» » Баклажани, мариновані з часником на зиму

Баклажани, мариновані з часником на зиму


Баклажани, мариновані з часником на зиму
Природна гострота маринованих баклажанів, підкреслена часником і коріандром, робить їх прекрасним закусочним стравою. Термообробка за відсутності жирів значно знижує його калорійність: баклажани добре вбирають масло. Їх пружна пориста м'якоть дуже нагадує гриби.

При покупці варто звертати увагу на плодоніжки: у свіжозірваних плодів вона зелена. Шкірка повинна бути гладенькою.

Листова зелень, цибулю і рослинне масло додаються безпосередньо перед подачею на стіл приготовленої по простому рецептом пряної кисло-солодкого закуски.

Складові

Вам буде потрібно на 0,5 л ємність:

Баклажани, мариновані з часником на зиму

  • 3 баклажана
  • 1 ст. л. солі і 0,5 ч. л.
  • 0,5 ч. Л. цукрового піску
  • 2 ч. Л. 9% оцту
  • 2-3 щіпки меленого коріандру
  • 1-2 зубчики часнику
  • 100-150 мл гарячої води
  • зелень за смаком

Приготування

Баклажани, мариновані з часником на зиму
1. Баклажани промиємо у воді і обрізаємо хвостики з обох сторін кожного овоча. Після цього розріжемо овоч по горизонталі і наріжемо на полушайба шириною приблизно в 1 см. Висиплю всю нарізку в ємність і заллємо окропом, додамо 1 ст. л. солі. Акуратно перемішати і помістимо поверх нарізки тарілку, а на неї поставимо гніт, наприклад банку з водою. Протримаємо всю конструкцію близько 25-30 хвилин, щоб з баклажанів вийшла вся гіркота. Після цього знімемо гніт і промиємо нарізку в холодній воді.

Баклажани, мариновані з часником на зиму
2. Розмістимо полушайба в чисті промиті ємності і наріжемо в кожну з них очищені зубчики часнику. Помістимо банку з вмістом в каструлю, в якій вже налита вода. Слідкуйте за тим, щоб вода в каструлі була банку до плічок, інакше вона буде заливатися всередину ємності.

Баклажани, мариновані з часником на зиму
3. У сотейник всипати сіль, цукровий пісок і мелений коріандр. Заллємо гарячу воду близько 100-150 мл і закип'ятити. Як тільки розсіл закипить - вимкнемо вогонь і додамо в нього 9% оцет.

Баклажани, мариновані з часником на зиму
4. Переллємо маринад в банку з баклажанної нарізкою. Каструлю з банкою помістимо на плиту і доведемо до кипіння воду в ній. Банку обов'язково накриємо кришкою, попередньо вступивши в неї зелень петрушки, кінзи або кропу. Зменшимо вогонь до середнього і простерілізуем все приблизно 20-25 хвилин. Після цього винесемо банку з кришкою рушником або прихваткой з каструлі і відразу ж закупорена ключем для консервації. Перевіримо закупорюють і віднесемо її в льох або підвал.

Баклажани, мариновані з часником на зиму
При подачі на стіл акуратно перемістимо вміст банки в піалу або креманку, наріжемо зелений або ріпчасту цибулю і заправимо все рослинним маслом.

Господині на замітку

1. Давно помічено, що при багатьох способах приготування баклажани просто разюче схожі на гриби. Прагнучи посилити схожість, селекціонери стали вдосконалювати сорти і в ході роботи вивели новий. Смак грибів - так він називається. Форма у цього овоча як у класичних, давно існуючих представників виду, а колір - молочно-білий, тому ласкаве іменування «синенький» до нього не застосовується. Гіркота в м'якоті відсутня, вміст у ній соланіну мізерне. Той, хто роздобуде настільки унікальний інгредієнт для консервації, отримає відмінний результат. Правда, відтінок вмісту баночок буде не дуже яскравим.

2. У різновидах часнику немає сенсу розбиратися - всі вони однаково запашні і гострі. Так думають багато. В принципі, люди мають рацію, проте слід взяти до уваги існування Рокамболя. Цікавий і красивий вітамінний продукт по-науковому називається прічесночним цибулею, а в народі - лукочесноком. З ним варто поекспериментувати, перевіряючи різні рецепти, але тільки не вищенаведений. Рокамболь не дасть бажаного присмаку - заготівля вийде не такий, як вимагає описана рецептура.

3. Коріандр продають як у вигляді круглих суцільних насіння, так і в перемеленої стані. Якщо куплена перша різновид, її можна не подрібнювати в кавомолці, а перетирати в керамічної ступці - аромат вийде сильнішим.

Радимо прочитати

Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани по-грузинськи на зиму
Баклажани - найпопулярніший інгредієнт заготовляються про запас закусочних салатів. Простий рецепт баклажанів по-грузинськи дозволить господині порадувати гостей пікантною закускою з часниковим
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи
Баклажани по-єврейськи представляють собою ніжну масу подрібненого до однорідної консистенції овочевого пюре. Вводячи масло за потребою, можна регулювати калорійність - блюдо залишається дивно

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки