Шашлик з курки. Як правильно приготувати курячий шашлик? Топ 10 смачних маринадів
Всім величезний привіт!
Ця коротка стаття буде присвячена, однією чудовою ідеї, яка мені прийшла в голову недавно. Стосується ця ідея шашликів. Ви коли-небудь хотіли спробувати відразу це блюдо з різних маринадів? і вибрати, знайти собі самий кльовий, кращий, щоб потім тільки по ньому смажити соковиті м'які шматочки? Я думаю, що так! Тоді, беріть на озброєння цю замітку.
Сьогодні ви навчитеся готувати шашлик з курки, а найголовніше зрозумієте як спробувати і зробити відразу за один прийом 11 видів шалений смачного, ароматного м'яска з димком, щоб м'ясо було соковите і м'яке. Секрети самих класних, смачних, кращих соусів для маринування в цій статті.
Напевно ви подумаєте, що це дуже складно і довго за часом. НІ! Абсолютно немає, все дуже просто, простіше не буває зробити 11 різних маринадів відразу, за один прийом.
Отже поїхали.
Важливо! Щоб заощадити час візьміть і відразу зробіть суміш ароматних приправ для всіх різновидів шашлику і потім додавайте в будь-який маринад.
1 етап Підготуйте всі інгредієнти, щоб отримати найкращу приправу для маринадів. Спеції для всіх маринадів будуть однакові!
Нам знадобиться:
- спеції для шашлику або будь-яка універсальна приправа для курки - 1 ст.л з гіркою
- спеції часнику сушеного - 2 ст.л з гіркою
- коріандр - 0,5 ст.л
- каррі -0,5 ч.л
- цибуля ріпчаста - 5 кг
- куряче філе - 5 кг
Спосіб приготування:
1. Насамперед візьміть і очистите ріпчаста цибуля, нам його знадобиться дуже багато 5 кг. Потім поріжте його півкільцями. Все це робиться досить просто і швидко, не потрібно намагатися красиво його порізати, тут в даному випадку краса не важлива. У вас вийде гігантську кількість цибулі. &# 128539;
Важливо! Золоте правило будь-якого шашлику, щоб він вийшов самим соковитим і ароматним беріть лука стільки за кількістю, скільки і м'яса!
2. Лук добре розімніть руками. Не бійтеся! Чим краще разомнете, тим більше соку дасть цибулю! Тепер ви зрозуміли, чому не важливо було акуратно різати цибулю на попередньому етапі.
3. Якщо у вас є на пальцях рук будь-які подряпини, то краще одягніть рукавички. Щоб цибуля пустила сік, потрібно обов'язково його щедро посолити, ну а потім вже розім'яти і перемішати руками.
4. Залиште розм'якшений лук постояти в сторонці. Ох, який супер аромат в кухні цибульний варто.
5. Поріжте на шматочки куряче філе, тільки не ріжте сильно дрібно.
6. Після того як м'ясні шматочки порізані, відправте їх в цибулю. Добре, ретельно перемішайте в цибульному соку і цибулі курку.
Важливо! М'ясо в цибулі має полежати не менш 30 хвилин! А в рідкому маринаді має перебувати 2-3 години!
7. Тепер приготуйте універсальну приправу-суміш. Візьміть будь-яку миску і додайте в неї 1 ст.л. універсальної приправи для курки.
8. Потім насипте сушений часник приблизно 2-3 ст.л можна і більше, просто не всі люблять сильний аромат часничку.
9. Після вносите коріандр. І все ретельно перемішайте.
10. Додайте трохи каррі (0,5 ч.л).
Важливо! Не переборщити, а від цієї спеції буде жовтеньким
11. І заключний етап в усі спеції додайте 2 ст.л солі.
Після все перемішайте столовою ложкою. Ось і вийшов абсолютно однаковий набір спецій для всіх видів.
12. Тепер все спеції викладіть на м'ясо, і добре перемішайте куряче м'ясо в спеціях.
13. Дайте настоятися такому ласощів в спеціях приблизно 20 хвилин, щоб спеції вбралися в м'ясо і розчинилися. Після закінчення часу поперчіть свіжомеленим чорним перцем на свій смак. Ах, аромат дуже чарівний варто.
2 етап Зробіть маринади для шашликів, щоб м'ясо було м'яким і дуже соковитим.
Важливо! Всі шматочки поставте в прохолодне місце, наприклад в холодильник або льох на 1,5-2 години.
Маринад для шашлику з ківі
Візьміть 4 ківі і очистіть їх від шкірки. Далі натріть ківі на тертці.
Важливо! Оскільки ківі дуже кислий фрукт, маринувати м'ясо слід не довше 2 годин, в іншому випадку шматки м'яса у вас перетворяться в желеобразное стан, якщо ви не дай бог залишите його на ніч.
Секрет ківі в тому, що він добре розм'якшує волокна м'яса, особливо гарний такий маринад для баранини, адже в баранині дуже багато всяких жилок.
Соку виходить досить багато. Отже, найважливіший момент, залийте маринадом курку, тобто частина підготовленої курки (приблизно 5-6 шт, а решта шматочки підуть на такий вигляд).
Готуємо з Грейфрут
1. Видавіть на м'ясо сік одного грейфрукти.
2. Додайте чайну ложку меду і перемішайте. Поставте маринуватися.
Шашлик з курки з гірчичним варіантом
Візьміть 2 ст.л французької гірчиці і добре перемішайте в ній м'ясо. Дайте настоятися м'яса в цьому маринаді.
Медово-соєвий маринад для курки
Візьміть 1 ст.л меду і 2 ст.л соєвого соусу і залийте курячі шматочки. Дайте добре промаринуватися м'яса.
Винний маринад для курячого шашлику
Налийте на шматочки вино біле столове приблизно 1 ст. Закрийте контейнер, дайте промаринуватися.
Сметанний маринад для курочки
Візьміть 2-3 ст.л сметани і нанесіть на шматочки, перемішайте.
Робимо на основі кетчупу
Візьміть 4-5 ст.л кетчупу Хайнц з часником і прянощами або будь-який інший який ви любите і замаринуйте м'ясо.
Експериментуємо з айраном і томатним соком
У контейнер з м'ясом додайте айран сильногазований і томатний сік, приблизно по півсклянки кожної рідини. Можливо, ви не відчуєте спецій, після смаження. Тому я рекомендую саме для цього виду, спеціями обмазати шматочки після маринування в рідкому вигляді. Спочатку помістіть м'ясо в айран і томатний сік, а потім вже вийміть і намажте шматки спеціями.
Цибулевий варіант для курячого шашлику
М'ясо зі спеціями завалити цибулею, в якому воно лежало. Відсуньте вбік маринуватися.
Кефірний маринад
Залийте 1,5 ст. кефіру з малою часткою жирності курячі шматочки.
І ось який шедевр у нас вийшов! Вау!
Класно і дуже апетитно все виглядає. Бігом на пікнік, пробувати і дивувати всіх!
Одягніть на шампура шматочки і насолоджуватись спекотною. На кожну шпажку одягніть певний вид.
Важливо! Чи не одягайте на шпажки цибуля, він підгорить і дасть неприємний присмак всього цього смаженого страви.
Здорово вийшло!
Красотіііііща !!!!
Матеріали до цієї статті я взяла з цього відео з ютуба, можете подробиці дивитися тут:
Інші варіанти курячих шматочків на багатті читайте тут.
Бонусом, хочу запропонувати вам маринована цибуля!
Як маринувати цибулю?
Просто в років піде такий маринований цибулька та ще й на пікніку, на природі або поході. Скористайтеся цим рецептом. Смачно і корисно!
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Візьміть ріпчаста цибуля і поріжте його півкільцями.
2. Ємність, в якій буде маринуватися цибуля покладіть цукор, сіль і налийте теплої води. Розмішайте. Потім додайте оцтову есенцію.
3. Додайте в суміш кріп або сушений, або свіжий дрібно нарізаний.
4. Додайте цибулю, півкільця роз'єднаєте на пір'ячко. Залиште цибулька маринуватися на 40-50 хвилин (можна і на всю ніч). Не забудьте прикрити чашу з цибулею кришкою або плівкою.
5. Після закінчення часу злийте воду, а цибулю можна заправити за бажанням рослинним маслом. Смачного! Сподіваюся таке покроковий опис з фото вам було корисно.