» » Шарлотка з яблуками - рецепти шарлотки з яблуками в духовці з фото

Шарлотка з яблуками - рецепти шарлотки з яблуками в духовці з фото


Вітання всім! На зв'язку Катерина.

Коли я питаю у свого чоловіка який пиріг спекти з яблук, то він завжди говорить мені, ну звичайно ж Шарлотку!

Найвідоміший, популярний простий і легкий пиріг, який тільки можна придумати з яблуками. Ви згодні зі мною? Мінімум зусиль, а результат смачний, солодкий або з кислинкою. Най-най смачний пірожочек з наливними яблучками.

Я сама яблучка дуже сильно люблю, а в випічці просто обожнюю. Хто вперше буде випікати це чудо скажу відразу, нічого складного немає і бути не може. Як приготувати шарлотку (в двох словах) завести тісто, яке робиться приблизно 3 хвилини і порізати яблука. Засунути форму з вкусняшки в духовку, і чарівний аромат вже тут як тут.

Ну, а якщо раптом у вас є яблучне варення і ви не знаєте, що з нього створити, то тоді вам на допомогу ось ця замітка про випічку з варенням.

miniatura tertiy

Шарлотка з яблуками - класичний покроковий рецепт з фото

Цей варіант не для ледачих, але з цього виду Шарлотка не впаде після випікання і яблучка НЕ ​​потемніють, вона буде повітряна і пишненька, така румяненькая, що просто принадність, тане в роті. Це один з кращих творінь приготування.

Як готувати класичну шарлотку з яблуками?

На допомогу вам ось ця покрокова інструкція з фото.

Нам знадобиться:

  • борошно - 1 ст.
  • цукор - 1 ст.
  • яйце - 5 шт.
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • яблука кисло-солодкі - 3-4 шт.

Калорійність цього солодкого десерту - 116 ккал / 100 г

Спосіб приготування:

1. Візьміть гарну чисту ємність і розбийте в неї яйця. Додайте цукровий пісок і добре збийте міксером, я особисто завжди збиваю віночком, виходить теж дуже смачно. Постарайтеся, щоб всі сахарінкі розчинилися, чим менше, тим краще.

2. Борошно змішайте з розпушувачем і додайте в яєчну суміш.

Важливо! Найкраще брати просіяне борошно, щоб випічка вийшла більш повітряної і легкою.

Якщо ви використовуєте гаситься в оцті соду, просто додайте її в суміш.

Важливо! Розпушувач можна замінити на соду погашену в оцті.

3. З яблучок зніміть шкірку і приберіть зернятка і сердцевінку. Поріжте на акуратні брусочки. Змастіть форму для випікання маслом і покладіть в самий низ нарізані яблука.

3yabloki

4. Залийте всю поверхню форми з яблуками тестом.

5. Випікайте приблизно 40 хвилин в розігрітій духовці до 190 градусів.

Важливо! Як перевірити готовність шарлотки? Проткніть її зубочисткою або сірником, якщо паличка суха, значить випічка пропеклась.

6. Приємного апетиту! Подавайте до столу в призуп вигляді з какао або чаєм. А можна з молоком.

Відео - готуємо шарлотку в духовці з яблучками

Шарлотка з яблуками - простий і смачний рецепт

Цей варіант самий смачний і простий, виходить дуже розсипчастим і здивує Вас, так як він готується без борошна, просто смакота. Замість борошна тут використовується манна крупа. Дітлахи наминали такий десерт миттю &# 128578;

Нам знадобиться:

  • сир пачка - 200 г
  • яблучка - 3 шт середнього розміру
  • цукор - 0,5 ст.
  • манка - 0,5 ст.
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло або маргарин - 50 г
  • сода - 1/4 ч.л

Спосіб приготування:

1. Свіжі яблучка-красені вимийте і протріть насухо. Наріжте їх невеликими долечкамі. Покладіть їх на змащений олією лист і присипте зверху цукром.

2. Маргарин або масло розтопіть на плиті або водяній бані.

2. Розбийте одне яєчко в чашу, туди покладіть манку, соду і цукор. Перемішайте і дайте трохи постояти цієї суміші. Манна крупа повинна набрякнути.

3. Отриману суміш вилийте на яблука.

4. Випікайте яблучний десерт протягом 30 хвилинок в розігрітій духовці до 180-200 градусів. Смачного!

Можливо ви захочете в цей вид додати борошно, в допомогу вам ось цей відео ролик. Приємного перегляду і смачних історій!

Пишна яблучна шарлотка в духовці

Нам знадобиться:

  • яйце - 3 шт.
  • цукор - 1 ст.
  • борошно - 1 ст.
  • сода - 0,5 ч. л гашене оцтом 9 відсотків
  • сіль - на кінчику ножа
  • яблука - 3 шт.
  • лимонний сік - 1 ст.л або лимонна кислота розведена у воді 50 мл
  • рослинне масло - 1 ст.л
  • маргарин - 20 г
  • цукрова пудра - 4 ст.л

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб пиріг не прилип до вашої формі обмажте її рослинним маслом або вершковим. Далі візьміть курячі яйця і розбийте їх так, щоб білки і жовтки були в різних ємностях.

1ingredienti

2. Внесіть в ємність з жовтками півсклянки цукру і збийте міксером до білого. Білочки від яєць приберіть в холодильник.

3. Яблука потрібно буде помити і обсушити, а далі приберіть з них серцевину і кісточки, і наріжте їх акуратними красивими шматочками.

Важливо! Щоб яблучка НЕ ​​почорніли, збризніть їх розведеною у воді лимонною кислотою або соком лимона.

4. Тепер дістаньте білки з холодильника і помістіть в спеціальну чашу для міксера, збийте міксером білки, додавши в них на кінчику ножа сіль. Збийте їх протягом 4 хвилин на самій максимальній потужності, а далі внесіть цукор, що залишився і продовжуйте збивання, щоб вийшов класний, білий крем.

5. Форму для випічки перед тим як викласти яблучка потрібно посипати цукровою пудрою. А після викласти їх в будь-якому цікавому порядку.

6. Для того, щоб тісто вийшло повітряним потрібно в жовтки додати погашену соду або можна використовувати розпушувач. Зазвичай в таке тісто додається 1 чайна ложка розпушувача. Розмішайте. Додайте до жовтків збиті білки і на повільній швидкості міксера ще раз вбийте масу.

7. Додайте в отриману суміш рослинне масло, маргарин і борошно вищого гатунку, продовжуйте збивати потихеньку міксером.

8. Тісто має вийде схожим на крем, але в той же час дуже густенькое. Половиною тесту залийте яблучка, які лежать на дні форми.

9. Викладіть ще один шар яблук на тісто, потім присипте їх цукровою пудрою.

Важливо! Яблучка обов'язково присипати цукровою пудрою, вона допоможе їм не злитися з тестом і не зробить їх сильно рідкими і м'якими. Без посипання цукровою пудрою, шарлотка буде плоска.

Вилийте залишилися тісто на яблучка.

10. Поставте пиріжок в розігріту духову шафу до 180 градусів і випікайте приблизно 40-45 хвилин. Щоб перевірити готовність, проткніть пиріжок зубочисткою. Якщо вона суха значить він готовий.

11. Ось що вийшло. Краса і смакота! Розріжте після того, як пиріг охолоне на порційні шматочки і подайте до столу. Приємного вам смаку!

Як приготувати шарлотку з яблуками з батона

Ця незвичайна шарлотка, дуже оригінальна і незвичайна. На вигляд виглядає дуже красиво, а також як ніби ви її спекли за традиційним варіанту. За часту залишається вдома яка-небудь стара випічка, хліб, батон, може навіть паски або паска. З них можна створити ось таку незвичайну смачну випічку.

Секрет Шарлотки з цього виду в тому, що весь вчорашній батон буде просочений сумішшю з яєць, і тому десертик вийде такий же ніжний і ні скільки не гірше, ніж якась інша випічка.

Нам знадобиться:

  • 1 батон (краще вчорашній) - 1 шт.
  • яблуко - 3 шт.
  • молоко - 400 мл
  • яйце - 3 шт.
  • вершкове масло - 30 г
  • цукровий пісок - 6 ст.л
  • кориця або ванілін (за бажанням) - 0,5 ч.л

Спосіб приготування:

1. Щоб зняти білки від жовтків. Збийте спочатку білки міксером до стійких піків.

Важливо! Щоб білки добре збили, додайте в них крапельку солі і найголовніше, вони повинні бути холодними.

2. Далі в жовтки додайте молочка, посахаріте. Збийте і приберіть в сторону.

3. Додайте корицю або ваніль за смаком, якщо ви любите ці прянощі. Збийте.

4. Яблука добре помийте, видаліть серцевину і поріжте на часточки.

5. Тепер в білкову суміш внесіть желтковую. Перемішайте ложкою.

6. Змастіть форму вершковим маслом. Рясно.

7. Батон наріжте на шматочки, корки ображати. Налийте суміш у форму приблизно повинно піти половина суміші.

8nalivaem

8. Почніть укладати шар батончика, шар яблучок, шар батончика, шар яблук і так далі. Таким чином заповніть всю форму.

9delaem sharlotku

9. Одержаний шедевр залийте яєчної масою.

10. Ось що вийшло, красиво виглядає чи не так?

Важливо! Відкладіть форму в сторону на 20 хвилин, щоб батон просочився рідиною з яєць.

11. Поставте блюдо в духовку на 180-200 градусів на 40 хвилиночок. Після витягування змастіть ваш шедевр вершковим маслом зверху. Можна посипати горішками. Смачного!

Повірте виходить дуже-дуже смачно, а головне просто без всякої метушні з тестом.

Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці

Яблучна, ароматна смачна шарлоточка неодмінно порадує ваших гостей, якщо раптом вони нагрянули без попереджень.

Варіант швидкої випічки цього чуда в мультиварці.

Нам знадобиться:

  • яйце - 4 шт.
  • цукровий пісок - 1 ст.
  • борошно пшеничне - 1 ст.
  • ванілін - 10 г
  • яблука - 2-3 шт.

Спосіб приготування:

1. Як і будь-якому варіанті почніть з розбивання яєць. Візьміть чисту миску і розбийте в неї чотири яйця.

2. Далі потрібно міксером збити яйця до піни. А після всипте цукор і продовжуйте знову збивати. Кому подобається смак ванілі, то додайте ванілін на кінчику ножа.

3. Приготуйте відразу формочку, чашу мультиварки. Змастіть її вершковим або рослинним маслом.

4. Додайте в отриману суміш просіяне борошно. І добре перемішайте столовою ложкою.

Важливо! Борошно найкраще брати просіяне, щоб вона наситилася киснем.

5. Вилийте кремообразную суміш в чашу.

6. Зверху на суміш посипте яблучка. Яблучка заздалегідь очистіть і наріжте на долечкамі або кубики. І тепер як же спекти?

7yabloki

7. Увімкніть режим Випічка приблизно на 40-50 хвилин. Після звукового сигналу, нехай постоїть ще на підігріві приблизно 20 хвилин.

8. Ось що вийшло! Дуже апетитно і просто. Виходить дуже смачно, як у бабусі. Просіть до столу. Подавайте з чаєм або кавою. Смачного.

Готуємо пишну шарлотку з яблуками будинку

Секрет цього варіантік, то що пиріг виходить вологий, так як в ньому використовується такий інгредієнт як, сметана або кефір. Такий варіант мені подобається найбільше.

Тому якщо вам пиріжок здався раптом сухуватий, то пробуйте приготувати відразу цей шедевр.

Нам знадобиться:

  • борошно вищого сорту - 1 ст.
  • цукор - 1 ст.
  • сметана - 1 ст.
  • кориця - 0,5 ч.л
  • сода - 0,2 ч.л
  • розпушувач - 1 ч.л.
  • яйце - 2 шт. або одне дуже велике

Спосіб приготування:

1. Збийте міксером одне яйце зовсім недовго.

