Сирники: класичні рецепти сирників з сиру на сковороді
Привіт всім! Чи любите ви сирники? а сирники? Одного разу я покликала снідати дітей, і один мені видав, а де сир? Я спочатку розгубилася, а потім зрозуміла, але ж правда таке своєрідне назву, ви знаєте чому так називають це чудове блюдо?
Чому сирники, називаються сирниками? Я довго не думаючи, зайшла в інтернет і набрала цю фразу, і ось що мені видало, скажу вам коротко, сир раніше називали сиром, тому з давніх-давен і прозвали їх сирниками. Є й інші версії, а ваша версія яка? Напишіть в коментарях. &# 128578;
Весь місяць я і моя сім'я знімали різні проби, і ті варіанти які нас здивували і порадували, я надаю сьогодні вам. Можливо, ви готуєте як то по особливому, по-іншому, адже це справа смаку.
Класичний рецепт сирників з сиру
Як спекти такі знамениті улюблені сирні сирники по ГОСТу, використовуючи традиційний спосіб приготування? Все дуже виявляється просто і легко, скористайтеся цими докладними діями і у вас вийдуть найсмачніші і красиві, а також з рум'яною ніжною скоринкою з невеликою хрустінкой сирники, які порадують ваших близьких.
Найголовніший вам моя порада, щоб ви потім не говорили, чому ці ласощі вийшли жорсткими. Потрібно правильно вибирати сир, а саме який відсоток сиру брати, який жирності? Моя відповідь вам такий - беріть самий жирний, а ще краще домашній. І дивіться, щоб він був не сильно вологим, але і не сухим.
Нам знадобиться:
- сир - 1 кг
- яйце - 2 шт.
- цукор - за смаком або 8 ст.л
- борошно - 8 ст.л, для панірування окремо 2-3 ст.л
- сіль - щіпка
- рослинне масло для смаження
Спосіб приготування:
1. Візьміть чисту ємність, внесіть сир протертий через сито заздалегідь, або розімніть його виделкою. Розбийте 1-2 яйця, всипте цукровий пісок. Добре перемішайте.
2. Тепер додайте борошна. Замісити сирне тісто. Повинен вийти хороший кульку, який тримає форму. Якщо маса не тримає форму, додайте ще борошна.
Важливо! Беріть завжди просіяне борошно, щоб вона була насичена киснем.
3. Для того, щоб зліпити красиво сирники умочіть руки в холодній воді, потім ложкою подчерпніте масу і з цієї кількості сиру спочатку зліпите круглий грудочку, потім сплюсніте його руками і обваляйте його в борошні. Ось що повинно приблизно вийти:
4. У сковороду налийте олію, і смажте ласощі з обох сторін до золотистої скоринки.
Важливо! Сковорода з маслом заздалегідь повинна бути добре розпечена, але при смаженні слід зробити невеликий вогонь, щоб нічого не підгоріло і добре пропеклося всередині.
5. Подавайте сирнічкі зі сметаною або полийте їх згущеним молоком. Прикрасьте ягодами або фруктами. Повноцінний сніданок або вечерю готовий! Смачного!
Готуємо сирники на сковороді вдома
Пишні сирники з сиром і манкою в духовці
Чим можна замінити борошно в складі, щоб ці сирні творіння вийшли пишними і повітряними? звичайно ж манкою. Як же приготувати цю страву, читайте далі цю замітку. &# 128578;
Нам знадобиться:
- сир - 600 г
- яйце - 1 шт.
- манка - 60 г
- цукор -2-3 ст.л
- соль- на кінчику ножа
- розпушувач - 1 ч.л.
- масло рослинне
Спосіб приготування:
1. Змішайте сир, яйце, цукровий пісок, сіль і манку в скляній ємності.
Важливо! Суміш повинна постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
2.Далі внесіть борошно і розпушувач, все перемішайте. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, можна залишити ще хвилин на 20 постояти, але не забудьте накрити ємність кришкою, щоб нічого не засохло.
3. За допомогою двох столових ложок зліпите незвичайні сирники, круглої або овальної форми. Можна смажити кульками в маслі, але краще зробити їх сплющеними, щоб вони добре пропеклися всередині.
У сковороду налийте олію і розжарити її, а потім зменшіть вогонь. Покладіть грудочки і смажте до готовності кожну сторону, поки не побачите приємний коричневий колір.
4. Начебто звичайні, але в той же час найсмачніші сирники вийшли за лічені хвилини. Подавайте з медом і чаєм на полуденок!
Сирники з сиром та родзинками, як в садку
Ах, як я сумую за сирним сирників, які я їла в дитячому саду. Знаєте, чому вони виходять там такими надзвичайно смачними, справа в тому, що сир перекручують на м'ясорубці. Для мене детсадовській варіант найправильніший, вдалий і улюблений варіант. А спеціальна підлива надає божественний відбиток і робить це блюдо ще смачніше. Приготуйте і ви, вам сподобається. До речі, традиційно в саду їх готують в духовці, але оскільки в домашніх умовах можна приготувати і на сковороді, я покажу кілька варіантів.
Спосіб №1 В першому варіанті цієї страви ви можете використовувати родзинки, а можете приготувати без нього. У багатьох дитячих установах зараз прибрали родзинки, так як у багатьох дітей на нього алергія.
Нам знадобиться:
- Сир - 360 г
- Масло вершкове - 30 г
- Борошно пшеничне - 40 г
- Цукор - 40 г
- Яйце куряче - 1 шт.
Для підливи:
- Молоко - 160 мл
- Масло вершкове - 15 г
- Борошно - 40 г
- Цукровий пісок - 40 г
Спосіб приготування:
1. У мене був коричневий цукровий пісок, тому на малюнку не дивуйтеся, що там таке коричневе. Можна взяти і звичайний, принципової різниці ніякої немає. Так ось сир перекрутити на м'ясорубці, в крайньому випадку розімніть вилкою. Додайте яйце, цукор. Далі насипте борошно і вимісити тісто.
2. З отриманої маси сформуйте ковбаску, розрізати її на шматочки, ось такі коржики вийдуть.
Важливо! Чи не ріжте сильно товсті шматки, є ризик, що вони погано прожаряться всередині і залишаться сирими. За бажанням можете взагалі нарізати тонкі коржі, але в межах розумного. Найкраще товщину зробити 1,5-2 см.
3. Руками примніть до потрібної вам форми, зазвичай їх все роблять круглими. Можна до речі взяти формочки і трохи повозитися і зробити красиві квіточки, грибочки або ведмедика. Смажте на сковороді з вершковим маслом приблизно на 2-3 хвилини з кожного боку на повільному вогні. Далі візьміть форму для випічки і помістіть туди майже готові сирники. Випікайте їх в духовці 11 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Тепер залишається приготувати молочну заливку або подліку, яку так люблять діти. Для смаку можна додати ванілін, вийде ще смачніше.
Візьміть суху сковороду і насипте в неї борошно, обсмажте борошно до рожевого відтінку.
Важливо! Коли будете обсмажувати, обов'язково добре заважайте.
Після остудіть борошно, влийте 4 ст.л молока, цукор і розм'якшене вершкове масло. Перемішайте, щоб не було ніяких згустків. Решту молока доведіть до кипіння, і відразу ж введіть борошняну суміш. Варіть, помішуючи недовго, поки соус не загусне до тієї, консистенції яка вам найбільше подобається. У мене зазвичай виходить на вигляд несильно густа сметана.
5. Полийте такий підливою і кличте за стіл своїх домочадців знімати пробу.
Спосіб №2 Є ще трохи інший варіант, він теж без манки, який теж обов'язково стане вам у пригоді, можливо молочно-сметанним підливу ви зробите саме за цією технологією.
Дітям завжди як то по особливому хочеться піднести будь-які страви. А чому б не зробити незвичайної форми, використовуючи магазинні силіконові формочки.
Нам знадобиться:
- сир 9% і вище -300 г
- яйце - 2 шт.
- цукор - 40 г
- борошно - 40 г
Сметанна підлива:
- молоко коров'яче - 200 мл
- борошно - 2 ч.л
- вода тепла - 2 ст.л
- цукор - 1 ст.л
- сметана - 2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Якщо сир сильно зернистий, то розімніть спеціальної ложкою, можна навіть Картоплем'ялки або використовуючи звичайну вилку. Потім внесіть один яєчний жовток, інший не знадобиться, цукор і борошно. Перемішайте.
2. Два холодний яєчні білки збийте міксером до піків. Додайте цю пишну піну до основних інгредієнтів. Добре помийте родзинки і додайте його туди ж. Ложкою все добре перемішайте.
3. Легко і просто, всю отриману суміш розлийте по силіконовим формочках, можна їх нічим не змащувати. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 30 хвилин.
4. А тепер прийшов час зробити сметанно-молочну заливку, яка нагадує ніж те молочний кисіль. А ви чим зазвичай поливаєте ??? напишіть в коментарях.
5. Сметанно-молочна підлива для сирників готується теж швидко і моментально. Доведіть молоко до кипіння, і влийте в нього розведену муку з водою, без грудочок. Добре все розмішайте і варіть помішуючи, поки соус не загусне.
В кінці варіння додайте сметану і розмішайте. Ось такий оригінальний, смачний соус можна подати до цієї корисної їжі.
Простий рецепт приготування сирників з вівсяними пластівцями
Завжди вважалося, що вівсяні пластівці роблять випічку пишніше і ніжніше. Тому це один з найкращих варіантів приготування сирників з вівсяними пластівцями. Але, пам'ятайте пластівці повинні розм'якнути і розбухнути в тесті.
Нам знадобиться:
- сир - 300 г;
- яйце куряче - 1 шт .;
- пластівці вівсяні - 3 ст. л .;
- цукор - 1-2 ст. л .;
- сіль - щіпка;
- борошно (по потребі в тісто) - 1-2 ст. л .;
- родзинки - 2 ст. л. (за бажанням);
- борошно для панірування;
- масло рослинне для смаження
Спосіб приготування:
1. У чашку внесіть свіжий протертий через сито сир, яйце і цукор. Потім покладіть родзинки, і вівсянку, іншими словами геркулесовую крупу. Перемішайте.
2. Залиште стояти суміш 30-40 хвилин із закритою кришкою. А далі мокрими руками сформуйте биточки у вигляді шайбочек, обваляйте в борошні і смажте на сковороді на рослинному маслі. Жарка проходить на слабкому вогні, ніколи не забувайте про це.
Подавайте з варенням, джемом або підливою на сніданок. Можна зробити зовсім несолодкі, а потім полити їх сиропом. Смачних вам відкриттів!
Як приготувати сирники на швидку руку
Нам знадобиться:
- сир магазинний - 700 г
- сметана - 2 ст.л
- яйце куряче - 2 шт.
- цукор -2-3 ст.л
- сода - 5 г
- вершкове масло - 30 г
- борошно - 80 г
Спосіб приготування:
1. У сирок внесіть цукор, яйця. Соду погасите в сметані, просто додайте її і вона сама погаситься. Присмаку соди відчуватися не буде. Внесіть соду і сметану до сиру.
2. Додайте борошно, перемішайте.
3. Вимісити тісто, а з нього мокрими руками зліпити ось такі прекрасні ласощі. Обваляйте їх борошні. Ну а далі помістіть їх на розігріту сковорідку з вершковим маслом.
4. Смажте до чарівної скоринки з обох сторін. Подавайте з фруктовим повидлом або джемом.
5. До речі, ось фото в розрізі, нямка така!
Дуже смачні класичні сирні сирники
Цей варіант зовсім незвичайний, він дріжджовий. Можливо хтось скаже навіщо туди додавати дріжджі? Згодна, можна і не додавати, але все таки можна і такі засмажити, адже вони виходять дуже схожими на оладки, тільки з сирним смаком. Найголовніше, що тут виходить дуже хрустка, засмаженою скоринка, тому іноді можна приготувати і порадувати свою сім'ю новим смаком.
Для ароматності внесіть в тісто ванілін, будуть ванільні сирники на дріжджах.
Нам знадобиться:
- сир 9% - 200 г
- яйце - 1 шт
- цукор - 4 ст.л
- дріжджі швидкодіючі - 4 г
- ванілін - 2 г
- борошно пшеничне - 250 г
- олія соняшникова
- вода - 50 мл
- сіль - на кінчику ножа
Спосіб приготування:
1. В першу чергу візьміть теплу воду і розчиніть в ній дріжджі, просто насипте їх в воду, дайте постояти 5 хвилин, а далі ви побачите невелику шапочку, розмішайте. Я завжди ще відразу в воду додаю цукор і сіль, так вони краще пушаться. Потім вбийте яйце, посипте ваніліном. Сир попередньо розімніть виделкою і додайте до решти інгредієнтів. Все добре перемішайте. Присипте борошном, ось така маса вийде:
Відсуньте постояти на 30 хвилин відпочити це тісто.
2. З цієї маси зліпити за допомогою мокрих рук такі грудочки, і смажте їх на розпеченій з рослинним маслом сковороді.
3. Сирники вийдуть повітряними, вони трохи збільшаться в розмірі, і зауважте, що корочка буде хрустіти, а потім танути в роті. Подавайте їх з варенням або полийте сметанкою. Смачних пригод!
Дієтичні сирні ласощі майже без борошна
Скажіть як таке можливо, щоб це блюдо готувалося без найголовніших інгредієнтів, які відповідають за пишність, і за те щоб вони не потекли при смаженні. Але, все ж такий варіант існує, і прямо скажу що якщо у вас поганий сир, то нічого не вийде. Перевірте його відразу, щоб не викинути все в відро. Зараз я розповім як це правильно зробити.
Хитрість! Перевірка сиру на якість))) Тест: візьміть маленький шматочок сирка і киньте його на розпечену сковороду з рослинним маслом, який ефект? Якщо він став танути як сир на очах, шипіти і що попало витворяти, киснути, плавитися, то нічого не вийде з нього, правильний сир повинен відразу зажаритися рум'яною скоринкою. Тому, перш ніж приступати до готування перевірте його, щоб потім не говорити, фу який поганий рецепт або у мене руки як крюки)))
Важливо! Краса цього рецепта в тому, що можна брати сир будь-якої жирності, навіть низькокалорійний і знежирений. Дивіться, щоб він не був мокрим і з нього не бігла рідина.
Але, якщо у вас все таки сир виявився непотрібний, то просто заправте його зі сметаною і цукром і з'їжте його на здоров'я. Або приготуйте сирні пампушки &# 128539;
Моя подружка вважає цей варіант ледачим, мінімум зусиль і інгредієнтів, максимум користі і смаку. Напевно я теж з нею погоджуся) &# 128539;
Отже, для пісних дієтичних сирників будуть потрібні такі інгредієнти.
Нам знадобиться:
- сир жирністю від 9% і вище - 400 г
- сіль - на кінчику ножа
- цукор 1-2 ч. л.
- борошно - 1 ст. л.
- борошно для обвалювання
- рослинне масло - для смаження
Спосіб приготування:
1.Из звичайних і звичних для цієї страви інгредієнтів зробіть сирну масу: змішайте сир, яйце, цукор, сіль і борошно. Спочатку все перемішайте, а потім Картоплем'ялки розімніть цю масу. Скачайте ось такий рулетик, щоб нарізати однакові шматочки.
2. Обваляйте їх у борошні. Всі вони повинні вийти акуратними і вже красивими на зовнішній вигляд.
3. Смажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом на маленькому вогні з закритою кришкою. Можна і не накривати. Я експериментувала, і прийшла до такого висновку що краще смажити спочатку трохи з відритої кришкою, перевернути смажити другу сторону до майже золотий скоринки, а потім накрити і досмажити. Але це особисто моя думка, тому що читаючи різні форуми, я прийшла до висновку, що все випікають по різному.
Важливо! Чи не перевертайте і не ворушити сирники, поки не побачите, що нижні краї зарум'янилися!
4. Смажте з двох сторін, поки не побачите їх уже таку красу на сковороді:
5. Ось такі ласощі вийшли, запросіть гостей і порадуйте таким смачним ласощами.
До речі я пробувала пекти такі в мікрохвильовці. Абсолютно найпростіша технологія, поклала їх на тарілочку і включила на 5 хвилин в мікрохвильову піч, потужність була найсильніша. Вийшло теж восхітетельно, єдино вони вийшли не такі коричневі, як на плиті. У кого є функція гриля, то можна в кінці скористатися нею і тоді золотава скоринка точно буде!
Шоколадні сирники з сиру
Пропоную Вам подивитися дане чудо в цьому відео з ютуба, мені особисто такий варіант коричневих грудочок сподобався і відгуки, тих хто пробував, все були позитивними, всі залишилися в захваті. Спробуйте і вам точно сподобається!
А також хочеться ще поділитися дуже незвичайним і цікавим, а головне супер смачним варіантом правильних сирників. Він не шоколадний, але шоколад в ньому використовується всередині цих ласощів. Це шоколадна начинка.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Акуратно все інгредієнти змішайте в одній ємності, шоколад не потрібно змішувати, він буде використовуватися як начинка.
2. Всі отриману масу пропустіть через м'ясорубку.
3. Змочіть в холодній воді руки і дбайливо щосили намагалися, виліпити сирники. І тут починається найцікавіше, в центр покладіть часточку шоколаду, і присипте його сиром.
4. Смажте на плиті, як зазвичай на розпеченій сковороді з рослинним маслом на середньому вогні.
5. Тадам, смакота готова! Просто супер бомба!
До речі, які начинки використовуєте ви, я пробувала класти внусть різані яблучка, карамельку, варене згущене молоко, банан, листя щавлю, вишню, курагу, і навіть цукати.
Рецепт сирників в мультиварці Поларіс або Редмонд
Готувати цю страву в помічниці під назвою мультиварці дуже просто, для цього візьміть улюблений варіант з цієї статті, і замість сковороди використовуйте чашу цього електроприладу. Увімкніть режим «Випічка», налийте олію, добре розжарити і смажте собі на здоров'я. Якщо у вас є режим «Мультіповар» то вам пощастило в двійні, ви можете відрегулювати температуру смаження, і смажити без бризок! Ура! Це проблема вирішена.
Смачних вам вражень! Подавайте з чаєм або какао. Якщо всю порцію ви не подужаєте з'їсти, то можна буде потім розігріти їх в мікрохвильовці. Або ж покласти їх в морозильну камеру і через час дістати заморожені, дати їм охолонути і вживати знову.
Сирники в мікрохвильовці
Вам доводилося так готувати? Якщо немає, то коли зовсім немає часу, можна скористатися цим нескладним варіантом, тим більше в цьому відео все покроково показано:
Секрети приготування смачних сирників
1. Найкраще виходять ці сирні штучки зі свіжого сиру. За консистенцією сир повинен бути не сильно сухим, чуть чуть вологим, але не мокрим. Якщо він сильно кислий, то краще не використовуйте його в цій страві, він зіпсує всю картину.
2. Для того, щоб сирні творінкі вийшли на славу, необхідно завжди протирати сир через сито або перекручувати, молоти на блендері. Тоді буде однорідна маса.
3. Дуже важливо дотримуватися пропорції, найосновніші і головні, це на 500 г сирка беріть 1-2 курячих яйця, більше брати не потрібно! Але і менше, якщо ви візьмете, то вони розваляться. Тому це відповідь на найголовніше питання, чому сирники розвалилися, розтеклися при смаженні?
4. З цукром будьте обережні, якщо ви додасте його занадто багато, то виділиться цукровий сироп і страва може підгоріти і зробитися рідким. Може виникнути ще таке питання, як зробити так, щоб вони не прилипали до сковороди, це звичайно залежить на пряму від якості головного інгредієнта, але і від кількості цукру. А також від самої сковороди, бувають такі сковорідки, до яких абсолютно все липне.
5. Як зробити, так щоб вони пропеклися всередині? Чи не формуйте їх сильно товстими і широкими по товщині.
6. Смажте тільки на невеликому вогні, але спочатку сковороду перед смаженням потрібно добре розжарити, а вже потім збавляти вогонь. Тоді вони добре пропекутся і порадують Вас красивою скоринкою.
7. Щоб було більше користі, краще всього використовуйте варіант без яєць, без манки і без борошна.
8. Щоб було ще смачніше посипте ваніллю, медом, цукровою пудрою, кокосовою стружкою, шматочками фруктів, ягід або цукатами.
Ось така чудова стаття з різними видами цієї ароматної випічки вийшла. Сподіваюся, я була корисною вам, і ви з радістю приготуєте кращі і найсмачніші сирники. Дякую за увагу, до зустрічі! Всім до побачення! Гарного, позитивного настрою!
Р.S Ну і на по следок, побачила вчора ось це відео від Ю. Висоцької, яка теж готує це блюдо з додаванням рисової муки в духовці.