Баклажани в гострому соусі на зиму
Гострі закуски завжди змітають зі столу в першу чергу. Вони відмінно гармонують з м'ясними стравами, а також підходять під кріплені алкогольні напої. Фаворитом серед таких страв є м'ясисті пластинки баклажанів, консервовані в пікантному соусі з помідорів. Скористайтеся нашим рецептом і здивуєте гостей «гострої родзинкою» за святковим столом. На приготування такої консервації йде 50 хв, а з перерахованих тут інгредієнтів виходить 500 мл.
Складові
- помідори - 300 г
- баклажани - 1 шт.
- перець гострий - 2 шт.
- часник - 1/2 головки
- рослинне масло - 70 мл
- оцет 9% - 1 ч. л.
- цукор - 1 ст. л.
- сіль за смаком
Приготування
1. Для консервації необхідно підготувати 1 великий баклажан. Він повинен бути свіжим і м'ясистим. Баклажан слід ретельно прополоскати водою. Зрізати плодову ніжку. Овоч нарізати пластинками (уздовж). Товщина скибочок повинна становити 0,5 см. Скласти пластинки баклажана в глибоку миску, пересипавши їх сіллю. Залишити настоятися на 1 годину. 2. Стручки гострого перцю обполоснути, просушити рушником. Потім надіти гумові рукавички (краще захистити руки, щоб уникнути подальших дискомфортних відчуттів у вигляді печіння). Видалити плодові ніжки у перцю. Розрізати стручки навпіл, очистити від насіння. Нарізати перець великими шматочками. Очистити часник від лушпиння. Промити зубчики водою. У чашу блендера завантажити скибочки гострого перчика і часник. Погружной насадкою ретельно подрібнити інгредієнти. Додати в пряне пюре пару пучок солі, цукор, 1,5 ст. л. рослинного масла, оцет. Змішати всі блендером. 3. У киплячу воду покласти помідори на кілька секунд. Обдати томати холодною водою. Очистити їх від шкірки. Розрізати навпіл. Видалити залишки плодоніжок. Перебити помідори до утворення пюре за допомогою блендера. 4. Влити в каструлю або глибоку сковороду томатну масу. На середньому вогні довести її до кипіння. Зібрати піну. Зменшити вогонь. Додати в помідорні масу перебиті з часником перці. Готувати соус 15 хв. Масу слід регулярно помішувати, щоб вона не пристала до дна. 5. Розжарити в сковороді рослинне масло. Видалити залишки солі з скибочок баклажанів. Викласти пластинки овочів в гаряче масло. Обсмажити пару хвилин на середньому вогні. 6. Перевернути шматочки овочів. Смажити до золотистого. 7. Викласти баклажани на тарілку. Залишити на пару хвилин, щоб видалити зайве масло. 8. У стерилізовані банки викласти підсмажені овочі. Залити їх киплячим соусом. Наповнити банку до країв. 9. Загорнути скляну ємність кришкою. Перевернути, накрити ковдрою. Залишити до повного охолодження.