» » Пряниковий будиночок своїми руками - прості в приготуванні рецепти з викрійками

Пряниковий будиночок своїми руками - прості в приготуванні рецепти з викрійками


Привіт, друзі! Як справи? Що новенького? Як проводите час? А мені знову захотілося чогось солоденького, та й так сказати, щоб воно запаморочила голову будь-кому. Готувати ми сьогодні будемо будиночок, та не простий, а пряниковий.

Як він класно виглядає, особливо якщо ви його спекли під Новий рік або на Різдво Христове, адже його можна оформити в зимовому стилі, а це значить що на даху буде лежати сніг, а на вікнах можна намалювати візерунки.

Мені хочеться, щоб після прочитання цієї замітки ви не тільки могли піч ці смачні ласощі, але ще і поділилися своїми думками з приводу цього нижче під цією статтею. До речі, до таких будиночків ви також можете зробити імбирні печиво або пряники, буде смачно і весело. Байдужих точно не буде, ось побачите!

Схеми і викрійки для пряникового будиночка

З чого починається будівництво будь-якого будинку? Звичайно ж з його проекту, нехай він буде житловий, іграшковий або навіть їстівний, як в нашому випадку. Так, і ця умова скажу вам я не спроста, так ви і самі все чудово розумієте. Якщо в двох словах, то вам доведеться спочатку зробити макети або як їх обізвати заготовки всіх деталей.

Робиться це не так вже й проблематично. Адже можна такі роботи знайти в інтернеті або намалювати самому, хоч маленькі, хоч великі деталі.

Що далі, а далі вам потрібно буде зробити тісто і вирізати все заготовки, а потім спекти, з'єднати їх і прикрасити. Ось така швидка робота нас чекає.

Отже, перший етап роботи це промальовування окремих деталей у майбутнього будинку. Пропоную вам скористатися готовим шаблоном в натуральну величину маленького невеликого будиночка, ось він:

Або можна взяти за основу ось цю схему і зробити різні варіанти великих будинків:

А взагалі, можна скористатися наступною хитрістю і буквально за пару хвилин спорудити трафарети своїми руками зі звичайного аркуша формату А4. Яким чином, дивіться все самі.

Це найпростіший майстер клас, впорається навіть новачок або першокласник. Ось який результат, як на цьому фото вийде, він гармонійно виглядає і всі деталі немов влиті, а значить що ви все правильно зробили.

Нам знадобиться:

  • аркуш паперу А4 - 3 шт.

Етапи роботи:

1. Зігніть аркуш паперу А4 навпіл. Це буде дах.

2. Другий лист згинаємо, як на літачок, всі ми колись в дитинстві їх робили. Це буде стіна, вона вийде трохи більше, ніж дах, тому трішечки видаліть зайве.

3. В даному випадку я думаю тут Тож усе зрозуміло, адже ви знаєте все обриси будинку.

4. І ось що повинно вийти.

5. З третього листочка ви повинні зробити копію другого листа, тобто ще одну стіну.

6. Далі з макета даху відріжте одну половинку, а з іншого зробіть бічну стіну, пам'ятайте про те, що пряникові стіни вони адже товщі, ніж аркуш паперу і тому робіть прозапас. Все це краще все проектувати, ось так, як показано на фото.

7. У кінцевому підсумку у вас повинно вийти по дві штуки кожної з деталей.

Робимо пряникові тісто для будинку

Ви за основу можете взяти будь-який рецепт для пряникового імбирного тіста. Пам'ятайте в минулій статті ми з вами робили пряники з різних інгредієнтів, але найбільше мені подобається рецепт з паленкою і медом. З ним ви вже знайомі, але для тих хто на моєму сайті вперше нагадую, як його зробити.

Нам знадобиться:

  • цукровий пісок - 450 г
  • окріп - 1 ст.
  • вершкове масло - 160 г
  • мед - 450 г
  • яйце - 3 шт.
  • сода - 1 ч.л
  • сіль - щіпка
  • какао-порошок - 2 ч.л
  • спеції: кардамон, кориця, мускатний горіх, мелений імбир по 0,5 ч.л
  • борошно - 1,3 кг

Спосіб приготування:

1. Змішайте всі спеції між собою в одній ємності. Далі частина цукрового піску висипте в каструлю з товстим дном і зробіть паленки. Цукор повинен розплавитися на середньому вогні.

Важливо! Слідкуйте, щоб цукор не пригоріла, а то буде неприємний відтінок гіркоти.

2. Як тільки колір стане насичено-коричневий влийте 1 склянку окропу. Все буде шипіти і вирувати, заважайте і продовжуйте варити, внесіть цукор, що залишився. Не забувайте постійно помішувати, варіть приблизно 4 хвилини.

3. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися. Зніміть з плити гарячу каструлю і дайте їй охолонути зовсім небагато буквально пару хвилин, після внесіть весь мед і вершкове масло. Перемішайте. Масло має розтопитися в гарячій суміші. Сюди ж просійте 1 склянка борошна через сито, розмішайте і остудіть до кімнатної температури.

5. Поки остигає суміш просійте в іншій ємності борошно, що залишилося і все прянощі, какао і сіль з содою.

6. Курячі яйця стільком людям виделкою і додайте їх в уже теплу заготовку пряникового тесту, розмішайте. Всипте борошняну суміш порціями.

8. Коли орудувати лопаткою стає дуже важко робочу поверхню присипте борошном і замісити тісто.

9. Чи вийде така кулька, поступово тісто стане слухняним і м'яким, не використовуйте всю муку, відчувайте, воно повинно липнути до рук і столу, але не критично.

10. Розріжте його на 4 частини і помістіть в холодильник на 1 добу.

11. При цьому не забудьте кожен шматочок покласти в окремий харчової мішок, щоб воно не завітриться.

12. Ну, а далі з нього будемо робити неймовірно красиве творіння). Вам точно сподобається.

Покрокова інструкція приготування пряниковий будиночок своїми руками

Підготуйте до роботи все необхідне, в принципі це є у будь-якої господині на кухні. Це в першу чергу кулінарні та інструменти, ну і звичайно ж готові схеми або викрійки будиночка і відповідно саме тісто.

Нам знадобиться:

  • ніж
  • ніж для піци
  • скалка
  • стека
  • килимок силіконовий
  • пергаментний папір
  • шаблони

Спосіб приготування:

1. Дістаньте тісто з холодильника, але знову ж дивіться, робіть так, оскільки ви всім тестом орудувати відразу не зможете беріть його частинами.

2. Візьміть один шматочок і за допомогою качалки розкачайте його в великий і тонкий пласт, товщина 5 мм.

Важливо! Якщо ви тісто розкотите тісто тонше, то будиночок пряник буде сухий, а якщо товщі, то опуклий. До речі, в минулій замітці я ділилася з вами деякими хитрощами, як можна розкачати тісто дуже тонко і рівномірно.

Розкочуйте або на силіконовому килимку або відразу ж на пергаментному папері, щоб було зручніше переносити на деко.

3. Потім візьміть деталі, виріжте їх з картону. Ви можете на свій смак взяти абсолютно будь-який вид будиночка. Хоч зробити замок.

4. Накладіть деталі на підготовлене тісто і за допомогою ножа для піци зробіть заготовки.

5. Робіть прямі і впевнені рухи ножем.

6. А потім підправте всі деталі стеком, щоб всі зрізи були рівними.

7. Тепер пергамент перенесіть на деко і відправте в духовку випікатися.

8. Випікайте при 200 градусів, час випічки буде приблизно 10 хвилин, але це може бути і 7 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. Остудіть деталі, і тільки після цього приберіть їх з дека.

9. Основу для будиночка можна також зробити з пряникового тесту або ж взяти звичайне блюдо. Якщо ви вирішили зробити підкладку з тіста, то товщина повинна бути більше, а саме 7 мм.

Робимо Айсінг для прикраси будиночка

Щоб зробити незабутній вид у котеджу ми повинні його дуже гарненько оформити, додати закінчений зовнішній вигляд, щоб він нагадував нам чарівну казку або чудо, яке ось ось станеться.

Для цієї мети ми навчимося робити так званий Айсінг, по-іншому можна сказати крем або глазур.

Нам знадобиться:

  • лимонна кислота - щіпка
  • білок - 1 шт.
  • цукрова пудра - 150-200 г

Спосіб приготування:

1. Зробіть глазур, для цього лимонну кислоту потовчіть в ступці. Двічі просійте цукрову пудру через ситечко, це необхідно для гладкості і тягучість глазурі.

2. Збийте білок спочатку виделкою, а потім візьміть міксер. Збийте в піну на невеликій швидкості.

3. Цукрову пудру додавайте порціями і кожен раз збивайте. В середині процесу додайте дрібку лимонної кислоти. Глазур для заливки готова, вона повільно спадає з вилки і дуже добре зберігає візерунок і не розтікається.

4. Частина глазурі упакуйте харчовою плівкою, причому плівка повинна торкатися поверхні глазурі, а то вона засохне, відсуньте вбік.

