Баклажани з помідором і сиром в духовці

Рецептом такої простої, але цікавою закуски з запечених "синенькі" ми і поділимося з вами сьогодні.
На приготування цієї страви знадобиться не більше 30 хвилин, при цьому лише 10-15 хвилин становить активний час, що вимагає участі кулінара в процесі приготування.
Складові
- свіжі баклажани (дрібні) - 4 шт.
- свіжі помідори - 3 шт.
- сіль - 1 г
- твердий сир - 300 г
Загальний час приготування - 30 хвилин. Загальна кількість порцій - 8.
Приготування






Господині на замітку
1. За чверть години сир, яким посипані овочеві пластини, розплавляється повністю, утворюючи однорідну корочку. Тим часом деяким подобається, коли він лише злегка потік - в цьому випадку поверхня нерівна, горбиста. Щоб вийшло саме так, сирну стружку сиплють на кружечки помідорів не на початку термообробки, а набагато пізніше - хвилини за 3-4 до виймання з печі форми з готовим блюдом.2. Енергетична цінність такої закуски досить помірна, тому рецептурний список можна доповнити калорійним соусом, наприклад майонезним з часником або білим кавказьким, для гостроти і збагачення смакової гами. Його змішують з сирною масою перед запіканням. Якщо ж обраний сир з яскравим специфічним присмаком (лейденський, Ярлсберг, грюйер і т. П.), Додавати до нього щось недоречне. Допустимо використовувати підкопчені сорти, найдоступніший з них - так званий ковбасний, він добре плавиться. Перед натиранням з нього зрізують тверду темну скоринку.
3. Томати з щільною м'якоттю в цій закусці краще, ніж м'які і соковиті, які під впливом тепла швидко виділять сік і потечуть.
4. Баклажани з помідорами і сиром подають разом з іншими закусками перед гарячим м'ясним блюдом або як гарнір до нього - обидва варіанти прийнятні. Ні з яким вином вони не поєднуються.