Смачні млинці на Масляну: 7 цікавих рецептів по днях тижня
Чудовий день мої улюблені передплатники та гості блогу! Як то кажуть ух ти пух ти, ось і дочекалися, зовсім скоро веселий і пустотливий свято, дитячий сміх, опудало, багаття ... Здогадалися до чого я хилю? Звичайно ж скоро ми всі відзначимо Масляну, будемо згадувати і вчити разом з дітьми нові пісні, жарти і прислів'я.
У цьому 2018 році вона припадає на 12-18 лютого, всі ми з нетерпінням будемо чекати цього тижня. Адже найголовнішим, так би мовити обрядом буде вважатися поїдання млинців. Ах-ха, хто не любить цю справу, як то кажуть знову відірвемося по повній?
Отже, давайте згадаємо, що ж нас чекає в масляні будні, влаштуйте справжні проводи разом з вашою дружною сім'єю. Зробіть цікаві вироби і бігом вирушайте на ярмарок і уявлення.
Рецепт приготування млинців на Масляну
Коли настане цей довгоочікуваний свято, можна буде піч цілу гору млинців, які б танули в роті, зводили всіх з розуму і були б дуже апетитними і красивими. Погодьтеся, щоб такі настряпать господині потрібно буде поклопотатися на кухні.
Потрібно буде дотримуватися всіх правил і рекомендації, щоб в першу чергу вийшло тісто потрібної консистенції, а при смаженні млинець не прилип б до сковороди і не вийшов би грудкою. Також, щоб на ньому були дірочки або як ще кажуть пузьрькі, а краї були тонкими і хрусткими. Вообщем здається на перший погляд завдання непросте, але ви не засмучуйтеся скоро ви самі навчитеся пекти такі ласощі за лічені хвилини, а потім як пристосуєтеся ... і піде справа, як по маслу.
Існує в кулінарному світі досить велика кількість варіантів випікання млинців. Давайте я вам нагадаю, тим більше ви можете на цьому блозі більш докладно познайомитися з кожним таким видом. Правильне і смачне тісто можна зробити на основі:
- молока;
- кефіру;
- води;
- сметани;
- сироватки;
- кислого або сухого молока;
- мінералки;
- і як не дивно навіть на пиві)))
Якщо сказати в двох словах, то до будь-якого такого головному становить далі додається звичайна харчова сода, або використовується розпушувач або дріжджі + вноситься борошно і замішується млинцеве тісто.
Після цього буде потрібно ваш бойовий настрій, гарний настрій і сковорода. Так, вже саме вона. Ви вже визначилися з її вибором, якщо ще немає, то читайте рекомендації ось тут?
Ну, що ж, давайте почнемо по порядку і приготуємо на кожен день тижня різні види цих тонких і солодких ласощів.
Пропоную почати з самого простого і традиційного рецепту, який знає будь-яка господиня, хоч починаюча, хоч досвідчена. Між іншим в кафе і в різного роду забігайлівках найчастіше використовується саме цей варіант на основі заварного тесту.
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Візьміть борошно відмінної якості бажано вищого сорту цельнозерновую. Просійте її через сито, для того, щоб вона наситилася киснем.
2. Після цього необхідно в неї додати ложечку солі і дві ложки цукру. Хоча цукрового піску ви можете взяти і трохи більше, орієнтуйтеся на свій смак.
3. Після влийте тепле молоко, бажано взяти свіже, а не вчорашній. Хоча навіть з кислого молочка вийде божественно смачно. Розмішайте отриману масу ретельно кухонним віночком.
4. І тепер вбийте курячі яйця. І ось далі, вам потрібно так перемішати рідину, щоб вона вийшла без грудок і всяких борошняних згустків. Тому не поспішайте переходити до наступного кроку, поки не переконаєтеся в тому, що немає грудочок.
5. Виходить несильно густе тісто, в яке вам належить внести рослинне масло, або розтопити невеликий шматочок вершкового.
Цікаво! З додаванням рослинної олії млинці будуть суші, а ось якщо додасте вершкове вони стануть більш вологими і здобними. Ви це можете самі поспостерігати, так що почніть експеримент))).
6. Після цього всю масу потрібно заново перемішати і заварити крутим окропом, а після все знову перемішати віночком.
Залежно яку консистенцію ви любите, пожиже або погустіше, так і розбавте на око, використовуючи для цього 2 або 3 склянки води. Саме від цієї пропорції буде залежить товщина ваших млинців, якщо хочете зробити їх більш тонкий наведіть рідке тісто, якщо товстенькі - густе.
Залиште відпочивати в теплому місці, прикрийте харчовою плівкою або рушником.
7. І тільки після цього почніть випікати. Розжарити сковорідку, бажано використовувати чавунну красуню або брати з товстим дном. Далі розлийте суміш таким чином по сковороді, щоб вона рівномірно розтеклася по всьому діаметру кола.
Перед випіканням сковороду потрібно буде обов'язково змастити маслом і сильно розжарити її, а після смажити на сухій.
8. Як тільки ви побачите, що краю почали підрум'янюватися, візьміть лопатку і переверніть ласощі на іншу сторону. Пам'ятайте, що друга сторона пекет досить швидше, ніж перша.
Складіть все млинці на тарілочку в стопочку, можна змастити окремо кожен вершковим маслом, а можна і без нього обійтися.
9. Прикрасити можна будь-яким солодким сиропом, варенням або згущеним молоком. Смачного!
Між іншим, якщо ви хочете оригінально і святково прикрасити свій стіл, то зробіть це різними способами, як це виглядає кумедно і весело, ви можете ідеї подивитися тут.
Відразу вам скажу, що це добірка буде унікальною, тому я в ній зібрала тільки кращі варіанти приготування, які перевіряла особисто, так що раджу робити саме ці).
Класичний рецепт тонких на молоці млинчиків
Ніжні і рум'яні, смачні і тонкі, ось така характеристика характерна для правильної традиційної рецептури цього популярного весняного страви. І як то кажуть і в бенкет і світ, вони годяться буквально на все. Вони смачні і з медом і варенням, сметаною і самі по собі, зникнуть з ваших сервірувальних тарілок за лічені хвилини, тому що уплетут їх за обидві щоки.
Нам знадобиться:
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 200 мл
- Окріп - 200 мл
- Олія - 3 ст. л
- Борошно - 230 г
- Цукор - 1,5 ст. л
- Сіль - 1 ч.л.
- Розпушувач - 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Візьміть добре вимиту миску і висушіть її. Розбийте в неї два курячих яйця, внесіть сіль і цукор. Оскільки мені сподобався вараінт солодких блнов, я Сахарка кладу завжди побільше, щоб вони не здавалися такими прісними. Але, якщо ви будете робити м'ясні начинки, то цукру не беріть занадто багато.
2. Збийте вінчиком яєчну масу, щоб утворилася пінка на поверхні. Потім влийте молоко, його можна трішечки підігріти або ж можна заздалегідь його дістати з холодильника і щоб воно прийняло кімнатну температуру. Стільком людям масу віночком і почніть поступово вносити частинами пшеничне борошно.
3. Акуратно і не поспішаючи виконайте цю процедуру, причому борошно вам необхідно буде просіяти через сито, робити це можна прямо над мискою. Всипте слідом розпушувач.
4. Розмішайте цю яєчну суміш до досить крутого стану, чим густіше ви заведете, тим більше води вам потім буде потрібно, щоб розбавити тісто, ну і відповідно більше смачненького вийде, але не перестарайтеся всьому є межа). Точні пропорції я вам дала в описі інгредієнтів.
Ах, да про рослинне масло не забудьте, його теж внесіть до всіх продуктів в миску.
Отже, тісто стало трішечки тугим і ось тепер заваріть його окропом і почніть заважати і заважати, поки вона не стане консистенцією, як рідкі вершки.
Тадам, приступайте до випікання. Розжарити сковородочку на середньому вогні, змастіть її поверхню маслом і тільки після цього вилийте ополоник рідкого і блискучого тесту, робіть кругові рухи, щоб вся маса рівномірно і тонким шаром розтеклася по сковороді.
Це заняття досить захоплююче, готується годину, а з'їдається за раз))). Смажте з двох сторін до перетину красивою позолоченою скоринки.
5. А після кличте всіх своїх приятелів і домочадців на дегустацію і приступайте всі дружно до поїдання.
А щоб було веселіше і ефективніше виглядав святковий бенкет, зробіть напис з ікри на цьому кулінарному виробі. І тоді точно, життя вдалося, а ваш животик буде в захваті).
Смачний рецепт на дріжджах
Можливо ви шанувальник чогось оригінального і не дуже простого. Вам більше подобається мереживне і ажурне ніж, ніж всі буденне, тоді вам до смаку припаде цей варіант, з якого вийде просто шикарні і прекрасні пухирчасті млинці. Саме за такими ганяється більшість з нас.
Нам знадобиться:
- сухі дріжджі - 1 пакетик або 10 г
- молоко - 3 ст.
- курячі яйця - 3 шт.
- борошно - 500 г
- цукор - 2 ст.л
- сіль - 1 ч.л
- рослинне масло - 2 ст.л
Спосіб приготування:
1. Оскільки рецепт буде дріжджовим, вам доведеться зробити опару. Тому вам потрібно в першу чергу підігріти молоко на плиті, щоб воно стало теплим, і розділити його навпіл. Після в одну половинку (1-1,5 ст.) Всипте сухі дріжджі. Щоб вони добре почали свою роботу потрібно їх побалувати, для цього додайте цукровий пісок і сіль.
2. Накрийте миску кришкою і відсуньте вбік, щоб суміш постояла і зверху з'явилася шапочка, часу це багато займе в районі 10 хвилин.
3. Після закінчення часу замісіть тісто, внесіть в молоко борошно і курячі яйця. Розмішайте і далі вливайте молоко, що залишилося, щоб консистенція розчинити і став однорідною за своєю структурою. В самому кінці влийте рослинне масло 2 столові ложки.
4. Тепер дайте готовому тісту підійти 3-4 рази в теплому місці.
Важливо! Не забудьте тісто накрити кришкою, щоб воно не завітриться і не підсохли.
5. Перед найжаркішій сковорідку змастіть вершковим маслом і добре розжарити. Смажте на середньому вогні, з двох сторін щоб кожен такий млинець добре пропікся і став рум'яним і золотим. Смачного!
Відео про те, як приготувати млинці, щоб вони не прилипали
Безумовно, у багатьох виникає така проблема, мабуть ви погано розігріли сковороду, або вона у вас не зовсім така, яка потрібна для цієї страви. Плюс ви швидше за все забули покласти секретний інгредієнт, щоб він допоміг уникнути цієї властивості прилипання. Вообщем дивіться всі самі і вчіться з нашою героїнею і ведучої каналу ютуб:
Млинці до Масниці 2018 - рецепт з начинками
Ну, що ж напекли ми з вами цілий віз, тепер давайте не будемо забувати про те, що можна і потрібно начинити всякими солодкими або м'ясними інгредієнтами.
Але перед цим, я хочу вам показати ще один варіант, який буде теж класичним і з додаванням соди. А ви якої найбільше віддаєте перевагу, напишіть свої відгуки та коментарі внизу під цією статтею?
Оскільки млинці будуть фаршированими, то солі і цукру додавайте зовсім небагато, щоб вони не перебили начинку.
Нам знадобиться:
- молоко коров'яче - півлітра
- сода - 0,5 ч.л
- масло вершкове розтоплене - 1 ст.л
- яйце куряче - 3 шт.
- сіль і цукор за смаком або по щіпці
Спосіб приготування:
1. Візьміть ємність, яка буде досить глибокою, розбийте в неї яйця і збийте все добре ручним звичайним віночком. Присолите і посахаріте, закиньте соду в вийшла рідина.
2. Далі візьміть один стакан молока і додайте його до яєчної маси. Молоко дуже багате на вітаміни, такими як А, В, С, РР це так для загального розвитку, не забувайте давати його дітям).
3. Тепер маленькими порціями вносите просіяне борошно, розмішуйте ретельно, щоб не утворилися грудки. Після такого замісу вилийте все молоко, що залишилося і розтоплене масло, ретельно стільком людям віночком, вийде тягуча суміш, така і потрібна для роботи.
Дайте тесту постояти осторонь і настоятися 30-40 хвилин, а після приступайте до наступних дій
4. Візьміть сковороду будь-якого діаметру, або використовуйте спеціальну млинниць з низькими краями і випікайте на ній наші сонечка, розподіляючи тісто по поверхні рівним тонким шаром.
5. Спочатку добре її розжарити, а потім зробіть середній вогник. Промажьте стінки і саму поверхню вершковим маслом, це обов'язково потрібно зробити, щоб перший блинок не прилип, якщо це сталося, то ваша сковорода ще не розжарилася до потрібного стану, чекайте ще.
6. Дивіться, видно вже в даний момент ті самі пузиречкі.
7. Не думайте, що це зробити досить важко, в будь-якій справі потрібна вправність і досвід, так що пристосуєтеся. Лейте в самий центр і швиденько круговими рухами обертайте посуд.
8. І як вийде у вас велика гірка, так відразу зробіть спеціальну начинку, яку можна зварганити з фруктів, наприклад з таких як персики + сир.
Або можна порізати дрібно яблучка на шматочки і перемішати їх в меді, а потім згорнути рулетиками. Ще можу запропонувати замість меду взяти йогурт і корицю, толучітся теж дуже пікантно і цікаво.
Можна начинити вершковим сиром або просто сиром, змішаним з цукровим піском. Прикрасьте за своїм бажанням гілочками м'яти і часточками апельсинів.
Любителям послаще також знайдеться варіант з бананів і шоколаду. Шоколад розтопіть на водяній бані, можна взяти і білої і чорний, банани поріжте на кружечки.
І ось воно ніжне і апетитне бананове ласощі готові.
Тим, хто любить з'їдати що-небудь поситнее пропоную варіант з шинкою і зеленню. Або можна шинку замінити на будь-яку червону рибу, а саму поверхню млинця змастити рідким сирним або вершковим сиром.
Також відмінним варіантом є вид з м'ясом бекону або ж якимось іншим, наприклад з відварною куркою або яловичиною. В добавок до м'яса можна внести тертий сир і сметану.
Млинці, приготовлені на кефірі, щоб вони вийшли тонкими з дірочками
Насправді я вже з вами ділилася якимись секретами і нюансами, якщо ви не бачили попередніх записів, то переходите і дивіться. Сьогодні мені хочеться запропонувати вам до перегляду ось цей відеосюжет:
Цікавий рецепт ажурних ласощів
Найпростішим і альтернативним варіантом без додавання молока по праву належить рецептом на воді. Він вважається пісним і дієтичним, насправді існує маса рецептів, все їх необхідно спробувати зробити і вибрати той, який стане для вас найулюбленішим і неповторним.
Для ароматності ви можете додати ванільний цукор, що в свою чергу допоможе вам урізноманітнити смакові якості цього солодкого десерту.
Нам знадобиться:
- Борошно - 300 г
- Вода - 600 мл
- Яйце - 3 шт.
- Сіль - 0,5 ч.л
- Сода - 0,5 ч.л
- Лимонна кислота - 0,5 ч.л
- Оливкова олія - 1 ст.л
- Цукор - 2 ст.л
Спосіб приготування:
1. В даному виді буде використовуватися блендер, можна взяти міксер або кухонний комбайнер. Отже, вам потрібно буде взяти миску або спеціальну чашку і збити яйця з сіллю і цукром.
2. Маса почне збільшуватися на очах, сильно не збивайте, головне щоб добре розчинився сухий інгредієнт.
3. Тепер в воді розчиніть лимонну кислоту.
4. Рухайтеся далі і беріть ще одну миску і вносите в неї борошно, сіль і соду, все перемішайте.
5. Тепер висипте борошняну суміш в отриману масу і збийте все віночком блендера.
6. Після цього почніть тонким струменем вливати воду і не переставайте збивати.
7. В самому кінці влийте оливкове масло, яке також потрібно буде ретельно розмішати.
8. Випікайте кулінарні круглі вироби звичним для вас способом на товстій або чавунній сковороді з двох сторін. Щоб млинці не злиплися між собою змастіть їх розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу з любов'ю і великою турботою! Смачного!
На цьому шановні друзі у мене все, якщо ви хочете більше експериментів, то ви можете зайти до мене в інші статті і почитати. Нехай свято Масляна вдасться у вас на ура! Приємного поїдання цих ласунів! Всім по-пока!
">