» » Окрошка на квасі. 6 класичних і найсмачніших рецептів

Окрошка на квасі. 6 класичних і найсмачніших рецептів


Здрастуйте всім! Днями вирішила приготувати одне дуже старовинне блюдо, по якому я вічно божеволію, хто б міг подумати, але саме влітку воно робиться на моїй кухні відрами. Здогадуєтеся про що я? Так, це всіма улюблена і смачна окрошка. Тадам, рада повідомити сезон відкрито!

Сьогодні пропоную взяти самі традиційні рецепти цієї страви, а саме будемо готувати її на хлібному квасі. Адже саме так її спочатку подавали в старовину, додавали побільше овочів, м'яса і заправляли сметаною. А якщо все таки такий варіант вам неприйнятний, то заходите до мене сюди. Адже крім хлібного напою заправка може бути й інший, наприклад на кефірі або на мінералці.

Найголовніше в цьому холодному супі що? Заздалегідь запастися потрібним списком продуктів. Після їх дрібно, а можна і крупно подрібнити, єдино, що картопля і яйце доведеться відварити заздалегідь. Вообщем не проходьте повз, угощайтесь!

Окрошка на квасі за класичним рецептом

Напевно немає нічого простішого, ніж зварганити це блюдо грунтуючись на велику різноманітність класичних рецептів. Всі вони досить прості у своєму виконанні. А головне, що з ними впорається навіть новачок кулінарії, адже окроха, це таке блюдо, що його неможливо зіпсувати.

Тут головне все грамотно накришити, розкласти по тарілочках і заправити сметанкою або майонезом. Але, є маленькі секретик і фішки, про які можна дізнатися, якщо далі ознайомитися з цією заміткою.

Нам знадобиться:

  • ковбаса варена - 250 г
  • яйце - 4 шт.
  • редиска - 5 шт.
  • хрін - за бажанням
  • цибуля зелена - 1 пучок
  • кріп - 1 пучок
  • сіль - за бажанням
  • квас - 1,5 л
  • сметана - за бажанням

Спосіб приготування:

1. У цій юшці найважливіше, це дрібно порізані інгредієнти, хоча багато хто переконує, що вони повинні мати велику форму. Думки розділяються, тому кому як більше подобається або хто до чого звик, так і робіть. На мій погляд виглядає краще з маленькими.

Отже, приступимо, свіжі огірочки і редиску добре промийте в холодній воді від пилу і бруду. Ковбасу очистіть від упаковки. Далі за допомогою добре заточеного ножа подрібніть на кубики.

2. Хрін теж вимийте, а після візьміть відмінну тертку з нержавіючої сталі, бажано найгострішу і натріть на ній цей овоч.

3. Курячі яйця відваріть в каструлі до повної готовності, потім порубати на шматочки. Можна скористатися і овочерізки, щоб скибочки, як то кажуть були один до одного.

4. Всю зелень також промийте під проточною водою. Оскільки краще використовувати лук молодий і соковитий, то пір'ячко у того зовсім тоненькі і не м'ясисті будуть, а це значить і саму головку теж можна покришити. Зробити це можна красиво, порізати кільцями, щоб потім зверху оформити і придумати декор. Кріп подрібніть точно також.

5. Ось вона літня краса природи, такі яскраві фарби, немає нічого чарівні, а який аромат стояти буде на кухні, не передаси словами.

Кріп і цибулю примніть будь ступкою або Картоплем'ялки, щоб виділився сік. Так буде набагато смачніше, і плюс ніякі листочки НЕ будуть плавати на поверхні зовсім грубо.

6. Всі підготовлені інгредієнти помістіть в горщик або миску, розмішайте, посоліть. Можна додати сметани.

7. А потім сміливо вливайте крижаний з холодильника квасок, ух, це порятунок від жаркого спеки. Подавайте з хорошим настроєм і з бажанням нагодувати всіх так, що пальчики оближеш. Смачного!

Готуємо окрошку з ковбасою і свіжим огірком

Немає нічого прекраснішого, якщо в цей суп беруться тільки свіжі з грядки овочі, і саме це робить це блюдо ще неповторнішим і ароматні. Своє завжди смачніше, тим більше якщо домашнє. Огірок тут грає дуже велику роль, без нього цей кулінарний шедевр був би поганий, не було б такої запашиста і дзвінкого хрускоту.

А щоб більше відчути аромат зеленого овоча, рекомендується одну частину натерти на тертці, а іншу порізати на кубики.

На цей рахунок у кожного свої переваги, як у автора цього ролика, прошу до перегляду.

