подивитися ось цей ролик, він більш детальний і детально показується кожен крок роботи. Я сподіваюся, що початківцям господаркам, він дуже допоможе розібратися у всіх тонкощах і нюансах цього кулінарного шедевра:

Фарширований гусак з гречкою і грибами

Щоб відразу був гарнір, пропоную птицю нафарширувати гречаною кашею і грибами. Ідея чудова, тим більше можна вбити відразу двох зайців.

Адже начинка це справа така, за рахунок неї гусак приймає особливий смак, тому варто поекспериментувати.

Нам знадобиться:

  • гусак - 3-4 кг
  • гриби - 300 г
  • гречка відварна - 250 г
  • цибуля - 2 шт.
  • часник - 3-4 зубки
  • яблуко - 2 шт.
  • гірчиця - 2 ст.л
  • мед - 1 ст.л
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти за списком і починайте діяти.

2. Приготуйте насамперед запашиста маринад. Для цього змішайте гірчицю і мед в мисці, а також сіль, перець і подрібнений часник. Ретельно розмішайте і залишіть на 10 хвилин.

Тушку птиці добре вимийте і витріть паперовими серветками.

3. Отриманим соусом змастити гусака з усіх боків і навіть всередині. Залиште його маринуватися на 3-4 години, можна при бажанні залишити і на ніч.

4. Гриби печериці поріжте на пластинки. Потім подрібніть ріпчасту цибулю. Обсмажте грибочки з цибулею на сковороді з рослинним маслом до готовності на повільному вогні.

5. Внесіть отриману грибну суміш в гречану кашу, розмішайте. Яблука почистіть і поріжте на невеликі шматочки. Додайте теж в гречку. Не знаєте, як варити цю кашу, загляньте сюди. Перемішайте блюдо.

6. Начините начинкою гусака, зашейте його або заколіть зубочисткою, щоб начинка не випала. Візьміть пакет для запікання і покладіть готового маринованого гусака, зав'яжіть кінці і випікайте в духовці 2-3 години, температура смаження 180 градусів.

Важливо! Проткніть пакет до запікання ножем в декількох місцях.

А потім вийміть з духовки, розріжте і видаліть мішечок і прикрасьте на свій смак, наприклад оливками і зернятками граната. Смачного!

Готуємо страва з гусака до святкового столу в духовці

Ну і наостанок ще один рецепт цього шедевра, він буде простим і особливо ніякого маринаду тут не використовується. Знадобиться лише сіль і перець, ті хто довго не любить возитися на кухні беріть цей варіант собі на замітку.

Якщо ви хочете добитися великої ніжності в м'ясі, то тоді вибирайте рецепт, де гусак маринується, в даному виді маринад не використовується, але виходить теж смачно і ароматно.

Нам знадобиться:

  • гусак - 1 шт.
  • яблуко - 3-4 шт.
  • апельсин - 2 шт.
  • сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Разморозьте гусака і витріть його сіллю, не бійтеся втирайте добре. Потім залиште полежати 1 годину, після приберіть сіль паперовою серветкою.

Займіться фруктами, поріжте на часточки яблука і апельсини.

2. Далі нафаршіруйте ними черевце, і за допомогою зубочисток закрийте отвір. Гуся можна також ще поперчити і посипати улюбленими спеціями, наприклад корицею.

3. Помістіть птицю в пакет для запікання, зав'яжіть ниткою обидва кінці і випікайте в духовці при температурі 180 градусів 3 години. Причому через 1,5 години його потрібно дістати і перевернути на іншу сторону. Будьте обережні, адже він дуже гарячий, використовуйте силіконові рукавички.

4. Тепер наступний крок, зробіть ложе для гусака. Для цього гусака витягніть з духовки і видаліть мішок, на деко покладіть нарізані залишилися фрукти. У гусака замотайте крильця і ​​шию фольгою, щоб вони не обгоріли і помістіть випікатися це блюдо ще на 30 хвилин, у птаха з'явиться таким чином класна хрустка скоринка.

5. І ось така краса на виході вийшла, якщо ви хочете незвичайного смаку, то можна його вже готового полити апельсиновим соком, буде дуже ароматно. Кулінарних відкриттів!

На цьому у мене все, радуйте своїх близьких і знайомих. Кулінарних подвигів та успіхів! Всім гарного дня і до зустрічі на моєму блозі завтра! Бувай!

Радимо прочитати

Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Хочете здивувати своїх гостей? Тоді качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі – чудове блюдо для Новорічного і Різдвяного столу. На приготування ви витратите близько 2-х з половиною годин.
Холодець з гуся
Холодець з гуся
Сьогодні я приготувала холодець з гуски і гусячих лапок. Багато хто вважає, що гусак для приготування холодцю вважається жирної птахом. Я вирішила додати до нього півника. І неодмінною умовою
Качка фарширована
Качка фарширована
Апетитна і рум'яна фарширована качка з гречкою і картоплею - блюдо для святкового сімейного застілля.
Гусак в духовці
Гусак в духовці
Гусак, який подається цілком на святковий стіл, справляє незабутнє враження на гостей, займаючи головне почесне місце. Адже рум'яна запечена тушка виглядає чудово, виділяючи божественні аромати!
Стегенця курки в рукаві
Стегенця курки в рукаві
Щодня майже перед кожною жінкою постає питання: що приготувати на обід або на вечерю? Багато хто з нас ще й працюють, а приходячи з роботи, менше всього хочеться стояти біля плити і готувати вечерю

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки