» » Як приготувати вінегрет - 6 покрокових рецептів класичного вінегрету

Як приготувати вінегрет - 6 покрокових рецептів класичного вінегрету


Привіт всім моїм передплатникам! На вулиці весна і тому сьогодні я вирішила розповісти вам про все відоме салаті - вінегрет. Цей диво вітамінів салат, на мій погляд, найкраще готувати взимку або навесні. Рецепт дуже простий і на будь-який гаманець  

У цій замітці я покажу найсмачніші, прості, кращі і цікаві варіанти, які ви з легкістю можете приготувати вдома. Ви дізнаєтеся, з чого робиться, готується вінегрет, а також який він може бути красивий і святковий. Начебто салат простий, але його можна подавати на будь-яке свято, наприклад на 23 лютого, 8 березня або Новий рік. На День народження теж якщо класно прикрасити, буде виглядати чудово, дивіться далі статтю і самі все зрозумієте.

З історії вінегрету

А ви знаєте, що вінегрет вважається царським салатом? З давніх-давен на Русі, саме цей салат подавали на царський стіл. Цікаво те, що в інших країнах його називають «російським салатом», напевно тому що, в ньому містяться речовини, які неодмінно вживають в свій раціон російські. Вінегрет - традиційно російське слов'янське блюдо, він дуже корисний для здоров'я, містить всі необхідні вітаміни і мінерали.

А ще чимало важливо, він низькокалорійний і дієтичний. Його використовують люди в багатьох випадках для схуднення.

Дозволяється вживати годуючим матусям, якщо в його складі немає квашеної капусти.

До складу російського класичного вінегрету входять такі овочі: морква, буряк, картопля (їх заздалегідь потрібно відварити, очистити і остудити), мариновані огірки (я люблю більше кислі, солоні) і квашена капуста, ріпчаста білий лук. Інгредієнти беруться майже в однакових пропорціях. Єдино лука лягає не так багато, як овочів, на смак.

Заправляється або маслом, можна робити вінегрет без масла. Багато замість масла використовують оцет, розбавлений водою, ну і звичайно сіль і перець за смаком. Цікавий факт, що наші предки додавали в це блюдо яйце варене. Я наприклад, ніколи не робила з яйцем, треба спробувати. А ви робили з яйцем, які ваші враження, напишіть в коментарях.

Сусідка у мене додає ще оселедець, цей інгредієнт додає пікантність салату і тоді квашену капусту не слід додавати.

Ну, а я все таки вважаю за краще найбільше класичний вид. Хоча різного роду експерименти з різними поєднанням продуктів, мої домочадці оцінюють завжди на «ура!».

Класичний вінегрет з горошком - рецепт з фото

Традиційний варіант, він же є і царським, так, саме! Уявляєте, раніше це блюдо подавали на стіл тільки королям. Це зараз його їдять абсолютно все.

Які продукти потрібно використовувати для цього чуда по ГОСТу? Ось такі інгредієнти за списком ви повинні взяти: 

Нам знадобиться:

  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Зелений горошок - баночка
  • Капуста квашена - за смаком
  • Огірок маринований - 2 шт.
  • Рослинна олія - ​​для заправки
  • Цибуля ріпчаста - головка
  • Сіль - за смаком, можна і без неї

Спосіб приготування:

1.Помойте овочі (морква, картопля, буряк) і відваріть. Далі овочі остудіть і очистіть.

2.Порежьте кубиками буряк.

3. Додайте до порізаної буряках рослинне масло, перемішайте.

Важливо! Як зробити так, щоб овочі не фарбувалися? Для цього і використовується рослинне масло, яке ви повинні спочатку перемішати окремо з буряком.

4.Картофель теж наріжте дрібними кубиками.

5. Далі візьміть моркву і подрібніть її.

Цікаво! До речі, можна морква додати смажену, а не варену.

6.Лук також ріжеться кубиками.

7.Затем мариновані огірочки поріжте ножем на дрібні кубики.

8.Добавьте в салат квашену капусту.Почті все готово!

Важливо! Можна приготувати з свіжої капустою. Ви як найбільше любите робити?

9. Додайте горошок консервований. Посоліть за смаком.

10. Далі влийте рослинне масло і перемішайте.

Важливо! Чим іншим, можна заправити вінегрет, крім рослинного масла? Можна приготувати французьку заливку. &# 128578; Для цього візьміть оливкове масло (3 ст.л) до нього додайте оцет (0,5 ст.л) + гірчицю пів чайної ложки, поперчіть і посоліть. Ретельно перемішайте. соус готовий! 

