Салат вінегрет класичний. Покроковий рецепт з фото
Кінець зими і початок весни завжди загрожують нам втомою і легким авітамінозом. Щоб по можливості мінімізувати ці негативні фактори, слід допомагати своєму організму черпати сили і здоров'я з усього, що тільки здатне дати ці сили і здоров'я. Наприклад, з їжі. Оскільки салати зі свіжих овочів в цю пору року в наших широтах просто неможливі, а то, що продають під виглядом свіжих овочів, такими не є, то вихід можна знайти в приготуванні зимових салатів з овочів тривалого зберігання, таких як буряк, морква, капуста і так далі.
І тут на арену виходить салат вінегрет класичний. Вінегрет не тільки смачний і красивий, яскравий, ароматний, приємний в усіх відношеннях. Він ще й неймовірно корисний. А ще він універсальний, відмінно поєднується з будь-якими видами м'яса і гарнірів. Готувати його дуже просто і цікаво. Салат вінегрет складається з найдоступніших і недорогих інгредієнтів, тому його вживання не тільки заповнить ваше здоров'я, але і заощадить ваш бюджет, а це дуже приємний бонус :)
Особисто мене салат вінегрет виручає завжди, коли кулінарна фантазія вичерпується і я не знаю що готувати. Овочі для вінегрету варяться практично без вашої участі (але все ж мінімальна присутність при цьому необхідно), а ще їх можна відварити заздалегідь або навіть купити вже відвареними (вже давно таке практикується в великих супермаркетах на відділах кулінарії). Ну і для приготування салату вінегрет залишиться нарізати інгредієнти традиційними кубиками, додати горошок і заправити салат олією.
{ad1}Рецепт класичного вінегрету знадобиться вам ще не один раз. Так що читайте і запам'ятовуйте :)
Складові:
- 2 великі буряка (солодкі сорти)
- 1 велика морква або 2 середні
- 3 картоплини
- 4 солоних (або маринованих) огірка
- 400 г банку консервованого горошку
- 50 мл соняшникової олії
- 1 чайна ложка солі без гірки
Вінегрет. рецепт покроково
Для початку овочі слід зварити. Для цього потрібна велика каструля або дві середні, як у моєму випадку. В одну каструлю я відправила буряк, залила її водою і поставила на вогонь варитися до повної готовності. Це приблизно 1,5-2 години, все залежить від сорту і розмірів буряка. Якщо ви хочете прискорити процес варіння буряка, то просто розріжте її на 2-4 частини.
У другій каструлі в мене варяться моркву і картоплю. Для вінегрету вариться все в неочищеному вигляді. Картопля буде готова вже через 40-45 хвилин, а морква повариться трохи довше, від 1 години. Готовність овочів перевіряємо наколюванням вилки або ножа. У готові м'які овочі вилка увійде з легкістю.
Овочі для вінегрету зварилися і вирушили остигати.
Після охолодження приступаємо до чищення овочів для вінегрету і їх нарізці. У мене першими охололи картопля і морква, оскільки вони ж першими зварилися і у них було більше часу для охолодження. Нарізаємо очищені картоплю і моркву кубиками однакового розміру.
Потім очищаємо цукровий буряк і також нарізаємо її кубиками.
Солоні (або мариновані) огірки нарізаємо разом з шкіркою.
Розкриваємо банку консервованого горошку і зливаємо весь розсіл. Він нам не знадобиться. Горошок ж відправляємо до попередніх інгредієнтів.
Заправляємо вінегрет олією і при необхідності додаємо в салат сіль. Все добре перемішуємо.
Подаємо салат вінегрет охолодженим до м'яса і гарнірів. Смачного! При бажанні ви можете приготувати салат вінегрет з запечених овочів.