Простий рецепт на 1 порцію з редькою

Тим, хто самотній пропоную зробити одну тарілочку, щоб поласувати за один присід, або можливо хтось не знайомий ще з такою юшкою. І ось вирішив спробувати і поекспериментувати, що ж, ось беріть цей список і робіть по ньому. Вийде хороша більшенькі тарілочка.

Можна редиску замінити на редьку, адже раніше власне кажучи, на Русі так і робили. Не забудьте ще плюс до всього взяти шматочок хліба, а можна і два.

А якщо ваш квасок не встиг добре постояти і проблукав і в ньому мало кислоти, то як раз на допомогу прийде лимон, тобто його сік.

Нам знадобиться:

  • картопля - 1 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • ковбаса або відварені сосиски - 1 шт.
  • зелень кропу і цибулі - пучок
  • редис або редька - 100 г
  • сіль - щіпка
  • огірок свіжий - 1 шт.
  • лимон - половинка
  • квас - 1 ст.
  • сметана - 1 ст.л

Спосіб приготування:

1. Підготуйте основні інгредієнти до роботи, картопля і яйце відваріть в злегка в підсоленій воді. Картопля принципово вариться в шкірці до стану повної бойової готовності, а яйця повинні бути круто.

Далі остудіть і очистіть, покришите ці два інгредієнти кубиком, або ж маленькими шматочками однакового розміру.

Редьку і огірок теж подрібніть так, щоб такі скибочки добре поєднувалися з вареними продуктами. Зелену цибулю і кріп покришите і в окремій ємності, злегка його ступкою примніть. Все з'єднайте в одну чашечку.

2. Залийте хлібним напоєм, внесіть ложечку сметани і на свій лад присолите. Спробуйте, і якщо не кисло, то видавіть з половинки лимона пару крапель соку. Розмішайте і вживайте в холодному вигляді, коли на вулиці плюс 30 і вище. Це буде вашим порятунком в такі дні.

Найсмачніший класичний рецепт з ковбасою на квасі

Якщо подивитися на всі складові цього ситного страви, то можна з упевненістю сказати, що з них вийшов би прекрасний салат. Одного разу я так і зробила. Але, якщо все ж боїтеся експериментів, то сміливо вирушайте в магазин і купуйте все необхідне для цієї юшки.

Ось тільки квас рекомендую зробити свій, і овочі краще, щоб були з вашого городу, а не ті, що продають у супермаркетах міста. І ще, якщо раптом його виявилося в холодильнику мало, а хочеться ще, то можна сміливо його з'єднати з газованою водою і розмішати.

Нам знадобиться:

  • Варена ковбаса - 500 г
  • Огірок - 3-4 шт.
  • Редис - 7-10 шт.
  • Яйце - 5 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Кріп і цибулю - 2 пучка
  • Квас - 3,5 л
  • Сметана - 500 мл
  • Сіль - на розсуд господині

Спосіб приготування:

1. Отже, як свідчить російське стародавнє прислів'я, згадаємо «Без картоплі, немає окрошки». Тому займіться в першу чергу цим інгредієнтом. Відваріть в каструлі разом з курячими яйця, після злийте воду і відсудите. Очистіть і далі за справу.

Порубати всі складові цього супца на квадратні шматочки, робіть це по черзі. Крок за кроком подрібніть так всі продукти.

Ковбасу беріть варену, якщо хочете оригінального аромату, то можна напівкопчену взяти.

Огірки повинні бути свіжими, а не в'ялими, а то не відчуєте потрібного аромату. Зелень не забудьте після нарізки притиснути Картоплем'ялки, щоб вона дала сік і стала м'якою.

2. Після залишиться тільки з'єднати продукти все разом в одному посуді і розмішати столовою ложкою. Посоліть і заправте рідиною і сметаною.

Зустрічайте, окрошка з ковбасою і квасом до ваших послуг готова! Ура! Уже пробуєте?

Холодний суп з гірчицею і хріном

Чесно кажучи, я не гурман таких смаків, але іноді чогось хочеться незвичайного. Для багатьох цей варіант напевно буде звичним, адже хтось саме так і робить. Гірчиця і хрін роблять окроху сильним і більш насиченою, але не всім це подобається.

Якщо хочете всіх здивувати, то скористайтеся цим описом і результат сам не змусить себе довго чекати.

Нам знадобиться:

  • картопля відварна в мундирі - 3 шт.
  • яйце в круту - 3 шт.
  • редиска - 200 г
  • огірок - 1-2 шт.
  • квас - 2 л
  • ковбаса докторська - 200 г
  • хрін столовий - 1 ст.л
  • гірчиця - 1 ч.л.
  • зелень цибулі і кропу - 1 великий пучок
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Обробити картопля і яйце, після порубати їх на пластики, які будуть нагадувати кубики.

2. Свіжі овочі вимийте в воді, якщо шкірка дуже товста, то видаліть її. Після також подрібніть на частини.

3. Цибулю і кріп теж перед приготуванням необхідно обполоснути, а після порізати кухонним ножем. Далі на столі на спеціальній дощечці присолите зелень, і руками пожулькайте. Можна це зробити і в тій ємності, в якій будете з'єднувати всі компоненти. А добре для цієї мети підійде Картофелемялка або Ступочка.

4. А далі все просто отримані елементи розмішайте і присмачити їх гірчицею і хріном. Якщо хрін свіжий, то можна прогнати його через дрібну тертку.

5. Тепер посоліть такий салат і розкладіть по порційних чашках, залийте холодним напоєм. А найцікавіше, щоб він не встиг охолонути і був завжди холодним, адже цього так хочеться в спеку. Що можна придумати? Необхідно заздалегідь в морозильній камері охолодити воду або цей хлібний напій, щоб вийшли такі смачні шматочки.

Виглядає це ще й класно, а уявляєте як на смак. Так, так - просто шалений і чудово. Здавалося б звичайне блюдо, а так красиво і витончено можна піднести, що всі залишаться в повному захваті.

Як приготувати окрошку на домашньому квасі з м'ясом і зі сметаною

Ха, дуже просто. Для початку зробіть квас в домашніх умовах. Не знаєте з чого почати, власне з вибору потрібних складових. Взагалі не ламайте голову, а дивіться цей сюжет і вже через день будете насолоджуватися таким хлібним напоєм, та ще й зробите відмінний супец.

Можна і по пляшечка розлити, щоб вживати як жаждоутоляющий еліксир. Одним словом вживайте в їжу.

В даному варіанті ковбаса замінюється на м'ясо, звичайно так буде більш корисніше і не так шкідливо. Все таки всім відомо, що ковбасні вироби досить-таки небезпечні для здоров'я, хоч ми їх і нерідко вживаємо. Можна з'єднати і те й інше, вийде теж бездоганно.

Нам знадобиться:

  • відварна яловичина - 140 г
  • картопля - 3 шт.
  • яйця - 5 шт.
  • огірки свіжі - 2 шт.
  • редис - 6 шт.
  • зелена цибуля - 1 пучок
  • сіль
  • сметана
  • хлібний квас - дивіться по густоті

Спосіб приготування:

1. Шматок м'яса відваріть в солоній водичці, остудіть і подрібніть на брусочки, відсуньте вбік.

Займіться тепер огірками, натріть одну частину на дрібній тертці, щоб викликати бурхливий запах, а решту наріжте кубиками.

З редискою поступите так само. Зелень варто теж подрібнити і додати сюди ж.

Відварені яйце і картопля очистіть і накришить на великі шматочки довільної форми.

2. Залишається тепер завершити роботу. Розмішайте все продукти в мисці, а після розкладіть по порційних тарілочках. Краще робити так, щоб страва не закисло. Квас вливайте безпосередньо перед тим як будете обідати.

3. Сметану і сіль додавайте на свій розсуд, можна обійтися і без них. Зберігайте цей кулінарний шедевр виключно в холодильнику або в прохолодному місці.

Ось і підійшов до кінця розповідь, сподіваюся все рецепти сподобалися і ви прямо зараз побіжите чаклувати. Я бажаю, щоб все вдало вийшло, а ваші гості або домочадці сказали - спасибі.

Гарного настрою і сонячних днів, щоб це блюдо не відображалося влітку в будинку! Діліться своєю думкою, вступайте в групу в контакті і частіше заходьте на сайт. Good bay.

Радимо прочитати

Квас журавлинний брусничний
Квас журавлинний брусничний
Простіше простого приготувати квас журавлинний (брусничний) в домашніх умовах. Відмінно освіжає, вгамовує спрагу і багатий вітамінами і не тільки... чого не скажеш про квасі, придбаному в магазині.
Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній
Борщ рецепт на кефірі
Борщ рецепт на кефірі
Холодні супи традиційно ми готуємо влітку. Воно й зрозуміло: спека, особливо їсти нічого не хочеться, рятують тільки холодні компоти, киселі, окрошка і ось такі холодні супи. Але що ж робити тим, хто

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки