Банановий лікер "Оксамитовий"
Лікер - чудове ласощі, але на любителя. Адже не всім подобаються солодкі алкогольні напої. Але, тим людям, які не відчувають антипатій до алкоголю такого роду, лікер принесе справжнє задоволення, особливо, якщо напій приготований в домашніх умовах. Одним з таких ласих страв є банановий лікер «Оксамитовий». Він має солом'яно-жовтий колір і ніжну злегка густувату консистенцію. Банани наповнюють напій своїм дивовижним, тільки їм притаманним, ароматом, згущене молоко надає приємний солодкуватий смак. Як результат - дуже смачний лікер, який прикрасить будь-який святковий стіл, особливо новорічний.
Складові
На 1 л лікеру:
- горілка - 300 мл
- банан великий - 3 шт.
- молоко згущене - 1 банка
- яйце куряче велике - 2 шт.
- вершки 10% -ві - 150 мл.
Приготування
1. Банани вимийте і очистіть. М'якоть наріжте тонкими кружальцями або напівколами.
2. Яйця відбийте в глибоку емальовану або скляну миску.
3. Збийте міксером в піну.
Додайте згущене молоко і ще раз збийте. Міксер відкладіть в сторону.
4. Всипте подрібнені банани.
5. За допомогою погружного блендера подрібніть банани до стану пюре.
6. Влийте холодні вершки.
7. Додайте горілку. І знову, скориставшись міксером, збийте всі інгредієнти до однорідного стану.
8. Отриману суміш процідіть через сито.
Банановий лікер «Оксамитовий» готовий. Розлийте його в пляшки або налийте в гарний графин і поставте в холодильник для охолодження. Остигнуло ласощі подавайте до святкового столу і пригощайте дорогих гостей.
Господині на замітку
Горілку для приготування бананового лікеру вибирайте без добавок.
Замість горілки можете взяти спирт. Його знадобиться 150 мл. Але, і вихід напою, відповідно, зменшиться на 150 мл.
Банани вибирайте стиглі яскраво-жовтого кольору, без ушкоджень і підгнилих місць. Недостиглі або переспілі плоди для приготування лікеру не підходять.
Щоб напій мав чудовий смак, вибирайте згущене молоко незбиране з цукром жирністю 8,5%.
Яйця для виготовлення лікеру повинні бути неодмінно свіжими, так як напій не буде піддаватися термічній обробці. Крім того, вони повинні бути цілими, т. Е. З непошкодженою шкаралупою.
Вершки ви можете замінити молоком, мають жирність не менше 3,2%. Смакові якості лікеру від цього не постраждають.