Апельсинове домашнє печиво на сметані рецепт з фото
З народженням першої дитини в мені оселилася слабкість до цитрусових. Якщо раніше мені було все одно - з'їм я сьогодні апельсин або мандарин, не з'їм його, то тепер я можу з'їсти до 1 кг цитрусових плодів в день і мені все одно буде мало :) З самого ранку сьогоднішнього дня я почала наполегливо думати над тим, як ще можу я використати в даному випадку апельсини. Думала-думала і придумала печиво з апельсиновими часточками.
Апельсинове печиво на сметані рецепт з фото
Складові:
- 2/3 склянки сметани
- 1/2 склянки цукру
- 1 неповна чайна ложка розпушувача
- 1 апельсин
- 1 яйце
- мука.
Рецепт печива зі сметаною
Насамперед включимо духовку розігріватися, тому як тісто готується дуже швидко і до потрібного моменту духовка буде готова прийняти деко з печивом.
У зручній посуді (у мене великий салатник) змішаємо сметану, половину порції цукру і яйце. Змішувати зручно віночком або вилкою.
Далі додаємо в рідину розпушувач і борошно.
{ad1}Спершу всипте склянку борошна, перемішайте тісто ложкою, а потім додавайте по 1-2 столові ложки борошна до тих пір, поки тісто не стане не липким, але в той же час не втратить свою еластичність.
Апельсин моєму, обтирає насухо і розрізаємо на 2 половинки (поперек розташування часточок). Потім кожну половинку ділимо ще на 2 частини. Тепер буде зручно розрізати апельсин на тонкі часточки і при цьому залишити в них максимальну кількість соку.
Тісто ділимо на 2 частини, кожну з яких розгортає в пласт товщиною 4-5 мм. За допомогою склянки чи кружки з великим радіусом окружності вирізаємо з тіста кола.
Кожне коло розрізаємо на 2 половинки. Перекладаємо половинки на застелений пергаментом деко. Тепер нам знадобиться цукор і часточки апельсина. Вмочуємо апельсинову часточку в цукор з обох сторін, а потім кладемо на заготовку з тіста і злегка притискаємо пальцями зверху, щоб часточка злегка потонула в тесті.
Запікаємо печиво 25-30 хвилин при температурі 180 градусів на середній решітці, бажано з функцією запікання зверху і знизу.
готове апельсинове печиво посипаємо цукровою пудрою (не обов'язково) і насолоджуємося!
Я їм таке сметанне печиво з чашкою чорної кави, спробуйте і Ви :)
І ще ...
Сподобалося? Тоді ще печиво: