Банановий пиріг
Тонка і щільна коричнева скоринка бананового пирога за пропонованим рецептом приховує дивовижну шарувату начинку. Хрустка цукрова крихта, чергуючись із запашною масою, збагаченої банановим пюре, утворює головну принадність оригінального десерту.
Випічка поєднує легкість пісочного тіста, теплий смак здоби і м'який аромат стиглих бананів. Вершкове масло зручно нарізати холодним ножем.
І, дуже важливо до свят, коли вся країна кудись їде поїдами та автобусами - радимо купити квитки на автобус на proizd.ua, бо це швидко, зручно і вигідно!
Складові
тісто:
- борошно пшеничне 1 ст.
- розпушувач 1,5 ч. л.
- сіль 0,5 ч. л.
- масло вершкове 30 г
- цукор 0,5 ст.
- яйце куряче 1 шт.
- молоко 0,5 ст.
- ванільний цукор 1 ч. л.
- сік лимона 1 ст. л.
- банани 2 шт.
Крихітка:
- масло вершкове 100 г + для змащування
- борошно пшеничне 125 г
- цукор 125 г
Приготування
1. Банани очистіть від шкірки, наріжте кільцями. Налийте лимонний сік. Подрібніть занурювальним блендером до пюреобразной консистенції.
2. Приготуйте тісто. У глибоку миску вбийте яйце. Насипте цукор ванільний і звичайний. Збийте міксером на великих оборотах до отримання пишної і світлої маси.
3. Розтопити масло в мікрохвильовці. Налийте його до яєчно-цукрової маси. Продовжіть збивати до однорідності.
4. Додайте подрібнені банани. перемішайте міксером.
5. Насипте просіяне борошно, додайте сіль і розпушувач. Збийте міксером до однорідної маси без грудочок.
6. Тепер приготуйте крихту. Просійте борошно. Насипте цукор. перемішайте.
7. Холодне масло наріжте шматочками і додайте його до цукрово-борошняної масі.
8. Розітріть руками до утворення крихти.
9. Жаростійкий глибоку форму змастіть вершковим маслом. Налийте половину бананового тесту.
10. Зверху розподіліть половину борошняної крихти.
11. Налийте другу половину тіста по всій крихті.
12. На бананове тісто розподіліть залишилася крихту. Запікайте в духовці близько 50-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірте гострим предметом. Із шматка випеченого десерту він повинен бути сухим. В такому випадку, духовку можна відключити і дістати випічку.
13. Залиште повністю охолонути прямо в формі. Після охолодження банановий пиріг добре нарізається на порційні шматочки.
Господині на замітку
1. Для приготування пирога використовують якісне вершкове масло з жирністю не менше 82%, а банани бажано відбирати дуже стиглі, бажано - перезрілі, адже саме вони мають виражений солодкуватим запахом, за який ми їх так любимо.
2. Цукрову крихту слід приготувати раніше, ніж тісто, з тим, щоб помістити їх в духову шафу якомога швидше, поки з тіста не вийшли бульбашки повітря, що утворилися при збиванні - саме вони надають готовому пирогу легкість і дивовижну пористу структуру. Готову крихту треба до пори прибрати в холодильник, інакше вона не буде хрустіти.
3. Через брак лимонного соку бананове пюре можна збивати з будь-яким кислим фруктовим соком. Банани також можна доповнити скибочками запашних яблук солодких сортів.
4. Якщо забули купити розпушувач, його з успіхом замінить харчова сода - половина чайної ложки не зажадає гасіння оцтом.
5. Всі інгредієнти тесту змішують в теплому вигляді, тому розтоплене вершкове масло слід остудити до кімнатної температури. У тісто можна ввести розпарені родзинки, горіхову крихту, дрібні шматочки сухофруктів. Чим менше форма і вище її бортики, тим ефектніше буде виглядати шарувата випічка.