Сирники: 7 покрокових рецептів сирників з сиру з фото
Добрий день всім мої гостям і передплатникам! Знову сьогодні хочеться торкнутися теми смачною солодощі, вірніше дуже корисною, адже в її складі самим головним інгредієнтом виступає сир, без нього власне цієї страви не вийде. Здогадалися про що я хочу написати? Звичайно ж про пишних і рум'яних сирники.
Скажіть, ви любите ці сирні ласощі? Більшість звикли їх називати сирник. Як прийнято у вашій родині їх величати? Напишіть свої коментарі внизу статті з приводу цього.
У минулій замітці я вже писала про це ласощах, там ви дізналися деякі нюанси і тонкощі їх приготування, сьогодні продовжуємо розбиратися далі, беріть на озброєння ці легкі, а головне прості і доступні варіанти і готуйте на своїй улюбленій кухні.
Традиційно сирні сирники смажаться на сковороді, але для дитячого харчування існують деякі обмеження, тому їх випікають в духовці. Існують пісні варіанти цієї випічки, наприклад в мультиварці на пару, або звичайною пароварці.
Як приготувати найсмачніші сирники?
Для того, щоб вийшло це всіма улюблені ласощі потрібно знати і виконувати необхідні правильні умови.
Більшість людей про це навіть не замислюються і не здогадуються. Насправді, як то кажуть в байці у І. Крилова «А скринька просто відкривався ...». Багато просто спочатку купують не той сир, додають неправильно не ті інгредієнти, а потім грішать, що мовляв це такий беспонтовий рецепт попався.
Давайте разом вирішимо цю проблему раз і назавжди, щоб ніяких казусів не виникло. Додайте цю замітку до себе в закладки, щоб потім знову відкрити і перечитати.
Важливі правила і поради:
1. Якщо в складі є такий інгредієнт, як мука, то беріть її просіяного, вона подарує вам тоді пишність в даному ласощах. Саме в просіяного борошна міститься більше кисню і це позначається на готовому виробі.
2. Сковорода, на який ви смажите сирні оладки повинна бути спочатку добре розпечена, а після вогонь збавляючи на середній.
3. Якщо в складі є манна крупа, то суміш повинна обов'язково постояти 5-15 хвилин, щоб манка розбухла і тісто стало не рідким, а пишним.
4. Не робіть сильно великими сирники, вони можуть не пропектися і всередині залишитися сирими, або ж зверху підгорять, а там погано підсмажаться. Товщина повинна бути 2 см, не більше, будьте розсудливі))). А то іноді такі нароблять, що просто жах.
5. Найголовніше правило, це хороший, саме якісний сир. Перед тим, як що або витворяти, перевірте його. А чи не підробка це, а то ж знаєте на нашому ринку продуктів зараз стільки гидот продається.
Отже, як це зробити? Візьміть маленький шматочок сирка і закиньте його на добре розпечену сковорідку з рослинним маслом. Що ви бачите? Ви повинні побачити, що сир став засмажувати до красивої рум'яної скоринки. Ось він правильний інгредієнт!
Якщо ж цього не сталося, він став плавитися, соватися по сковороді, шипіти, бурлет, то вам не пощастило, ви купили не сир, а щось, щось інше під цією назвою. Можна також крапнути на сир краплю йоду і тоді ви побачите, наступну картинку:
6. Сир повинен бути сухим, а не сильно вологим, тим більше, що капає, як вода. Бути свіжим і не кислим.
Для того, щоб надати легкість страви, сир слід перетирати через сито або м'яти вилочкою.
7. Не можна перевертати сирники на сковороді, якщо ви не бачите ще засмажені краю у першій боку, це може сильно нашкодити і вони просто напросто розповзуться.
8. Важливі пропорції яєць і муки, про читайте нижче в цій замітці, головне правило на 1-2 яйця йде приблизно 400 г сиру.
9. Не можна класти багато цукру в тісто, так як це згубно позначиться на зовнішньому вигляді, адже цукровий пісок розчинний, і виділиться солодкий сироп і з'являться темні піджарки.
Відео рецепт: Готуємо сирники будинку
Пропоную насамперед подивитися для розуміння ось це відео з каналу ютуб від професіонала:
Рецепт сирників з сиру з покроковими фото
Цей невибагливий варіант приготування допоможе вам зробити такі ласощі в будь-який час, на сніданок або на десерт. Він простий і дуже доступний, для пишноти в ньому використовується зовсім трішечки манки.
Інгредієнти найзвичайніші, які є абсолютно в будь-якій квартирі або будинку.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Розбийте в скляній мисці два курячих яйця. Внесіть до них цукор. За допомогою ручного віночка збийте масу.
Важливо! Сильно збивати не потрібно, злегка, щоб рідина стала однорідною.
Додайте сир, перемішайте ложкою. У самий останній момент внесіть манку.
Важливо! Якщо ви бачите, що сирна маса злегка рідкуватий, то додайте ще манної крупи, все залежить від сиру.
2. Відсуньте миску вбік і дайте постояти, набрякнути манки, на 15 хвилин.
Важливо! Не забудьте накрити серветкою, щоб інгредієнти не засохли.
3. Тепер навчитеся правильно формувати сирники. Для цього долоньку присипте трохи в борошні, а потім за допомогою столової ложечки покладіть масу з сиру і скачайте кульку. В кінці просто пріплюсніте його долонькою, щоб вийшло щось таке гарне схоже на оладок.
4. На гарячу сковороду налийте соняшникова олія і викладіть ваших красенів))).
5. Смажте сирники НЕ прикриваючи кришкою з двох сторін до золотистого кольору. Подавайте зі сметаною, джемом або варенням з кабачків.
Як бачите, швидко і смачно буквально за хвилину зробили такий класний і оболденно гарний сніданок, як в їдальні.
Ви такі сирники як їсте, холодними або гарячими? Я обожнюю їх гаряченькими, прямо з печі, а ви?
Класичні сирники з сиру
Ще один варіант приготування на швидку руку наближений до ГОСТу, але тільки в домашніх умовах, зроблений з любов'ю і турботою про наших близьких. Секрет цього рецепта в двох інгредієнтах, один дає максимальну пишність цього блюдо, а інший соковитість.
Вообщем виходить теж дуже смачненько і ніжно.
Нам знадобиться:
- сир - 400 г
- яйце - 2 шт.
- цукор - 3 ст.л
- сіль - 0,5 ст.л
- сода - 0,5 ч.л
- сметана - 1 ст.л
- борошно - 1 ст.
Спосіб приготування:
1. Візьміть сир 9% і вилочкою дуже добре розітріть його. Додайте сіль і цукор, секретний інгредієнт № 1 сода.
Важливо! При бажанні можна сир протерти через сито, буде ще тільки краще. Так в принципі і потрібно робити, але оскільки варіант швидкого приготування, то можна обійтися виделкою.
2. Розбийте два курячих яйця, перемішайте. Для того, щоб сирники вийшли соковитими (це секретний інгредієнт №2) додайте ложечку сметани. Розмішайте все ретельно до однорідної маси.
Потім додайте борошна. Якщо тісто вийшло рідким, то присипте ще борошном, все залежить від якості сиру, тому вибирайте сир сухий.
Важливо! Сильно багато не потрібно додавати борошна, інакше вони не будуть повітряними і м'якими, а стануть важкими, жорсткими і жирними.
Тісто має вийти не рідким, але і не зовсім густим. Коли ви його покладіть на столову ложку і переверне, то воно повинно потихеньку впасти в миску, а не сильно повільно або швидко. Вообщем робіть частіше і надалі ви самі прийдете до потрібної консистенції.
3. Тепер сформуйте сирники, ложку тесту викладіть в борошно і зробіть кульки, а потім як почнете смажити їх пріплюсніте.
4. Смажте на невеликому вогні на рослинній олії з двох боків до рум'яної красивою скоринки.
Важливо! За цим варіантом потрібно сковороду накрити кришкою при смаженні, щоб не розвалилися.
5. Після того, як всі просмажене з двох сторін, викладіть готові шедеври на серветку з паперу, щоб пішов весь зайвий жир.
6. М'які, повітряні сирники смажені із закритою кришкою вийдуть у вас, якщо ви все зробите правильно.
Викладіть їх на кольорову тарілочку, виглядають вони по-царськи. Прикрасьте цукровою пудрою. Подавайте з чаєм або кавою, можна і з какао. Дітям можна налити ароматного киселю з ягід.
Сирні сирники на сковороді
Ну, а цей варіант звичайно його важко назвати дієтичним, але все ж він буде без муки і без цукру.
Для того, щоб все вийшло вибирайте сир сухий і нежирний, купити його можна в магазині або на ринку. І тоді вони вийдуть схожими на смак, як в дитинстві.
Нам знадобиться:
- сир - 500 г
- яйце - 2 шт.
- манка - 2 ст.л
- сіль - щіпка
- ванілін або ванільний цукор - за смаком
- борошно - 3-4 ст.л або манка
Спосіб приготування:
1. Розімніть сирок виделкою або пропустіть через дрібне ситечко. Потім вбийте яйця, перемішайте, далі покладіть ванільний цукор, дві столові ложки манки, дрібку солі, добре розмішайте.
2. Після того, як сирна маса размешена, сформуйте руками сирники у вигляді таких кумедних колобків. Трішечки обваляйте в борошні.
Важливо! Багатьох цікавить питання, чим можна замінити борошно в процесі обвалювання сирників, все досить просто, на манну крупу. Вийде чудово хрустяще.
Яка красива дюжина вийшла, просто чудо, намагайтеся робити їх однакової форми, круглої і однаковими по вазі, вийде приблизно 10-12 штук.
3. У сковороду налийте рослинне рафіноване масло і викладіть заготовки. Як тільки перша сторона сирників зготується до золотистої скоринки, переверніть на іншу і накрийте кришкою.
