» » Арахісове печиво

Арахісове печиво


Арахісове печиво
Навіть слабкий цитрусовий запах арахісового печива призведе дітей в повну бойову готовність. Вже вони-то не упустять випадку поласувати чудовою випічкою в білосніжній паніровці з цукрової пудри. Головне - дочекатися, щоб вона охолола.

В'язкий сироп грає роль цукрової глазурі, огортає кожну заготовку. Занурюючи в нього печиво, слід проявляти обережність, щоб не обпекти руки. Замість цукру можна використовувати густе фруктове варення, а замість коньяку - ароматний ром хорошої якості. Щоб посилити хрускіт готової випічки, в тісто можна додати трохи кукурудзяного крохмалю.

Складові

Арахісове печиво
сироп:

  • цукор 100 г
  • вода 250 мл

тісто:

  • цедра апельсина 1 ч. л.
  • цукрова пудра 25 г + для панірування
  • коньяк 1 ст. л.
  • яйце куряче 0,5 шт.
  • арахіс 130 г
  • цукор ванільний 1 ч. л.

Приготування

Арахісове печиво
1. Поставте розігріватися на плиту суху сковороду. Обсмажте арахіс на невеликому вогні 10-15 хвилин до появи коричневого кольору на лушпинні. Підсушені горіхи пересипте в окрему тарілку і остудіть до кімнатної температури.

Арахісове печиво
2. Арахіс очистіть від лушпиння і перемістіть в чашу блендера. Подрібніть на середній швидкості до отримання дрібної крихти.

Арахісове печиво
3. Пересипьте подрібнений арахіс в окрему глибоку миску. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру і цедру апельсина. Розмішайте до рівномірного розподілу.

Арахісове печиво
4. Влийте до інгредієнтів коньяк і половину збовтати яйця. Перемішайте. Повинна вийде липка маса.

Арахісове печиво
5. Розділіть тісто на дві частини. Скачайте з кожної частини невеликі ковбаски і розріжте на однакові шматочки. Надайте кожному шматочку тесту приплющену округлу форму.

Арахісове печиво
6. На деко постеліть пергамент і викладіть заготовки печива. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Арахісове печиво
7. В окремому ковші змішайте цукор і воду. Поставте на вогонь. Варіть 5 хвилин з моменту закипання на слабкому вогні. Періодично помішуйте лопаткою.

Арахісове печиво
8. Печиво дістаньте з духовки.

Арахісове печиво
9. Гаряче печиво невеликими порціями перемістіть на шумовку і опустіть в гарячий сироп на 1 хвилину.

Арахісове печиво
10. Відразу ж запаніруйте в цукровій пудрі.

Арахісове печиво
11. Викладіть на пергамент і повністю остудіть. Арахісове печиво готове.

Радимо прочитати

Бананове печиво
Бананове печиво
Бананове печиво ніжного золотистого відтінку зберігає дивний м'який запах свіжих фруктів, тому чаювання з таким десертом стає незабутнім.
Сирне печиво трояндочки
Сирне печиво трояндочки
Для душевних домашніх чаювань поставте на стіл вазу з ароматним печивом, і настрій підвищиться і розмова склеїться. Печиво не обов'язково купувати в магазині, набагато цікавіше його спекти вдома. А
Різдвяний будиночок з соломки
Різдвяний будиночок з соломки
У таке світле свято, як Різдво, всі чекають дива. Ви зможете легко подарувати це диво вашим малюкам, якщо зробите для них солодкий різдвяний будиночок.
Печиво через м'ясорубку
Печиво через м'ясорубку
Цей рецепт домашнього печива користується успіхом у господинь кілька десятиліть. Ще наші бабашки любили готувати печиво через м'ясорубку. Хочу запропонувати і сьогодні спекти це печиво Хризантема з
Домашні цукерки з печива
Домашні цукерки з печива
Домашні цукерки з печива – ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Інгредієнти дуже доступні, рецепт простий, а смак просто чарівний!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки