Печиво Савоярді: рецепти бісквітного печива для тірамісу будинку
Добрий всім день! Як і обіцяла ділюся напрацюваннями солоденького. У попередній статті дала вам клятку, що поділюся рецептами бісквітного печива, пам'ятаєте? Так ось тримаю слово, ловите.
Для чого можна спекти такі печенюшки? Так, просто так щоб порадувати свою сім'ю або зробити італійське тірамісу, тобто торт з нього. Одне іншому не заважає, лопати їх одне задоволення, а приготувати не складе великих труднощів.
А що ще можна приготувати? А ви любите цей вид? які з цього приводу будуть ваші відгуки і пропозиції. розкажіть, якщо можна все тонкощі приготування, якщо ви ними володієте.
Ах, в магазинах Бахетле, Пятерочка, Магніт, можливо у вас інші назви супермаркетів, такий шедевр коштує дуже дорого, та й знайти його не так то просто, особливо якщо ви живете в сільській місцевості.
Класичний рецепт печива Савоярді в домашніх умовах
Найпопулярніший і напевно найсмачніший і правильний, один з кращих варіантів, який я з радістю хочу опублікувати, він Гостовский, але буде домашній. Виходить як в магазині, так напевно навіть краще, адже можна сфабрикувати цілу купу, а вже мої як оцінили такий десерт, це не передаси словами, тільки спекла вже немає на тарілці. Все розхапали. &# 128539;
На виході у вас вийде приблизно 60 штучок масою 600 грам, звичайно для великої родини це на один раз, тому печіть побільше.
Нам знадобиться:
- яйце - 8 шт.
- цукор - 300 г
- борошно - 300 г
- ванілін - 1-2 пакетика
- горілка - 4 ст.л
- сіль - щіпка
Спосіб приготування:
1. Добре просійте борошно через ситечко, щоб наситити її киснем, ви ж хочете, щоб вийшло пишненька.
2. Яєчка курячі візьміть свіжі, і обов'язково в холодному вигляді, відокремте білки від жовтків. Білки посоліть, і почніть збивати міксером.
3. Як побачите білий крем почніть додавати поступово сахарок. Повинні вийти стійкі піки.
4. Тепер черга жовтків, влийте їх туди ж.
5. Суміш повинна вийде однорідної і красивою по консистенції. Налийте горілку.
Важливо! Горілку можна замінити іншим будь-яким алкогольним напоєм, наприклад коньяком.
6. Відразу насипте борошно. Перемішайте ложкою круговими обертаннями.
7. Найважче позаду, хоча і що там такого важкого було, я не помітила. Візьміть деко, або форму для випічки покладіть спеціальний лист змастіть його рослинним маслом і присипте борошном.
8. Тепер однорідне тісто покладіть в поліетиленовій мішечок, можна звичайно скористатися кулінарними пристосуваннями, але якщо їх немає, то мішки є у кожного в будинку.
9. Кінчик ображати кухонними ножицями. Абсолютно, як бачите, все геніально просто, ми ж не чарівники, а шеф-кухаря. &# 128539; Гарне у мене сьогодні настрій і як завжди бойовий настрій.
10. Щоб не розтеклося тісто поставте його в будь-який стаканчик або баночку.
11. Якої форми Савоярді? Так, тієї самої у вигляді паличок, «пальчиків». Не дарма ж у нас в країні їх прозвали «жіночими». А як на вашу думку, на що схоже?
12. По зображенні все ясно, що з мішечка потрібно видавити такі ковбаски приблизно 10 см в довжину. Потім присипте зверху цукровою пудрою.
Важливо! Цукрова пудра повинна вбратися в тісто, а далі вам потрібно заново знову присипати їх пудрою.
13. Ну, і тепер найцікавіший момент, це випікання в духовці. Заздалегідь духовку розігрійте до 180-200 градусів і випікайте до готовності приблизно 10-12 хвилин, далі вимкніть і нехай печиво постоїть в ній ще 5 хвилин, щоб верх добре підсох і став хрустким.
14. І ось тільки тепер відкривайте духовку і дістаньте ці творінкі. Ну божественно виглядає, правда?
Яке це творіння на смак? Я б сказала смак фантастичний, класний і дуже солоденький! Хто не пробував багато втратив.
Рецепт печива дамські пальчики для тірамісу
Ще один низькокалорійний варіант, не втрималася розповім вам, він буде також крок за кроком і завдяки йому я точно знаю, що у вас все вийде спекти вдома. Мені нагадав цей варіант смак ресторану, там Савоярді теж дають на десерт, ну або як тірамісу. Він легкий, і в той же час доступний абсолютно всім, навіть юним недосвідченим господаркам. Читайте, якщо цікаво опис і склад.
Нам знадобиться:
- яйце - 4 шт
- цукрова пудра - 140 г
- борошно -1 00 г
Спосіб приготування:
1. Як і в попередньому варіанті відокремте білки від жовтків.
2. Після, за допомогою міксера збийте жовтки з цукровою пудрою. Візьміть тільки одну другу частину пудри, решта піде на присипку. Далі в іншій ємності збийте білки до утворення жетскую піків. Потім в жовтки додайте білки і перемішайте.
Важливо! Додавати потрібно не все відразу, а частинами по-тихоньку збиваючи міксером.
3. Тепер справа за борошном, слідом відправте її, вимісити тісто.
4. Візьміть високу ємність і одягніть на неї мішечок, покладіть тісто.
5. Зробіть ножицями дірочку на пакетику і видавіть ось так, як показано на малюнку на формі для запікання, на яку спочатку покладіть спеціальний листочок для випічки, змащений вершковим або рослинним маслом, притрушений борошном.
6. Посипте на тестові палички цукрову пудру.
Важливо! Робіть це два рази, щоб вийшла та сама хрустка скоринка, ні з чим незрівнянна.
Випікайте в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 10 хвилинок. Вийміть і подавайте його на полуденок або на будь-яке свято або торжество. А можна просто сидіти і чаепітнічать з кавою або соком. Виглядає вражаюче, дивіться це фото і дуже смачно!
Відео про те, як приготувати печиво Савоярді
Тим, хто до сих пір ще не зрозумів як робити цю ласуна, пропоную подивитися відео як приготувати своїми руками:
P.S До речі, знайшла ще один варіант приготування, від Ю. Висоцької, вона додає разом з борошном ще дрібку крохмалю, можливо ви захочете додати його в своє тісто. &# 128539;