Важливо! Жарячи першу сторону сирників кришкою не потрібно накривати.
Смажте до готовності, щоб скоринка стала золотою і красивою.
4. Ось такі повітряні і пишні сирники вийшли, всередині в розрізі вони виглядають чудово, а на смак приголомшливо смачно і ароматно. Адже все таки ванілін робить свою справу.
Подавайте з медом, зі сметаною або згущеним молоком, а також з будь-яким видом варення. Смачного!
Як зробити сирники в духовці
Ви їли це блюдо коли-небудь в дитячому садку або школі? Думаю, що так, а знаєте в чому самий головна фішка, вона криється в тому, що смажаться сирники нема на сковороді, а саме випікаються в духовій шафі, і від цього вони стають корисними і поживними.
Та й ще один плюс, не потрібно стояти у сковороди і думати про те, що раптом прокараулю і все пригорить. Склад простий, сир підійде будь-якої жирності, навіть домашній.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Сир помістіть в глибоку ємність. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або використовуйте мікрохвильову піч.
Далі візьміть ще одну ємність, в яку покладіть всі сухі сипучі інгредієнти: цукровий пісок, ванілін, манку, розпушувач і сіль. Перемішайте і відсуньте вбік.
2. У розм'якшений сир вилийте розтопити вершкове масло, вбийте два яйця і додайте сметану. Внесіть суху суміш. Перемішайте і залиште постояти 5-10 хвилин, щоб манка розбухла.
3. Готове тісто розподіліть по формах, бажано брати силіконові, вони дуже легкі у використанні, їх не потрібно змащувати олією.
Важливо! Залишайте трохи місця для підйому приблизно 5-7 мм.
3. Вийде приблизно 10-12 таких сирних ласощів. Випікайте до золотистої скоринки в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20-30 хвилин.
4. Під час випікання сирнічкі трошки піднімуться, а потім опаде, не лякайтеся так і повинно бути.
5. Такі квіточки вийшло Обоятельная і привабливі.
6. Щоб було ще смачніше, приготуйте сметанним заливку. Для цього змішайте дві столові ложки сметани і 1 столову ложку цукрової пудри, розмішайте.
Цікаво! А взагалі молочний соус або заливку можна робити по-різному, в минулій статті я детально про це писала, виходить дуже сладенько, як давали в дитячому саду.
Якщо ви більш детально хочете прочитати і зробити саму ароматну і ріденьку заливку соус, яку дають саме в дитячих установах, то переходите по посиланню і готуйте, там я докладно все описувала, весь процес.
7. Такі ласощі дуже сподобаються дітлахам, ніхто не залишиться байдужим, пальчики оближіть. Прикрасити можна улюбленими ягодами, наприклад малиною, чорницею, смородиною. Приємного апетиту і гарного настрою!
Сирники в мультиварці
Нічого понад важкого в цьому виді теж немає, сир використовується самий звичайний 9%. У цьому варіанті буде використовуватися для поліпшення смаку ягода, така як родзинки, можна замінити його на курагу або чорнослив, тільки порізати тоді на дрібні шматочки, а не цілком.
Нам знадобиться:
- сир - 400 г
- родзинки - 100 г
- борошно - 150 г
- цукор - 100 г
- яйце - 1 шт.
- рослинна олія
Спосіб приготування:
1. Ізюм залийте окропом, щоб він став м'яким. Тим часом протріть сир через сито, потім змішайте його з яйцем, цукром і борошном, щоб утворилася однорідна консистенція.
2. Додайте родзинки, воду звичайно злийте, відкиньте через друшляк.
3. З отриманої суміші виліпити ось таку ковбаску.
5. З неї наріжте такі шайбочки, а далі включите електричний прилад мультиварку на режим «Жарка» або «Мультіповар» на 180 градусів, зливи рослинне масло і обсмажте з двох сторін до засмаглою скоринки.
6. Готуються вони дуже швидко приблизно по 2,5 хвилини з кожного боку, так що через 5 хвилин все буде готово. Щоб прибрати зайве масло після смаження, дайте їм полежати на паперовій серветці.
Присипте їх цукровою пудрою. При подачі змішайте сметану з корицею і як то кажуть, їжте на здоров'я. Смачних вам відкриттів!
Бонус: Пишні сирники з сиру, як в садку
Ну і нарешті дісталися ще до одного дуже цікавого дитячого варіанту сирників. У цьому варіанті, сирники готуються на пару на водяній бані, вони абсолютно нешкідливі адже не використовується масло, а як шеф-кухар їх прикрасив, дуже красиво! Пропоную подивитися відео з каналу ютуб від професіонала:
На цьому у мене все, як завжди не прощаюся, кажу до зустрічі. Підписуйтесь на групу в контакті, приходьте до мене в частіше в гості, буду рада новим знайомим, пишіть свої побажання та відгуки. Бувай.
P.S Мій синочок сьогодні видав таке, сказав мені, що я знову приготувала котлети. Я здивувалася, чому котлети. А виявилося, адже вони і в правду схожі на котлети, ось тільки солодкі))).