» » Великдень з сиру: 8 простих класичних рецептів сирної паски без випічки

Великдень з сиру: 8 простих класичних рецептів сирної паски без випічки


Доброго всім дня! Скільки варіантів пасок я вам в цьому році надала, ух, дуже багато. А ось про таку чудову кулінарному шедеврі, як сирна паска забула. Виправляюся і ділюся різними способами її приготування.

Така сирна красуня повинна точно порадувати всіх своїм ніжним смаком і ароматом ванілі. Головне, вам потрібно знайти в продажу найголовніший інгредієнт, щоб був він якісним і мав приємний солодко-кислий смак. Краще використовувати домашній сир. Плюс до всього додайте цукати або родзинки і вийде щось чарівне і неймовірно апетитне.

Це ще і дуже красиво, погляньте, справжній кулінарний шедевр, який ви з легкістю можете зробити самі у себе вдома або в квартирі. Було б бажання, чи не так?

Різновидів пасочек багато, вони бувають повністю сирими, а бувають і заварними. Є ще такі сирні вироби, які випікаються в духовках. Ви зазвичай яку готуєте до цього торжества, поділіться зі мною своїми секретами та порадами. Може ви знаєте якісь особливі хитрощі, буду вдячна.

Перед тим, як приступити до найважливішого процесу, це приготування найніжнішої красуні я хочу, щоб ви усвідомили одну дуже важливу річ. Що ви повинні придбати в магазині якісний і бездоганний сир, а не підробку. Від цього цілком буде залежати кінцевий підсумок цих солодких ласощів.

Як же це грамотно зробити? Є деякі тонкощі, але їх можна побачити, коли ви будете вдома, влаштуйте йому перевірку. На прилавку можна тільки визначити за зовнішнім виглядом.

Візьміть будь-яку вашу улюблену сковорідку і розжарити її до межі, змастивши крапелькою рослинного масла, тепер самий вирішальний момент - киньте щіпку сирка. Затамували подих? Вау, він зарум'яниться і ви бачите прекрасно красиву коричневу скоринку. Вітаю ви купили потрібний і корисний, а найголовніше справжній продукт. А ось якщо цього не відбулося і він ніби розплавився, скотився і фу, виглядає гидко, то на жаль і ах, це щось мерзенне.

Також, якщо хочете швидко перевірити і перейти від теорії до практики, то візьміть краплю йоду і сбризгніте. Результат буде таким.

Класичний рецепт приготування паски з сиру на Великдень 2018

Напевно вам здається, що це шикарне блюдо важко зробити. На превеликий вашому подив можу вам сказати, що це не так. До того ж, можна ще зробити такий десерт з цікавим інгредієнтом, це з маком. Ви можете його не додавати, дивіться самі, але з ним блюдо вийде більш ошатним і ароматним.

Мак можна взяти вже запарений, а якщо немає у вас такого, то цю процедуру необхідно буде зробити самому.

Ну, і безумовно без родзинок і моїх улюблених горішків, які я додаю майже всюди, тут не обійтися.

Нам знадобиться:

  • сир домашній жирний - 600 г
  • молоко - 60 мл
  • цукор - 140 г
  • лимон - 1 шт.
  • сметана 25% жирності - 90 мл
  • мак пропарений - 100 г
  • родзинки - 55 г
  • горіхи волоські - 35 г
  • цукрова пудра- 55 г
  • вода питна - 100 мл

Спосіб приготування:

1. Перше і найважливіше, це підготовча робота з маком. Його потрібно запарити, помістіть його в чашу і залийте молоком і прісахаріте, проваріть на вогні 20 хвилин, потім дайте йому охолонути, а зайве молоко злийте.

Отже, а тепер візьміть сир і добре розітріть його вилкою, або краще скористайтеся ситом, через нього протріть всю масу. Якщо цього не зробити утворитися можуть грудочки, які будуть заважати, а нам це ні до чого.

Далі всипте потрібну кількість цукрового піску і додайте сметанки, розмішайте.

2. Але, краще, якщо ви цю справу доручіть електричному блендеру, тоді маса буде взагалі м'якою і вже точно однорідною.

3. Слідом сюди ж натріть на самій дрібній тертці цедру одного лимона (можна взяти і половинку), сбризгніте на свій смак краплями соку і знову включіть блендер.

Важливо! Цедра має бути присутня рівномірно в цій масі.

4. Тепер приступайте до начинки, без неї нікуди, саме вона і зробить нашу красуню найсмачнішою на вашому столі. Змішайте в мисці мак, родзинки і горіхи, присипте цукровою пудрою і залийте кип'яченою водою.

На плиті варіть цю суміш близько чотирьох хвилин, на самому маленькому вогні після закипання. А потім також за допомогою блендера перемаліте до пастоподібної консистенції.

5. Візьміть спеціальну форму, вона виглядає і нагадує трикутну пірамідку, її застелите і огорнути вологою марлею, покладіть підготовлений сирок, трошки чорної начинки.

6. Після знову ті ж самі верстви, можна повторювати скільки завгодно, це вже особисто ваша справа. І ваша фантазія і кмітливість, як потрібно, так і розподіліть, єдино сир повинен виявитися останнім шаром. Його потрібно вам ретельно і рівно розподілити ложкою по всій поверхні пасочніци.

Потім краю марлі перегніть, переверніть і поставте на неї гніт, використовуйте для цієї мети що-небудь підходяще, наприклад стакан з водою. Під неї потрібно поставити чашечку або тарілочку, тому що рідина буде виділятися, нібито сироватки, і її в ідеалі потрібно видаляти.

7. Поставте майже готове творіння в холодильник на всю ніч. А вранці, приберіть форму і прикрасьте кондитерської присипкою і будь-якими прикрасами, наприклад тертим шоколадом, а також ягодами. Вийшло королівське сирне ласощі в сирому вигляді, але дуже красиве і привабливе. Ам-ам, пальчики проковтнеш. Смачного! Їжте на здоров'я, та швидше))).

Великдень без випічки і без яєць

Всі ми шукаємо завжди що-небудь простіше, адже немає нічого кращого приготувати так, щоб було одночасно смачно і легко. Чи не правда? Пропоную вам варіант сирої пасочки з цукатами і цікавим поєднанням продуктів, це білого шоколаду і вершків.

Вийде царський десерт для ваших найближчих і улюблених. Як ви на це дивитеся? Хочете їх порадувати чимось оригінальним і шалений апетитним? Тоді вперед за справу, а я з покроковими фотоілюстраціями вам в цьому допоможу.

Секрет тут ще бездоганною форми, вона робиться на основі желатину. Здорово, раджу обов'язково випробувати на довгоочікуваному чаюванні!

Нам знадобиться:

  • сир - 7500 г
  • молоко - 100 г
  • цукор - 245 г
  • ванілін - пакетик
  • шоколад - 95 г
  • желатин - 15 г
  • вода - 70 мл
  • вершки - 550 мл
  • цукати - 90 г
  • макова начинка - 190 г
  • Айсінг

Спосіб приготування:

1. Якщо у вас сирок занадто вологий, з нього необхідно злити всю вологу, це можна зробити за допомогою звичайного друшляка, або сита. Найкраще для цієї мети підійде звичайна чиста марля.

Поки ви над ним чаклуєте, замочіть по інструкції желатин водою, як написано на упаковки.

2. Після того, як рідина вся зникла, переходите до наступного кроку, а саме розтирання сиру через металеве сито, щоб він став однорідної консистенції і не мав великих грудочок.

3. Далі в будь-який посуд налийте молоко і додайте до нього цукровий пісок і пакетик ваніліну, розмішайте і прокип'ятіть цю суміш. Після закиньте сюди ж білий шоколад, щоб він розтопився. Остудіть цю рідину до теплого стану, приблизно 55 градусів.

4. Далі в цю молочну суміш внесіть набряклий желатин, перемішайте все віночком, щоб все добре розчинилося і тільки після цього. Тадам, вносите сирну масу.

5. Вершки бажано збити міксером до маленьких піків і покласти їх тільки після цього до решти інгредієнтів.

Важливо! Можна і не збивати, нічого страшного не станеться.

Розмішайте і відразу ж переходите до наступного кроку роботи.

6. Візьміть спеціальну форму або формочки для кексів, і розподіліть тісто в них. Додайте цукати, можна внести мак або горішки. Вообщем беріть те, що вам найбільше подобається. Я люблю додавати мармеладки.

Цікаво! Якщо хочете бути неординарним покладіть в сирну масу пару ложечок какао-порошку, і тоді паска вийде шоколадної.

7. Якщо ви використовуєте пасочницу, то укутайте її спочатку марлею і в шлях, тобто в холодильник добре застигати.

8. Через деякий час ви побачите, що ваші труди не були марними.

Цікаво! Якщо у вашій родині є маленькі дітки, то такі делікатеси ви їм можете готувати досить часто, наприклад у вихідні.

9. А головне, що вийшло неодмінно чарівно і привабливо, просто хочеться вже з'їсти це сирне ласощі.

А як це виглядає з пасками, та взагалі круто і супер! Який шикарний стіл, нехай і у вас він буде таким. Айсінгом або білковим кремом оформите блюдо і подавайте, приємного!

Солодка ласунка зі згущеним молоком

Взагалі суперський рецепт, уявляєте можна адже цукор замінити на згущене молоко. Для пікантності можна додати ще шматочки печива, вийде шалено гарненько і в той же час приголомшливо смачно.

Цікаво! Печиво використовуйте за бажанням, можна запросто зробити і без нього.

Нам знадобиться:

  • сир - 0,5 кг
  • печиво - 200 г
  • вершки або сметана - 100 г
  • згущене молоко - 0,2 кг
  • вершкове масло - 0,2 кг
  • ванільний цукор - пакетик або ванільна есенція - 1 ч.л.
  • цукати - 50 г

Спосіб приготування:

1. Для початку візьміть печеньки і покладіть їх у целофановий мішечок, пройдіться по ним качалкою. Можна в крихту перемолоти на блендері. Але, особливо дрібними робити не потрібно. Після такого побиття, змішайте їх з однієї гарної столовою ложкою згущеного молочка.

2. Далі масло розтопіть на водяній бані, я зазвичай ставлю в мікрохвильовку і вуаля, все готово швиденько.

Сир помістіть в скляну ємність і внесіть розтоплене вершкове масло, далі ванільний цукор для ароматності, і плюс звичайно ж сметану. Ви можете для початку все вимішати звичайної столовою ложкою. А ось потім все таки доведеться цю масу добре розтерти.

Важливо! Якщо раптом ви живете на кухні без блендера, то тоді перетріть сир через звичайне металеве сито або пропустіть через м'ясорубку.

3. Потім, якщо ви використовуєте цукати додайте до цієї маси. Все таки для різноманітності можна і не додавати, тут вже справа за вами. До речі, кажучи можна використовувати рідку ваніль, вона подарує вам ще більше смаку.

І ось тут тепер додаємо згущенку, сирна маса відразу ж стане рідині. Так і має бути.

4. Тепер як ви і здогадались візьміть пасочницу і оберніть її марлею по колу, краще її змочіть заздалегідь звичайною водою і добре відіжміть. Розподіліть спочатку отриману консистенцію сирка, а після присипте крихтами печива. Накрийте марлею, а верх теж зафіксуйте сховайте під тканину.

5. Без цього важливого дії у вас нічого не вийде, пам'ятайте про це. Як і годиться тепер потрібно пірамідку перевернути і поставити будь-яку ємність з водою на неї, щоб вся волога зникла з неї. Надішліть в холодильник на 12-13 годин.

Цікаво! Рідини скло уявляєте майже пів склянки, ось це так, хто б міг подумати.

6. Ну, і на завершення, вам належить зібрати всі бортики формочки і прикрасити на свій смак цю сирну принадність. А як ви це зробите, нехай для всіх буде загадкою, а потім запрошуйте всіх на дегустацію свята. Смачного!

Царська сирна паска з желатином

У цій замітці я вже давала варіант з желатином, вам він повинен явно сподобатися, адже він простий як двічі два, але ось ще знайшла на одному каналі чудовий рецепт, яким неодмінно захотілося поділитися. Дивіться це відео і виконуйте також, як велить господиня і тоді у вас точно все вийде.

Найпростіший рецепт в домашніх умовах без формочки

Не дивуйтеся, але реально можна обійтися і без спеціальних форм, взяти можна будь-який пристрій, навіть підійде форма для кексів або звичайна для додання салатів. До речі, не забувайте про такий, яким має бути ваше меню в цей день.

Тому якщо у вас немає пасочніци, то створіть кулінарний шедевр без неї, це виконати не важко і вийде ні чим не гірше.

Нам знадобиться:

  • сир - 0,5 кг
  • вершки 30% - 300 мл
  • цукрова пудра - 145 г
  • желатин - 10 г
  • вода - 0,5 ст.
  • мак - 50 г

Спосіб приготування:

1. Збийте звичайним електричним віночком, тобто блендером вершки, додайте до них цукрову пудру. Потім внесіть сир і також все збийте, щоб маса вийшла рівномірної і однорідною.

А тим часом в окремому посуді замочіть желатин в воді, дотримуйтесь будь ласка того, що написано на упаковці, зазвичай там додається 4 столові ложки гарячої води, вам потрібно, щоб він розчинився. Потім внесіть його в сирну масу і перемішайте знову блендером або міксером.

2. Тепер те, що вийшло, розділіть приблизно на око на дві частини. В одну ви можете додати мак, а в іншу нічого.

На свій розсуд ви можете чергувати шарами це тісто, можна зробити інакше, наприклад на низ викласти макову начинку. Вообщем Чаклуйте, тоді точно у вас вийде неповторний шедевр.

3. Накрийте форму серветкою і поставте в холодильник на 4 години. І вуаля, далі дістаньте і насолоджуйтеся своїм творінням. Прикрасьте ягодами і листочками м'яти. Смачних вам відкриттів!

4. З кондитерської присипки і їстівних кульок можна викласти будь-які візерунки, наприклад ХВ або щось подібне.

Смачне заварне ласощі з родзинками

Що може бути краще? Так, напевно нічого, тим більше, якщо ви любите виноград або його сушені плоди. Вибирайте родзинки без кісточок, а то реально їсти буде не дуже зручно))). Беріть різні сорти, наприклад білий, чорний і коричневий, адже все таки таке чудо ми робимо один раз на рік, можна і витратитися. Хоча витрати не великі, вам таки не тонну потрібно купити).

Щоб не повторюватися я вирішила піднести вам варіант з курячими яйцями, так що не дивуйтеся, якщо побачите їх в цьому списку продуктів.

Нам знадобиться:

  • яйця - 3 шт.
  • родзинки (без кісточок) - 0,5 ст.
  • вершкове масло - 90 г
  • в'ялена журавлина - 0,5 ст.
  • сметана - 1 ст.
  • цукор - 140 г
  • сир - 0,5 кг
  • цедра лимона - 1 шт.
  • ванілін - за смаком
  • солодкий мигдаль - 0,5 ст.

Спосіб приготування:

1. В першу чергу займіться головним інгредієнтом це сиром, відіжміть його, якщо він у вас занадто вологий, далі змішайте я курячими яйцями плюс вершковим маслом, цукром і сметаною. Вийде ніжна біло-жовтенька суміш. Тепер необхідно помістити цю масу на плиту і трохи поварити на повільному вогні до легкого загустіння.

Робиться це для того, щоб маса стала однорідною за своєю структурою. Далі як досягнете цього результату внесіть ягоди, ваніль, ну і власне кажучи цедру лимона з мигдалем.

Журавлина буде тут буде, як ніяк речі, якщо вона у вас є додайте її теж.

2.Теперь все як завжди, помістіть сирне тісто в пасочницу, загорнувши борти марлею, переверніть, поставте гніт і чекайте близько 12 години в холодильнику.

3. Додатково прикрасьте цукровою пудрою і поставте букетик запашних квіточок в цей весняний день.

Рецепт сирної паски з цукатами

Відмінною особливістю цього варіанту є те, що вона робиться на основі курячих жовтків. Саме вони і дадуть потрібний результат, тобто буде заміна, блюдо вийде без желатину, але теж желеобразное.

Нам знадобиться:

  • сирок - 0,6 кг
  • вершкове масло - 90 г
  • сметана - 190 г
  • жовтки - 4 шт.
  • цукровий пісок - 110 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • родзинки, цукати - 150 г в цілому

Спосіб приготування:

1. Ви хоч раз їли паску з крупинками, та я одного разу натрапила на такий магазинний шедевр ще в студентські роки. Помилка така, що не перетерли сир до однорідної консистенції. Щоб це зробити вам належить пропустити його через м'ясорубку, ну або ж скористатися сучасними творами науки, наприклад блендером.

2. Далі варто змішати сир зі сметаною, з цукровим піском і звичайно ж сюди ж внести ваніль, розмішати. Далі масло вершкове повинно у вас бути вже кімнатної температури, помістіть його сюди ж. Ну і як бачите знадобляться желточкі, відокремте їх від курячих білків, будьте обережні.

Важливо! Найкраще використовувати для цього спеціальну ложечку-Відділіться.

3. Наступний крок, розмішайте і поставте тісто на вогонь, варіть на невеликому вогні і обов'язково заважайте. Фантастика, але маса стане рідкою, не лякайтеся, ви все зробили правильно.

4. Після того, як суміш почне закипати вимкніть вогонь і зніміть з плити. Внесіть ягоди і цукати, маса до того часу повинна вже бути теплою, приблизно 40 градусів.

Важливо! Ізюм переберіть і добре вимийте і висушіть паперовими серветками.

5. Наповніть спеціальну форму, про марлю не забувайте, а то буде важко витягувати.

6. Потім зробіть так, як показано на фото, не забудьте про поддончик, обов'язково виділиться рідина.

Важливо! Якщо у вас немає такої пасочніци, то ви її можете замінити на інше пристосування, яке можна зробити самому, наприклад візьміть пляшку з пластику і проткніть низ діркопробивачем.

7. Зачекайте близько 13 годин і діставайте з холодильника, приберіть все непотрібне і їжте на здоров'я! Виглядає потрясно, прикрашайте будь-якими декорами, можна використовувати навіть мастику.

Готуємо за рецептом Юлії Висоцької

Всі кому не терпиться від Юлії отримати поради і рекомендації, бігом дивіться цей ролик з її каналу ютуб. Пам'ятайте, що і вам під силу зробити цей надзвичайно божественне і одне з кращих страв до світлого свята Пасха.

Ну ось і все друзі. З наступаючим святом, нехай все задумане збудеться, йому та й додасться. Всього всім самого доброго і відмінного дня! Пишіть відгуки, ставте лайки і додавайтеся до мене в групу в контакті, буду тільки за))).

Радимо прочитати

Царська паска
Царська паска
Напередодні Світлого свята Великодня у кожному домі пахне аромат смачної випічки. Всі господині печуть паски, великодні пряники, булочки і вінки. Сьогодні ми не будемо включати духовку, так як у нас
Сира великдень без яєць
Сира великдень без яєць
На порозі Світле свято Великдень! У кожній родині досвідчені господині печуть традиційну пасхальну випічку: ароматні паски, великодні віночки, пряники, печиво. Готують різні десерти, закуски, м'ясні
Паска сирна в мультиварці
Паска сирна в мультиварці
Жоден святковий великодній стіл не обійдеться без традиційного ароматного паски – Великодня. Сирна паска є традиційним і символічним солодким частуванням у Світле Христове воскресіння.
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!
Паска на дріжджах як пух
Паска на дріжджах як пух
Великдень — одне з найважливіших свят всіх православних християн. У числі його обов'язкових атрибутів сирні паски, паски і фарбовані яйця. Кожна господиня має на озброєнні свої, перевірені роками

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки