Млинці без яєць - смачні і прості рецепти млинців, які тануть у роті
Привіт шановні друзі! Що ви сьогодні готуєте? Напевно млинці, та ще й без яєць? Ну, ось бачите, я здогадалася). Адже не дарма ви читаєте цей цікавий пост. У попередніх записах ми вже з вами розглянули варіанти молочних, кефірних і навіть готували на сироватці і на сметані, і ось сьогодні настав той момент, коли ми будемо робити з вами дієтичний варіантік.
Між іншим такі робити сонечка чудово в пост, коли хочеться чогось смачненького і солоденького, то ці рецепти знахідка або, якщо можна висловитися відкриття.
Тим більше якщо ви шанувальник різноманітної кухні, і вам хочеться завжди експериментувати або знаходити щось нове, так ось на цей випадок ви можете взяти цю замітку собі в закладки, щоб потім не шукати в кваплять.
Млинці без яєць і молока, які тануть у роті
Почну з більш унікального на мій погляд рецепта, ну від такого навіть наш сусідка кіт прибіг, коли відчув запах бліночкі. Все тому що вийшли бездоганно смачно, апетитно і звичайно ж красиво. Вообщем сіл він на віконце і став облизуватися.
Напевно і не дарма))), довелося його пригощати. А коли мої домочадці спробували, то теж оцінили по достоїнству, адже і правду як то кажуть вони розтанули в роті, плюс ми ще нафарширували м'ясом та ікрою, так взагалі, думали не виліз зі столу. Ах-ха, з вами такі кумедні історії не траплялися.
Нам знадобиться:
- борошно - 2 ст.
- вода - можна взяти мінералку або звичайну - 2 ст.
- морська сіль - щіпка
- сода - щіпка
Спосіб приготування:
1. Почніть замішувати тісто на млинці. Для цього в першу чергу візьміть борошно і сито, потрібно борошно наситити киснем. Так радять все шеф-кухаря, а ви як робите? Після просіювання вам належить змішати борошно з сіллю і содою.
Далі маленькими можна сказати по ложечці вливайте воду, розмішуючи кожен раз, щоб маса вийшла однорідною по консистенції.
Важливо! Щоб не було грудок використовуйте звичайний ручний віночок, їм набагато швидше і легше збивати.
І що ж далі? А в принципі вся процедура готування закінчена, да уж ... швидкісний варіант для ледачих.
2. Розігрійте пательню до межі, змастіть її рослинним маслом і і потім вилийте акуратно ополоником на млинцеву сковорідку тісто тонким шаром, щоб вийшов рівний круг.
3. Потім переверніть, як побачите золоті краю, найкраще це робити лопаткою або за допомогою гострого керамічного ножа, щоб не подряпати поверхню посуду. Багато і руками перевертають спокійно. Я на жаль вмію робити цю роботу тільки лопаткою.
4. Перенесіть кулінарний шедевр на блюдечко і змастіть розтопленим вершковим маслом. Ну, або можна обійтися без нього, щоб не нашкодити фігурі.
5. Яка краса вийшла, зовсім швидко і здається на мій погляд просто. Можна ще додати в рецептуру щіпку картопляного крохмалю, це на разі того, якщо будуть прилипати до сковороди. Їжте і печіть на здоров'я! Успіхів!
Рецепт приготування на кефірі
А ви знаєте, що такі млинці називають ще вегетаріанськими, все тому що вони по кілокалоріям дуже малі, 117 ккал на 100 г, а в звичайних в два рази більше, ось це так - відкриття. Так що настійно рекомендую випробувати даний вид без яєць, зробіть їх сьогодні на сніданок або на полуденок.
Цікаво! Використовувати можна зниклий кефір або кисле молоко.
А потім не забудьте поділитися зі мною своїми враженнями і написати відгуки внизу цієї замітки.
Нам знадобиться:
- кефір - 390 мл
- сода - 0,5 ч.л
- борошно - 250 г
- цукор - 1, 5 ст.л
- сіль - 0,5 ч.л
- вода окріп - 1 ст.
- рослинне масло - 2 ст.л
- згущене молоко
Спосіб приготування:
1. Змішайте кисломолочний продукт з содою, цукровим піском і сіллю, розмішайте. Потім поступово внесіть борошно, яку необхідно просіяти через сито кілька разів.
2. Замісити тісто, яке буде щільним по консистенції. Потім розбавте його крутим окропом, добре розмішайте і отримаєте ідеальну консистенцію заварного тесту. Тепер можна влити рослинне масло і заново все перемішати.
3. Ну, а тепер вас чекає творча робота біля плити, та буває і таке))). Весела ця роботка клопотати біля плити, ви не знаходите? Розподіліть тісто по всій поверхні сковороди, не забудьте, що сковорода повинна бути добре розігріта і змазана вершковим або рослинним маслом.
Випікайте до готовності з обох сторін, щоб краю і сам блинок вийшов досить ошатним і красивим, мав злегка коричневий відтінок.
4. Ну, а в ув'язненні візьміть згущене варене молоко і нафаршіруйте їм кулінарні вироби.
5. Такі ласуни, ну точно будуть танути в роті, а як же інакше? Смачного! Не забудьте покликати друзів і пригостити!
Відео про те, як зробити млинці без яєць
Хочете, щоб ваші млинці ніколи не рвалися і були бездоганними і гарненькими, то дивіться цей сюжет, ось реально перевірений рецепт і багатьма випробуваний, вийде у будь-який недосвідченої господині і навіть новачка.
Цікавий рецепт на кокосовому молоці
Ну, а цей кулінарний шедевр взагалі з ряду фантастики, я як дізналася про нього, між іншим зовсім недавно. Йшов включеним телевізор і раптом несподівано почалася передача, навіть не згадаю назву, я почула, що зараз мова піде про надзвичайно смачних повітряних і хрустких млинці, вообщем я відразу вушка нагострила і побігла дивитися.
Вообщем я закохалася в підсумок і захотілося самій взяти та й зробити. Ось шкода звичайно, що таке молоко не скрізь продається, але знайти можна або зробити його самим. Часто його використовують для коктейлів, взагалі цікава інформація, хочете забийте в гуглі або Яндексі і прочитайте про нього.
Мої прозвали їх кокосовими солодощами для радості, ну а що, кльово!
Нам знадобиться:
- борошно рисове або пшеничне - 140 г
- кокосове молоко - 300 мл
- рослинне масло - 1 ст.л
- сіль і цукор за бажанням
Спосіб приготування:
1. У кокосове молоко додайте сіль (0,2 ч.л) і цукор (1 ст.л), якщо ви бажаєте. Перемішайте віночком. Далі маленькими порціями всипати борошно і розмішуйте. Після налийте рослинне масло.
2. Тісто має вийти однорідної консистенції і походити на рідку сметану або йогурт.
3. Після цього підготуйте сковорідку, розігрійте на середньому вогні і тільки після цього вилийте ополоником коло нагадує сонечко. Сковорідку потрібно змастити оливковою олією.
Цікаво! Якщо в саме тісто внести ще й кокосову стружку, то ви взагалі просто пальчики проковтнути, це дуже-дуже смачно і смачно! Єдино вийде не таким тонким млинець, а я б сказала товстим, але це не біда.
4. Перевертайте як тільки побачите рум'яні краю, другу сторону смажте менше, ніж першу. Зніміть з вогню і покладіть на блюдо.
Ось така креативна ідея випікання незвичайних нетрадиційних смачненького, як вона припала до смаку?
Готуємо без яєць на воді
Секрет цієї страви в тому, що для кольору, тому що в складі немає яєць і цукру, а значить вони будуть сильно блідими, можна додати крапельку куркуми. А щоб домогтися невеликої пишноти будуть використовуватися дріжджі.
Нам знадобиться:
- вода питна - 150 г
- борошно - 150 г
- цукор - 2 ст.л
- дріжджі сухі - 1 ч.л
- рослинне масло - 4 ст.л
Спосіб приготування:
1. Зробіть опару, для цього висипте борошно в глибоку тару і додайте легка теплої води і рослинного масла. Далі внесіть дріжджі, вони дуже люблять сахарок, тому всипте його туди ж. Розмішайте все ретельно ложкою.
2. А потім візьміть міксер або блендер і збийте, щоб все грудки розчинилися.
3. Випікайте млинці на розпеченій сковороді, змащеній олією з двох сторін до красивої рум'яної скоринки. Потім подавайте до столу зі сметаною або іншим солодким частуванням, наприклад з повидлом або шоколадної нутелою.
Веганські млинці - простий і смачний рецепт
Ви здивовані? Так, вже таке веселе назву, але воно прижилося у нас в країні давненько. Цей десерт ми будемо робити з додаванням банана і з соком апельсина. Ця така смакота, да уж ... Після прочитання цих слів вже можуть побігти слинки.
Прості інгредієнти роблять це блюдо чудовим і ароматним.
Нам знадобиться:
- банан - 3 шт.
- сік апельсиновий - 250 мл
- борошно цільнозернових - 10 ст.л
- цукор - 1 ст.л
- сіль морська - щіпка
- рослинне масло - 4 ст.л
- кориця на смак
Спосіб приготування:
1. Банани полийте апельсиновим соком, вилийте його весь і збийте в єдину масу.
2. Вийшла фруктова смакота, додайте дрібку солі, цукор і корицю, і буквально 3 ложечки рослинного масла, перемішайте в блендері.
Важливо! З корицею не переборщувати, а то будуть гірчити.
Ну, ось і все техніка зробила свою справу, і перемішала все в однорідну консистенцію.
3. Перемістіть всю суміш в глибоку миску і покладіть в неї ложечками частинами борошно. Додавайте по чуть-чуть і замішують.
4. Далі все як завжди смажте на розпеченій сковороді, ось тільки доведеться змащувати кожен раз рослинним маслом посуд, бажано силіконової пензликом.
Для того, щоб підкорити свою сім'ю або друзів візьміть формочки різної форми і творіть чудеса.
Дивіться яке сердечко вийшло, колір коричневий, тому що використовуються фрукти, як ви могли помітити.
Такі милі, класні і симпатичні мінішедеври вийшли. Смачного!
Робимо ласощі на мінералці
На цю тему у мене була окрема замітка, тому ви можете перейти по посиланню і почати знайомство, або ж подивитися цей ролик з каналу ютуб.
Адже саме газована більшості дуже сподобалася своєю неповторністю в цьому готовому кулінарному виробі, ну плюс звичайно, є ще деякі нюанси, вообщем дивіться і повторюйте ці покрокові неважкі дії і у вас теж вийде.
На цьому у мене все. Пишіть, задавайте питання, а також додавайтеся до мене в групу в контакті. Приходьте в гості частіше, буду тільки рада. До зустрічі! Бувайте усі! І удачі в починаннях!