Навіть слабкий цитрусовий запах арахісового печива призведе дітей в повну бойову готовність. Вже вони-то не упустять випадку поласувати чудовою випічкою в білосніжній паніровці з цукрової пудри. Головне - дочекатися, щоб вона охолола. В'язкий сироп грає роль цукрової глазурі, огортає кожну заготовку. Занурюючи в нього печиво, слід проявляти обережність, щоб не обпекти руки. Замість цукру можна використовувати густе фруктове варення, а замість коньяку - ароматний ром хорошої якості. Щоб посилити хрускіт готової випічки, в тісто можна додати трохи кукурудзяного крохмалю.
Складові
сироп: тісто:
- цедра апельсина 1 ч. л.
- цукрова пудра 25 г + для панірування
- коньяк 1 ст. л.
- яйце куряче 0,5 шт.
- арахіс 130 г
- цукор ванільний 1 ч. л.
Приготування
1. Поставте розігріватися на плиту суху сковороду. Обсмажте арахіс на невеликому вогні 10-15 хвилин до появи коричневого кольору на лушпинні. Підсушені горіхи пересипте в окрему тарілку і остудіть до кімнатної температури. 2. Арахіс очистіть від лушпиння і перемістіть в чашу блендера. Подрібніть на середній швидкості до отримання дрібної крихти. 3. Пересипьте подрібнений арахіс в окрему глибоку миску. Додайте ванільний цукор, цукрову пудру і цедру апельсина. Розмішайте до рівномірного розподілу. 4. Влийте до інгредієнтів коньяк і половину збовтати яйця. Перемішайте. Повинна вийде липка маса. 5. Розділіть тісто на дві частини. Скачайте з кожної частини невеликі ковбаски і розріжте на однакові шматочки. Надайте кожному шматочку тесту приплющену округлу форму. 6. На деко постеліть пергамент і викладіть заготовки печива. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. 7. В окремому ковші змішайте цукор і воду. Поставте на вогонь. Варіть 5 хвилин з моменту закипання на слабкому вогні. Періодично помішуйте лопаткою. 8. Печиво дістаньте з духовки. 9. Гаряче печиво невеликими порціями перемістіть на шумовку і опустіть в гарячий сироп на 1 хвилину. 10. Відразу ж запаніруйте в цукровій пудрі. 11. Викладіть на пергамент і повністю остудіть. Арахісове печиво готове.