2. Далі внесіть до нього цукор і збивайте до тих пір, поки всі крупинки цукру на розчиняться.

3. У яєчну суміш додайте сметанку або кефір і продовжуйте збивати. Додайте борошно. Збийте до однорідної консистенції. Внесіть соду і розпушувач, перемішайте.

Важливо! Не потрібно довго збивати тісто, головне, щоб мука втрутилася в суміш.

4. Яблучка наріжте довільно на шматочки, посипте корицею.

Важливо! Якщо у вас сильно солодкі яблука, а ви б хотіли з кислинкою, посипте долечкамі яблучок лимонною кислотою.

5. Покрийте їх тестом. Рівне і красиво за допомогою лопатки розрівняйте поверхню.

6. Поставте випікатися в духовку заздалегідь розігріту до 180-190 градусів на 30 хвилин до повної готовності.

7. Вийшло дуже соковито і красиво. Пробуйте і ви, і нехай у вас обов'язково вийде це диво!

Секрети і поради для приготування найсмачнішого яблучного пирога

1. Намагайтеся брати найсвіжіші і ароматні яблука для цієї страви. Чим більше часточок яблучок в пиріжку, тим смачніше буде випічка.

2. Щоб яблучка НЕ ​​почорніли, полийте їх лимонним соком або лимонною кислотою розведеною у воді 50 мл на 0,5 ч.л.

3. Яйця потрібно збивати охолодженими і додавши до них щіпку солі.

4. Щоб пиріг не прилип до форми, змастіть його рослинним або вершковим маслом.

5. Щоб пиріжок вийшов повітряним найкраще в тісто покласти розпушувач, а не соду. А також рекомендується білки і жовтки збивати окремо, так ви досягнете максимальної пишності цього печеного страви.

6. Щоб шарлоточка після випікання не кришиться, борошно змішайте з крохмалем.

7. Для того, щоб сам тортик піднявся високо рекомендується змащувати маслом тільки дно форми, а не бічні краї. Чому буває таке, що шарлотка не піднімається? У такому випадку спробуйте замість соди використовувати розпушувач і дайте тісту постояти відпочити хоча б 20 хвилин. І ще одна дуже важлива умова, чому тріскається поверхня у цього пирога, не забувайте майже відразу діставати її з духовки, щоб цього не сталося.

Ну і найголовніша порада, тим у кого шарлотка НЕ ​​пропікається всередині, використовуйте в тесті соду погашену оцтом або розпушувач. Жовтки і білки завжди взбевайте окремо один від одного. А самі яблучка ніколи не заважайте з тестом. Покладіть їх краще на дно форми, а потім залийте сумішшю.

8. Для додання смачного аромату додавайте різні прянощі, наприклад корицю, ваніль, горішки або цукати.

9. Якщо вам потрібен варіант «Гості на порозі» то найкраще випікати цей солоденький тортик в мультиварці. Час ви витратите набагато менше.

10. Які яблучка найкраще вибирати для начинки? Так, в принципі ті, які ви любите, але краще з кислинкою.

P.S Ви знаєте чому так назвали цей яблучний пиріжок таким цікавим ім'ям? Виявляється вперше таке блюдо спекла королева Шарлотта дружина короля Великобританії. Але, є й інші версії, а якої версії дотримуєтеся ви? Напишіть ваші коментарі. Може хтось вашим ім'ям називав теж якийсь блюдо  

Радимо прочитати

Швидкий яблучно-сливовий пиріг
Швидкий яблучно-сливовий пиріг
Пиріг на столі доречний завжди. Як же приємно з'їсти шматочок свіжого домашнього пирога з чашкою вечірнього чаю або запити такий ласий шматочок склянкою теплого молока. Жоден магазинний пиріг не
Оладки з яблуками
Оладки з яблуками
При всій уявній простоті, приготування оладок – процес далеко не елементарний і вимагає хорошої кулінарної інтуїції (базується на багатому досвіді), або точного проходження перевіреного рецепту. Як і
Класична шарлотка з хліба
Класична шарлотка з хліба
Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки