Сирники з морквою


Сирники з морквою
Хочете чогось смачного, але при цьому піклуєтеся про правильне харчування? Скучили за смачним домашнім сирнічкі? А якщо я скажу, що такі домашні сирники можуть бути ще смачніше, якщо в них додати моркву, повірите? Сирники з морквою - це особливе блюдо. Дуже смачні, красиві, акуратні, пружні домашні сирники з морквою відмінно підійдуть в якості сніданку для всієї родини. Або ж це буде десерт, якщо подати їх зі сметаною, джемом, медом або згущеним молоком.

Готувати домашні сирники з морквою не складніше звичайних, тільки заздалегідь слід подбати про моркви, її необхідно відварити. Якщо ви додасте в тісто для сирників сиру терту моркву, то ризикуєте отримати все ще корисні, але, боюся, не такі смачні сирники. А відварна морква - якраз те, що потрібно в нашому випадку.

По-перше, морквина в сирники надає страві неймовірний колір, вони відразу перетворюються. По-друге, морква збагачує смак сирників, і робить це дуже делікатно. Ну і по-третє - морквина корисна, і сирники з нею стають ще краще.

Взявши за основу даний рецепт приготування домашніх сирників з морквою в подальшому замість морквини можна додавати в тісто для сирників запечену або відварену гарбуз, яблука, ягоди, родзинки і багато іншого.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій - 4-6

Складові:

  • 250 г сиру
  • 2 яйця
  • 3 морквини
  • 3 ст.л. цукру
  • 0,3 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди (без гірки)
  • 2 ст.л. сметани
  • 2 склянки борошна (без гірки) + 0,5 склянки
  • 30 мл соняшникової олії
  • 30 г вершкового масла

Сирники з морквою, покроковий рецепт з фото

{ad1}

Насамперед для приготування сирників з морквою слід відварити моркву. Як ми це зробимо? Морквину ретельно миємо, але не чистимо. Кладемо в кухлик з холодною водою і відправляємо на плиту варитися на помірному вогні під нещільно прикритою кришкою. Залежно від сорту і розмірів морквини час на її приготування буде варіюватися в межах 40-60 хвилин.

Готову моркву охолоджуємо і очищаємо від зовнішнього шару.


250 г сиру змішаємо з двома яйцями, трьома столовими човнами цукру і двома столовими ложками сметани. Також додаємо дрібку солі.


Додамо натерту на дрібній тертці відварену моркву.


Після чого введемо до складу тесту для сирників з морквою дві склянки борошна і соду. За допомогою вилки або ложки замісити тісто.


У глибоку тарілку відправимо половину склянки борошна. Змоченими у воді руками набираємо невеликі порції тіста і формуємо з них кульку, який в свою чергу обвалюють в борошні.


Після того, як обваляли кульку тесту в борошні, надаємо йому остаточну форму і кладемо на присипану борошном дошку або робочу поверхню.


Після того, як всі сирники з морквою будуть підготовлені, нагріваємо сковороду і додаємо на її поверхню трохи вершкового масла і соняшникової олії. Обсмажуємо сирники з морквою на помірному вогні з обох сторін під закритою кришкою сковороди. Приблизний час обсмажування - по 3-4 хвилини з кожного боку. Перевіряємо готовність так: за допомогою вилки злегка «розколупувати» серединку самого товстого сирника і переконуємося, що тісто повністю присмажився.

Сирники з морквою рецепт
Готові сирники з морквою подаємо з солодкими додатками (варення, згущене молоко) або просто зі сметаною. Також можна прикрасити сирники цукровою пудрою. Приємного всім апетиту і до швидких зустрічей!

Сирники з морквою фото

Радимо прочитати

Сирники в духовці
Сирники в духовці
У сирників, приготовлені в духовці, є маса переваг перед своїми побратимами, які смажаться на сковорідці. По-перше, їх не псує смак жирна засмажена скоринка (яка, до того ж, шкодить здоров'ю).
Огірки по-корейськи на зиму
Огірки по-корейськи на зиму
Коли настає пора заготівель на зиму, справжні господині починають шукати цікаві рецепти. Вашій увазі запропонований незвичайний рецепт салату з огірків і моркви. Огірки по-корейськи на зиму виходять
Ніжні сирники з яблуками
Ніжні сирники з яблуками
Коли я вивела для себе ідеальний рецепт сирників: щоб вони не прилипали до сковорідці, не розвалювалися, не плавилися і не перетворювалися на шматочки тягнеться гуми, потрібно брати сухий сир
Картопля зі сметаною в духовці
Картопля зі сметаною в духовці
Одним з найбільш популярних продуктів у Білорусі, звичайно ж, є картопля. Кажу це зі знанням справи, тому що люблю цю країну і живу в ній. Прибрати її з нашого життя і нашої кухні – рівнозначно тому,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки