Кабачки по-корейськи швидкого приготування - найсмачніші рецепти на зиму
Всім чудового дня! І знову сьогодні хочу поділитися з вами оригінальними рецептами салатів на зиму, під назвою «Кабачки по-корейськи».
Будемо готувати в домашніх умовах за традиційним способом. Ця закуска просто приголомшлива, вона перша летить зі столу.
Готується вона дуже легко і швидко, я б сказала майже миттєво, якщо в двох словах, то кабачки в даному салаті будуть тертими, нанесені через тертку. Хоча можна зробити часточками, кружальцями, стрічками, пластинами це вже залежить від того, як кому більше подобається.
Найголовніший секрет - це ароматний маринад з корейської приправою для моркви, взагалі читайте замітку до кінця і ви самі все дізнаєтеся, буде дуже смачно, так що, пальчики оближіть.
Є ще інший варіант як приготувати кабачки по-корейськи, щоб вони були на смак, як гриби, і в той же час були хрусткими, але про це поговоримо як-небудь іншим разом, шановні читачі і гості блогу.
Кабачки по-корейськи на зиму
Такий овочевий кабачковий салат дуже просто приготувати на зиму в баночках. Давайте розбиратися покроково, як це правильно зробити, щоб вийшла шалено смачна ласунка.
Здавалося б такі звичайні інгредієнти, а творять такі чудеса смаку.
Нам знадобиться:
- кабачки - 2 шт.
- морква - 2 шт.
- перець болгарський - 1 шт.
- петрушка - пучок
- часник - 5-6 зубків
- кріп - пучок
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль за смаком - 1 ст.л
- цукор - 2 ст.л
- корейська приправа - 1 ст.л
- гострий перець за смаком
- оцет 9% - 5 ст.л
- рослинне масло - 100 мл
Спосіб приготування:
1. Почнемо по порядку, насамперед помийте під проточною водою все овочі. Потім кабачки поріжте на невеликі шматочки, якщо кабачки старі і з великими насінням, то видаліть відходи. Морквину свіжу за допомогою спеціальної терки для салатів по-корейськи натріть.
Болгарський перець наріжте тоненькими пластиками, як на цьому фото нижче.
Цікаво! Якщо хочете, щоб салатик вийшов яскравим, то візьміть різного кольору, болгарський перець, наприклад жовтий і червоний, червоний і зелений.
Всю зелень порубати дрібно ножем. Ріпчасту цибулю порізати на півкільця.
2. Для ароматності додайте тертий часник, видавіть його через Часничниці. Всі отримані інгредієнти висипте у велику миску, як же все таки прекрасно це виглядає!
3. Розмішайте ретельно двома столовими ложками всю кольорову масу.
4. Готові продукти відсуньте вбік.
5. Зробіть грамотно заправку. Для цього візьміть одну столову ложку солі без гірки, беріть грубого помелу.
6. Далі 2 ст.л цукрового піску, 1 ст.л приправи для корейської моркви, і червоний мелений перець щіпку або трохи більше на свій смак.
Цікаво! Така приправа по-корейськи буває двох видів, гостра і не гостра, беріть ту, яка більше подобається, на свій розсуд.
7. Влийте в цю суху суміш 9 відсотковий оцет, знадобиться 5 ст.л., розмішайте. Далі слідом рослинне масло, перемішайте.
8. Тепер в овочеву суміш внесіть приготований соус, ретельно перемішайте. Ось такий класний маринад вийде, який і промаринується наші кабачки з морквою, цибулею і перцем.
Важливо! Залиште чашу на столі, прикривши її кришкою на 3 години, щоб всі продукти добре просочилися і виділили сік.
Важливо! Для того, щоб всі інгредієнти рівномірно промаринувалося, потрібно протягом трьох годин кілька разів перемішати блюдо.
9. Візьміть стерилізований посуд, банки і кришки. Наповніть ложкою до самого верху банки салатом, разом з маринадом.
Важливо! Спробуйте на смак, можливо ви додасте трохи перцю або солі.
З цієї кількості інгредієнтів вийде дві півлітрових банки на зиму, і ще залишиться поїсти на вечерю з картопляної запіканки.
10. Тепер візьміть каструлю і на дно покладіть рушник або ганчірку. Виставите банки з кабачками. Кришки не закочуйте, просто накрийте ними банки.
11. Налийте води до того місця, там де звужується банку. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, знизьте вогонь, щоб все кипіло спокійно. Час варіння 15 хвилин. Потім загорніть закруткою кришки, переверніть догори дном, укутайте баночки ковдрою і дайте постояти, поки не охолонуть до кімнатної температури.
Важливо! Якщо банки будуть 1,5 або 2 літровими, то кип'ятіть 25 хвилин.
12. Ну ось і все чудеса на вашій кухні закінчилися. Їжте на здоров'я, в сирому вигляді він теж прекрасний. Ух, вкуснотіщщща! Смачного!
Цей чудовий класний салат дійсно просто бомба, оболденно смачно, пробуйте приготувати!
Кабачки по-корейськи на зиму з приправою для корейської моркви
Ще один простий і швидкий варіант, його відмінна риса від попереднього, то що він буде без болгарського солодкого перцю.
Нам знадобиться:
- кабачки - 2 кг
- морква - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 0,5 кг
- цукровий пісок - 1 ст.
- рослинне масло - 1 ст.
- оцтова есенція 9% - 1 ст.
- сіль - 2 ст.л
- спеції для моркви по-корейскі- 1 пакетик
Спосіб приготування:
1. Всі овочі помийте і натріть на тертці для корейської моркви. Якщо ж такої терки немає, використовуйте звичайну. Насамперед кабачки.
2. Далі красуню соковиту морквину.
3. Дрібними півкільцями наріжте ріпчасту цибулю.
Пам'ятайте! Щоб не плакати під час різання лука, помістіть його спочатку в холодильник на 1 годину. Тоді точно, плакати не доведеться!
4. Для маринаду використовуйте всі сухі інгредієнти, перемішайте їх між собою, це цукор, сіль і спеції, щоб вони потім краще розчинилися. Залийте оцтом і розмішайте столовим прибором, ложкою.
5. Руками перемішайте кабачки з морквою і цибулею. Щоб вийшла однорідна консистенція.
6. Залийте овочеве блюдо приготовленої пікантною заливкою. А після влийте рослинне соняшникове масло. Розмішайте все дуже ретельно.
Тепер салат прикрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник, щоб він виділив сік на 2 години.
7. Після закінчення часу розкладіть по банках або вживайте відразу ж, наприклад з гречаною кашею.
Якщо ви робите заготовку на зиму, то тоді готові баночки прикрийте кришками і відправте їх в каструлю стерилизоваться. Скористайтеся попередньої інструкцією, як це правильно зробити.
8. Ось і все, сподіваюся у вас теж все вийшло! Їжте відразу і тоді можна обійтися без стерилізації або робіть відразу мариновані кабачки на зиму. Для закуски на будь-який святковий стіл підійде чудово. Смачних вам відкриттів!
Найсмачніший рецепт кабачків по-корейськи швидкого приготування
Ще один рецепт, від якого я теж без розуму. Пробувала його в минулому році, любителям гострих відчуттів дуже сподобається. Дивіться це відео з каналу ютуб і самі все зрозумієте:
На цьому у мене все, сподіваюся була корисною, як завжди до швидкого. Гарного всім робочого і сонячного дня. Пишіть свої відгуки та коментарі нижче, а також додавайтеся до мене в групу в контакті, буду дуже рада і вдячна. Бувай!