Яблучний пиріг на кефірі на швидку руку
Сьогодні мова піде про просте і смачне яблучному пирозі на кефірі, приготованому на швидку руку, без вишукувань і особливих зусиль. Пиріг дійсно виходить дуже смачним, пишним і красивим незважаючи на досить скромний набір інгредієнтів для його приготування.
Такий яблучний пиріг, приготований на кефірі, можна готувати хоч кожен вихідний. Пиріг бюджетний і до того ж його практично неможливо зіпсувати. Він відмінно пропікається, стає пишним і пористим.
Нехай цей яблучний пиріг на кефірі і простий, але виглядає він досить ошатно, особливо якщо прикрасити його тонким шаром цукрової пудри. Яблучні дольки спеціально розміщуються на поверхні тесту, а не втручаються в нього. Таким чином на поверхні яблучного пирога на кефірі створюється якась подоба візерунка, що також надає пирога якусь «ошатність».
Особисто мені дуууже сподобався цей яблучний пиріг на кефірі. За смаком він нітрохи не поступається тій же Шарлотці. До речі, її РЕЦЕПТ так само у мене є. Тісто в яблучному пирозі на кефірі виходить досить пружним і не схильне зайве розсипатися, при цьому воно повітряне, рівномірно пронизане повітряними порами.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій - 8Складові:
- 2 яйця
- 2 яблука
- 2 склянки борошна
- 1 стакан кефіру
- 1 склянка цукру
- 50 г вершкового масла
- 0,5 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. ванільного цукру
Пиріг яблучний на кефірі в духовці, покроковий рецепт з фото
Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів.
У будь-яку відповідну для замішування тіста ємність вбиваємо два яйця і додаємо стакан цукру і ванілін (або ванільний цукор).
{ad1} За допомогою міксера або звичайною вилки (через брак віночка) злегка взобьем яйця з цукром до білого кольору (2-3 хвилини).
Додаємо до яєчно-цукрової маси стакан кефіру будь-якої жирності.
50 г вершкового масла злегка підтоплює в мікрохвильовій печі або просто заздалегідь дістаємо з холодильника для того, щоб до моменту ікс воно стало дуже м'яким.
Вводимо в тісто розтануло масло, злегка перемішати все міксером. Після цього вводьте в тісто дві склянки борошна (без гірки, стакан = 200 мл). Протягом хвилини замішуємо рідке тісто і розбиваємо все борошняні грудочки.
Для приготування цього яблучного пирога на кефірі я використовувала роз'ємну форму діаметром 19 см. Дно форми я застелила пергаментом, стінки нічим не змащувала, оскільки в тесті міститься достатня кількість вершкового масла, яке запобігатиме «склеювання» пирога з формою.
Виливаємо рідке кефіру тесту в форму.
Два середніх яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і видаляємо серцевини. Нарізаємо яблука дольками, які в свою чергу розкладаємо на поверхні тесту. Часточки злегка «топимо» в тесті.
Відправляємо форму з тестом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо його 40-45 хвилин в залежності від особливостей духовки.
Через відведені час перевіряємо яблучний пиріг на кефірі на готовність за допомогою зубочистки або сірники, протикаючи нею пиріг в центрі. Якщо все ж з'ясується, що пиріг всередині сируватий, але є один «секрет» як довести його до ідеального стану і не спалити. Просто накриваємо форму з пирогом листом фольги і знову відправляємо пиріг в духовку хвилин на 10 допікати. Це дозволить зупинити процес «рум'янцю», але при цьому пиріг продовжить пропікатися зсередини.
Мій пиріг відмінно пропікся за 40 хвилин в електричній духовці. Злегка остиглий яблучний пиріг на кефірі витягаємо з форми.
І прикрашаємо цукровою пудрою. Від цього пиріг стає неймовірно красивим.
Печіть на здоров'я, насолоджуйтеся смаком домашньої випічки і не бійтеся експериментувати. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!