Сирники з морквою
Хочете чогось смачного, але при цьому піклуєтеся про правильне харчування? Скучили за смачним домашнім сирнічкі? А якщо я скажу, що такі домашні сирники можуть бути ще смачніше, якщо в них додати моркву, повірите? Сирники з морквою - це особливе блюдо. Дуже смачні, красиві, акуратні, пружні домашні сирники з морквою відмінно підійдуть в якості сніданку для всієї родини. Або ж це буде десерт, якщо подати їх зі сметаною, джемом, медом або згущеним молоком.
Готувати домашні сирники з морквою не складніше звичайних, тільки заздалегідь слід подбати про моркви, її необхідно відварити. Якщо ви додасте в тісто для сирників сиру терту моркву, то ризикуєте отримати все ще корисні, але, боюся, не такі смачні сирники. А відварна морква - якраз те, що потрібно в нашому випадку.
По-перше, морквина в сирники надає страві неймовірний колір, вони відразу перетворюються. По-друге, морква збагачує смак сирників, і робить це дуже делікатно. Ну і по-третє - морквина корисна, і сирники з нею стають ще краще.
Взявши за основу даний рецепт приготування домашніх сирників з морквою в подальшому замість морквини можна додавати в тісто для сирників запечену або відварену гарбуз, яблука, ягоди, родзинки і багато іншого.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій - 4-6Складові:
- 250 г сиру
- 2 яйця
- 3 морквини
- 3 ст.л. цукру
- 0,3 ч.л. солі
- 1 ч.л. соди (без гірки)
- 2 ст.л. сметани
- 2 склянки борошна (без гірки) + 0,5 склянки
- 30 мл соняшникової олії
- 30 г вершкового масла
Сирники з морквою, покроковий рецепт з фото
{ad1}Насамперед для приготування сирників з морквою слід відварити моркву. Як ми це зробимо? Морквину ретельно миємо, але не чистимо. Кладемо в кухлик з холодною водою і відправляємо на плиту варитися на помірному вогні під нещільно прикритою кришкою. Залежно від сорту і розмірів морквини час на її приготування буде варіюватися в межах 40-60 хвилин.
Готову моркву охолоджуємо і очищаємо від зовнішнього шару.
250 г сиру змішаємо з двома яйцями, трьома столовими човнами цукру і двома столовими ложками сметани. Також додаємо дрібку солі.
Додамо натерту на дрібній тертці відварену моркву.
Після чого введемо до складу тесту для сирників з морквою дві склянки борошна і соду. За допомогою вилки або ложки замісити тісто.
У глибоку тарілку відправимо половину склянки борошна. Змоченими у воді руками набираємо невеликі порції тіста і формуємо з них кульку, який в свою чергу обвалюють в борошні.
Після того, як обваляли кульку тесту в борошні, надаємо йому остаточну форму і кладемо на присипану борошном дошку або робочу поверхню.
Після того, як всі сирники з морквою будуть підготовлені, нагріваємо сковороду і додаємо на її поверхню трохи вершкового масла і соняшникової олії. Обсмажуємо сирники з морквою на помірному вогні з обох сторін під закритою кришкою сковороди. Приблизний час обсмажування - по 3-4 хвилини з кожного боку. Перевіряємо готовність так: за допомогою вилки злегка «розколупувати» серединку самого товстого сирника і переконуємося, що тісто повністю присмажився.
Готові сирники з морквою подаємо з солодкими додатками (варення, згущене молоко) або просто зі сметаною. Також можна прикрасити сирники цукровою пудрою. Приємного всім апетиту і до швидких зустрічей!