Млинці на воді. Топ 10 смачних покрокових рецептів тонких млинців з дірочками
Доброго всім дня! Продовжуємо цю захоплюючу тему, в минулих нотатках ми з вами вчилися готувати млинці і брали за основу різного роду молочні продукти і навіть сироватку. А ось що робити, якщо у вас немає під рукою потрібних компонентів, але зате є звичайна вода. Відповідь очевидна, зробити млинці на воді.
Ви здивовані? Або ви вже давно в курсі, що і такий вид існує, особливо він добре йде, якщо їх готувати в піст, так чи ви взагалі сидите на дієті. Так, що будемо сьогодні, як то кажуть куховарити з того, що було.
Але, я обіцяю вам, що підсумок також буде досить повітряний, смачний і красивий. Вийдуть вони з дірочками, а ось тонкі або злегка пишненька, це буде залежати від вас, дивлячись який консистенції ви заведете тісто.
Покроковий рецепт тонких млинців на воді
Почну з самого простого і доступного варіанту, як то кажуть будемо використовувати все те, що є у будь-якої господині на кухні. Плюс трохи терпіння і все обов'язково вийде.
Навчитися готувати такі ласощі під силу кожному, головне не бійтеся, візьміть і спробуйте, тим більше я вам в цьому допоможу.
Нам знадобиться:
- яйце -4 шт.
- цукор - 2 ст.л
- сода - 0,5 ч.л
- сіль - 1 ч.л
- борошно - 2 ст.
- вода - 700 мл
- соняшникова олія - 2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Почніть з тіста, для цього в добре вимиту чашу розбийте 3-4 курячих яйця, якщо у вас вони занадто великі, то візьміть три штуки.
2. Потім внесіть чайну ложечку соди харчової, цукор і сіль, розмішайте все ретельно, бажано використовувати хоча б річний віночок.
3. Після внесіть маленькими частинами мучку, головне не поспішайте, трохи размешали, підсипте ще й так далі, поки маса не стане щільною.
4. І придбає консистенцію однорідності. Щоб млинці відскакували зі сковороди, налийте в тісто рослинне масло. Розмішайте, і ось тепер тільки влийте воду, таким методом у вас ніколи не вийде грудок в тесті, а якщо воду внести на самому початку, то грудки неминучі будуть.
5. Сковорідку розжарити досить сильно, щоб вона добре розігрілася, потім змастіть її ретельно вершковим або рослинним маслом тонким шаром, а після цього зачерпніть ополоник тесту і вилийте його, як показано на цьому фото, щоб вийшов круг.
Випікайте з двох сторін, використовуйте гострий ніж або лопатку для перевертання.
6. Що ж, після всієї роботи, у вас вийде багато млинців, які ви з радістю поставите на святковий стіл і покличете гостей знімати пробу з ягодами або варенням. Смачного!
Смачні млинці з дірками на воді з 1 яйцем
У попередніх моїх записах багато передплатники просили мене показати варіант з невеликою кількістю інгредієнтів, звичайно ви і самі можете зробити ті пропорції, які ви з'їсте).
Між іншим хочу всім нагадати, що в масляну тиждень можна пекти млинці з молочних продуктів весь тиждень за різними рецептами, до того ж можна для цієї мети використовувати тільки самі перевірені і найкращі рецепти, з якими я ділилася з вами в минулий раз.
Нам знадобиться:
- вода - 1 ст.
- борошно - 1 - 1,5 ст.
- яйця - 1 шт.
- сіль - 0,3 ч. ложки
- цукор - 1 ст. ложка
- ванільний цукор - 0,3 ч. л
- розтоплене вершкове масло - 0,5 ст.л
Спосіб приготування:
1. Візьміть скляну чашку і розбийте в неї одне яйце, збийте його віночком злегка. Посипте цукровим піском і сіллю з ваніллю. Розмішайте. Якщо хочете зробити страва не солодким, більш пісним і прісним то, вносите менше цукру і ванілі.
Збовтуйте до тих пір масу, поки на поверхні не побачите бульбашки.
2. Після всіх маніпуляцій просійте прямо над яєчною масою через сито борошно, перемішайте і добийтеся однорідної консистенції, як ніби це густа сметана. Тепер влийте воду і розтоплене вершкове масло і заново розмішайте.
3. Тісто вийде досить рідким, для того, щоб вийшли саме тонкі млинці, якщо зробите густенькое, то і ласощі будуть виглядати товстіший.
4. Випікайте з двох сторін як зазвичай, сковорода повинна бути розпечена і змазана маслом.
Подавайте до столу з солодким чаєм або киселем, радуйте всіх і печіть на порядок більше).
Млинці, приготовлені за класичним заварному рецептом з окропом
Любите готувати швидко, легко і смачно? Тоді зробіть по цій рецептурі, і ви зрозумієте, то це робиться зовсім неважко. Тим більше все традиційні варіанти люблять все, вони чудові і нічого зайвого в них не кладеться.
Нам знадобиться:
- сіль - 1 ч.л
- цукор - 2 ст.л
- молоко - 200 мл
- рослинне масло - 4 ст.л
- борошно - 2 ст.
- яйце - 2 шт.
- вода окріп - 1 ст.
- розпушувач - 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. У миску розбийте два яйця і налийте півлітра молока. Збийте до красивої пишною маси міксером, після внесіть цукор і сіль з розпушувачем. Знову збийте.
2. Висипати через ручне сито дві склянки борошна і перемішайте віночком міксера.
3. Тісто вийшло густе, як ніби ви пекет оладки, якщо у вас воно не густе, то додайте ще борошна. Тепер вам потрібно закип'ятити чайник і влити прям тільки, що кипляче воду, щоб маса добре заварилася. При цьому необхідно включити міксер і збивати, а після капніть пару ложок рослинного масла.
4. Перед випічкою розмішайте суміш ополоником і почніть смажити на сковороді, яку розжарити на середньому вогні, змастіть маслом і розподіляйте тонким шаром тісто по всій поверхні, робіть кругові рухи.
5. Печіть до тих пір, поки не закінчиться борошняна суміш, це захоплююче заняття, а потім вам належить їх з'їсти зі сметанкою або нафарширувати начинками, наприклад з м'ясом, ікрою або сиром. Смачного!
Готуємо пісне ласощі без яєць на швидку руку
Млинці будуть без молока і навіть без яєць, виходять досить тонкими і завжди дуже добре відскакують від сковороди. Бажано використовувати блендер, з ним вийде швидше і ви заощадите купу часу.
Чудовий рецепт, їх у нас називають ще диво-млинцями, тому що вони виглядають потрясно красиво з дуже апетитною скоринкою і дірочками по всій поверхні млинця.
Всі інгредієнти взяті по мінімуму, щоб ви змогли випробувати цей варіант, а потім вже на свій смак можете зробити 2-3 порції, вийде з цієї кількості приблизно 7 млинців діаметром 18 см. Зауважте, що вода використовується мінеральна з газами, на цю тему у мене теж є окрема стаття.
Нам знадобиться:
- борошно - 80-85 г
- крохмаль кукурудзяний - 20 г
- вода газована - 1 ст.
- цукор - 1 ст.л
- рослинне масло - 1 ст.л
- розпушувач - 1 ч.л.
- сіль - щіпка
- ванілін - щіпка або 1 ч.л. рідкого
Спосіб приготування:
1. У спеціальну ємність блендера помістіть всі сухі продукти, це борошно, потім крохмаль, сіль, розпушувач і цукор. Додайте ванілін і рослинне масло + стакан газованої води.
2. З'єднайте всі інгредієнти, всю важку роботу блендер зробить за вас, включите його і розітріть.
3. Далі смажте млинці на сковороді з двох сторін, такі ласуни мають досить пористу поверхню, дивіться самі, вона вся мереживна і ажурна.
