Тонкі млинці на молоці з дірочками. Топ 10 дуже смачних і перевірених рецептів
Доброго всім дня! Сьогодні ми з вами будемо готуватися до Масляної і піч цілу гору тонких млинців на молочку, щоб вони вийшли з дірками і були дуже смачними і ніжними. Між іншим, а ви знаєте, коли в цьому році відзначається це свято? Після нього буде Великий піст до самого Великодня.
Це солодке або прісне ласощі дуже люблять все, як то кажуть від малого до великого. Тому, якщо ви в своєму житті жодного разу не пекли таке частування, то давайте виправляйте, а я вам в цьому допоможу.
Беріть в свою скарбничку і печіть хоч сім днів на тиждень, коли настане це світле свято. А щоб було різноманітніше, не забувайте про інші варіанти, наприклад про кефірів млинці.
Тонкі з дірочками млинці на молоці - найпростіший рецепт на Масляну
Почну як завжди з самого основного і неважко варіанту, в якому головними складовими будуть молоко і яйце. Для ароматності і солодкої нотки буде використовуватися ванільний цукор, який ви в принципі можете не додавати, але з ним буде набагато смачніше і вам 100% сподобається.
Для смаження цього круглого кулінарного виробу беріть гарну млинниць, бажано чавунну і чи ж сковороду з товстим дном.
Нам знадобиться:
- Молоко - 3 ст.
- Борошно - 1,5 ст.
- Ванільний цукор - 1 ч л
- Масло для обмазки сковороди
- Яйця - 1-2 шт.
- Цукор - 6 ст.л
Спосіб приготування:
1. Для того, щоб вийшли ті самі тоненькі млинці, вам потрібно робити все так, як описано в цій інструкції. Насамперед зігрійте молоко, щоб воно стало не холодним, а теплим. Але і сильно гарячим робити не потрібно. Далі введіть в нього яйця, цукор і рослинне масло.
2. Перемішайте всю масу віночком, щоб вийшла однорідна консистенція. В іншій ємності вам необхідно буде змішати борошно і ванілін. Потім до таких сухих інгредієнтів внесіть половину яєчної суміші і добре розмішайте, вийде густа маса. А потім її розбавте молоком з яйцями.
Після цього, вам потрібно ретельно перемішати всю суміш і відсунути її в сторонку відпочити на 20 хвилин.
3. Потім розжарити сковороду і змастіть її рослинним маслом тонким шаром. Вилийте млинцеву суміш одним ополоником, розподіляючи по поверхні сковороди рівномірно і рівно. Смажте до того часу, поки не побачите золотисті краю, а після переверніть на іншу сторону.
4. Підсумок вас дуже порадує, своєю пишністю і дірчастими візерунками. Смачного!
Дуже смачний перевірений рецепт на літр молока
Тепер зробимо велику партію, хоча дивлячись скільки людина у вас буде в гостях, може бути і цього буде кількості вам мало. Нас в родині четверо і у нас така партія довго не живе, на наступний день її вже немає. Так що, можна і ще до цієї пропорції додати 0,5 л молока, щоб збільшити в половину всі інші інгредієнти.
Варіант хороший і легкий в приготуванні, тому що він перевірений часом. Якщо в першому рецепті ми робили без соди, то тут її необхідно буде додати, що дасть в свою чергу ще більшу пишність.
Нам знадобиться:
- молоко - 1 л
- борошно - 3-4 ст.
- сіль - 1 ч.л
- яйце - 3-4 шт.
- цукор - 2 ст.л або за смаком
- рослинне масло - 2 ст.л
- сода - 0,5 ч.л
Спосіб приготування:
1. Візьміть чисту миску і розбийте в неї курячі яйця, внесіть сіль, соду і цукор. Збийте кухонним віночком до однорідної маси, щоб цукор розчинився.
2. Потім прямо над цією яєчної сумішшю просійте борошно через сито. Розмішайте все дерев'яною лопаткою.
3. Повинна вийти досить в'язка консистенція. І тільки після цього почніть вливати тепле молоко.
Важливо! Робіть саме так, щоб згодом не виникло борошняних згустків, іншими словами грудочок. Можна використовувати міксер і тоді, точно вони не виникнуть.
Маса вийде відразу ж рідкої, приблизно буде нагадувати рідку сметану. Дайте постояти в теплі трохи в районі 15 хвилин і приступайте до наступного етапу. До речі, можна внести сюди корицю або какао-порошок, щоб поліпшити смакові якості.
4. Смажте на сковороді розігрітій досить добре і змащеній маслом без запаху з двох сторін. Перевертайте млинець лопаткою або ножем.
5. Потім складіть на тарілочку і кожне таке молочне кругле творіння змастіть вершковим маслом, щоб вони не прилипли один до одного.
6. А потім кличте всіх до столу, пити чай і знімати пробу, поставте для своїх гостей сметану, мед або варення, щоб було в що вмочати. Смачного!
Готуємо солодкі ласощі з окропом
Тепер давайте зробимо тісто і заваримо його окропом, приготувати таке можна дуже швидко і без особливого клопоту, тим більше, коли їсть докладний опис всіх дій з озвученням.
Незвичайний рецепт без яєць
У минулій замітці я вам давала вже варіант без додавання курячих яєчок, але там він був зовсім інший. Цього разу я хочу показати вам приготування з борошна вже готової муки. Скажу по секрету швидке приготування іноді теж на руку, коли хочеться чогось смачного в тугіше секунду.
Тому також рекомендую випробувати цей варіант на своїй кухні, а потім поділитися внизу своєю думкою в коментарях. Пишіть якої марки ви брали готову суміш. У мене особисто вийшло майже ідеально, що цікаво, навіть краю не поламалися і до сковороди нічого не прилипало.
Нам знадобиться:
- Мука млина - 500 г
- Вода - 2 ст.
- Молоко - 2 ст.
Спосіб приготування:
1. Візьміть борошно і насипте її в ємність, в якій будете робити тісто. Обов'язково перед тим, як іти покроковим діям прочитайте інструкцію на звороті і перевірте дату випуску і термін придатності.
2. Тепер в борошно влийте молоко і добре ретельно перемішайте до однорідної маси. Потім почніть поступово вливати молоко цівкою і при цьому заважайте. Вийде ось така консистенція, як на цьому фото.
3. Залишилося найцікавіше, включіть плиту і зігрійте сковорідку, щоб вона палала, потім за допомогою ополоника зачерпніть рідина і рівномірно розподіліть її по поверхні сковороди. Ух, дивіться які пузирікі побігли.
4. Потім перекиньте млинець, щоб він перекинувся в повітрі. Звичайно це складно робити, але так печуть справжні майстри, я перевертаю зазвичай лопаткою, мені так зручніше, а ви як робите?
5. І ось вони рум'яні голубчики готові, які так і чекають, коли їх зметуть з тарілки. Подавайте з хорошим настроєм і посмішкою на обличчі.
Млинці, приготовлені на молоці за класичним рецептом
Тепер будемо випікати з цільнозерновий борошна, згідно традиційною рецептурою. Така випічка дуже корисна для здоров'я, я маю властивості борошна, звичайно смажені продукти ніякої особливої користі не несуть.
У свою чергу це ще й заварний варіант, при якому в тісто обов'язково додається окріп.
Нам знадобиться:
- Яйце - 3 шт.
- Молоко - 0,5 л
- Цукор - 3-4 ст.л
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Борошно - 8 ст.л (цільнозерновий)
- Рослинна олія - 2 ст.л
- Окріп - 1 ст.
Спосіб приготування:
1. Розбийте в велику чашку яйця, покладіть сіль і цукор з содою. Збийте все ретельно ручним віночком до невеликої піни. Потім внесіть одну другу частину молока, розмішайте.
2. Після цього візьміть просіяне через сито борошно і помістіть її до цих складових. Розмішайте, у вас повинно вийти тісто, як на оладки. Дайте йому постояти при кімнатній температурі расстояться 30 хвилин при закритій кришці.
3. Далі необхідно суміш разжижить, влийте трошки молока, потім перемішайте і знову вливайте. Отже, до тих пір поки не піде все необхідне молоко. Потім закип'ятіть чайник і залийте окропом цю суміш. Додайте рослинного масла і заново все розмішайте.