11.Ну ось і все, наш звичайний салатик з капустою готовий!

12.Перед подачею на стіл його можна прикрасити. Проявіть уяву і кмітливість. Смачного!

Скажіть, з чим їдять вінегрет? Напишіть свої відгуки та коментарі. Я пропоную відварити макарони з котлетками, а ви?

Вінегрет з картоплею, огірком і квашеною капустою

Дане блюдо є дуже хорошою закускою до столу. На думку гастроентерологів цей салат рекомендується вживати людям, які схильні до запорів.

Нам знадобиться:

  • Картопля - 150 г
  • Буряк - 150 г
  • Морква - 150 г
  • Капуста квашена - 150 г
  • Огірок маринований - 150 г
  • Зелень - за смаком
  • Оцет столовий, бажано 3% - 1 ч.л.
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Рослинна олія - ​​1 ч.л.
  • Перець і сіль - за смаком

Спосіб приготування:

1.Картофель, буряк і моркву потрібно відварити, а потім остудити.

2.Очістіте овочі, а далі наріжте їх дрібними кубиками.

3.Добавьте квашену капусту, якщо вона у вас плюсках, то наріжте її соломкою.

4.Порежьте дрібно зелень і цибулю.

5.Возьміте огірок і теж наріжте його кубиками, потім трохи відіжміть зайву вологу руками.

Цікаво! Можна замість маринованого огірка, зробити зі свіжим. Буде дуже ароматно, і зовсім непогано.

6.Полученние інгредієнти помістіть в чашу і все перемішайте. Залиште трохи зелені, їй можна буде зверху прикрасити салат.

7. У іншій чаші перемішайте між собою гірчицю, масло рослинне, сіль і перець.

8.Заправьте цією сумішшю салат. Прикрасьте зеленню. Посміхніться, салат готовий! Смачного!

Цікаво! Знаю людей, які роблять це варіант на зиму в банках, але я як то дотримуюся того, щоб в будь-який час відварити овочі і зробити його як то кажуть з пилу, з жару.

Салат Вінегрет з оселедцем і майонезом

Так, ви все вірно прочитали з оселедцем, як ніби «під шубою» відразу напевно асоціація - такий незвичайний варіант цього салату, але досить багатьом він до душі. До того ж, він досить ситий і має неповторний смак. Такий салат дуже часто популярний на святкових домашніх столах.

Нам знадобиться:

  • Картопля - 2 шт.
  • Оселедець малосоленая - 1 шт.
  • Зелений консервований горошок - 1 банка
  • Морква - 1 шт.
  • Буряк - 1 шт.
  • Огірок маринований - 1 шт.
  • Масло рослинне або майонез
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування:

1.Овощі (картопля, буряк, морква) відваріть і остудіть, далі очистіть від шкірки.

2.Сельдь потрібно обробити на шматочки філе, а потім їх порубати на кубики.

3.Овощі, цибулю і маринований огірок (можна використовувати солоний) теж наріжте кубиками.

4.Соедініте в мисці морква, картопля, цибуля, огірок, рибу, горошок і заправте ці інгредієнти рослинним маслом (або майонезом, хоча зазвичай такий салат заправляється саме рослинним нерафінованою олією). А після додайте буряк. Таким чином, салат не забарвиться від буряка.

5.Переложіте вийшло блюдо в красивий салатник. Посоліть і поперчіть на свій смак. Поставте салат в холодильник. Удачі в приготуванні цього салату.

Ми розглянули з вами кілька варіантів цієї страви, мене зацікавило питання, яка ж калорійність даного продукту?

калорійність  з маслом і картоплею оцінюється дієтологами в 120 ккал на 100 грамів, 50% калорій містяться в рослинній олії.

калорійність  з маслом і оселедцем оцінюється дієтологами в 119,1 ккал на 100 грамів,

калорійність класичного вінегрету  оцінюється дієтологами в 67 ккал на 100 грамів,

Хто женеться за калоріями, це вам така невелика підказка.

Незвичайний салат з квасолею, яблуком і зеленим горошком

Даний вид дуже смачний, легкий і має вишуканий смак. Спробуйте обов'язково. Ваш шлунок буде дуже радий. &# 128578; До речі, можна додати консервовані гриби в цей вид, як ністранно, але буде дуже смачно.