4. Навіть якщо взяти в руки, то можна це з легкістю побачити неозброєним оком. Здорово все таки, і зовсім легко, головне все змішати в блендері і відразу йти випікати.
5. Важливо смажити на середньому вогні, щоб тісто добре пропеклося і не пригоріло. Перед кожним випіканням млинця сковорідку змащуйте рослинним маслом.
Важливо! Сковорідка повинна бути з антипригарним покриттям або краще використовувати досить млинцеву.
Їжте на здоров'я, готуйте з радістю і задоволенням! Смак дивовижний і солодкий.
Млинці, приготовлені на молоці і воді
Тепер будемо далі творити разом з цією господинею даного відеосюжету. Це ще один заварний варіант приготування, вообщем ви точно не встоїть і захочете спробувати зробити. Шкода, тільки одне, готуються вони дуже швидко, а ось уплітаються ще значно скоростнее.
Печемо кулінарні вироби з яйцями, але без соди
Хочете знайти найніжніший варіант, ви вже його знайшли). Тим більше, що це блюдо ну як паличка виручалочка, коли хочеться чогось невблаганно смачного і щоб впорався навіть новачок. Адже тут найголовніше те, що можна взяти всі інгредієнти змішати їх в мисці, і навіть в пляшці і все, на сковорідку і до столу).
Нам знадобиться:
- борошно - 0,5 кг
- яйця - 2 шт
- вода - 2,5 - 3 ст
- рослинне масло - 2 ст. л
- цукор - 2 ст.л
- сіль - 0,2 ч.л
- кориця за бажанням
Спосіб приготування:
1. Внесіть в борошно цукор і сіль, а в іншій мисці вам необхідно збити два яйця до невеликої піни віночком.
2. Потім все з'єднайте і розмішайте, щоб вийшла однорідна тянующая суміш. Далі розбавте водою, причому робіть це не поспішаючи, щоб не вийшли згустки. Внесіть корицю і рослинне масло і знову перемішайте.
3. Тісто стане рідким і буде нагадувати сильно рідку ряжанку. Випікайте на сковороді, яку вам необхідно змастити вершковим маслом.
Пам'ятайте! Що перед смаженням млинців, сковорідку потрібно дуже добре нагріти.
Ополоником распреділілісь суміш, щоб вийшла велика коржик або сонечко. Як тільки ви побачите золотистий край, відразу ж перевертайте. Друга сторона випікається швидше, ніж чим перша.
Вчимося готувати на 1 літр води
У цього варіанту виходять досить хрусткі краю, тому що тут є один малесенький секрет, щоб цього досягти, вам необхідно скористатися якоюсь хитрістю, а саме збити жовтки окремо від білків, хоча в традиційних рецептах це не передбачено. Але, так виходить набагато краще. Рекомендую спробувати, тим більше якщо вам потрібно зробити величезну порцію, каструлю).
Нам знадобиться:
- яйце - 8 шт.
- мука
- вода - 1 л
- цукор - 3 ст.л
- рослинне масло - 4 ст.л
- сіль - 0,5 ч.л
Спосіб приготування:
1. Щоб зняти жовтки від білків. Збийте в окремій ємності спочатку білки віночком, потім жовтки. З'єднайте їх в одній мисці, додайте цукор, сіль і рослинне масло. Перемішайте.
Поступово почніть всипати борошно маленькими ложечками, тісто має вийде густе, і тільки після цього вилийте всю воду і перемішайте.
2. Потім випікайте на розпеченій сковороді з двох сторін до рум'яної золотистої скоринки, як зазвичай, вона повинна бути добре розігріта і змазана для першого млинці рослинним маслом.
Важливо! Якщо ви бачите, що перший виріб вийшло товстим, то зробіть тісто пожиже, налийте в нього ще води.
3. Кожна сонечко необхідно змастити розтопленим вершковим маслом і далі можна подавати на сніданок або десерт з повидлом або ягідками з варення.
Рецепт тонких млинців на воді з дірочками на дріжджах
Дріжджові млинці це досить поширений варіант наших бабусь, дістався він саме нам від них. Робиться опара, вичікують час і тільки потім виходять ці ласуни, які люблять все і діти і дорослі, наше сусідський кіт).
Ажурні млинці з яйцями і борошном
Наступний варіант буде цікавим, так як в своєму складі він має ще лимонну кислоту, яка допоможе нам погасити соду. Адже не всі її взагалі додають, а якщо і додають, то з якоюсь побоюванням, що буде неприємний присмак, я особисто не відчуваю його, а ви? Але, все ж, можна зробити інакше, а як, скоро побачите.
Багато хто стверджує, що цей той самий ідеальний варіант, який вони шукали так давно. Вообщем спробуйте приготувати і зустрічайте негайно Масляну, адже вона вже зовсім скоро!
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Збийте в ємності три курячих яйця віночком блендера або міксера, можна використовувати і кухонний комбайнер. Потім додайте до них воду, цукор і знову все ретельно розмішайте збиваючи.
Лимонку розбавте в підлогу склянці води, а борошно в іншій ємності змішайте з сіллю і содою, розмішайте лопаткою.
2. Додайте в борошно в отриману яєчну рідина, перемішайте. Використовуйте для цього віночок блендера, щоб всі продукти добре з'єдналися один з одним. Дайте тесту постояти 20-30 хвилин і відпочити. Потім влийте воду з лимонкою і знову перемішайте блендером. Зливи оливкова олія і приступайте до випікання.
3. Смажити потрібно, як завжди з двох сторін, щоб сковорода була розпечена і змазана маслом.
А потім їжте на здоров'я ці ласі сонечка з друзями і з рідними. Щоб було смачніше, змастіть кожен блинок шматочком вершкового масла.
Найпростіший рецепт з вівсяними пластівцями
Неймовірно, але факт, якщо ви дбаєте про свою фігуру і здоров'я, або ж просто хочете всіх здивувати, то за основу ви можете використовувати рецепт з пластівцями. Уявляєте? Думаєте це жарт, а ось і ні.
Цей варіант вважається найніжнішим і ароматним. Вообщем якщо шукайте новинку, то печіть це кулінарний виріб прямо зараз.
Нам знадобиться:
- пластівці вівсяні Геркулес - 4 ст.л
- борошно - 175 г
- вода тепла - 2 ст. по 250 мл
- цукор - 3 ст.л
- сіль - 0,5 ч.л
- масло рослинне - 3 ст.л
Спосіб приготування:
1. Візьміть блендер і використовуйте насадку ніж, щоб розмолоти пластівці, або можна використовувати кавомолку. Але, пам'ятайте, що перемолоти їх потрібно злегка, щоб була цікава розписна структура у готових коржів.
Цікаво! Можна вівсянку трохи підсмажити на сковороді до золотистої скоринки, тоді буде неймовірний присмак горішків, уявляєте?
Залийте вівсяні пластівці водою, щоб вони набрякли протягом 20 хвилин.
2. Потім вносите поступово маленькими частими борошно, розмішуючи віночком, після цукор, сіль і рослинне масло.
Тісто має вийти рідким, але не таким, яке ви звикли бачити в звичайних млинцях, воно повинно бути густіше і нагадувати рідку сметану.
3. Смажте на сковороді з рослинним маслом до готовності звичним для всіх чином з двох сторін. Не забувайте розжарити насамперед добре сковорідку. Смачного!
4. Їжте з улюбленим солодким напоєм, наприклад співаючи з какао або кави. Можна ще Мока такі сонечка в сметанку або згущене молоко.
Ну що, ось і все, підійшла до кінці ця замітка. Приєднуйтесь до мене в групу в контакті, пишіть пропозиції і свої відгуки. Всім вдалої тижні і хороших вихідних. Бувай!