4. Тепер смажте млинці на сковороді з товстим дном до готовності з двох сторін до красивої рум'яної скоринки по краях і золотистого кольору.
І пам'ятайте, що витратити тісто потрібно до останньої крапельки, щоб вийшло дуже багато круглих смачненького.
Порада! Обов'язково спробуйте на смак перший блинок, за бажанням можна буде додати ще солі або цукру.
5. Подавайте їх змащені вершковим маслом або облийте солодким фруктовим сиропом разом з фруктами і ягодами. Смачного!
Ажурні кулінарні вироби з молока і кефіру
Хочете підкорити всіх своїх гостей оригінальністю і святковим зовнішнім виглядом цих ласощів. Тоді піднесіть їм мереживні млинці у вигляді сердечок або якихось інших візерунків. Ідея досить проста і дуже цікава, але вже користується великим попитом у всіх бажаючих зробити зі звичайного десерту неймовірні творіння.
Рецепт тіста на кефірі та молоці пропоную вам взяти ось звідси, а потім розділити його на дві частини і в одну частину внести какао-порошок для кольору.
Нам знадобиться:
- млинцеве готове тісто
- пляшки - 2 шт.
- Пательня
- рослинне масло для змащення
Спосіб приготування:
1. Отже, я сподіваюся ви знайшли і приготували тісто для млинців з будь-якого рецепту, в одну миску додайте пару ложок какао-порошку і ретельно перемішайте.
2. Тепер необхідно наповнити кулінарні пляшки рідиною.
3. Розжарте сковорідку на середньому вогні, змастіть її маслом і почніть творити. Намалюйте будь-який візерунок у формі метелика, сердечка, серветки, сніжинок, павутинок, геометричних фігур і т.п.
4. Пам'ятайте, що випікаються такі млинці дуже швидко. Тому робіть все активно, головне не бійтеся нічого наносити тестом і тоді точно все вийде.
5. Дивіться вийшов квіточку. Перевертайте вироби на іншу сторону за допомогою лопатки, і будьте обережні, щоб нічого не порвалося.
6. Потім розкладіть по тарілочках і кличте своїх дегустаторів, навіть кіт буде в захваті).
Відео про те, як приготувати дірчасті млинці з окропом досить швидко
Хочете навчитися цій справі, щоб млинці вийшли досить гарними, смачними і не гумовими. А також мали золотисту хрустку облямівкою, знайомтеся з секретами від цього блогера, тут дані точні пропорції і результат вийшов непревзайденной смачним і апетитним. Напевне тому що, цей простий варіант господині дістався від її бабусі.
Старорусский рецепт без соди, але на дріжджах
Хочете, щоб цей десерт просто танув у вас в роті і виглядав супер красиво на тарілці. Тоді зробіть саме дріжджові млинці. Пам'ятайте минулого разу ми з вами такі робили, але там опарі потрібно було 3 рази піднятися, а це для багатьох було перешкодою. Цей варіант буде швидкого приготування, так що раджу спробувати).
Нам знадобиться:
- молоко - 0,5 л
- сухі дріжджі - 1 ч.л
- сметана - 50 мл
- борошно - 250 г
- сіль -0,5 ч.л
- цукор - 2,5 ст.л
- яйце - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Просійте в чашку борошно через сито. Додайте сухі дріжджі і перемішайте.
2. Потім відразу ж влийте підготовлене молоко, воно повинно бути підігрітим і теплим. Збийте вінчиком.
Важливо! Вливайте молоко тонким струменем, при цьому працюйте віночком, щоб не утворювалися грудочки.
Можна помітити, що воно відразу починає пузиритися. Потім внесіть цукровий пісок, сіль і сметану. Розбийте яйце.
3. Тепер дайте тесту одохнуть і гарненько расстояться. Накрийте його плівкою або рушником і поставте в тепле місце, можна прискорити такий процес і поставити ємність в каструлю з теплою водичкою, або ж скористатися мультиваркою на 20 хвилин при температурі 40 градусів.
4. Після того, як тісто підійшло, розмішайте його ополоником і почніть випікати млинці на добре розігрітій сковорідці. Змастіть її на самому початку рослинним маслом, щоб перший блинок ні грудкою.
При смаженні з'являться бульбашки, які так і спритно будуть лопатися у вас на очах. Чудово просто!
Важливо! Якщо раптом трапиться так, що ваші ласощі погано розтікаються по сковороді, тісто вийшло густе і ви не знаєте, що робити, то тоді в тісто додайте води або молоко, ретельно розмішайте і продовжуйте випікати.
5. Ось і все, досить просто і легко ми напекли купу ласих солнишок і тепер всіх можете пригостити на Масляну. Змастіть вершковим топленим маслом, щоб вони не злиплися один про одного.
6. Краса, звичайно зовнішній вигляд відрізняється від звичайних бездріжджових варіантів. Так що перевіряйте і дегустуйте! Смачного!
Рецепт тоненьких молочних млинців з розпушувачем
Хочете в своє життя внести експерименти, нічого складного і незрозумілого, давайте звичайну харчову соду замінимо на секретний інгредієнт, здогадалися на який, я думаю, що так!
Нам знадобиться:
- молоко 2,5% - 700 мл
- яйця курячі - 2 шт.
- цукровий пісок - 2 ст. л.
- сіль - 1 ч.л.
- борошно - 2 ст.
- розпушувач тесту - 1 пачка
- олія соняшникова - 2 ст.л.
- вода - 100 мл
Спосіб приготування:
1. Приступимо, порядок дій буде приблизно такою ж, як і в другому варіанті цієї замітки. У тепле молоко додайте яйця, цукор і сіль. Розмішайте і внесіть борошно з розпушувачем. Після налийте олію і знову перемішайте.
2. Тепер заваріть тісто, влийте окріп, причому крутий.
3. вершковим маслом змастіть розпечену сковороду, а потім розподіліть тісто по поверхні у вигляді кола. Смажте до готовності з двох сторін, перевертайте ножем або лопаткою.
4. Ось така рум'яна партія смачних творінь вийшла. Подавайте зі сметаною і солодким чаєм, а можна зварити кисіль.
Рецепт на кислому молоці
Універсальний варіант, який можна робити щодня, не будемо цього разу додавати сюди ні дріжджі, ні соду і розпушувач. Спробуємо обійтися без усіх цих інгредієнтів.
Причому знаєте, ще є якась фішка, я її знайшла зовсім недавно, взяла я як-то і відокремила білки від жовтків. І збила їх окремо, вийшло шалено смачно і смачно, не знаю, що дає це властивість, якщо робити саме так, але мені здалося, що стало тільки краще).
Нам знадобиться:
- Яйця (добірні) 3 шт.
- Молоко кисле - 500 мл.
- Борошно - 200 г
- Вершкове масло - 100г
- Цукор - 2 ст. л
- Сіль - ½ ч. Л
Спосіб приготування:
1. Щоб зняти білки від жовтків. Потім спочатку збийте міксером до пінки білки, додайте пів чайної ложки солі і продовжуйте збивати.
2. В іншу ємність помістіть три жовтки, дві столові ложки цукру, перемішайте ложкою і влийте тепле кисле молоко, можна взяти і звичайне, що не кисле і розмішайте.
3. Всипте в суміш з жовтків борошно, перемішайте ретельно і швидко віночком.
4. Далі розтопіть вершкове масло і влийте туди ж і збийте міксером.
5. Тепер залишилося додати збиті білки і заново все перемішати звичайної лопаткою або столовою ложкою.
6. Тепер давайте випікати, змастіть вершковим маслом сковороду, налийте ополоником млинцеве готове тісто і розподіліть його рівномірно по поверхні.
7. Потім переверніть на іншу сторону, пам'ятайте, що перша сторона випікається довше, ніж друга. Прикрасьте ягідками і їжте на здоров'я!
На цьому у мене все шановні друзі. Печіть із задоволенням і хорошим настроєм. Всім удачі і успіхів! Всього самого доброго. Бувай!
З повагою, Катерина Манцурова