Як приготувати лимонний пиріг
Якщо ви ніколи не пробували лимонний пиріг - зараз у вас є відмінна можливість навчитися готувати його і нарешті спробувати. Коли я вирішила приготувати цей лимонний пиріг, я звичайно ж очікувала, що він буде як мінімум смачним. Але він перевершив всі мої очікування. Лимонний пиріг вийшов неймовірно ароматним, з насиченим лимонним смаком і кисло-солодкими нотками.
Як виявилося, готувати цей лимонний пиріг дуже просто, та й часу це зайняло небагато. Тісто для пирога замішується швидко, а з міксером робота займе лічені хвилини. Інгредієнти для лимонного пирога використовуються прості і звичні, ніякої екзотики. А на виході отримуємо вишуканий пиріг.
У рецепті цього лимонного пирога присутній штрейзель. Це такий кондитерський ефект, що дозволяє «оживити» і прикрасити випічку. Штрейзель є крихту з борошна, масла і цукру. Цією крихтою посипають поверхню випічки до запікання і в готовому вигляді пиріг набуває незвичайний зовнішній вигляд, а ще обзаводиться оригінальної солодкуватої хрусткою скоринкою. Не можна сказати, що штрейзель в сьогоднішньому рецепті просто необхідний. Ви можете не готувати його і все одно отримаєте чудовий лимонний пиріг.
Інгредієнти для лимонного пирога:
- 120 г цукру
- 120 г борошна
- 2 яйця
- 120 г вершкового масла
- 0,5 лимона
- 1 чайна ложка розпушувача
- ванілін на кінчику ножа
Інгредієнти для приготування штрейзеля:
- 50 г цукру
- 50 г борошна
- 50 г вершкового масла
Лимонний пиріг, рецепт з фото крок за кроком
Для цього лимонного пирога нам знадобиться всього половинка лимона. Але при цьому лимон повинен бути великим і толстокорие. За допомогою спеціального ножа або простий дрібної терки знімаємо цедру з половинки лимона, а потім руками віджимаємо з нього весь сік, не залишаючи жодної краплі.
{ad1}
До цедрі і соку додаємо 120 г цукру і ванілін (або ванільний цукор). Ванілін - на кінчику ножа, а якщо замінюєте його на ванільний цукор - то чайна ложка без гірки. Ложкою перемішуємо цукор і цедру з соком.
Додаємо до інгредієнтів розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо, а потім злегка збиваємо за допомогою міксера.
Ось така ароматна маса вийшла після з'єднання цедри, соку, цукру і масла.
Додаємо в тісто для лимонного пирога два яйця. Все тим же міксером збиваємо суміш ще раз протягом 2-3 хвилин до повного з'єднання компонентів.
В останню чергу додаємо борошно і розпушувач. Закінчуємо приготування тестя для лимонного пирога, в черговий раз поєднуючи всі інгредієнти за допомогою міксера.
Тісто для лимонного пирога має консистенцію крему, дуже ніжне й ароматне.
Включимо духовку розігріватися до 170 градусів і займемося приготуванням штрейзеля або крихти для прикраси пирога. Змішаємо в ємності цукор, борошно і вершкове масло. Руками з'єднаємо інгредієнти, при цьому слід «перетирати» їх між двох долонь для отримання так званої дрібної крихти.
Викладаємо тісто для лимонного пирога в форму (у мене роз'ємна, 22 см в діаметрі), а зверху посипаємо тісто крихтою. Відправляємо форму з тестом в уже розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо лимонний пиріг протягом 45 хвилин.
Після 45 хвилин лимонний пиріг перевіряємо на готовність сухий зубочисткою. Якщо необхідно - збільшуємо час випікання ще на 5-7 хвилин.
Готовому лимонному пирога даємо трохи охолонути, після чого витягаємо його з форми і подаємо до столу.
Так виглядає простий лимонний пиріг зі штрейзелем в розрізає вигляді. Дуже смачно і красиво, а аромат лимонного пирога, на жаль, на фото не передати. Але повірте - аромат просто неймовірний. Обов'язково приготуйте такий лимонний пиріг, смачного!