Сирна Великдень - класичні покрокові рецепти приготування Пасхи з сиру з фотоілюстраціями
Доброго времени суток мої передплатники! Скоро настане свято Пасхи, і безумовно найголовніший атрибут Великодня - випічка.
Відмінність Пасхи від Пасхального паски
Багато з нас звикли називати Великдень пасхальним пасок. На самому те справі це неправильно. «Паска» так раніше в Україні називали обрядовий хліб і пекли його саме там. І відрізнялася паска від паски тим, що на паску наносили глазур і тісто було обов'язково дріжджовим, а паску прикрашали декоративними смужками з тіста.
Великдень - випічка яка готується з сиру, а також сметани і цукру. Наповнювачем є родзинки, цукати, сушені фрукти, чорнослив, курага.
Сирна паска виглядає зазвичай у вигляді трикутної зрізаної піраміди, яка символізує гріб Христа. На одній зі сторін наносяться букви ХВ.
Одного разу гуляючи по просторах інтернету я побачила дуже цікавий коментар з одного кулінарного блогу, привожу його вам як приклад,
Сьогодні в своїй статті я покажу вам рецепти Пасхи з сиру. Перший вид буде незвичайним, так як моя Великдень буде готується з желатином.
Це буде незвичайний десерт, який порадує безумовно всіх, його в моїй родині дуже люблять діти. Тому що справжня Пасха вона зазвичай жірновато, і діти не всі люблять таку випічку. Але цей варіант приготування сирної паски з родзинками і цукатами просто бомба, діти будуть в захваті, а також захочуть таку смакоту ще жоден раз! Тому обов'язково читайте мою статтю далі.
Найголовніше, що за цим варіантом Великдень можна зробити будь-якої форми, для цього потрібно взяти силіконові формочки. Готується Великдень з сиру і без яєць, і такий вид паски, вважається сирим. А Ви коли-небудь чули, про сирої сирної паски?
Класичний рецепт Царської Пасхи з сиру - покроковий рецепт з фото
Нам знадобиться:
- Сир 5% - 600 г
- Сметана - 125 г
- Масло вершкове - 50 г
- Цукрова пудра - 1 ст
- ванілін
- сіль
- Вершки -30 г
- Цукати, родзинки за смаком
- Желатин - 20 г
- Згущене молоко - 4-5 ст.л
Спосіб приготування:
Візьміть желатин і залийте його водою. Перемішайте. Нехай постоїть набрякне. Якраз, поки ви буде готувати інші інгредієнти.
Далі перетріть сир через сито.
Додайте до сиру сметану 20%, цукрову пудру і дрібку солі. Далі вершки і вершкове масло. Перемішайте, можна вручну, можна міксером. Я використовую міксер.
Додайте тепер ванілін за смаком. Виходить дуже ніжна текстура.
Далі візьміть желатин і додайте в сирну масу. Якщо желатин встиг сильно застигнути то розтопіть його на плиті або мікрохвильовці. Важливо! Желатин не повинен закипіти, він повинен просто розтане! Все перемішайте міксером.
Тепер візьміть будь-який наповнювач: в моєму варіанті це цукати і родзинки. Можна взяти інші сухофрукти або фрукти. Додайте цукати і родзинки до отриманої сирної маси. Все добре перемішайте.
Тепер отриманою масою заповніть форму Пасхи або будь-які інші форми. Поставте форми в холодильник на 1-3 години.
Вуаля! Наша супер смачна, гарна, апетитна Сирна Великдень готова і зауважте, абсолютно без випічки і без яєць. Полити зверху можна Великдень згущеним молоком. Як же це смачно!
Рецепт сирної Пасхи без яєць і без випікання. Відео
Ще один дуже цікавий вид Пасхи, представляю вашій увазі. Тут до Великодня додається какао.
Подивіться ось цей ролик і просто повторіть дії.
Виходить теж дуже смачно і заманливо!
Класична сирна Великдень в духовці
Чесно кажучи я завжди думала, що сирну паску можна випікати в духовці. Я завжди робила Великдень або без випічки, або заварний. Але, сьогодні мені на очі потрапив ось цей опис, яке мене здивувало і порадувало. Я хочу поділитися з Вами дорогі передплатники. Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте, я вже спробувала:
Ну, що ж вийшло дуже смачно, моїм дітям сподобалося. А Вам, як ваші успіхи?
Великдень заварна з вареними жовтками без форми
Нам знадобиться:
- сир жирний - 1, 4 кг
- яйця - 5 шт
- молоко - 2/3 склянки
- цукор - 1 склянка
- лимон - 1 шт.
- ванілін - щіпка
Спосіб приготування:
1. Візьміть яйця, відваріть їх круто. Витягніть з яєць жовтки. Білки нам не знадобляться.
2. З лимона зніміть цедру, тільки жовту його частина кірки.
3. Жовтки розітріть з цукром, щоб вийшла однорідна суміш і цукор розійшовся.
4. Молоко влийте в сотейник, розведіть в ньому отриману суміш і цедру від лимона. Поставте сотейник на плиту і варіть на невеликому вогні, але щоб молоко не закипіло.
5. Далі візьміть миску і вилийте суміш, щоб вона охолола.
6. Сир обов'язково перетріть через сито двічі, це робиться для того, щоб паска була ніжніша на смак. Додайте сир в остигнула суміш.
7. Візьміть друшляк (форму для паски або щось інше, АЛЕ ЩОБ ВНИЗУ були невеликі отвори) і на нього покладіть марлю, краї марлі повинні звисати.
8. Масу з сиру покладіть в цей друшляк (форму для паски або щось інше). Прикрийте сирну масу звисаючими краями тканини, покладіть зверху підходяще за розміром блюдечко і стакан з водою, щоб вийшов гніт.
9. Сам друшляк (форму або щось інше) поставте в глибоку тарілку, миску. Від гніту буде стікати виділилася сироватка. На добу (можна на 12 годин) потрібно поставити цю смакоту в холодильник.
9. Після закінчення часу потрібно витягнути пакуночок з сиром з друшляка (форму для паски або щось інше) і акуратно прибрати марлю.
10. Як же апетитно, все вийшло! Прикрасьте за бажанням, головне включите фантазію. Можна полити згущеним молоком.
Сирна Великдень з печивом і вареним згущеним молоком
Моєму коханому чоловікові, бо він у мене любитель солоденького подобається варіант Пасхи з печивом. Я якщо чесно, теж цей варіант обожнюю! Спробуйте і ви, обов'язково сподобається!
Цей вид дуже простий і часу піде зовсім небагато, а смак буде оригінальний, ніжний і схожий трохи на морозиво.
Нам знадобиться:
- сир - 400 г
- вершкове масло - 70 г
- сметана 20% - 3 ст.л.
- варене згущене молоко - 120 г
- цукор - 1,5 ст.л.
- ванільний цукор - 0,5 ч.л.
- Ягоди- 50 г
- пісочне печиво «До чаю» або якесь інше - 50 г
Спосіб приготування:
1.Предварітельная дістаньте вершкове масло і згущене варене молоко, щоб вони Степл.
2.Смешайте всі інгредієнти між собою за допомогою міксера, можна використовувати занурювальний блендер: сир, вершкове масло, сметану, ванільний цукор.
3.Полученіе сирну масу розділіть приблизно на 2 половинки: в одну половинку додайте згущене варене молоко, перемішайте, в другу половину додайте цукор і теж перемішайте.
4.Ізмельчіте за допомогою блендера печиво, можна і руками, я так роблю.
5.Печенье додайте в першій половині, де сир зі згущеним вареним молоком. У другу половинку - журавлину, вишню, полуницю або ін. Ягоду.
Ось такі цікаві варіантік, які допоможуть вам зробити свято Світлого Великодня незабутнім, а головне піднімуть настрій і подарують задоволення смаку. Я показала вам в цій статті найосновніші рецепти, ви ж можете придумати свій Великдень, і безсумнівно всіх здивувати!
Якщо не утруднить, поділіться статтею в соціальних мережах, натисніть на іконку.
Всім поки, до нових зустрічей.
P.S Цікаві факти про Великдень:
- Щороку американці купують більше 700 мільйонів специфічних солодощів, званих Marshmallow Peeps. Це зефір у формі курчат, птахів, зайчиків і тому подібної живності. Marshmallow Peeps - найпопулярніша великодня солодкість в Північній Америці;
- Щорічно у всьому світі на Великдень купуються подарунки на суму не менше 20 мільярдів доларів, а на продукти, необхідні для святкування, звичайно витрачають близько 40 мільярдів доларів!