Баклажани з помідором і сиром в духовці
Рецептом такої простої, але цікавою закуски з запечених "синенькі" ми і поділимося з вами сьогодні.
На приготування цієї страви знадобиться не більше 30 хвилин, при цьому лише 10-15 хвилин становить активний час, що вимагає участі кулінара в процесі приготування.
Складові
- свіжі баклажани (дрібні) - 4 шт.
- свіжі помідори - 3 шт.
- сіль - 1 г
- твердий сир - 300 г
Загальний час приготування - 30 хвилин. Загальна кількість порцій - 8.
Приготування
1. Для приготування страви варто віддати перевагу дрібним баклажанів. Якщо брати великі, то доведеться розрізати їх на кілька частин. Овоч добре необхідно промити під водою і витягти плодоніжку. 2. обмиту баклажан необхідно розрізати на тонкі пластинки, товщиною не більше 1 см. 3. Деко добре поливаємо маслом, на нього викладаємо пластинки. Помідори обмиваємо під водою і нарізаємо на кільця. Викладаємо баклажани, злегка підсолюємо, зверху кладемо часточки помідора. 4. Натираємо сир, краще великої теркою і засипаємо сиром помідори. 5. Розігріваємо духовку до 150 ° С і поміщаємо в неї деко. Овочі випікаються дуже швидко, тому стежте, щоб вони не підгоріли. В середньому на приготування йде 15 - 20 хвилин. 6. Готову страву викладайте в тарілки і подавайте до столу. На одну порцію йде 2 пластинки баклажанів. Для прикраси при подачі можна використовувати гілочку кропу.Господині на замітку
1. За чверть години сир, яким посипані овочеві пластини, розплавляється повністю, утворюючи однорідну корочку. Тим часом деяким подобається, коли він лише злегка потік - в цьому випадку поверхня нерівна, горбиста. Щоб вийшло саме так, сирну стружку сиплють на кружечки помідорів не на початку термообробки, а набагато пізніше - хвилини за 3-4 до виймання з печі форми з готовим блюдом.2. Енергетична цінність такої закуски досить помірна, тому рецептурний список можна доповнити калорійним соусом, наприклад майонезним з часником або білим кавказьким, для гостроти і збагачення смакової гами. Його змішують з сирною масою перед запіканням. Якщо ж обраний сир з яскравим специфічним присмаком (лейденський, Ярлсберг, грюйер і т. П.), Додавати до нього щось недоречне. Допустимо використовувати підкопчені сорти, найдоступніший з них - так званий ковбасний, він добре плавиться. Перед натиранням з нього зрізують тверду темну скоринку.
3. Томати з щільною м'якоттю в цій закусці краще, ніж м'які і соковиті, які під впливом тепла швидко виділять сік і потечуть.
4. Баклажани з помідорами і сиром подають разом з іншими закусками перед гарячим м'ясним блюдом або як гарнір до нього - обидва варіанти прийнятні. Ні з яким вином вони не поєднуються.