Нам знадобиться:

  • Морква, буряк, картопля - в рівних пропорціях - 500 г
  • Зелений горошок - 1 банка
  • Огірок свіжий - 1 шт.
  • Яблука не солодкі, кислі - 2 шт.
  • Квасоля консервована - 1 банка (квасоля додаєте, якщо салат робиться без яблук)
  • Зелена цибуля - пучок
  • Лимон - сік лимона 1 ст.л.
  • Олія - ​​для заправки на око

Спосіб приготування:

1.Отваріте овочі, остудіть, очистіть від шкірки.

2.Порежьте все овочі: морква, буряк, цибуля, картопля, огірок на кубики.

3.Яблокі порубати дрібно, щоб вийшли кубики. Для прикраси можна зробити стружку з яблук.

4.Пункт 3 пропускаєте, якщо готуєте салат з квасолі. Додайте квасолю в салат.

5.Нашінкуйте зелена цибуля.

6.Добавьте зелений горошок.

7.Посоліте салат.

8.Далее додайте сік лимона. Все перемішайте. Заправте рослинним маслом. Прошу до столу, салат готовий. Але, якщо є час краще поставити салат в холодильник і подавати охолодженим. Прикрасьте блюдо зеленню або навіть вареним яйцем. Смачного!

Аааааааааа, знаєте, хотіла закінчувати цю замітку писати, і тут згадала про ще один варіант. Отже, що ж нам потрібно?

Вінегрет з морквою по-корейськи (корейською морквою)

Я дуже сильно люблю корейську моркву. Не знаю як її можна не любити. Одного разу в гостях у своєї подруги я спробувала таке чудо з морквою по-корейськи. Мене вразив, здивував, вразив такий смак. Интересненько, подумала я. Треба спробувати зробити такий салатик самої, ну що ж готуємо вдома по покроковим рекомендаціям.

Нам буде потрібно:

  • Картопля варена - 3-4 шт.
  • Буряк варена - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Солоні огірки - 4 шт.
  • Корейська морква - 350 г
  • Сметана - 80 г
  • Чорний мелений перець, сіль - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Готові овочі, очищені від шкірки картопля, буряк поріжте кубиками.

Важливо! Овочі годі й відварювати у воді, а зробити запеченими в духовці. Це набагато корисніше і вітамінів збережеться більше.

2. Далі подрібніть огірки і цибуля.

3. Додайте корейську моркву.

4. Все перемішайте.

5. Поперчіть, посоліть. Заправте салат сметаною, все добре перемішайте. Незвичайний салат готовий! Запрошую до столу. Буквально за 5 хвилин це овочеве блюдо з'їдається. &# 128539; А яку форму ви використовується, для того щоб прикрасити цей салат? Я беру спеціальну, круглу, щоб оригінально і зі смаком все виглядало. Смачного!

У висновку, ще хочеться запропонувати тим, кому важко освоїти технологію приготування, раджу подивитися ось це відео з ютуба:

Розкажіть, якими рецептами користуєтеся ви дорогі господині? Який рецепт найбільше подобається вам? У наступному випуску про вінегрет, хочу розповісти варіації без картоплі, без капусти, а також без буряка або без огірків, думаю, що дуже цікаве поєднання можна з іншими продуктами придумати.

P.S Анекдот дня: Ідеальна дружина проти ідеального чоловіка: - Милий, йди горілку пити! - Я ще вінегрет НЕ дорізав!

З повагою до вас, Катерина Манцурова.

Радимо прочитати

Як прикрасити салат Оселедець по шубою до будь-якого святкового столу: ідеї оформлення
Як прикрасити салат Оселедець по шубою до будь-якого святкового столу: ідеї оформлення
Привіт всім! Що ж, сьогодні на мене знову найшло натхнення, і я вирішила продовжити салатну тему, на цей раз розглянемо з Вами варіанти прикрас такого классненько і смачненького салату, як Оселедець
Салат з буряка і горіхів
Салат з буряка і горіхів
Ця страва і салатом то назвати можна з натяжкою. Але, не дивлячись на свою неймовірну простоту і малокомпонентних, салат з буряка з горіхами неймовірно ефективний і корисний, та й виглядає
Салат 8 Березня, рецепт з фото
Салат 8 Березня, рецепт з фото
Всім привіт. До чого ж приємно, коли в день 8 березня святковий обід готує саме чоловік. Так нехай же він приготує для вас цей салат 8 березня, рецепт якого настільки простий, але дуже красивий і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки