Ледачі пельмені: покрокові фоторецепти на сковороді, в духовці або в мультиварці
Вітаю! На зв'язку з вами Катерина. &# 128520; Ні для кого ні секрет, що дуже часто бувають такі життєві ситуації, коли потрібно щось приготувати на швидку руку і хочеться, щоб це було просто і смачно. До таких м'ясних страв я відношу ледачі пельмені.
Хто їх як тільки не обзиває і ханум, і грузінчікамі, і штрумбамі, барак-чучвара і навіть м'ясними трояндочками. Чи знайомі вам ці назви і чи готуєте ви що-небудь з цього списку?
Якщо для вас ці слова незнайомі не переживайте, скоро ви всі зрозумієте і дізнаєтеся. Всі ці назви просто по різному звучать в різних країнах, а сенс приготування майже всюди один і той же.
Домашні ледачі пельмені можна приготувати дуже смачно навіть для дитини.
Основу для начинки традиційно становить м'ясний фарш з яловичини і свинини, або курячий фарш, якщо хочете урізноманітнити блюдо то додайте і зробіть з картоплею, з сиром, капустою або овочами.
Заливка теж може бути різною наприклад на основі томатного соусу, в сметані, під соусом і на овочевій подушці.
Зараз я вам покажу найпростіший, швидкий і смачний варіантт цих м'ясних трояндочок одночасно на сковороді, в мультиварці і духовці. Є ще варіант зробити їх на пару, в наступний раз я теж спробую так зварити.
Я такі ліниві пельмені зробила за один раз, просто захотілося порівняти які будуть смачніше, якщо використовувати різні елетропрібори.
Рецепт ледачих пельмені
Як робити, як варити ледачі пельмені, чи можна заморожувати, на все і інші питання я відповім по ходу.
Одним із самих основних кроків в приготуванні цієї страви є тісто. Використовуйте класичне пельменное тісто по будь-якому вашому коханому варіанту. Я зазвичай роблю завжди з додаванням масла вершкового або рослинного, так як тоді воно виходить дуже еластичним і пружним, і головне не липким.
Нам знадобиться:
Для тесту:
- борошно - 2-3 ст.
- вода - 1,5 ст.
- яйце - 1 шт.
- сіль - 1 ч.л
- рослинне масло - 2 ст.л
Для начинки:
- фарш м'ясний - 500 г
- цибулина - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
заливка:
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- часник - 2 зубчики
- морква - 1-2 шт.
- томатна паста чи кетчуп - 3-4 ст.л
- рослинна олія
- сметана - 4-5 ст.л
- Для прикраси можна використовувати будь-яку зелень
Спосіб приготування:
1. Візьміть глибоку миску, в ній ви будете вимішувати тісто. Для цього налийте в неї воду і розбийте однієї яйце. Додайте 1 ч.л солі, перемішайте. Зливи рослинну рафіновану олію.
Важливо! Яєчко краще брати куряче, так як воно більш велике.
2. Після внесіть борошно вищого гатунку поступово, перемішайте, не поспішайте, кожен раз підсипати по немногу. Хоча я використовувала взагалі борошно загального призначення, вийшло просто чудово!
Важливо! Спочатку просейту борошно через сито, щоб вона наситилася киснем.
3. Почніть замішувати столовою ложкою і заважайте до тих пір, поки не відчуєте, що ложкою вже нереально вимісити.
4. Тому перекладіть на стіл. І там продовжуйте підсипати муку і м'яти тісто на столі.
5. Ось таке класне, пружне чудо вийде! Після замісу, що потрібно зробити? Правильно відсунути його відпочити.
Важливо! Щоб тісто вийшло вдалим, його потрібно відсунути в сторону і накрити чашою або харчовою плівкою хвилин на 30.
6. По скільки тісто у вас на відпочинку &# 128539; зробіть начинку. Для цього свинину і яловичину перемішайте між собою, додайте тертий на крупній тертці цибулю, посоліть і поперчіть.
Важливо! У фарш налийте трохи водички або молока, щоб мяско було соковитіше.
Пельмені ледачі в мультиварці Поларіс або Редмонд
7. Овочі наріжте так, як ви найбільше любите. Я зазвичай тру моркву на тертці, а цибулю ріжу півкільцями. Викладіть їх в чашу мультиварки, підійде або Редмонд, або Поларіс, хоча і абсолютно будь-яка модель і марка, включіть режим «Жарка» з відкритою кришкою і пасеруйте морковочку з цибулькою з використанням рослинного масла.
8. Моркву і цибулю потрібно добре обсмажити на маслі, до того моменту поки вони не стануть м'якими придбають, золотистий відтінок. Часник очистіть і наріжте ножем дрібно. Аромат який чарівний на кухні стоїть, аж слинки вже біжать.
9. У кінці смаження овочів додайте дрібно порізаний часник і томатну пасту, перемішайте і тушкуйте так 2-3 хвилини. Вимкніть з режиму смаження мультиварку.
10. Тим часом з тіста викачаний три великі коржі.
11. На кожну таку корж покладіть частина приготовленої начинки. Мої тямущі маленькі помічники вже тут як тут. Теж допомагають своїй улюбленій мамі &# 128578;
12. Ось яка краса вийшла!
13. Тепер загорніть в рулет.
Важливо! Краї по всій довжині вийшла ковбаски, защипите дуже добре, щоб вони не розійшлися!
14. Наріжте ковбаску, рулетик на шматочки, приблизно кожен шматок 2-3 см. Виходять ось такі красиві трояндочки. Можна в принципі і не різати на шматки, а згорнути рулет у вигляді равлика, але це вже не ледачі
15. Тепер покладіть їх на дно на овочеву подушку. Можна було додати ще до овочів солодкий болгарський перець, але у мене на жаль його не було.
До речі, ви любите готувати страви в мультіпомощніце? Тоді, можливо вам сподобається ця замітка:
16. Тепер потрібно залити м'ясні красені водою, приблизно так, щоб вона майже покрила їх цілком, трохи залиште верхівку не залита. Ось під таким овочевим соусом вони і будуть випікатися. Виберіть режим «Запікання» і як пройде 15 хвилин, вимкніть.
17. Відкрийте кришку і присипте їх тертим сиром.
18. Після знову закрийте кришку і дайте їм постояти в чудо-помічниці ще хвилин 30-40.
Ледачі пельмені на сковороді з овочами
19. Другу частину ледачих помістіть на сковороду змащену вершковим маслом. Зверху присипте їх тертою морквиною. Залийте звичайною питною водою і смажте приблизно 10-15 хвилин після закипання на невеликому вогні.
20. Красотіщщщщща яка! А ще і смакота !!! Просто смакота! Нямка!
21. Викладіть готові трояндочки на тарілку, посипте їх зеленню.
М'ясні трояндочки в духовці зі сметаною
22. Третю частину пельмені помістіть на форму для запікання. Сметану покладіть в стакан і далі до неї додайте воду, перемішайте, щоб вона розчинилася. Далі цією рідиною залийте наші ласощі. Вони повинні виявитися наполовину в рідини або навіть трохи більше. Посоліть і поперчіть, можна внести нотку ароматних приправ. На кожен пельмешек покладіть по одному невеликому шматочку вершкового масла, для соковитості. Поставте в духовку і випікайте при температурі 200 градусів, приблизно 20 хвилин.
Цей соус, заливку можна було використовувати і для сковороди, жарание, тушковані в сметані теж виходять божественними за смаком!
23. Запечені в духовці з сметанному соусі не можуть підкорити вас своєю простотою і дуже ароматним смаком. Найсмачніші і корисні ледачі, які можна давати навіть дітям на вечерю або сніданок готові. Прикрасьте зверху зеленню кропу.
Калорійність цього блюда - 200 кал на 100 г
Ах, да забула сказати що такі ліниві пельмені можна сміливо заморозити, як і звичайні, і потім уявляєте як швидко і смачно можна зварганити чудовий вечерю або сніданок, або наприклад, коли гості на порозі! Як бачите нічого складного немає в приготуванні цієї страви. Приємного всім!
Як зробити ліниві пельмені ще смачніше
1. Страва вийде смачнішим, якщо тісто розкотите дуже тонко.
2. Хочете внести нотку ніжності, то в тісто замість води додайте молочко і вершкове масло.
3. Обов'язково, перед тим як ліпити м'ясні трояндочки дайте тесту відпочити протягом 30-40 хвилин в харчовій плівці або під чашкою.
4. Щоб ледачі вийшли більш соковитими додайте у фарш трохи молочка і тертого ріпчастої цибулі.
Відео про те, як приготувати пельмені ліниві в каструлі
Можна варити і приготувати ледачі пельмені скориставшись ці відео з ютуба:
Простий рецепт ледачих пельмені з лаваша на сковороді
Хотіла вже публікувати цю статтю, як в нашій барнаульской газетці побачила вчора варіантік м'ясних красенів з лаваша, вирішила поділитися з вами. Ви не проти? Цей варіант найпростіший і швидкий, фарш візьміть готовий, ну і замість тесту використовуйте вже готовий вірменський лаваш.
Нам знадобиться:
- Свинина - 600 г
- Ріпчасту цибулю - 2 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
- Вода в фарш - 1200 мл
- Вода в соус - 800 мл
- Лаваш тонкий - 2 шт.
- Сметана 20% - 400 г
Спосіб приготування:
1. У свинячий фарш додайте протертий на тертці цибулю, посоліть і поперчіть. Можна трохи налити воду для соковитості.
2. Лаваш розгорніть і викладіть на чистий вимитий стіл. Нанесіть начинку з м'яса по всій поверхні лаваша. Далі поверніть лаваш ковбаскою, рулетиком і поріжте на шматочки. Зробіть так, як показано це на малюнку:
3. Тепер візьміть скляну форму для запікання, можна взяти і металеву, різниці немає. Викладіть готових м'ясних красенів і потім залийте їх розведеною у воді сметаною. Чуть-чуть присолите і поперчіть соус, затоки.
4. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин, а після дайте їм настоятися в цій сметанною підливі. Ось що вийшло, дуже класно і смачно виглядає, можна посипати будь-якою свіжою зеленню, наприклад петрушкою. Насолоджуйтеся смаком і ароматним, соковитістю цієї страви! Подавайте з майонезом або з кетчупом на стіл.
P.S Готувати вдома це м'ясне блюдо можна по-кубанських, узбецькою і навіть є татарський варіант, або не повірите варіант з макаронів черепашок, але це вже зовсім інша історія.
Сподіваюся вам прості рекомендації цього м'ясної страви сподобалися і ви неодмінно нагодуйте смачно і ситно свою сім'ю. Всього найкращого, удачі всім і до швидкого &# 128578;
Залишилися питання, пишіть свої коменти. Діліться своєю думкою і досвідом! До зустрічі!