5. Глазур для малювання буде густіше, але не набагато, в неї внесіть ще більше пудри, глазур зберігає свою форму і не стікає з вилки і утворює піки. Перемістіть її в кондитерський мішок. Це глазур буде називатися для заливки, якщо вона буде сильно густий, додайте в неї трішечки звичайної кип'яченої води.

6. Тепер подивіться всі торцеві сторони, якщо ви бачите якісь нерівності подчеканьте їх на дрібній тертці.

7. засклений вікна, кубик мармеладу обріжте з усіх боків від цукру.

8. З внутрішньої сторони рами вікна обведіть глазур'ю для малювання. І потім приклейте два шматочки мармеладу. Залиште сохнути мармеладом вгору.

9. Кожному будиночка потрібна труба, краю деталей обведіть кремом для малювання. У центр внесіть глазур для заливки і розрівняйте її паличкою або зубочисткою трохи торкаючись обведення.

10. Відразу ж зробіть цегляну кладку з цукерок нібито тик-так або щось подібне емемдемс наприклад.

11. Задню стіну будиночка розпишіть декоративними візерунками, їх легко зробити навіть початківцям. Намалюйте спочатку лінію по краю, а потім зробіть заливку. Край доповніть мереживний мережею або міськими візерунками. Візерунки зробіть у вигляді гілочок.

12. Коли мармеладне віконце схопиться обведіть зовнішню сторону рами.

13. А тепер ще можна зробити колодязь з солодкою або солоною соломки. Довжина паличок 3-4 см, при складанні чергуйте палички, щоб стінки колодязя були дірявими.

14. Пряники накривати нічим не потрібно, вони тепер висохнуть.

Рухаємося далі і будемо чудити і творити:

1. Тепер ще один важливий момент збираємо пряниковий котедж і встановлюємо на підставку. Приготуйте ще одну порцію для розпису і заливки.

2. Стіни приклейте встик встик глазур'ю для розпису. Як підпірки використовуйте будь-які відповідні по висоті предмети, наприклад стакан.

3. Приклейте частини даху і заповніть всі отвори, які залишилися глазур'ю.

4. Дайте такому білому айсінгом висохнути. Між іншим можна звичайно розмалювати різнокольоровими квітами, для цієї мети використовуйте барвники. Як тільки будинок зміцніє і висохне, виставите його на пряниковий підкладку.

5. Краї підкладки також можна обвести кремом і залити в деяких місцях.

6. Чи можна залити глазур'ю майже всю поверхню. Встановіть в кут колодязь і також ємність для води, можна випекти маленькі смужки печива заздалегідь.

7. Оформіть красиво дах і мансарду.

8. Потім рухайтеся далі і оформляйте трубу.

9. Чи можна з соломки викласти стіс, кожен ряд можна змастити глазур'ю.

10. Ось що приблизно вийшло.

11. А далі ще один завершальний етап це обробка. В інтернеті маса ідей, можна використовувати дутий рис, горішки, драже або присипку.

12. Дах будинку викладіть з кукурудзяних пластівців. Забавно і оригінально це змориться.

13. На трубу покладіть різнокольорові кульки з родзинок і горішок.

14. Використовуйте будь-які улюблені солодощі, щоб це виглядало шалено смачно і чудово.

15. Ось його вид зверху, шикарно і в той же час не сильно складно, так би мовити з підручних матеріалів, вийшов казковий будиночок.

16. Така смакота і ласунка порадує вас і ваших гостей! Творіть і чудіть! Творчих успіхів вам!

Простий рецепт солодкої випічки без меду

Тепер давайте зробимо ще один палац або як ще можна назвати цей кулінарний шедевр. Цей варіант буде простенький, схеми будуть нескладними і ви як початківець новачок точно впораєтеся.

Всі ми іноді шукаємо саме такі рецепти, щоб на швидку руку створити щось надзвичайно гарне і смачне.

Нам знадобиться:

  • Цукор - 250 г
  • Борошно - 480 г
  • Вода (або апельсиновий сік + вода) - 125 г
  • Яйця - 1 шт +2 жовтка (або 2 яйця)
  • Масло - 100 г
  • Какао 20 г
  • Спеції - 1 ст.л
  • Сода - 0,5 ч.л
  • Сіль - 1 щіпка

Спосіб приготування:

1. Насамперед вам необхідно роздрукувати або намалювати макети або схеми кінцевого виробу. Можна скористатися ось такий схемою крою.

2. Далі замісіть тісто. Оскільки в попередньому варіанті ми робили тісто з медом, давайте зробимо в цей раз його шоколадним. До речі можна використовувати таке пряникові тісто, щоб спекти ароматні пряники або печиво.

Для початку натріть цедру одного апельсина на дрібній тертці. З м'якоті апельсина вичавити сік і зробіть так, щоб маса рідини була 125 мл, при потребі влийте води.

3. Візьміть миску і в неї просійте борошно і какао через сито. Далі внесіть спеції імбир і мускатний горіх, ви можете ще додати корицю, гвоздику, коріандр, кардамон і т.д Всього спецій повинно бути одна столова ложка.

Після цього внесіть соду і сіль, розмішайте все сухі інгредієнти звичайним віночком.

Візьміть одне яйце і два жовтки і розбийте в іншу ємність, розмішайте виделкою.

4. На сковороду або каструлю з потрійним дном внесіть цукровий пісок. Увімкніть на невеликий вогонь масу. Розплавте цукор.

В іншу каструльку помістіть апельсиновий сік і доведіть його до кипіння.

5. Коли ви побачите, що карамель починає шипіти і закипати по краях заважайте її ложкою, щоб нічого не пригоріло. Коли ви побачите димок, то відразу ж влийте тонкою цівкою апельсиновий окріп.

Будьте обережні і акуратні, щоб не обпектися. Далі за списком додайте вершкове масло і цедру, розмішайте і варіть до повного розчинення масла і цукрових крупинок. Після всього дайте суміш охолонути до кімнатної температури.

І тільки після цього внесіть туди яєчну масу, перемішайте + борошно зі спеціями. Борошно додавайте поступово, не потрібно додавати все. Тісто має вийти рідким, в такому вигляді висипте його на стіл і присипте борошном. Замісити тісто. Тісто вийде м'яке і еластичне, після того як воно готове, упакуйте його в мішечок і помістіть відпочивати в холодильник і дайте йому там постояти одну добу.

6. Ну а далі вам залишається розкачати тоненько тісто в коло або пласт, товщина 4-5 мм і вирізати по шаблонах потрібні деталі. Потім покласти їх на деко, застелене пергаментним папером і випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин.

3. Після того, як печеньки спечуть дайте їм охолонути, а потім акуратно складіть будиночок. Щоб з'єднати елементи, бічні частини умочіть в рідкий мед або варене згущене молоко.

4. Або ж можна присадити на крем або глазур, рецепт айсінгом візьміть з попереднього рецепта.

5. Після цього оформите на свій смак глазур'ю всі частини будинку.

6. Можна використовувати дрібні цукерки або кондитерську присипку, адже такі смачні будиночки можна робити на будь-яке свято, навіть на Великдень.

7. Будиночок потрібно помістити на підставу, його можна також спекти з тіста, а можна просто поставити на будь-який піднос. Приємного апетиту, друзі! Відмінного настрою і позитиву, з таким чудовим палацом воно у вас точно з'явиться.

Будиночок з солодкою соломки

Якщо у вас зовсім мало часу, а ви ось-ось чекаєте гостей і ніякої десерт до чаю не готовий, то ви можете скористатися моєї попередньої заміткою про тортики без випічки з печива і пряників, ну або зробити ласощі з сладеньких соломок.

1. Все що вам необхідно так це соломка і будь-який крем або варене згущене молоко. З'єднайте палички між собою, щоб вийшов образ стін. Як ви бачите на цих картинках.

2. Прикрасьте зверху цукерками або чимось іншим, наприклад родзинками і горішками.

Як зробити пряниковий будиночок з печива з дітьми

Також можна разом з дітлахами зробити такі творіння зі звичайних крекерів або розсипчастого печива. Головне правильно зробити вийкройкі, але це зовсім нескладно, погляньте сюди.

Потім з'єднайте бічні сторони і прикрасьте цукерками Емемдемс асорті, також можна використовувати зефір, пастилу і мармелад.

Відео про те, як зробити швидко пряниковий імбирний будиночок в домашніх умовах

Пропоную вам подивитися відеоматріали з каналу ютуб, сподіваюся вони вам теж знадобляться, тим більше, коли в живу все показано і розказано, то іпсечь такі ласощі буде набагато простіше:

А тепер я вам пропоную деякі ідеї прикраси будиночків.

Можна оформити в новорічному стилі і присадити кожному з гостей на кружку.

Виглядає по справжньому суперски і оригінально.

Або ось такі новорічні будиночки.

Часто ще роблять на Великдень у вигляді сувенірів.

На цьому все, закінчую цей пост. Всім райдужного настрою і удачі! Всім позитиву і творчих успіхів! Бувай!

Радимо прочитати

Різдвяний будиночок з соломки
Різдвяний будиночок з соломки
У таке світле свято, як Різдво, всі чекають дива. Ви зможете легко подарувати це диво вашим малюкам, якщо зробите для них солодкий різдвяний будиночок.
Великодні цукерки
Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки