» » Баклажани з помідором і сиром в духовці

Баклажани з помідором і сиром в духовці


Баклажани з помідором і сиром в духовці
Баклажани мають не тільки незвичайним для овочів фіолетовим кольором неймовірно красивого відтінку, вони ще й на смак дуже оригінальні - з пікантною легкої гостротою. Навіть приготовлені самостійно (без приправ і спецій) ці овочі смачні, тому існує багато простих, можна сказати навіть елементарних страв з баклажанами.

Рецептом такої простої, але цікавою закуски з запечених "синенькі" ми і поділимося з вами сьогодні.

На приготування цієї страви знадобиться не більше 30 хвилин, при цьому лише 10-15 хвилин становить активний час, що вимагає участі кулінара в процесі приготування.

Складові

  • свіжі баклажани (дрібні) - 4 шт.
  • свіжі помідори - 3 шт.
  • сіль - 1 г
  • твердий сир - 300 г

Загальний час приготування - 30 хвилин. Загальна кількість порцій - 8.

Приготування

Баклажани з помідором і сиром в духовці
1. Для приготування страви варто віддати перевагу дрібним баклажанів. Якщо брати великі, то доведеться розрізати їх на кілька частин. Овоч добре необхідно промити під водою і витягти плодоніжку.

Баклажани з помідором і сиром в духовці
2. обмиту баклажан необхідно розрізати на тонкі пластинки, товщиною не більше 1 см.

Баклажани з помідором і сиром в духовці
3. Деко добре поливаємо маслом, на нього викладаємо пластинки. Помідори обмиваємо під водою і нарізаємо на кільця. Викладаємо баклажани, злегка підсолюємо, зверху кладемо часточки помідора.

Баклажани з помідором і сиром в духовці
4. Натираємо сир, краще великої теркою і засипаємо сиром помідори.

Баклажани з помідором і сиром в духовці
5. Розігріваємо духовку до 150 ° С і поміщаємо в неї деко. Овочі випікаються дуже швидко, тому стежте, щоб вони не підгоріли. В середньому на приготування йде 15 - 20 хвилин.

Баклажани з помідором і сиром в духовці
6. Готову страву викладайте в тарілки і подавайте до столу. На одну порцію йде 2 пластинки баклажанів. Для прикраси при подачі можна використовувати гілочку кропу.

Господині на замітку

1. За чверть години сир, яким посипані овочеві пластини, розплавляється повністю, утворюючи однорідну корочку. Тим часом деяким подобається, коли він лише злегка потік - в цьому випадку поверхня нерівна, горбиста. Щоб вийшло саме так, сирну стружку сиплють на кружечки помідорів не на початку термообробки, а набагато пізніше - хвилини за 3-4 до виймання з печі форми з готовим блюдом.

2. Енергетична цінність такої закуски досить помірна, тому рецептурний список можна доповнити калорійним соусом, наприклад майонезним з часником або білим кавказьким, для гостроти і збагачення смакової гами. Його змішують з сирною масою перед запіканням. Якщо ж обраний сир з яскравим специфічним присмаком (лейденський, Ярлсберг, грюйер і т. П.), Додавати до нього щось недоречне. Допустимо використовувати підкопчені сорти, найдоступніший з них - так званий ковбасний, він добре плавиться. Перед натиранням з нього зрізують тверду темну скоринку.

3. Томати з щільною м'якоттю в цій закусці краще, ніж м'які і соковиті, які під впливом тепла швидко виділять сік і потечуть.

4. Баклажани з помідорами і сиром подають разом з іншими закусками перед гарячим м'ясним блюдом або як гарнір до нього - обидва варіанти прийнятні. Ні з яким вином вони не поєднуються.

Радимо прочитати

Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Баклажани по-арабськи - як приготувати баклажани в мікрохвильовці
Може бути зараз не зовсім сезон, але Баклажани по-арабськи ви зможете приготувати в будь-який час року. Зараз не проблема купити свіжі синенькі овочі. Готуються вони дуже швидко і легко, а подавати
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Салат з баклажанами і яйцями
Салат з баклажанами і яйцями
Смачний і поживний салат можна приготувати з баклажанами і яйцями. Всього у складі салату буде невелика кількість інгредієнтів, додамо маринований цибулю і майонез, тому смакове соло буде виконувати
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму
Баклажани по-корейськи на зиму – відмінна закуска, яку можна приготувати просто і швидко. Вона підходить для різноманітних випадків: як для звичайної вечері, так і для святкового. Для приготування

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки