» » Баклажани в гострому соусі на зиму

Баклажани в гострому соусі на зиму


Баклажани в гострому соусі на зиму
Гострі закуски завжди змітають зі столу в першу чергу. Вони відмінно гармонують з м'ясними стравами, а також підходять під кріплені алкогольні напої. Фаворитом серед таких страв є м'ясисті пластинки баклажанів, консервовані в пікантному соусі з помідорів. Скористайтеся нашим рецептом і здивуєте гостей «гострої родзинкою» за святковим столом.

На приготування такої консервації йде 50 хв, а з перерахованих тут інгредієнтів виходить 500 мл.

Складові

Баклажани в гострому соусі на зиму

  • помідори - 300 г
  • баклажани - 1 шт.
  • перець гострий - 2 шт.
  • часник - 1/2 головки
  • рослинне масло - 70 мл
  • оцет 9% - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль за смаком

Приготування

Баклажани в гострому соусі на зиму
1. Для консервації необхідно підготувати 1 великий баклажан. Він повинен бути свіжим і м'ясистим. Баклажан слід ретельно прополоскати водою. Зрізати плодову ніжку. Овоч нарізати пластинками (уздовж). Товщина скибочок повинна становити 0,5 см. Скласти пластинки баклажана в глибоку миску, пересипавши їх сіллю. Залишити настоятися на 1 годину.

Баклажани в гострому соусі на зиму
2. Стручки гострого перцю обполоснути, просушити рушником. Потім надіти гумові рукавички (краще захистити руки, щоб уникнути подальших дискомфортних відчуттів у вигляді печіння). Видалити плодові ніжки у перцю. Розрізати стручки навпіл, очистити від насіння. Нарізати перець великими шматочками. Очистити часник від лушпиння. Промити зубчики водою. У чашу блендера завантажити скибочки гострого перчика і часник. Погружной насадкою ретельно подрібнити інгредієнти. Додати в пряне пюре пару пучок солі, цукор, 1,5 ст. л. рослинного масла, оцет. Змішати всі блендером.

Баклажани в гострому соусі на зиму
3. У киплячу воду покласти помідори на кілька секунд. Обдати томати холодною водою. Очистити їх від шкірки. Розрізати навпіл. Видалити залишки плодоніжок. Перебити помідори до утворення пюре за допомогою блендера.

Баклажани в гострому соусі на зиму
4. Влити в каструлю або глибоку сковороду томатну масу. На середньому вогні довести її до кипіння. Зібрати піну. Зменшити вогонь. Додати в помідорні масу перебиті з часником перці. Готувати соус 15 хв. Масу слід регулярно помішувати, щоб вона не пристала до дна.

Баклажани в гострому соусі на зиму
5. Розжарити в сковороді рослинне масло. Видалити залишки солі з скибочок баклажанів. Викласти пластинки овочів в гаряче масло. Обсмажити пару хвилин на середньому вогні.

Баклажани в гострому соусі на зиму
6. Перевернути шматочки овочів. Смажити до золотистого.

Баклажани в гострому соусі на зиму
7. Викласти баклажани на тарілку. Залишити на пару хвилин, щоб видалити зайве масло.

Баклажани в гострому соусі на зиму
8. У стерилізовані банки викласти підсмажені овочі. Залити їх киплячим соусом. Наповнити банку до країв.

Баклажани в гострому соусі на зиму
9. Загорнути скляну ємність кришкою. Перевернути, накрити ковдрою. Залишити до повного охолодження.

Радимо прочитати

Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Салат з баклажанами і яйцями
Салат з баклажанами і яйцями
Смачний і поживний салат можна приготувати з баклажанами і яйцями. Всього у складі салату буде невелика кількість інгредієнтів, додамо маринований цибулю і майонез, тому смакове соло буде виконувати
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті
Гострі баклажани на зиму в томаті з цибулею – універсальна закуска, яка і за смаком хороша, і легка в приготуванні. Овочі не піддаються тривалій тепловій обробці, тому зберігаються цілими шматочками,
Смачні баклажани на зиму
Смачні баклажани на зиму
Баклажани – це один з найбільш корисних і в той же час легкодоступних овочів, в якому міститься величезна кількість мікроелементів, необхідних людині. Дуже часто їх використовують в дієтичних страв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки