Баклажани, мариновані з часником на зиму

При покупці варто звертати увагу на плодоніжки: у свіжозірваних плодів вона зелена. Шкірка повинна бути гладенькою.
Листова зелень, цибулю і рослинне масло додаються безпосередньо перед подачею на стіл приготовленої по простому рецептом пряної кисло-солодкого закуски.
Складові
Вам буде потрібно на 0,5 л ємність:

- 3 баклажана
- 1 ст. л. солі і 0,5 ч. л.
- 0,5 ч. Л. цукрового піску
- 2 ч. Л. 9% оцту
- 2-3 щіпки меленого коріандру
- 1-2 зубчики часнику
- 100-150 мл гарячої води
- зелень за смаком
Приготування





Господині на замітку
1. Давно помічено, що при багатьох способах приготування баклажани просто разюче схожі на гриби. Прагнучи посилити схожість, селекціонери стали вдосконалювати сорти і в ході роботи вивели новий. Смак грибів - так він називається. Форма у цього овоча як у класичних, давно існуючих представників виду, а колір - молочно-білий, тому ласкаве іменування «синенький» до нього не застосовується. Гіркота в м'якоті відсутня, вміст у ній соланіну мізерне. Той, хто роздобуде настільки унікальний інгредієнт для консервації, отримає відмінний результат. Правда, відтінок вмісту баночок буде не дуже яскравим.2. У різновидах часнику немає сенсу розбиратися - всі вони однаково запашні і гострі. Так думають багато. В принципі, люди мають рацію, проте слід взяти до уваги існування Рокамболя. Цікавий і красивий вітамінний продукт по-науковому називається прічесночним цибулею, а в народі - лукочесноком. З ним варто поекспериментувати, перевіряючи різні рецепти, але тільки не вищенаведений. Рокамболь не дасть бажаного присмаку - заготівля вийде не такий, як вимагає описана рецептура.
3. Коріандр продають як у вигляді круглих суцільних насіння, так і в перемеленої стані. Якщо куплена перша різновид, її можна не подрібнювати в кавомолці, а перетирати в керамічної ступці - аромат вийде сильнішим.